BKW till fyran?

BK Walldia har blivit erbjudet Rinias plats i division fyra. Rinia var slagpåse i elitfyran ifjol och säger sig nu inte ha kapacitet för fyran, dit man blev nedflyttade. Rinia börjar alltså om i sexan?
 
Först i tur att få platsen är BKW. Klubben föll på målsnöret i höstas då man kvalade och med minsta marginal missade division fyra-platsen till Anneberg.
 
En gratischans för BKW. En välförtjänt sådan. "Rättvisa har skipats.", som Pelle Persson sade. Det är dock ingen självklarhet för BKW att tacka ja.
 
BKW har en skarp trupp. En elva, tolv, tretton, fjorton spelare som väl skulle klara spel i fyran. Truppen som helhet är dock tunn. Det handlar inte om att truppen inte är tillräckligt bred. Det finns ingen bredd.
 
Otti Nilsson, Simon Axelsson, Kalle Karlsson och Hampus Jönsson har lämnat för YBK. Det var inga startspelare, men betydande spelare för B-laget i Klass 2 samt (ofta) inhoppare i femman.
 
Dessutom har Simon Nilsson lämnat för RGIF, Miridon Berisha för LTIK och Besart Mazreku för Andersberg. Utöver det studerar Marcus Pettersson i USA under 2014.
 
På pluskontot finns Rumänen Alexander Plescan och Visar Demaj (som troligen inte är tillgänglig under våren). Dessutom comebacker i Martin Agnvall (som bara spelade sporadiskt ifjol) samt Manfred Walldén (frisk från sin knäskada till sensommaren kanske?).
 
Just nu snittar man 12-15 man på träningarna. Det är fyra, fem färre än ifjol. Och redan då var man tunna för att hålla B-lag. BKW har anmält sig till Klass 2. Det kommer att bli dubbleringar och inringningar av licenserade spelare som inte tränar.
 
Dessutom har man ingen målvakt. Simon Nilsson har som skrivet lämnat för RGIF (ryktas dock vara på väg tillbaka?). Dessutom har Peter Björnsson fördärvat ryggen (kotor åt helvete) och lär inte kunna spela i år.
 
Yll Ramadani (tidigare just Rinia och Kvibille bl a. Senast andrafiol i Snöstorp Nyhem) sägs ha tränat ett par gånger med BKW. Han håller god klass. Men hur trolig är en övergång (ökar den med division fyra-spel)?
 
Dessutom sägs Jonathan Green (Johans bror) ha synts till på några träningar iförd nävarna. Ingen aning om hans kapacitet...
 
Känns hur som helst osäkert.
 
Hur ställer sig tränare "Gus" (som egentligen inte skulle fortsätta) till de längre resorna i fyran? Möjligen hade han av egen fri vilja fortsatt direkt om laget kvalificerat sig för fyran. Men när han nu hoppade på uppdraget igen var det under rådande förutsättningar med division fem-spel (och kortare resor - mindre tid).
 
Laholm behöver ett lag mellan femman och trean. Men det laget ska kunna hävda sig. Slipper BKW skador och löser målvaktsproblemet kan man vara det laget. Men mycket hänger i luften.
 
Jag tror att BKW tar chansen. En sådan chans får man troligen bara en gång och den är, som skrivet, välförtjänt.
 
(LTIK fick samma möjlighet inför 2009. Fast från sexan till femman då Sperlingsholm ville börja om. Då var det framme i mars och truppen var tunn. LTIK hade siktat på en division fem-plats under 2008. Men nu var förutsättningarna annorlunda. LTIK tog ändå chansen och lyckades med nöd och näppe klara kontraktet 2009. Sedan dess har man varit ett stabilt divsion fem-lag.)
 
Med dessa ord är min förhoppning att BKW tackar ja till platsen. Även om förutsättningarna inte är optimala.
 
Ikväll (onsdag) håller BKW styrelsemöte. I morgon torsdag lämnar man besked till HFF.
 
Tar BKW platsen gissar jag att HÅFF flyttas upp från sexan och hamnar i norra femman, medan Haverdal flyttas till den södra.
 
Tackar BKW nej till division fyra har Löftadalen (enligt poängkvot) andratjing och Knäreds IK tredje.
 
/Plogen

Kommentarer
Postat av: Anonym

http://youtu.be/b16-QrE6T8E

2014-02-12 @ 12:23:21
Postat av: Anonym

Simon var på Walldias träning igår sägs det.

2014-02-12 @ 13:09:28
Postat av: Anonym

Synd (dock helt klart logiskt) att Håff får platsen i division 5. Det var markant skillnad mellan de olika division 6-serierna. Södra sexan var helt klart bättre och om man vill ha så bra division 5 som möjligt skulle ett lag från den serien plockas. (I det här fallet hade det blivit Lidhult). Håller ni med?

2014-02-12 @ 14:54:34
Postat av: Anonym

Ett slags kvalspel mellan de tre tredjeplacerade 2013 lagen i sexan hade vart mest rättvist.

2014-02-12 @ 14:59:56
Postat av: Anonym

Ta chansen BKW, ni har tillräckligt bra spelare för att klara er i fyran! Lycka till

2014-02-12 @ 15:29:33
Postat av: Pålsson Vbois

Tänkte passa på att tacka Plogen för ditt fina jobb med blogg och i LT(glömde av det när vi pratades vid sist). Sedan tänkte jag besvara frågan om vilken sexa som skulle vara bäst. Eftersom att jag själv spelat både i mellersta (2011 med Getinge)och i södra (2013 med Våxtorp) så kan jag ju faktiskt göra jämförelsen. Att tredjeplacerade lag i Södra skulle vara bättre än trean i mellersta tycker inte jag känns som en självklarhet. Däremot är dem sämst placerade lagen i mellersta sämre än dem i södra vilket kanske gör södra serien till lite bättre.

2014-02-12 @ 18:24:11
Postat av: Haverdal

Vi håller tummarna för Walldia så att vi hamnar i söder 5:an:-)

2014-02-13 @ 07:47:46
Postat av: Mangemanet

Det är beslutat att BKW spelar i division 4 den kommande säsongen. Ska bli en väldigt spännande och rolig utmaning. Det känns dock som det kan bli tufft med folk, men om alla kan bruka allvar och träna regelbundet så har vi en relativt bred trupp. Det är även snack om att vi skippar B-laget i år och satsar helhjärtat på division 4.

2014-02-13 @ 12:09:46
Postat av: P

Bekräftat att BK Walldia tackar ja till division fyra-platsen.

http://www.laget.se/BKW/News/3384133/Walldia-till-fyran

Då återstår det bara att gratulera och önska lycka till.

2014-02-13 @ 13:35:29
Postat av: Anders W.

Friskt vågat, BK Walldia. Lycka till!!

2014-02-14 @ 08:25:26
Postat av: J.Green

Förstärkning till sommaren! :D

2014-02-14 @ 20:13:44
Postat av: agnvall

Yääss!

2014-02-14 @ 22:04:23
Postat av: Macke P

Jag också förhoppningsvis ett par månader iaf :)

2014-02-19 @ 07:18:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0