Resultat fredag:

Lilla Tjärby IK-Knäreds IK 3-2 (0-1)
Mål LTIK: Simon Vedin, Lucas Pettersson, Emil Jönsson
Mål KIK: Jonathan Petersson, Jonatan Eriksson

LTIK var ett uträknat lag i derbyt mot tabelltrean KIK. I en jämn första halvlek där ändå KIK var det något vassare laget kunde Jonathan Petersson ge sitt lag ledningen med 1-0 då han lyckades hitta en lucka på LTIK:s duktige målvakt Andree Pettersson.

Efter paus gjorde hans namne Eriksson 2-0 till gästerna. KIK öste på och kunde gjort ytterligare mål. Men Pettersson och LTIK lyckades freda hemmakassen. Mot slutet av matchen vände det plötsligt till hemmalagets fördel. Jacob Björks inspel hittade fram till Simon Vedin på den bakre stolpen. Denne forcerade kulan i nät fram till 1-2 och plötsligt hade LTIK momentum.

Efter ytterligare ett inspel från Björk kunde Lucas Pettersson efter en soloprestation hitta in bakom KIK:s nye målvakt Kristian Haleen. Vändningen var fullbordad, men LTIK var inte nöjt. KIK hade en boll på mållinjen efter avslut från Jonatan Eriksson, som Andree Petersson precis klarade.

Med två minuter kvar att spela fick Emil Jönsson i LTIK på en sedvanlig ren träff och bollen gick i en båge över Haleen. Åter igen var det Björk som låg bakom målet. 3-2 och publiken på Lilla Tjärby IP hade sett en mäktig upphämtning från hemmalagets sida. LTIK:arna visade upp en sällan skådad moral.

Bäst i det rödblåa bragdlaget var Andree Pettersson och Jacob Björk. Segern var välförtjänt och välbehövlig för LTIK, men knappast rättvis sett till KIK:s inledning av andra halvlek. I vanlig ordning är det dock precis som vanligt det laget som får in den där förbannade bolldjävulen i mål flest gånger som vinner. Och i LTIK:s läge var vändningen synnerligen bragdartad. En fin höstart för rödblått.