Träningsmatch tisdag

Tisdag:

Träningsmatch:

Laholms FK-HBK U21 kl 19:15, Glänninges konstgräs (Inställd)

LFK begår under tisdagen träningsmatchspremiär. Spännande! Man möter tufft motstånd i form av HBK U21, som redan spelat ett par matcher. HBK:s trupp sägs innehålla ex-LFK:are som Anton Tideman, Rasmus Lundgren och Anton Gunnarsson. Även Laholmarna Charlie Boson och Alex Nilsson kan eventuellt vara med. HBK lär också komma med en del tunga namn med allsvenska meriter. Vad gäller LFK så har man 18 av 20 spelare i truppen tillgängliga. Bara Peter Björnsson (ömande knä) och Simon Olsson (sjuk) saknas.

- Det blir en bra värdemätare för oss direkt. Det känns skönt med en match nu efter en månads träning på konstgräs, säger LFK:s tränare Mats Gustavsson, som bara tagit ut en trupp, inte en elva (än) till matchen.

LFK:s trupp är i stort sett spikad, det är bara Besart Mazreku som ännu inte bestämt sig till 100%. Han är sugen på att spela med brodern Bujar i Halmia och har både tränat och spelat träningsmatch (inhopp) med ISH. Halmstadklubben har inte spikat sin trupp än, troligen väntar man för att se om man kan lösa ex-HBK:arna Gus och Zwirre innan man lämnar besked till övriga.

Mats Gustavsson är nöjd med LFK:s trupp:

- Det ser nästan bättre ut än ifjol på den fronten. Samtliga 20 spelare är med och slåss om en plats i startelvan. Det kommer alltid lite småskador och dessutom är det rullande byten i elitfyran, därför är jag inte orolig för att vissa ska bli utan speltid. Vi kommer också att spela träningsmatcher mot Lilla Tjärby, Walldia och Ränneslöv under säsong för att hålla truppen varm. Ett kul samarbete. Det är trevligt att de vill möta oss.

Förutom de 20 egna spelarna är även BKW:s Robert Andersson och LTIK:s Simon Vedin samt Tom Hjälmefjord med LFK under vissa träningspass.

- Det är killar vi vill titta närmare på och som kan bli aktuella i framtiden, säger Gustavsson.

LFK kommer i år att vända lite grand på sin triangel på mitten. Det blir en form av 4-1-4-1, istället för fjolårets 4-2-3-1.

- Lite slarvigt kan man kalla det för 4-1-4-1. Vi vill ha två offensiva centrala mittfältare som understöd till anfallaren i år. Tanken är att positionerna inte ska vara statiska, utan att det ska finnas frihet för spelarna i de rollerna. Vi har många som kan spela där. Pinot (David), Besart, Jonte (Jacobsson), Petter (Gustafsson) och Peter (Carlsson) till exempel.

Någon spelare som visat framfötterna trots att det är tidigt?

- Alla har sett pigga ut, men Green (Johan) har sett väldigt fin ut. Han gör en ordentlig satsning och kommer bli väldigt bra för oss. Även Pinot har bra form. Jättekul för honom efter alla skadefyllda år, säger Gustavsson.

Eventuell startelva:

Markus Johansson,
Kim Einarsson, Kristian Åkesson, Erik Lindberg, Fredrik Johnsson,
Petter Gustafsson,
Robert Nilsson, David Pinot, Tobias Lundgren, Jonatan Jacobsson,
Johan Green

Emil Axelsson, Mattias Bengtsson, Mikael Einarsson, Peter Carlsson, Andreas Martinsson, Besart Mazreku, Perparim Beqaj.

U-laget vann

LFK-U-Ljungby IF 6-2
Mål LFK: Rasmus Liedman 2, Kalle Karlsson, Simon Axelsson, Zett Wyke, Jesper Wennström

Laholms FK:s utvecklingslag fortsätter att visa att man utvecklats i rätt riktining sedan fjolåret. I lördags slog man pojkallsvenska Ljungby IF:s P95-lag med säkra 6-2.

Så här kommenterar U-lagets nye tränare, Martin Månsson, matchen:

- LFK når absolut inte upp till full potential men vinner ändå med stora siffror över Ljungby, som har valt att spela i pojkallsvenskan i år. 

//P.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Matchen troligen inställd!!Pga bristfällig belysning...Pinsam anledning men sant.

2012-02-14 @ 12:46:01
Postat av: FmBkw

Kommenterar Martin Månsson efter matchen.YES!

2012-02-14 @ 22:41:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0