Inför helgen

Kommer inte att kunna uppdatera om de två kommande helgernas träningsmatcher.

Godbitarna från Sparbankens träningsturnering hittar du här.

Lördagen den 23:e går även Kornhult/Hishult FF och Knäreds IK, som inte är med i cupen, in i matchandet.

K/HFF-Kvibille BK U/B kl 13:00, Kornhults IP (?)

KIK-Andersbergs IK kl 15:00, Glänningepark

PS. Låt bloggen leva under dessa helger genom kommentarerna. Resultat (fulltid/halvtid) och målskyttar samt snack åt det konstruktiva hållet. DS.

2013-02-16 @ 18:22:06

Någon från LFK som kan ge sin syn på matchen mot Hittarp...?

Hittarp-LFK.
LFK gjorde en bra första halvlek där framförallt den offensiva trion Gabi, Perparim och Patrik var väldigt duktiga i omställningsspelet. LFK slarvade en del i speluppbyggnaden och lät Hittarp spela in sårande djupledsbollar. På just två sådana gjorde Hittarp sina mål i första halvlek. LFK tog dock ledningen med 1-0 och kvitterade till 2-2, bägge genom Pep. Däremellan hade LFK chansen att ta ledningen med 2-1 på en straff, som dessvärre Gabi sköt i ribban.
Andra halvlek var Hittarp betydligt bättre än LFK. Simon Vedin gjorde ett piggt inhopp.

Postat av: Målskyttar

BKW: Emil Axelsson, Nderim Peci och Miridon Berisha.
GIF/VIF: Robin Persson

2013-02-17 @ 19:45:59
Postat av: vill ha koll

Vilka gjorde mål i matchen Våxtorp-hasslöv ?

2013-02-19 @ 20:34:37
Postat av: Jason watt

Bedrövlig belysning på Glänninge. Endast 6 st av de tolv lamporna lyser. I ena hörnet finns inget lyse alls. Jag hoppas inte klubbarna betalar full hyra.

2013-02-19 @ 22:14:09
Postat av: Boisare

Våxtorps mål gjordes av Jesper Nilsson-Örhn,Mikael Svensson samt ett självmål.

2013-02-20 @ 07:45:53
Postat av: K/H FF

Japp, på Konrhults IP

2013-02-20 @ 14:02:36

Laholms FK - Lilla Tjärby IK 2-0
Målskyttar: Noak Bolmgren (1-0) Simon Olsson (2-0)

Knäred-Andersberg 0-1
Jämn match, Andersberg var spelförande laget men KIK saknade inte chanser. Kunde blivit mål åt båda hållen.

2013-02-23 @ 17:55:34
Postat av: KHFF

KHFF-Kvibille B/U 6-1 (1-1)

Mälskyttar: Theander, Roy K, Daniel A, Martin J, Hampus M och Åkesson.

Anmärkningsvärt är att Åkesson var inblandad i alla målen och inkasserade 5 assist förutom målet. Han var även äldst på plan... =P

2013-02-23 @ 18:55:06
Postat av: Hellsten

Jaså har Åke äntligen fått mängd träningen.

Postat av: vetande

Västra Karup B/J var det som Skottorp mötte och ingen A spelare deltog.
Rätt ska vara rätt även om en försköning av motståndet kan locka!

2013-02-24 @ 20:00:04
Postat av: Tobias Dock

Från Västra Karups hemsida:

Ja då var b-laget igång med match mot Skottorps a - lag. Förlust med 1-0 på en hal konstgräsplan. Vi hade ett flertal tillfällen att reducera, men vi hade svårt att förvalta våra chanser på ett bra sätt. Bra laginsats för att vara första matchen.

2013-02-25 @ 12:57:12

Hemkommen från en fantastisk skidsemester i Ischgl, Österrike.

Kommer inte att uppdatera med alla matcher som varit under min semester. Tack till er som kommenterat. Nu ser vi framåt.

Först ett mejl från SIF:s nye tränare Tobias Dock om VKIF B-SIF A:

"Spelplats: Förslöv, Konstgräs (neutral)
Tid: 11:00
Väderförhållande: Så vindstilla det nu kan bli på Förslövsslätten. Varken regn eller snö. +1.

Skottorp ställde upp med en klassisk 4-4-2 uppställning, några nya killar i startelvan sedan matchen mot YBK. De som saknades från den matchen, Niklas Hallgren, Pontus Johansson, Andreas Jönsson, Fredrik Gustafsson och Erik Lindberg.

Den snabbrullade planen ställde till en del problem i början av matchen, med ideliga inkast som resultat. När SIF väl fick kontroll på bollen, så rullades det fint i laget. Vi hade många gubbar med i våra anfall. Tyvärr kom vi inte till tillräckligt bra avslut. Den nya anfallsduon Oskar Andersson och Oskar Moberg rörde runt rejält i motståndarförsvaret och satte det stundtals under rejäl press. När målet väl föll, vann Oskar Cronqvist boll på mitten, utspel till kanten från Robin Palm vidare till Christoffer Mattsson som slog ett fint inlägg. Oskar A avslutar, bollen studsar lite turligt på en motståndare men tillräckligt för att bollen skulle gå i mål. Nollan i gjorda mål är spräckt för året! Västra Karup är på väg igenom ett par gånger, men en alert målvakt i Per Lassagård och en backlinje som inte ger upp gör att nollan hålls resterande tid.

