LFK talangtränar

Laholms FK bedriver nu under höstlovet talangträning på Glänninges konstmatta. Inbjudna unga spelare (födda mellan -93 och -97) drillas tillsammans med de egna yngre seniorspelarna samt U-lagsspelarna. Initiativet är nye tränaren, Peter Åbergs, och det har tagits emot väl från de flesta håll. LFK vill utöka och förbättra samarbetet med klubbarna i närområdet. Det känns helt naturligt och väldigt vettigt om någon frågar undertecknad. Framförallt när LFK nu är ett division 3-lag igen. Nu är man ju verkligen på nytt den stora skuta i kommunen som man ska vara.
 
- Vi kan inte bara säga att vi ska få en bättre relation till klubbarna runt omkring. Man måste ju göra något också, säger Åberg och fortsätter:
 
- Detta är ingen jävla värvningsturné. Vi gör det för att kolla av och för att skapa band till spelarna samt till klubbarna. Dessutom är det bra för de här killarna att få spela med och mot spelare i sin egen ålder. Visst, är det sedan någon som redan nu är tillräckligt bra och framförallt, som vill själv, så kan naturligtvis en övergång bli aktuell.
 
Åberg förklarar också att talangträningen ska bli något återkommande, om det finns möjlighet. Höstlovsträningen nu är bara en första koll och andra spelare kan få chansen längre fram. Åberg tar gärna emot tips från föreningarna.
 
- Åldern är inte det viktigaste. Spelaren kan vara 15 eller 22. Vi är ute efter de som vill lite mer. De flesta lagen tränar ju bara två dagar i veckan. Samtidigt erbjuder Football academy bra mängdträning och de spelare som har åldern inne för att vara med ska i första hand träna extra där.
 
Spelarna utifrån (men ändå inifrån kommunen) som talangtränar med LFK är: Alfred Karlsson - KIK, Isak Pettersson - GIF/VIF, Tobias Ewertsson - LTIK, Emanuel Hultberg - KIK, Max Martinsson - LTIK, Andrée Pettersson - LTIK, Simon Nilsson - GIF/VIF, Oskar Hemhagen - LTIK, Lukas Persson HBK P16 (tidigare LFK), Tom Hjämefjord - LTIK, Charlie Boson - GIF/VIF, Dennis Nilsson - HBK U19 (tidigare WRY), Anton Hemhagen - LTIK, Linus Wikander - HBK U19 (tidigare KHFF och VGLT), Casper Larsson - LTIK. Även Jonathan Roslund - BKW, John-Paul Conde - GIF/VIF, Jacob Björk - GIF/VIF, Nils Carlsson - YBK, Otto Carlsson - HIS, Philip Jönsson - SBK och Oskar Cronqvist - SIF är inbjudna. Men har inte kunnat nås eller inte kunnat deltaga. Fler tillfällen dyker dock upp redan nästa vecka för de som missar denna vecka. Och de som inte får chansen i denna omgång kan, som skrivet, mycket väl få det längre fram.
 
Förutom idag onsdag tränar talangerna även torsdag och fredag denna höstlovsvecka. Tiden är 13-14:45. För de som har möjlighet kan det vara värt ett besök. Pojkarna som är med försöker verkligen spela boll och de lyckas i många fall väl.
 
Åberg har till sin hjälp LTIK:s tränare Freddy Pettersson.
 
- Det säger sig självt att jag inte kan ta hand om 25, 30 spelare på egen hand och jag känner Freddy sedan HBK-tiden, säger Åberg.
 
//P.

Kommentarer
Postat av: Martin

Härligt initiativ!

2012-11-01 @ 13:14:10
Postat av: Undrar g

Vilka talanger ?????

2012-11-01 @ 19:32:01
Postat av: Anonym

Masa dej ner och kasta ett getöga på talangerna innan du fläker ur dej. Hater!

2012-11-01 @ 20:40:20
Postat av: Pelle

Härligt med initiativ på talangutvecklingsfronten Peter!

2012-11-02 @ 07:21:05
Postat av: ha

hahahhahahahahahh
hahahahahh
hahhaha

2012-11-02 @ 14:29:48
Postat av: Anonym

? Fick du inte frågan själv eller? Avis?

2012-11-02 @ 14:49:36
Postat av: Anonym

När är det klart med nästa års serieindelning för LFK? Intressant att veta vilka nästa års motståndare kommer att bli, om det blir Skånelag eller västkustlag i serien då det skiljer sig ganska mycket i spelstil.
Är där fler spelare än Petter Gustavsson som kommer att lämna LFK?

2012-11-04 @ 20:55:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0