Inför helgen

Fredag:
 
Femman:
 
RGIF-LTIK kl 19:00, Björkvallen
 
KIK-Unnaryds GoIF kl 19:00, Lagavallen
 
Sexan:
 
FF Serbiska-HIS kl 18:45, Halmstad Arena
 
VBoIS-SBK kl 19:00, Våxtorps IP
 
YBK-KHFF kl 19:00, Munkavallen
 
IS Örnia-SIF kl 19:00, Alevallen
 
Lördag:
 
Trean:
 
LFK-Borstahusens BK kl 15:00, Glänningepark
 
Femman:
 
Trönninge IF-BKW kl 14:00, Tuvasvallen
 
Sexan:
 
GIF/VIF-Lidhults GoIF kl 14:00, Veinge IP
 
//P.
 

Kommentarer
Postat av: isö

Skottorp lämnade wo....

2013-05-31 @ 15:57:10
Postat av: Anonym

Varför det?

2013-05-31 @ 17:29:08
Postat av: ....

Dom tänkte på målskillnaden :p

2013-05-31 @ 17:45:27
Postat av: Hans

Haha,

Inte tillräckligt många spelare. Fullkomligt bedrövligt. En WO till och Skottorp utesluts ur serien. Skam på torra land. Hade jag haft möjlighet hade jag snörat på mig skorna.

2013-05-31 @ 19:06:14
Postat av: Anonym

Spelar ingen roll Hans 8 spelare saknades som varit med i A laget i år. Då räknas inte Bergman packe eller Petter med. Palm halvskadad rochard halvskadad är med räknad i dessa 12 som kunde. Örings hade fått sin första nit om dessa 8-9 varit med. De dem va rädda för därför de ville ha en W.O i stället för en förflyttning. ISÖ . Tyvär kom
Detta försent och örinia vågar inte ge oss en chans om att spela om 3 poäng. Men jag förstår dem 3 tappade poäng är ju inte så kul om vi stället upp med det folk dom tränar.

2013-05-31 @ 20:29:25
Postat av: Ola Nilsson SIF

Lite förtydligande,,,,

Japp, Skottorp lämnade WO i eftermiddags efter mycket funderande och velande hos tränare,lagkapten och även mig själv.
Varför ??
Med den truppen vi har till antalet, då är vi mycket sårbara vid skador och sjukdomar.

Till denna match hade vi 8-10!! spelare sjuka och skadade (en var bortrest).
Eftersom vi alla hatar att lämna WO, så vände vi på varenda sten för att hitta en lösning.

Lättaste lösningen i min värld är att man ringer och frågar motståndaren om det går att flytta matchen.
MEN det är där det svåra kommer in, varför skall man inte i Div 8 (ja, div 6) kunna rucka på sina principer som tränare och hitta en ny datum till match. Kan det vara så att man är rädd för en gigantisk skräll,,, Skottorp slog Örnia borta!!
Vi frågade om flytt, men fick nej till svar.
Det finns fler föreningar som frågat Örnia detsamma och fått samma svar.
Men vänta nu, har inte Örnia vid tidigare tillfälle frågat en motståndare om flytt och vid det tillfället fått ett ok,,,, (jag kan ha drömt).
Men skit samma, det är deras beslut.

Jag är inte bitter,,,,, men Hans:

Sen jag kom in i styrelsen för ett par år sedan, har jag kämpat för att SIF skall överleva och komma till start vareviga säsong.
Och det har vi gjort, men inför denna säsong hade vi ett rent,,,,.
Men vi fick fram två fantastiska tränare, några nya spelare (även en del återkomster under dom senaste veckorna som ställt upp för föreningen).

Om jag hade 90 minuter över i mitt fotbollsliv så hade jag med glädje också snörat på mig dojjorna.
Visst jag har ju problemet med att dit huvudet vill ha mig på planen, dit springer inte benen detta årtionde,,,

Problemet är att det måste finnas personer som brinner för denna sport, framförallt med ungdomsverksamheten. Som lägger ner all sin lediga tid på att fixa och trixa så att killar/tjejer/gubbar/damer skall kunna hålla på med det som dom tycker är det roligaste som finns.
Hade inte småklubbarna (med sina problem) funnits hade det inte varit så mycket att kommentera här.

Vi vet att vi inte kan lämna WO en gång till, vi är inga nybörjare (1918).
Det kräver en rejäl insats från våra spelare och folket runt föreningen, men vi ger inte upp.

Sen hade jag sett fram emot denna match, fantastiskt roligt för Örnia att ha fått dessa "gubbar" att komma till deras förening. Det lyfter intresset för hela serien (märks ju här på bloggen).

En sak till :

Ni som engagerar er i "tränare Karlsson´s" vara eller inte vara på planen, lägg eran tid på ungdomsfotbollen i kommunen istället. Ta ungdoms domarkurser mm. Det finns så mycket man kan lägga sin tid på där istället.
Jag vet att killarna i Ysby (WRY) ser upp till Karlsson, dom vet vem han är och det är viktigt för ungdomarna. Att ha förebilder.
Sen skriver han riktigt roligt oxå,,,:)

Tack och hej

2013-05-31 @ 20:48:08
Postat av: Anders W.