I andra halvlek görs en hel del byten, fem spelare kommer in på mer eller mindre vana platser, alla som kommer in gör riktigt bra ifrån sig. När matchen lider mot sitt slut öppnar Västra Karup upp sig ett och vi bränner ett par chanser. Vi klarar av en rätt så rejäl press de sista tio minuterna när Västra Karup flyttar upp folk och får en hel del frisparkar. Trots detta håller Skottorp undan och den första segern för året är bärgad. Samtliga spelare ska ha en eloge för en fint genomförd match, vi fortsätter att kämpa tillsammans hela matchen.

Tobias Dock"

2013-02-25 @ 13:55:02

Ni får njuta av Tomas Karlssons ref här bland kommentarerna:

"Våxtorp - Ysby 1-0

Slangen fick sista ordet!

Matchen mellan Ysby och Våxtorp var en heljämn tillställning på det glatta underlaget på Glänningepark som kunde slutat hur som helst. Matchen inleddes med en stark YBK - press. Nils Carlsson som säsongsdebuterade, drev fram på högerkanten och skottet visslade strax utanför bortre stolpen. Ett antal halvchanser vaskades fram och det var tydligt att YBK tagit stora kliv under vinterträningen. Planen var extemt hal och ett flertal gånger hade spelare änglavakt när de susade ut från banan på väg mot den stenhårda asfalten.

Efterhand jämnades spelet ut och i slutet på första perioden var det Våxtorp som styrde och ställde medan YBK försökte kontra. Sett till förutsättningarna var det tämligen högt tempo, mycket kamp och även en hel del fina anfall som den tappra publiken fick se. Andra perioden liknade den första men nu var spelet rakt igenom jämnare. Bois hade mest boll men det var YBK som skapade de bästa och flesta chanserna. Nils Carlsson fick ett mål bortdömt för offside och fick även två gyllene lägen när Bois målvakt och en försvarare missförstod varandra i det egna straffområdet. Likt en flicka i en bisvärm viftade målvakten febrilt bort bollen från målet såväl vid första som andra missförståndet. Utskällningen som den stackars försvararen fick från sin uppretade målvakt var inte nådig men likväl var ställningen alltjämt 0-0.

2013-02-26 @ 18:45:57

Våxtorp ökade takten i tredje perioden och pressade på för ett segermål. Laget fick en straff när Ysbys målvakt - fantomen Anton Hansson - kapade en anstormande anfallare efter ett fint anfall. Domare Ström lyckades - likt en alkoholist som tackar nej till en gratis grogg - hålla sig ifrån frestelsen att hala fram det röda kortet och Anton fick chansen att rädda straffen. Slangen slog den och med all respekt, det var nog den sämsta straff som någon någonsin slagit. Knappt styrfart, halvchipp, mitt i målet. Anton räddade, men med all respekt, min 4 - åriga dotter hade räddat.

Denne Slangen - enligt min uppfattning seriens överlägset bäste spelare ifjol - punktmarkerades under hela matchen av undertecknad. Träningsvärken är obeskrivlig men troligen lyckades uppgiften tämligen väl då Slangen för en gångs skull var ganska osynlig MEN likväl stod han där som matchvinnare ändå. I matchens nästsista minut skruvade han en hörna med sin känsliga vänsterfot som dök direkt in i bortre krysset. Ridå, tack för kaffet och grattis. Istället för bibehållen nolla och förlustfri svit så stod Bois där som vinnare till sist ändå.

YBK förtjänar stort beröm för sin insats. Nisse Carlsson fantastisk som anfallare. Figge Nicklasson återigen högklassig som vänsterback och nya mittbacken Filip Svensson visade sig återigen mycket stabil och duktig. Anton Olsen och sedan Ahmed El Ali var duktiga som kantspringare och inhoppande hattrickshjälten från förra matchen Jonatan Gunnarsson, visade på sina 35 minuter att förra matchens succe inte var en dagsslända. Dessutom gjorde nyförvärv nummer två - Jakob Johlin - godkänd debut som först ytterback och därefter mittback.

Bois såg tunga, vältränade och stabila ut. Mittbacken (Lindberg tror jag) var extremt spelskicklig och deras anfallare jagade på allt som gick att jaga på. Slutresultatet inte orättvist men matchen kunde likt ett toalettbesök hos Oscar Pistorius slutat hur som helst.

Ysbys lag;

Anton H
Casper P, Emil O, Filip S, Figge N
Anton O, Jimmy I, Tomas K, Olle L
Filip N, Nisse C
Avb; Jonatan G, Tobias T, Jakob J, Ahmed E, Robban B"

Postat av: Sigge spelexpert

Anfallaren med pannband i Gullbrandstorp kommer göra över 25 mål om han bara återhämtar sig från sin skada. Den enda som hänger med honom i djupled är hans egna skugga.

2013-02-28 @ 10:25:12

Du vet om att det är Gullbrandstorp du pratar om va..?

2013-02-28 @ 11:06:29

har vi en anfallare med pannband? nu blommar kanelen!

2013-02-28 @ 13:16:27
Postat av:

Känns som om Gullbrandstorp inte är så aktuellt i och med att de inte påverkar något av dessa lagen i kommunen då de inte kommer mötas i Serien.

2013-02-28 @ 15:12:17

Men det är iaf drag om galosherna runt gamla "poplaget" Gullbrandstorp, diverse omtyckta profiler som det talas glatt om i stugorna runt om i Laholmstrakterna. Låt oss vara med på ett hörn också vetja!

2013-02-28 @ 17:53:57

Ysbys punktmarkeringstaktik mot Våxtorp var fan det fegaste jag sett...

2013-03-01 @ 23:18:16

Finns inget som är fegt i fotboll (förrutom tjuvsmällar), det kallas att spela utefter sina resurser och i slutändan så är flest mål gjorda = 3 poäng!