Futsal-DM

Tvååkers IF-LTIK 2-3
Mål LTIK: Miridon Berisha, Daniel Hellsten, Henrik Nilsson

Bragd av LTIK. Det sämst rankade laget i DM slår det högst rankade. Slutspelets snygaste mål gjorde Henke med avgörande 3-2 med bara minuten kvar att spela. Lobbskott från i höjd med eget straffområde.

LTIK-BK Astrio 0-2

LTIK missade slutspel på sämre målskillnad än Halmstad FK, som gick till final där man föll mot Tölö IF. LTIK femma i DM.

Halmstads FK-GIF/VIF 1-2
Mål GIF/VIF: Alexander Nilsson, Charlie Boson

Skön revansch för GIF/VIF, som gör en bra match och skapar mycket chanser. Att vända 0-1 till seger mot ett taktiskt och defensivt skickligt HFK är inte lätt.

GIF/VIF-IF Centern  1-1
Mål GIF/VIF: Dennis Delerud

Sämre match av GIF/VIF. Man hamnar i underläge, kvitterar och behöver sedan inte tokköra. Kryss räcker för gruppseger.

GIF/VIF-Tölö IF 0-1 efter förlängning

GIF/VIF ger skickliga Tölö en match och klarar 0-0 ordinarie tid ut. Har några lägen. Bl a skottförsök från Tom Hjälmefjord och Alexander Nilsson. Man drar på sig fem frisparkar. Tölö får två långstraffar vilka Dan Boson klarar storstilat båda två. Tölö avgör med 1-0 då det bara återstår 40 sekunder av förlängningen. Trist då GIF/VIF haft en bra chans i en straffsparksläggning med tanke på Bosons spel och de skyttar man besitter. GIF/VIF stark trea i DM.

Saxat ur LT:

Genevad/Veinge IF och Lilla Tjärby IK representerade kommunen väl i futsal-DM. GIF/VIF vann sin grupp och åkte ut mot Tölö i semi. LTIK missade slutspel med målskillnad och blev totalfemma efter en mycket skrällbetonad seger mot Tvååkers IF.

Det var LTIK som var först ut i Halmstad Arena. Match mot Tvååker innebar fajt mellan DM-slutspelets lägst rankade lag (LTIK) och det högst rankade samt regerande mästarna i Tvååkers IF (division 2).

LTIK försvarade sig väl och ställde om på ett bra sätt när man fick chansen. När LTIK gjorde ett misstag och fick 1-0 mot sig kändes det jobbigt. LTIK lät sig dock inte nedslås och kvitterade till 1-1 genom Miridon Berisha, som mycket elegant chippade in sin egen retur över Tvååkers målvakt. LTIK gjorde också 2-1 genom Daniel Hellsten framspelad av Simon Vedin. Tvååker hängde upp 2-2 i krysset med flera minuter kvar att spela. Tungt!

Med bara sekunder kvar av matchen slog dock Henrik Nilsson till från i höjd med eget straffområde och fick se bollen segla över Tvååkers målvakt och i nät. Det blev DM:s snyggaste mål.

Jag har åkt dit så många gånger på långbollar mot Tvååker under min tid i LFK att det här kändes som karma, skrattade LTIK:s reslige försvarare efter matchen.

GIF/VIF klev in i DM mot Halmstad FK, som man åkte ut mot i Vintercupen.

Alla i laget var väldigt sugna på att möta Halmstad, säger GIF/VIF:s tränare Kim Gustafsson.

GIF/VIF gjorde en bra match. När HFK gör 1-0 brukar de vara svåra att få hål på. Men GIF/VIF skapade möjligheter och Alexander Nilsson tryckte in 1-1. Charlie Boson gjorde 2-1 på pass från Noak Pettersson. Ett mål som gav GIF/VIF segern och revanschen från Vintercupen var ett faktum.

Den matchen var viktig för vårt självförtroende. Vi gjorde det bra. Halmstad är defensivt skickliga. Men vi hade fördel i att veta hur de spelar då vi mötts innan, säger Gustafsson.

LTIK följde upp segern mot Tvååker med förlust med 2-0 mot Astrio. Mot en mer jämbördig motståndare hade LTIK svårare. Spelet låste sig och Astrio vann rättvist.

GIF/VIF följde upp sin seger med 1-1 mot Centern.

Det var ingen riktigt bra match. Vi hade inte skärpan. Men vi visste att ett kryss skulle räcka långt. Därför höll vi igen lite när vi kvitterat.

GIF/VIF:s mål av Dennis Delerud. Det oavgjorda resultatet tog GIF/VIF till förstaplatsen i gruppen.

LTIK hade chans att gå vidare som bästa tvåa fram till gruppspelets avslutande match sedan Tvååker slagit Astrio med 3-0. Men då Halmstad FK slog Centern med 2-0 tog istället de hand om slutspelsplatsen på bättre målskillnad än LTIK.

GIF/VIF ställdes mot Tölö i sin semifinal. Ett Tölö som gjort rent hus i sin grupp i möten med Harplinge och Oskarström.

GIF/VIF gav Tölö en rejäl match. Även om Tölö skapade något mer så hade GIF/VIF sina möjligheter. 0-0 efter full tid innebar förlängning. En rafflande sådan.

Inte minst med tanke på att GIF/VIF dragit på sig fem frisparkar under ordinarie tid. Det innebar att varje ny Tölö-frispark genererade i "långstraff". Man fick två. Dan Boson i GIF/VIF:s mål var dock med på noterna och klarade båda.
Med 40 sekunder kvar av förlängningen avgjorde Tölö med 1-0.

En direkt orsak av att vi inte vågar ta en ny frispark. Det var synd att vi inte fick chans till straffar med tanke på hur het "Bosse" var. Men Tölö var riktigt skickliga och vann rättvist, säger Gustafsson.

I finalen fick Tölö revansch för fjolårsförlusten mot Tvååker då de nu besegrade Halmstad FK (som slog Tvååker i sin semi) med 2-0. GIF/VIF delad trea i futsal-DM i Halland. LTIK slutade femma.

//P.


Kommentarer
Postat av: Per Lunnebjer

För den som vill se mer Futsal så spelar vi ligamatch i superettan nu på lördag 13 dec kl 10:30 i Högskolehallen. Halmstad Futsal Klubb - Ariana Mölnlycke FC. 2x20 min effektiv tid. Välkommen!

2014-12-10 @ 15:16:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0