Laholms FK-Höganäs BK 2-3 (1-1)
Mål LFK: Tobias Lundgren, Fredrik Johnsson

Snöplig förlust för LFK. Höganäs avgjorde på matchens sista spark.

Annars en välspelad, bra division 3-match mellan två duktiga lag.

LFK var något vassare i första. Man missade en straff. Höganäs målvakt klarade Jonatan Jacobssons elvametare. Gabi Morad var den som blev nedriven.

LFK har inte satt en straff under säsongen. Sänkta efter straffdebaclet mot LTIK i försäsongscupen? ;)

Tobias Lundgren nickade Andreas Martinssons hörna i ribban.

I den 38:e minuten tog Höganäs ledningen. LFK var inte riktigt med på en frispark som slogs ned mot kortlinjen. Inspel, avslut som vikarierande målvakt Dennis Nilsson klarade, men returen i mål. Passivt av LFK:s försvar, men var det inte offside?

LFK kvitterade bara minuten efter då Tobias Lundgren drog till direkt på Gabi Morads framspelning, 1-1.

Det resultatet stod sig till pausvilan.

HBK inledde andra halvlek bra och gjorde 2-1 på friläge efter genomskärare.

Andra halvlek var jämn spelmässigt.

David Pinot träffade stolpen.

Fredrik Johnsson kom in  på topp efter en halvtimmes spel. Han blev en injektion och efter 70 minuters spel kvitterade den väldige anfallaren på typiskt Johnsson-manér. Uppspel, mottagning, vändning och tungt skott som Höganäs målvakt inte orkade hålla, 2-2.

LFK kändes starkare mot slutet. Ändå avgjorde Höganäs med 3-2 på en kontring i matchminut 93 (!). Surt sa räven!

Höganäs redan innan matchen klart för seieseger. LFK slutade femma. En bra placering för ett ungt och oprövat gäng. Tredjeplatsen hade bibehållits endast vid seger mot HBK.

LFK:s match mot Höganäs blev den sista A-lagsmatchen i svartvitt för Jonatan Jacobsson. Cirka 330 matcher på nio säsonger fick räcka. 30-åringen ska bli tvåbarnspappa och kommer att prioritera familj, hem och jobb under 2014.

Jonte har varit en av de bättre i LFK:s lag under 2013. Han har sett trygg och harmonisk ut och har dessutom varit den som gjort flest poäng för LFK under säsongen (sex mål och fyra assist).

Han har i allra högsta grad bidragit till det oprövade lagets fina säsong och femteplats.

Robert Andersson, Marcus Pettersson, Bujar Mazreku, Otto Nilsson

BKW föll tungt mot Anneberg. Nordhalläningarna var rejäla i sitt spel och fungerade som ett väloljat maskineri. Fysiska, men också tekniska och snabba. Forwardsparet var mycket vasst.

Första halvlek var jämn. Anneberg tog ledningen på straff efter 13 minuter. Straffen var det inte mycket att säga om.

Efter 20 utökade man till 2-0 då ett inlägg gick direkt i mål. Snöpligt för BKW.

BKW inte alls ofarliga. Nderim Peci var framgångsrik på sin kant och sköt bland annat tätt utanför efter ett friläge.

Kenan Rahmadani hade dessutom en boll inne. Domaren dömde dock, felaktigt, för ruff på Kenan. I själva verket var det Annebergsförsvararen som backade in i Rahmadani. Som är erkänt stark i de situationerna.

BKW reducerade till 1-2 i den 28:e minuten då Besart Mazreku förvaltade Petter Gustafssons passning snett-inåt-bakåt på bästa sätt.

I inledningen av andra kunde BKW kvittera då Robert Andersson petade in 2-2 på retur efter nick från Emil Axelsson.

I minut 54 kunde Anneberg på nytt ta ledningen. Nu på ytterligare en straff. Mer tveksam än den första. Men likväl, 3-2.

BKW blev tyngda av motgången. Varför? 126 minuter återstod ju av denna fajt.

Motgångarna kom slag i slag.

I 70:e minuten seglade en lyra från 40 meter in mellan Peter Björnsson och ribban. BKW-keepern tycktes ha situationen under kontroll och var förstås mycket besviken på sig själv efteråt, 2-4.

BKW:arna hängde med huvudena.

I 86:e minuten gjorde A-berg 5-2. BKW ville ha frispark, slutade spela och gästerna kunde göra sitt enda riktiga spelmål.

Egzon Behramaj fick chansen att snygga till sffrorna och göra ett viktigt mål inför returen ren med A-bergs veteran i målet, 47-årige Mikael Hansson. Den sistnämnde klarade dock och matchen slutade 2-5.

Ett högt berg för BKW att bestiga i returmatchen på bortaplan kommande helg. Men inte omöjligt. Kvaliteten bland spelarna i BKW finns där. Lagmässigt måste man dock höja sig.

Anneberg var bättre. De ville mer och var hetare. Även om samtliga fem mål kändes mycket billiga var segern välförtjänt och rättvis, om än i överkant.

Läs vad Anneberg skriver om matchen här.