Laholmslaget 2013

För sjunde gången (har jag bloggat i sju år!?!) tas Laholmslaget ut här på bloggen. För året skrev jag: "Det har aldrig varit lättare att ta ut laget..." I år skriver jag: Det har aldrig varit svårare! Aldrig tidigare har jag tagit så mycket hjälp som jag gjort i år. Mängder av spelare har nominerats och det har varit lurigt att göra det bästa av det. Å andra sidan är laget rättvist på så vis att samtliga spelare i laget blivit nominerade. Ändå har det som skrivet aldrig varit svårare. Hur värderar man spelare i olika divisioner, i olika lag som möter olika motstånd? Egentligen går det inte. Men här är mitt lag och jag är mycket nöjd med det.
 
Min Laholmselva:              Kalle Samuelsson (Våxtorps BoIS)
 
                   Jesper Mårtensson (Våxtorps BoIS)     Fredrik Johnsson (Hasslövs IS)
 
Magnus Ericsson (BK Walldia)                                                        Emil Axelsson (BK Walldia)
 
                        Martin Jönsson (Kornhult/Hishult FF)     Petter Gustafsson (BK Walldia)
 
Nderim Peci (BK Walldia)                                                               Emanuel Hultberg (Knäreds IK)
 
                        Daniel Pålsson (Våxtorps BoIS)     Jonathan Petersson (Knäreds IK)
 
 
Målvakt: Kalle Samuelsson (VBoIS) Samuelssons målvaktsspel, rutin och mäktiga tillslag har givit BoIS den nödvändiga trygghet som behövdes för att laget skulle knipa en plats i division fem. 
 
Vänsterback: Emil Axelsson (BKW) Försvarare med rutin från högre sammanhang. Har väldigt hög lägstanivå och gör aldrig en dålig match. Stark och spänstig i duellerna. 
 
Mittback: Jesper Mårtensson (VBoIS) Har gått från att vara en "buse" och ofta utvisad samt varnad spelare till att bli en mycket följsam mittback med brytningar av yttersta klass.
 
Mittback: Fredrik Johnsson (HIS) En komplett spelare på den här nivån. Hans närvaro skänker laget stabilitet. Ord som klasspelare förekom i nomineringarna. Åtta mål i serien.
 
Högerback: Magnus Ericsson (BKW) Allround spelare med mycket energi och fint tillslag. Kan användas i princip överallt på plan. Spelade forward under våren och ytterback under hösten. Kan även stå i mål. Åtta seriemål.
 
Högermittfältare: Nderim Peci (BKW) BKW:s spelmässigt bästa spelare offensivt. Bra driv i steget och fin teknik toppas med ett distinkt tillslag.
 
Innermittfältare: Martin Jönsson (KHFF) Mittfältsgeneral som gör jobbet i det tysta. Karaktär- och poängspelare som arbetar hårt i båda riktningar. Åtta mål i serien.
 
Innermittfältare: Petter Gustafsson (BKW) Mittfältare med rutin från högre sammanhang. Hög lägstanivå toppas med flera diekt avgörande insatser. Duktig passningsspelare med god teknik. Nio seriemål.
 
Vänstermittfältare: Emanuel Hultberg (KIK) Stark och kraftfull spelare med bra vänsterfot. Åtta mål i serien.
 
Forward: Daniel Pålsson (VBoIS) Rutinerad anfallare som kan göra mål på alla sätt och mot alla lag. Har med sina 23 mål varit den målskytt BoIS saknat sedan Martin Casters dagar.
 
Forward: Jonathan Petersson (KIK) Tvåa i skytteligan i division fem med sina 18 mål. Skicklig spelare som klarar att hantera bollen i hög fart. Duktig avslutare som tar avslut i rätt läge.
 
Bänk:
 
Anders Stam (VBoIS) Rutinerad spelare med stor vilja att vinna. Finlirare med magisk vänsterfot som kan göra grovjobbet när det krävs.
 
Tom Hjälmefjord (LTIK) LTIK:s bästa spelare under säsongen. Snabb och stark försvarare med ledaregenskaper. 
 
Armin Darban (GIF/VIF) Målfarlig och irrationell spelare med mäktig högerfot. Elva mål i seien.
 
Alfred Karlsson (KIK) Trots sin unga ålder en klok defensiv innermittfältare. Skicklig med bollen och säker i passningsspelet.
 
Fredrik Junefalk (KHFF) Målfarlig spelare som är duktig med både fötter och huvud. Tung att möta. 32 seriemål bär respekt med sig.
 
Kenan Ramadani (BKW) Axlat rollen som spets i BKW på ett bra sätt. Stark och teknisk targetspelare som gjort tolv mål i serien.
 
