Femman:

BKW-RGIF 3-1 (0-1)
Mål BKW: Magnus Ericsson 2, Kenan Ramadani
Mål RGIF: självmål

Rättvis seger för BKW. RGIF:s mål var ett snöpligt självmål från hemmalagets sida.

BKW hade ordinarie lag medan RGIF saknade Marcus Kjellsson och Atef Abou-Shakra sedan förra matchen. Dessutom Johan Nilsson, som sedan tidigare är borta pga knäskada. Åter i laget var anfallaren Henrik Olsson.

Mötet är fullt av prestige. Det är ju grann- och samarbetesklubbar det handlar om. Senast lagen möttes i seriseammanhang var år 2000. För undertecknad var det andra året som senior. Jag minns det mycket väl. Övriga lag i femman från Laholm då var LTIK och KHFF. Då vann RGIF båda mötena mot BKW. LTIK slutade trea i serien under Andy Marshalls ledning.

Via vinsten gick BKW upp i serieledning. För RGIF:s del var det första förlusten i årets seriespel.

Läs om matchen på BKW:s och RGIF:s hemsida. Samt i lördagens LT.

LTIK-Haverdals IF 2-1 (2-0)
Mål LTIK: Simon Vedin, Alexander Ekstrand

Jämn och målchansfattig match. LTIK snäppet bättre. Framförallt så sprang man mer och snabbare. Haverdal inte alls dåliga. Bättre än ett par av de lag LTIK förlorat mot. Rutin i överflöd i form av bland annat Iztok Pristovnik och Magnus "Sunkan" Sundqvist. Skickliga med bollen. Svåra att norpa den ifrån.

LTIK tog en tidig ledning då Simon Vedin sköt in bollen från höger. Avslutet såg inte otagbart ut för HIF:s målvakt.

LTIK skapade ett par halvchanser. Inte mycket mer. Nu släppte man inte till något bakåt heller. I första halvleks sista minut slängnickade Alexander Ekstrand in Conny Strömbergs inlägg i mål fram till 2-0. Kort efter HIF:s avspark blåste domare Ference Horvart till pausvila.

Conny Strömberg fick bästa möjligheten för LTIK i den andra halvleken. Det borde blivit 3-0 då han blev ren mot mål efter framspelning från Simon Vedin. Strömberg fick dock inte riktigt ordning på bollen och den smet strax utanför.

HIF tröttnade. Dessutom åkte man på ett par skador. LTIK såg ut att ha matchen under hygglig kontroll även om HIF skapade någon halvchans.

Med mindre än tio minuter kvar att spela fick HIF straff sedan en LTIK:are blivit ryggsäck till en bortaspelare. Thomas Karlsson satte säkert dit straffen sedan LTIK:s duktige målvakt Andrée Pettersson gått väl tidigt.

Nu återstod så klart nervösa minuter för ett LTIK med lite darrigt självförtroende efter de snöpliga förluster laget åkt på. HIF:s riktiga kvitteringschans dök dock aldrig upp. Man ropade på straff för hands vid ett tillfälle. Men det hade väl kanske varit väl bra. LTIK försvarade sig med den äran och stod distansen ut.

"Äntligen!" Hördes det från LTIK:are då slutsignalen gick. Ett äntligen i dubbel bemärkelse.

LTIK har spelat bättre och skapat mer tidigare. Nu kändes det dock stabilt. Dessutom hade man hygglig utdelning på målchanserna.

Pga av sjukdomar och skador saknade LTIK Henrik Nilsson, Emil Olsson, Linus Jerkesten och Lucas Alsbjer sedan förra matchen. Efter förlusterna som föregått gjorde det dock inget att det rördes om lite i grytan. Ersättarna kom in och gjorde det bra.

Ställföreträdande mittback Håkan Karlsson var till och med rent av bäst på plan. I övrigt ett gediget arbete av samtliga spelare i truppen där alla 16 fick en hel del speltid.