Resultat lördag

Trean:

Fjärås-LFK 2-1 (0-0)
Mål LFK: Jonatan Jacobsson

Det blir kval för LFK då Stafsinge (-Älmhult 2-1) och Vinberg (-Markaryd 5-2) vann sina matcher. Fjärås tog ledningen iden 57:e. Jonatan Jacobsson kvitterade i den 70:e. I den 89:e (!!!) avgjorde Fjärås med 2-1. Tungt, tungt, tungt för LFK! Trean vanns av Eskilsminne, som besegrade IFK Hässleholm med 2-1 i seriefinalen.

Sexan:

YBK-VBoIS 0-0

Det blev mållöst på Munkavallen. Nu har YBK skrapat ihop sex poäng så här mot slutet. BoIS slutar åtta i tabellen. I och med poängen tog man klivet förbi Örnia på bättre målskillnad. YBK slutar tolva.

Tomas Karlsson:

Oavgjort i derbyt!

Derbyt mellan YBK och Våxtorp slutade 0-0 efter en högdramatisk match som innehöll allt utom just mål. Det var två taggade lag som i sommarvärmen äntrade Munkavallen. Första kvarten präglades av kamp, tacklingar och slit av klassisk derbymaner. Våxtorp skapade matchens första heta chans när ett inlägg susade förbi allt och alla. Som tur var för YBK blev mottagande Våxing lika förvånad som alla andra och slog bollen över ribban från någon meters avstånd. Matchen fortsatte att vara jämn. Tränare Karlsson skruvade en frispark som Våxtorps eminente målvakt tippade  till hörna, Ehab blev fri men missade avslutet och Kalle var milimeter från att komma förbi siste man i Våxtorp i en flygande kontring. Våxtorp saknade inte heller lägen och ständigt och jämt var det bröderna Leandersson som var framme och högg. Tränare Leandersson var också inblandad i en minst sagt udda situation. Efter ett fint anfall kom Leandersson fri i vänsterläge och placerade bollen iskallt förbi utrusande Anton Hansson. Bollen smektes med stor känsla och stannade inte förrän den slog i målets hjulställning inne i YBK:s mål. Leandersson firade sin insats, tränare Karlsson i YBK vrålade svordomar som en smädad kvinna och den eminente domaren Ström.......vinkade spela vidare!!! Nu hände allt snabbt! Hade han inte sett vad som hänt? YBK:s spelare var förvånade, Våxingarna ilskna och tränare Leandersson chockskadad. Mitt i kaoset blåser domare Ström av, tar upp bollen och stegar mot YBK:s mål. Spänningen olidlig och hela Munkavallen höll andan. Ström började nu rulla bollen mot hjulet INNE I MÅLET!! Tydligen har Ström sett vad som skett men är av uppfattningen att OM bollen tar på hjulet så är INTE HELA BOLLEN över linjen. Han demonstrerar ett antal gånger. Leandersson ser skeptiskt på. Målvaktsanton såg ut som en femåring på en universitetsföreläsning, helt förvirrad. Under tiden står en Ysbyavbytare bakom målet och försöker bringa ordning. Han säger; Det var mål, den var inne! Med risk för att vara omoralisk nu så kan jag väl milt säga såhär; NÅGON MOTTA PÅ FAIR PLAY FÅR DET VÄL ÄNDÅ VARA!! Aldrig att man skall skänka bort ett mål! Det är ju lite skillnad på det och att sparka bollen till motståndaren vid huvudskada....

Hur som helst, domare Ström känner sig nöjd, har inte hört avbytarens lilla tips och slår fast "när bollen tar på hjulet så är inte hela bollen inne". Än så länge så är det bara en sjukt rolig situation men tränare Leanderssons kommentar till detta påstående gör det hela sinnesjukt roligt. Med uppgivenhet i rösten och ögon som pingisbollar svarar han kort "jag köper det". Hade det varit omvända roller och detta hänt tränare Karlsson så hade denne garanterat INTE yppat samma sak. Så hur var det då? Var det mål? Enligt mig som stod närmst av alla utespelare så var det självklart mål. Hjulet står INNE I MÅLET och även om inte HELA bollen råkade vara inne (kanske en millimeter fattades....) så hade ju självklart bollen studsat vidare in i målet om INTE hjulet stått ivägen! Men summa sumarum, jag kan inte reglerna om målens hjul, Ström hade säkert fog för sin bedömning (han skötte sig utmärkt i 90 minuter...) och i paus stod det 0-0 till YBK:s glädje...

Andra halvlek var som en boxningsmatch. Våxtorp var den överlägsne tunge mästaren som drev den sluge men betydligt svagare motståndare mot repen. Kort sagt, på 45 minuter hade vi i YBK bollen kanske 2 minuter. Övriga 43 var den ständigt i vitblå ägo. Ett antal jättechanser vaskades fram men YBK försvarade sig heroiskt! En frispark höll på att slinka förbi, en hörna räddades på mållinjen och Robin räddade öppet läge med 10 minuter kvar....Trots det massiva övertaget klarade YBK att stå emot och slutresultatet skrevs till 0-0 mycket tack vare den fantastiske Anton Hansson i målet!