Emil Olsen (YBK) Snabb, brytsäker och offervillig försvarare med god spelförståelse. Har hållit ihop YBK:s backlinje under säsongen.
 
Bubblare:
 
Jim Leandersson (VBoIS) Här har vi rutin och vilja att vinna. Har varit en viktig pjäs både på och utanför plan i BoIS lag. På planen har han med ett oerhört fint löpsteg trampat förbi de flesta ytterbackar i serien.
  
Jakob Johlin (YBK) Den i YBK som utvecklats mest under säsongen. Bra skott, bra driv i steget, bra speluppfattning och god kondition.
   
Emil Gustafsson (BKW) Spelaren som aldrig gör en dålig match. Hög lägstanivå och alltid stabil i sitt agerande. Skicklig passningsspelare med såväl den korta som längre bollen. Har dessutom tuffat till sig i närkampsspelet.
  
Emil Johansson (HIS) Gått framåt väldigt under säsongen. Snabb och bra markeringsspelare.
 
Johan Kurtz (SIF) Kombinerar teknik och fart med enorm arbetskapacitet. SIF:s klart bäste.
 
Henrik Fridberg (KHFF) Framspelare och avslutare i ett. Lysande spelsinne. 15 mål i serien.
 
Victor Johansson (SBK) Allround spelare. Kan spela var som helst i centrallinjen. Jämn spelare som aldrig gör bort sig och alltid gör ett gediget jobb. SBK:s klart främste under säsongen.
 
Rasmus Rudolfsson (VBoIS) Spelare med fantastisk teknik, snabbhet och bra blick att hitta luckor att både löpa in i själv eller servera sina lagkamrater.
 
Filip Eriksson (VBoIS) Har varit viktig för BoIS när det gäller att hitta lugnet i spelet. Med bra teknik och fysik håller han i bollen, dirigerar spelet och hittar fina spelvändningar.
 
Jakob Eriksson (VBoIS) En av sexans klart snabbaste yttrar. Väldigt hög högsta nivå.
 
Hampus Markow (KHFF) Orädd spelare som kan lira i stort sett var som helst på planen. God lagkamrat som ger allt i alla lägen och aldrig gnäller. Fina ledaregenskaper trots sin unga ålder.
  
Tomas Karlsson (YBK) YBK:s motor. Bollvinnare och bollhållare i ett. Flest poäng i laget. 
 
Jonathan Gunnarsson (YBK) Otroligt vass spelare. Blixtsnabb forward med fin teknik.
 
Jens Strömberg (RGIF) Stabilast i laget. Stark närkampsspelare som tar stort ansvar.
 
Tränare: Daniel Pålsson (VBoIS). Har både som spelare och tränare betytt mycket för BoIS avancemang. I flera säsonger har BoIS varit favoriter att ta steget upp till division fem. Materialet har funnits ett tag. Men nu har det äntligen fungerat fullt ut. Inte att förringa ex-tränaren Jim Leandersson, som lagt grunden och dessutom varit kvar som spelare. Han har varit ovärerlig för Pålsson och BoIS under säsongen.
 
Krönika:

I fjol var det enkelt. Jag hade bilden av en elva klar i huvudet långt innan den kom på pränt. I år har det varit svårare. Ibland blir det enklare med hjälp, ibland inte. När folk inom alla klubbar fått säga sitt blev min bild av laget snarare än mer oklar.

Tränare är luriga. I vissa fall väljer de inte att nominera de som varit bäst utan de som utvecklats mest. Eller väljer de att lyfta fram talangen för att ge honom en knuff i rätt riktning före den mer rutinerade spelare, som kanske inte behöver knuffen, men som trots allt varit bäst i laget sett till hela säsongen.

Att ta ut elvan och ta hänsyn till ovanstående blir förstås en balansgång. Vi på LT-sporten tar ut laget, men få spelare, om ens någon, har inte blivit nominerad av sin egen tränare, eller någon annans. För mig har det aldrig varit svårare att ta ut ett LT-lag. Men kanske är det mest rättvist så här?

För en gångs skull kör vi en 4-4-2-uppställning. Målvakten var till slut ganska given. BoIS Samuelsson har varit bäst i år. Till hans nackdel var att han inte stått i mer än drygt hälften av seriematcherna. Men i det här fallet fick det vara. Kalle är dessutom den ende målvakten som blivit nominerad. Därför valde vi också sju utespelare på bänken.

Skulle Kalle bli skadad kan multitalangen Magnus Ericsson ta över "nävarna". Han behärskar i stort sett alla positioner på plan.

Emil Axelsson var aldrig helt bekväm med att spela ytterback under sin tid i LFK. Men vi vet att han klarar det och av de tre mittbackar vi tagit ut ansågs ha vara bäst lämpad att spela till vänster i försvaret.