Såklart en helsvart dag i SIF:s långa historia! Men denna situation har varit nära någon gång till under de tre senaste åren. En sak är säker, att varje ledare och spelare gjort sitt yttersta för att SIF skulle komma till match.
Vi lever med en ytterligt tunn trupp och med de skador (även jobb) som finns, kan man inte riskera individens hälsa med att spela. I en situation som denna kommer givetvis ett utökat samarbete med grannen i söder HIS få ytterligare bränsle. F ö är det någon som vet när ett A-lag i Laholms kommun senast tvingades till w.o
?

2013-05-31 @ 20:59:57
Postat av: jonna

Tycker det är dåligt att ringa och be om att flytta matchen några timmar innan matchstart. Örnia är verkligen jätterädda för skottorp...be istället om ursäkt till alla spelare och folk som hjälper till i örnia som laddat för matchen.


2013-05-31 @ 21:04:54
Postat av: Hans

Ola:

Missförstå mig rätt. Jag bryr mig genuint om SIF och det smärtar att se en WO. Jag beundrar dig och alls SIFare som arbetar för en positiv utveckling i föreningen.

Skriver längre svar framöver.

2013-05-31 @ 21:10:28
Postat av: Ola

Självklart ber vi om ursäkt för alla problem det orsakat Örnia och Co.
Jag vet vilket jobb som ligger bakom uppladdningen.
Därav detta letande efter spelare som kunde ställa upp.
Sorry!

2013-05-31 @ 21:14:50
Postat av: Anonym

Jonna, förstår att du har många års erfarenhet som tränare/ledare. Hade ansvariga i andra klubbar haft samma kunskap hade man självklart ringt allra senast i måndags......Du är säkert GULD värd för Örnia?

2013-05-31 @ 21:36:20
Postat av: Alex

Vilket trist inlägg av dig Ola...
Vi har alla olika principer, mål, förutsättningar med mera. Jag vet inte hur det ser ut i andra klubbar, men med tanke på det spelarmaterial vi har, med allt vad det innebär, så är det inte bara att flytta en match hur som helst. Inte för oss i alla fall. Kasta inte skit på IS Örnia utan att veta all fakta. Jag ska inte nämna namn, eller klubb, men den personen som kontaktade mig angående att flytta en match ( ej Skottorp ), uppförde sig ytterst illa. Man undrar vad det är för folk man har att göra med ibland. Givetvis tycker jag att man ska göra ett försök att få till ett annat speldatum om ett lag ber om det. Om ett lag ber oss att byta speldatum för att dom inte har folk tillgängligt, varför ska vi då byta till ett speldatum då vi inte har folk tillgängligt av olika anledningar? Så var fallet, och istället bör man se över sin organisation. Hur lägger man egentligen sina matcher på spelordningsmötet? Är det skolavslutningar i år också?? Många lag i lägre serier saknar oftast en handfull spelare från match till match, men inte fan kan man hålla på att byta tider till höger och vänster för det. Man har det laget man har, på gott och ont. Vi har spelare som planerat in semestrar, studenter som åker hem,folk som lägger jobb i den mån det går, utefter hur vårt spelschema ser ut. Säga vad man vill, men för OSS är det inte bara att flytta matcher, med respekt för spelare, tränare, med mera som har planerat in de aktiviteterna som ligger. Vi nonchalerar absolut inte lag som vill byta speldatum, men det finns inte särskilt stort utrymme.

Sen skulle jag vilja tillägga, med all respekt för er i Skottorp, att det knappast handlar om att vi är rädda för att möta er. Pinsamt snack. Ytterligare kommentar överflödig.

Vi ser istället fram emot att få möta er nere i Skottorp istället. Se till att spelarna planerar in den matchen redan nu, så slipper vi förhoppningsvis samma scenario. Som jag förstod det på samtalet, så handlade mycket om manfallet om andra prioriteringar, och inte bara skador, avstängningar etc...

Lycka till i framtida matcher!

Alex ISÖ

2013-05-31 @ 22:00:27
Postat av: Vinnie Jones

Jag håller på Ola. Allt han säger är väl underbyggt, även ironin. Örnia däremot är för bra för 6:an. De är så fantastiskt fullkomliga och helt galet världsbäst. Måste vara en underbar klubb att verka i, bara att gratulera dessa optimala människor som alltid har rätt. OBS: jag gillar också ironi.

2013-05-31 @ 22:16:02
Postat av: Anders W.

Har man ställt upp i en serie och inte kan följa fastställt spelschema, måste man ha goda skäl att flytta speldag, och i god tid. Snacket om att inte våga, målskillnad och planering m.m är överflödig. Sätt punkt, bryt ihop och kom igen i topp och botten!

2013-05-31 @ 22:21:15
Postat av: Alex

Vettigt Anders. Sen vill jag ursäkta för min dåliga formulering. Ola, ditt inlägg var i mångt och mycket väldigt vettigt, och det var endast en liten del i inlägget som jag reagerade på, då bakgrunden till en del i texten inte framgår här.