Resultatet var med tanke på händelsen i första halvlek och andra halvleks övertag för Våxtorp inte helt rättvist! Våxingarna känner sig nog minst sagt rånade! Dock slet YBK som djur i 90 minuter och om sanningen skall fram, så har YBK haft en hel del otur mot sig under året och kanske var det fru fortuna som bestämt sig för att betala tillbaka en del av skulden....

Ysby BK tackar med detta för sig och kommer tillbaka med nya friska takter nästa säsong. Då går vi för seger! 

K/HFF-Örnia 3-2 (2-0)
Mål K/HFF: Andreas Johansson, Martin Jönsson, Marcus Theander

K/HFF avslutade snyggt. ISÖ gjorde dock en bra match och var nästan värda en pinne efter andra halvlek. K/HFF tog ledningen i minut 22 genom Andreas Johansson. Ett misslyckat inspel ställde alla inklusive ISÖ:s målvakt och bollen gick i nät. I den 30:e minuten borde ISÖ kvitterat. Avslutet nära mål räddades dock av Henric Johansson i K/HFF:s kasse. 2-0 gjorde Martin Jönsson framspelad av Samuel Markow. Målet kom till på en kontring efter ISÖ-frispark vid K/HFF:s kortlinje. I inledningen av andra var ISÖ det klart bättre laget. Man kunde både reducera och kvittera i minut 51 respektive 61. 2-2 var ett vackert mål signerat Joel Svensson, som med snabba fötter vände bort sin bevakare och skickade kulan upp i nättaket med sin vänsterfot. Reduceringen kom på straff från ISÖ:s vikarierande målvakt Freddy Larsson. Straffen helt korrekt dömd av domare Jan-Olof Jönsson. I minut 72 gjorde Marcus Theander 3-2 till K/HFF via ISÖ:s målvakt och det efter inlägg från Ruslan Tetroyev. 3-2 stod sig tiden ut.

K/HFF firade med champagne, champis och guldhjälmar efter slutsignalen. "We are the champions" dånade ur högtalarna. Tränarparet Kent Persson och Patrik Borgström blev traditionsenligt nerhävda i bäcken och det med kostymerna de coachat med på. K/HFF:s mål med säsongen var uppflyttning, alltså topp-två. Det klarade man av och seriesegern är hur rättvis som helst. Laget har lett serien från början till mål och vunnit alla hemmamatcher. Enda förlusten på planen kom mot Haverdal borta. Fredrik Junefalk vann hela sexans skytteliga med sina 28 mål. Tillsammans med mittbacken och lagkaptenen Anton Karlsson har "June" varit K/HFF:s främsta spelare under säsongen. I matchen mot ISÖ var målvakt Henric Johansson samt högerback Andreas Johansson bäst. Som helhet var matchen småtrevlig. Båda lagen spelar gärna genom mittfältet. K/HFF har dock inte spelat på topp sedan uppflyttningen blev klar. I matchen mot ISÖ luftades dessutom 16 man ordentligt. ISÖ slutar nia i tabellen.

HIS-Haverdal 2-0 (1-0)
Mål HIS: Mihai Gegö, Fredrik Gustavsson

HIS hamnar på en fin fjärdeplats i och med segern. Det var en tuff match med tio varningar. Fem för vardera lag. HIS tog ledningen i minut 38. I minut 57 blev Haverdals Pontus Johansson utvisad efter sitt andra gula kort. I den 84:e kunde sedan Fredrik Gustavsson avgöra med sitt 2-0-mål. Hela HIS har gjort en fin säsong. Bästa målskytt blev Gustavsson med sina 18 kassar. Med det blev han tvåa i sexans skytteliga. Haverdal slutar sexa i tabellen.

Sperlingsholm-SBK 3-2 (2-0)
Mål SBK: Jonas Håkansson, Magnus Bergman

SBK avslutade på ett för hösten symptomatiskt sätt, alltså dåligt. Förlust med uddamålet mot nästjumbon Sperling blev det. SBK låg under med 2-0 i paus. I den 75:e fick Sperling en spelare utvisad. SBK såg sin chans, men istället utökade Sperling till 3-0 innan SBK reducerade och kvitterade mot slutet. SBK slutar sjua i tabellen. Sperling blir elva.

Serbiska-GIF/VIF 2-2 (2-0)
Mål GIF/VIF:  Robin Möller, Sebastian Ekstrand

GIF/VIF var ineffektiva och klarade inte av att besegra ett Serbiska som ledde med 2-0 i paus. GIF/VIF sedan tidigare klar tvåa i serien. Starkt av GIF/VIF:s unga lag. Det var nog många som trodde att man skulle få problem sedan Kurdiska kommit igång, men man höll undan. Målet att vinna serien infriades inte, samtidigt är det av akademisk betydelse då ju som bekant både ettan och tvåan går upp. Serbiska slutar femma. 

