KIK-Vapnö IF 5-0 (4-0)
Mål KIK: Jonatan Eriksson 3, Leo Axelsson, Peter Carlsson

LTIK-Torup/Rydö FF 1-4 (0-2)
Mål LTIK: Simon Vedin

LTIK hade inte marginalerna på sin sida mot ett duktigt Torup Rydö. LTIK stod upp bra och var det lag som inledde bäst. T/R tuggade sig in i matchen och tvingade så småningom LTIK:arna till hårt jobb då man idkade ett bra passningsspel och hela tiden hade spelbara gubbar. Men LTIK höll emot. Med tio kvar till paus slog T/R en längre boll med precision längs kanten. Löpningen från forward var perfekt och avslutet över LTIK:s målvakt André Pettersson kliniskt, 0-1. Innan paus tilldömdes serieledaren också en ytterst tveksam straff för hands, typiskt, där LTIK precis lika gärna kunde fått frispark med sig. Pettersson var på straffen, men den smet in.

Andra halvlek var länge mållös. Med kvarten kvar kunde dock LTIK reducera då Olle Günther Hanssen spelade fram Simon Vedin som gick förbi sin gubbe och placerade bollen i nät. Därmed skapades lite spänning i matchen. LTIK gick för en utjämning men T/R blev inter särskilt stirriga, i serieledning som man är, och med tio minuter kvar kunde man komma tre mot tre på en omställning (omställningen föregicks av en situation där LTIK fick fördel istället för den frispark man borde fått). Inspelet blev bra och LTIK-försvarare tvingades styra bollen i egen kasse. Snöpligt! Innan matchen var slut kunde T/R också göra fyran då ett avslut stryrdes via LTIK:are, typiskt, förbi en duktig Pettersson i LTIK:s mål. LTIK:s högerback Linus Jerkesten stod på nytt för en bra insats.

Sexan:

K/HFF-YBK 3-2 (1-0)
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk 2, Henrik Fridberg
Mål YBK: Jakob Johlin, Filip Svensson

Tomas Karlsson:

"Förberedelserna inför Kornhultsmatchen var allt annat än optimala. Likt ebolasjuka droppade spelare efter spelare av. Någon skadade sig på träningen, en annan skulle jobba och en tredje skulle springa långlopp. Väl på plats hade laget formerats enligt 4-4-1-1 modellen med comebackande coach Karlsson på innermitten tillsammans med Noak Bolmgren. Ivarsson tog högerbacken och Kalle Karlsson fick vikariera på topp eftersom Jonte Gunnarsson saknades.

Efter nio minuter gjorde KHFF ledningsmålet efter att inkallade keepern Emil Davidsson inte fått undan en retur tillräckligt långt. Nu trodde nog publiken i Kornhult på överkörning men de bedrog sig. Istället var det Ysby som skapade lägen resten av halvleken. Simon Axelsson var fri, Kalle Karlsson var halvfri och Noak Bolmgren gjorde sånär 1-1 men hans vänsterfot var mer luftpistol än Magnumrevolver. YBK gjorde en av säsongens bästa halvlekar. Simon Axelsson var kreatören, Jakob Johlin löpte som en mentalpatient på flykt och i backlinjen spelade innerbackarna med den pondus som man så gärna vill se hos sina försvarare.

I halvlek slogs jag av tre olika saker. Först och främst att vi banne mig hade poängchans, vi var inte alls underlägsna. Därefter insåg jag att jag för första gången sedan vadsenan gick av för snart fyra månader sen, faktiskt spelade fotboll. Det tredje som slog mig var att det förmodligen skulle krävas en hjärtstartare, tjugo gram kokain och ett gudomligt ingripande för att jag skulle orka i 45 minuter till.

Andra halvlek påminde om första. KHFF något mer spelförande men YBK var som en billigare kopia av Argentina (knappt hybris…). Lite småelaka, disciplinerade, snabba i omställningarna och överhuvudtaget allmänt räliga att möta. KHFF gjorde förvisso 2-0 – Junefalk såklart - men YBK var ändå med i matchen och Jakob Johlin reducerade strax därefter. Simon Axelsson fick gyllene läge att kvittera men hans nick fick inte tillräcklig fart för att lura hemmakeepern.

Kort därefter tackade coach Karlsson för sig. Efter 75 minuter kändes kroppen som om den fått en omgång av Mike Tyson. Tankarna var lika fokuserade som hos en senildement orangutang med ADHD och inte någonting i hela världen hade fått mig att ta ett löpsteg till.

Junefalk gjorde såklart även ett andra mål men YBK svarade igen. Filip Svensson som på sistone vuxit ut till en gigant i mittförsvaret forcerade in motståndare målvakt och boll in i målet. Ett fantastiskt mål! YBK fick en sista chans men Snoddas Karlssons ben var något för korta (eller långsamma) för att få fram sista träffen förbi utrusande keepern.

Till sist stod KHFF som segrare men det kunde lika gärna slutat tvärtom. Stolt över lagets insats. Allt från Davidssons målvaktsspel till det fina passningsspelet och det furiösa slitet som samtliga spelare bidrog med. Tyvärr räckte det inte. KHFF är välspelande med snabba yttrar och så har de den där jävla Junefalk. Lite lojt lufsar han runt på planen och man hinner slå fast att han nog är rätt överskattad. Sen likt en svekfull sköka och en tjuv i natten slår han till och ingen fattar någonting.

Vi i YBK tar med oss insatsen som något positivt och satsar på tre pinnar hemma mot Lidhultarna. Då gör dessutom Nisse Carlsson comeback i Ysby efter att ha missat hela säsongen pga studier. Dessutom har Snoddas Karlsson lovat att bjuda på fler liter vuxendryck när nästa trea kommer.