Framåt får Petter Gustafsson ta ett stort ansvar. Runt sig har han spelare som kanske av vissa inte ses som lika givna. Men sedan nomineringarna kommit in klarnade bilden av ett mittfält ganska snabbt. Olika spelartyper som troligen skulle komplettera varandra väl ute på plan.Forwardsduon känns gjuten. Här var det inte så mycket att snacka om.

Det är naturligt att elvan representeras av de klubbar som gått bra. Andraplacerade Walldia och Våxtorp. Trean Knäred. Fyran Kornhult och femman Hasslöv. Det är lag som varit bra och där har många spelare varit duktiga under hela säsongen.

På bänken var det trångt. Extremt trångt. Vi hade elva "givna" men var tvungna att få ner det till sju. Framförallt i BKW och VBoIS kunde vi tagit ut ett par spelare till.

Ränneslöv, Skogaby och Skottorp blev inte representerat den här gången. Det finns spelare i ovannämnda lag som stuckit ut. RGIF:s mittbacksbjässe Jens Strömberg har varit bäst i grönvitt. SIF:s Johan Kurtz är en spännande spelare som kommer att göra en väldig nytta för grönt nästa säsong. Men i år tyckte vi att han varit med för lite. I SBK har Viktor Johansson varit stabilast och jämnast. Duktiga spelare, men konkurrensen är stenhård. Möjligen ser vi de här spelarna i laget redan nästa säsong igen.

Strömberg var med i laget förra säsongen. Utav de som var med i fjolårets elva finns två kvar. HIS Fredrik Johnsson och KIK:s Jonathan Petersson. Två klasspelare som dessutom har turen att spela i lag som går bra och där de själva passar väl in.
 
Vem har jag glömt? In och kommentera laget.
 
/Plogen

Kommentarer
Postat av: Ano

lilla tjärby med en dålig säsong därav endast en spelare såklart. hur nära var simon v, oskar, lucas, hellsten osv? tänker på visar i rgif också? en del konstiga bubblare men annars bra lag...! Kul att se jakob j som bubblare!

2013-12-05 @ 19:46:57
Postat av: P

Simon och Oskar låg väl närmst. De hade förmodligen kommit med om någon annan tagit ut laget. De får kanske lida lite för att de spelar i "mitt" lag. Man kräver alltid lite mer av de sina. ;)

Visar var ju bra i våras, men var sedan avstängd och hämtade sig sedan inte riktigt.

2013-12-05 @ 20:01:41
Postat av: Nicky

Vafan, ska man behöva gå till LTIK för att bli uttagen till Hallands pouläraste dream team? Fram med checkhäftet plogen :)

2013-12-06 @ 00:03:19
Postat av: A

Du fråga kanske, men har Manfred slutat i Walldia?

2013-12-06 @ 13:30:56
Postat av: Anonym

Manfred skadade knät 2012 i borta matchen mot KHFF och har varit skadad hela detta året. Hört att han ska vara tillbaks när gräset blir grönt igen?!

2013-12-06 @ 14:01:24
Postat av: Pelle BKW

Nästan rätt. Manne kom aldrig tillbaka efter ledbandskadan mot KHFF. Han var däremot tillbaka när upptaktsträningen till 2013 började. Sen var oturen framme igen i första träningsmatchen mot LTIK den 9 feb. Nu gick korsbandet av och en lång konvancelans väntade. Han opererades i juni och väntas kunna vara med en bit in på våren nästa år.

2013-12-06 @ 20:47:31
Postat av: A

Hoppas det löser sigt för honom. Fantastisk spelare!

2013-12-07 @ 00:32:02
Postat av: OG

Tar ca 12-14 månader att komma tillbaka ifrån korsbandsskada efter det att man opererats...

2013-12-07 @ 22:12:29
Postat av: Anonym

Då ska det vara mer än korsband som strulat. Tar normalt inte mer än max 9 månader om det är ordentligt utfört. Var själv tillbaka på ca 9 månader. Men det är så klart individuellt.

2013-12-08 @ 19:13:11
Postat av: OG

Beror vad man räknar tillbaka... till träning, visst 8-9 månader. Men tillbaka till match minst 10 månader.
Gjorde mitt förra året (dvs i år) och visst där var en meniskfraktur inget som förlängde det.. och jag var borta 11,5 månad ca då jag inte fick för sjukgymnast eller läkare för att enligt dem tar det 12-14 månader för ett nytt korsband att läka.

2013-12-08 @ 20:50:58
Postat av: K/HFF spelaren

Läste i komentatorsfältet om Manfred. Kommer väl ihåg situationen, båda sparkar på bollen.. Visste inte att det gick så illa för honom! Krya på dig, o hoppas vi ses på grönbetet igen

2014-01-25 @ 07:21:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0