Första träningsmatchen i kommunen

Träningsmatch lördag:

L:a Tjärby IK-BK Astrio kl 12:00, Glänninges konstgräs

LTIK blir först ut att spela träningsmatch inom kommunens gränser 2012. Genevad/Veinge IF spelade redan för två veckor sedan match mot division fem-kollegan IF Rejban från Småland. Matchen spelades i tipselithallen i Växjö och slutade med 5-1-vinst för hemmalaget. Det stod 1-1 i paus sedan Robin Möller kvitterat IFR:s ledning med ett straffmål. Läs mer om den matchen här. Även Våxtorps BoIS har träningsmatchat, om än i lite mindre format. Man föll i det traditionsenliga kombihallsmötet med Simlångsdalens IF med 6-5. BoIS ledde faktiskt med 3-4 i paus mot division fem-laget Dalen. BoIS mål gjordes av: Anders Gustavsson, Robin Johansson, Jim Leandersson, Johan Andersson och Henrik Olsson. Gladde mest för BoIS-räkning gjorde LTIK-förvärven Anderssons och Olssons mål samt Ränneslövs GIF-förvärvet Albert Bengtssons backspel.

LTIK tjuvstartar alltså träningsmatchandet redan nu. Det kommer naturligtvis bli mycket tufft mot BK Astrio, som ju är Laholms FK:s blivande motståndare i Elitfyran. Samtidigt blir det en kul utmaning och det har känts som att matchen triggat igång LTIK:arna lite tidigare än vanligt. Det fanns liksom något att se fram emot inom en inte alltför avlägsen framtid i det som kallats för världens längsta försäsong. LTIK har tränat ute på konstgräset i två veckor. 25 gubbar per pass har letat sig ner och det har sett ganska hyggligt ut. Visst, det är fortfarande tidigt och touchen blir ju bättre. Det har körts ganska hårt, så det har varit lite tunga ben. Astrio lär dock inte kört mindre hårt och passen lär inte heller vara färre till antalet. Efter matchen mot Astrio håller LTIK fritt med matchande fram till mer normal tid för sparring, i slutet av månaden.

/Plogen

PS. Jag själv kommer inte att närvara vid matchen då jag ska upp till Göteborg i helgen. Så vi får se hur det blir med uppdaterandet. Är du sugen på fotbollsfest? Besök då veingehallen de två kommande helgerna. Veingecupen avhandlas i vanlig ordning och det blir full fart. Spelschema finner du på GIF/VIF:s hemsida. DS.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0