Resultat fredag

Femman:

BKW-Torup/Rydö IF 1-0 (0-0)
Mål BKW: Magnus Ericsson (straff)

BKW i tillfällig (?) serieledning. Getinge möter Oskarström i morgon lördag. 1-0-segern mot svårspelade T/R var i underkant men BKW fick sin revansch för uddamålsförlusten i våras sedan Magnus Ericsson förvaltat den straff Marcus Pettersson ordnat på bästa sätt. Läs mer om matchen här.

LTIK-Vapnö IF 3-1 (1-0)
Mål LTIK: Oskar Hemhagen, Olle Günther Hanssen, Conny Strömberg

Klar och rättvis seger för LTIK. Rödblått gjorde en bra match mot ett för dagen sämre Vapnö. 8-2 i röven i våras för LTIK. Det resultatet hamrade coach Freddy Pettersson in från taktiksnsack till uppsnack inför match. Det var ett revanschlystet LTIK som entrade gräset.

Redan innan Oskar Hemhagens tidiga 1-0-mål hade bollen varit fastnaglad på vittröjade Vapnös planhalva. Olle Günther Hanssen, som är rejält på G, fick starkt fram bollen och assisterade till Hemhagens mål. Oskar var säker vid friläget.

Günther Hanssen var sedan nära att utöka LTIK:s ledning men Vapnöspelare styrde undan avslutet. Speediga Linus Jerkesten och Oskar Hemhagen firade stora triumfer mot Vapnös försvar och rann gång efter annan ifrån.

Vapnös bästa period i matchen var i mitten på första halvlek. Ett avslut gick över och ett annat räddades av Andrée Pettersson i LTIK:s kasse innan spelet jämnades ut mot halvtid. 1-0 i paus var på intet sätt orättvist.

Andra halvlek tillhörde i princip uteslutade LTIK. Olle Günther Hanssen bombade in 2-0 sedan Simon Vedin vunnit boll. 3-0 stötte Conny Strömberg över mållinjen sedan Alexander Ekstrand skarvat vidare Vedins hörna.

Det var egentligen närmre 4-0 än 3-1 då Kristoffer Nilsson stötte in 1-3 på sin egen retur.

Daniel Hellsten sköt en frispark tätt utanför. Emil Olsson hade ett volleyavslut som Vapnös målvakt Love Garpenblad gjorde en jätteräddning på. Linus Jerkesten avslutade i kryssribban och inhoppande lövilliga Lucas Pettersson och Anton Hemhagen hade ett par möjligheter var där det bara handlade om centimetrar.

Matchen slutade 3-1 och det var ett resultat i underkant. LTIK är helt klart på rätt väg. Försvaret agerade stabilt även utan starke Tom Hjälmefjord. Andrée Pettersson var säker som sista utpost. Mittfältet arbetade hårt och forwards hotade.

Bäst i ett överlag starkt LTIK var Simon Vedin i sin bollvinnande roll på mittfältet.

Halmstad FF-RGIF 5-1 (1-0)
Mål RGIF: Johan Stråhle

RGIF går tungt. Nu föll grönvitt klart mot tabelljumbon HFF med hela 5-1. Det innebär att HFF går upp på samma poäng som RGIF.