Resultat lördag

Trean:

Laholms FK-Dalen/Krokslätt FF 2-1 (2-0)
Mål LFK: Hannes Persson, Gabi Morad

LFK fick en pangstart på matchen och gjorde två mål inom loppet av två minuter. Hannes Persson klackade Linus Wikanders inspel i mål i den andra minuten. I den fjärde stötte Gabi Morad en retur i nät efter avslut från forwardskollega Persson. LFK var det klart bättre laget under den första halvleken. När domaren visslade för halvtid var 2-0 i underkant.

I andra halvlek smög sig en känsla av trygghet över LFK:arna och Dalen/Krokslätt kunde ta över tillställningen. Med kvarten kvar reducerade man också till 2-1. LFK kunde stå emot slutforceringen och tog fjärde raka segern. Denna gång dock med andan i halsen. LFK ligger fyra i tabellen. En poäng bakom Ullared och Stafsinge.

En reflektion är att serien verkar vara bekräftat sämre än den södra. De fem söderlagen ligger i topp med suveräna Vinberg högst upp.

Fyran:

Getinge IF-BK Walldia 1-1 (0-0)
Mål BKW: Bujar Mazreku

BKW inledde som vanligt bra. Att gästerna var mållösa före paus kan Getinge tacka sin målvakt Jonas Björkkvist för. Andra halvlek var jämn och avvaktande från båda håll. I den 70:e minuten kunde Emil Lövestedt utnyttja ett misstag från BKW då han högg på en dålig passning och ren med Simon Nilsson, som annars haft det lugnt, inte gjorde något misstag utan förpassade kulan i nät fram till 1-0.

Med fyra minuter kvar att spela tog Bujar Mazreku tag i kulan och väntade ut rätt läge innan jan förpassade den i nät bakom Björkkvist. 1-1 slut. Båda lagen får vara nöjda med pinnen. Sett till första halvlek borde så klart BKW vunnit, men med tanke på sen reducering får resultatet ändå kännas okej. Poängen var den första BKW tagit mot Getinge på sex försök. Ett trendbrott mot ett "spöke" alltså.