2013-05-31 @ 22:39:48
Postat av: Publik på dagens match,

Hej Ysby!
Här kommer några tips till er!
Satt och kolla er match idag mot Kornhult... Ni är inget dåligt lag och ni är bättre än vad ni tror.
MEN!...ni måste utnyttja era bra spelare bättre och bygga upp ett spel...
Ni har en riktigt bra ytter i ert lag, nummer 14 som stundtals visade mkt bra klass och borde spela i 2 divisioner högre upp.
Ni sparkade bort bollen för mycket! Ni måste lära er att kolla upp mer! Vrid på huvudet och lyft det! Finns det några alternativ att passa bollen?
ni måste snacka mer! Mer lagmoral och känsla! Den fattades helt!

Bygg upp ett spel, nyttja era bättre spelare bättre, kanske formera om startelvan så ni kanske kör 4-4-2 ist för 4-3-3 ( som jag tror ni körde...hade svårt att förstå hur ni spela...)
Sen fattades ni säkert någon bra spelare, tyckte nån gobbe satt på bänken och sa de..
Men i övrigt så spela på! Kör hårt! Motgång föder framgång!

2013-05-31 @ 22:50:58
Postat av: Anonym

Vore kul att läsa om eventuella matcher som spelats istället för tvärt emot :-)

2013-05-31 @ 22:53:54
Postat av: Ola

Alex

Du förstod säkert ironin i texten och det var bra.
Alla lag i samma serien är ju på något sätt kompanjoner och då är det bra om man kan ha en vettig dialog kompanjoner emellan.

Lycka till och vi syns på en gräsmatta i Skottorp senare i år(även om jag skall behöva snöra på dojjorna och springa i max fem minuter)

2013-05-31 @ 23:05:28
Postat av: Tomas

Till publik på dagens match. Brukar aldrig kommentera här på bloggen men kan inte låta bli nu. Du har rätt i allt du skriver om spel, om duktig ytter och passningsspel men absolut inte om moralen och kämpandet. I YBK ger mina spelare alltid 100%, det kan jag lova. Vi kämpar som djur och jag är stolt över mina killar men idag var KHFF helt enkelt för bra för oss.

Till sist, tack Ola för värmande ord! Händer inte alltför ofta här...

2013-05-31 @ 23:41:26
Postat av: Alex

Jag skulle bara vilja understryka det du skrev Tomas. Inför våran match mot er, poängterade jag precis det du nämnde. Ysby är ett lag med imponerande inställning. Trots många förluster senaste åren så är det ofta tufft att möta er. Matchen mot er var kanske den match där vi hade störst problem. Fantastiskt kul att se ett lag med den moralen, och det jävlar anammat match efter match, trots dom ofta negativa resultaten. Ses på Alevallen, och förhoppningsvis blir det ännu en härlig kamp mot dom gulsvarta.

2013-06-01 @ 00:23:01
Postat av: Anonym

Dra åt helvete Alex Mvh Oskar Moberg /// SIF

2013-06-01 @ 01:02:28
Postat av: Nicky

Sweet tapdancing jesus, det hettar till i div 6 södra!

Man får försöka se några matcher nu framöver om man inte spelar samtidigt själv, eller vafan, det ela bara att ringa och flytta matchen för man har något bättre för sig så kan man se vilka matcher man vill :)

2013-06-01 @ 01:22:17
Postat av: Alex

Du slår alltid huvudet på spiken Nicky! ;)
Jadu Moberg, vad säger man...ingenting antar jag.
Lägg din energi på ditt lag istället så att ni kan lira era matcher.
Trevlig helg på dig!

2013-06-01 @ 10:59:34
Postat av: Hans

Även om man lirar gärdsgård och Skottorps IF är störst bäst och vackrast kan man inte begära att motståndet ska anpassa sig efter oss. Jag respekterar Örnias nej även om jag hoppas att man visar största möjliga flexibilitet.

Jag håller med dig Ola om att eldsjälar i föreningar är fullständigt avgörande på denna nivå. Under tiden jag engagerat mig i SIF har jag mött fantastiska människor som vill föreningen allt väl. Dock är det bara att inse att vi geografiskt ligger lite udda till vilket kan göra det problematiskt att locka spelare. Därför är det givetvis helt riktigt att satsa resurserna på kidsen och ungdomsfotbollen. Även ett utökat samarbete med Åslaget ter sig nu som en god idé även om jag av principskäl skyr fusioner.

Ett utökat samarbete får aldrig innebär att vi byter färger, namn eller emblem.

Slutligen:

En eloge till Herr Karlsson! En sann vardagshjälte.

Håll huvudet högt Anders, Ola och alla andra SIF-vänner. 1918!

2013-06-01 @ 12:09:40
Postat av: Oskar Moberg

Såg nu här Alex att jag varit inne. Ber dig om ursäkt i alla fall och önskar er i Örnia lycka till fram över och ni är varmt välkomna till Gröningen i höst så ska vi ta och spela om poängen :)

2013-06-03 @ 16:29:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0