Kurdiska-SIF 11-1 (3-0)
Mål SIF: Pontus Johansson

SIF avslutade seriespeletspelet med en synnerligen genant storförlust mot Kurdiska. SIF slutar tia i tabellen. Kurdiska trea. SIF:s Pontus Johansson blev trea i skytteligan med sina 16 mål.

//P.

Kommentarer
Postat av: Pontus Johansson

Hrrrm 16 mål om jag får be;)

2011-10-01 @ 19:30:30
Postat av: Anonym

Att man kan kommentera att man gjort 16 mål och en smilegubbe efter efter att ha blivit förnedrade hela säsongen är konstigt och visar att man inte tar det på allvar! Skärpning

2011-10-01 @ 20:57:07
Postat av: Jim LEandersson

Om du nu ska vara så jävla tuff och kommentera Pontus inlägg så kan du väl åtminstonde skriva ditt namn. Man blir så j-a trött på alla som sticker ut hakan och kommenterar alla andra utan att våga skriva vem man är!!! Skärpning......

2011-10-01 @ 21:31:51
Postat av: Anonym

Vad väntar för kval för lfk? Direktavgörande mot något lag från div 4 Elit eller någon form av gruppspel och vilket/vilka lag handlar det om?

Fyra poäng på de fem sista omgångarna är ju inte

särskilt förtroendeingivande inför ett kval...

Men en tabell ljuger ju inte och man kan bara konstatera att LFK:s insatts i år jämfört med de andra lagen inte räckt till.Något märkligt kan tyckas med tanke på kvaliteten i vissa matcher, men någon jämnhet tycks laget inte besitta.

Kval är ovisst,men men nog borde laget ta sig samman och reda ut situationen man satt sig i.

Flera av spelarna skulle säkert klara av spel i

div 2 som Jonatan Jacobsson, Mats Lindström och målvakten Markus Johansson som måste tillhöra de bästa spelarna i serien.

2011-10-01 @ 22:16:04
Postat av: Pelle

Underbart ref Tomas Karlsson.

2011-10-02 @ 02:48:10
Postat av: Ännu en namnlös.

Du som är trött, Hur vet man att Jim är JIM. Bara att lära sig att leva med detta då vi har yttrande frihet i detta landet men annars kan du ju alltid skrota datorn och läsa Starlet istället så kanske du inte behöver bli så trött på detta.

2011-10-02 @ 10:14:10
Postat av: Sandra

Om Ybk inte håller så hög klass håller ivarjefall Tomas Karlssons referat världsklass :)

2011-10-02 @ 13:17:30
Postat av: Anonym

Till du som tror att flera LFK spelare håller för div 2 spel, ha säger jag bara, den ende som skulle vara stabil är besart mazreku, kanske jonatan skulle klarat av spel i 3 an, men resten skulle inte ens platsat på bänken, om du är bland de bättre spelarna i 3an, vaffan gör du på bänken då (syftar på lindström).....

2011-10-02 @ 16:57:48
Postat av: tro vad ni vill men jag är Jesper

Fru fortuna? TackaStröm som inte alls gjorde 90 bra minuter i dommardrässen. Har varit emot Våxtorp alla de matcher han dömt och laget medverkat. Inte bitter på något vis över förlusten, vi gör inga mål, MEN Ström borde absolut inte få dömma med sin hybris/maktgalenskap som tydligt är hans största problem som dommare.

2011-10-02 @ 17:09:43
Postat av: Folkesson

Jag såg derbyt mellan Våxtorp och Ysby. Jag vill hylla YBK:s spelande tränare! Har inte sett ett bättre mittbacksspel i division 6 på hela året!!! Sen grattis KHFF!!!2011-10-03 @ 08:41:41
Postat av: håller med.Olsson

Ysby kanske inte va bästa laget i div 6, men bästa mittbacken har de !

2011-10-03 @ 14:46:02
Postat av: Pontus

De kanske har varit bättre nu på slutet.. men om man har de bästa mittbackarna/mittbacksspelet i sin liga så släpper man väl ändå inte in 77 mål på 21 matcher? Det kanske är lite att ta i att påstå ngt sådant.. kan jag tycka..

2011-10-03 @ 15:55:35
Postat av: lasse

Skulle vilja ge en eloge till våran LFK-inlånade målvakt Anton Hansson. Det är rätt mycket hans förtjänst enligt mig som vi tagit 3 poäng! ( serbiska ej inräknat)

2011-10-03 @ 16:44:17
Postat av: tråkigt ysby

tråkigt bara att ysby spelade med avstängd spelare sista matchen.

Ibrahim Adwan Ibrahim Zed

gult mot sperlingsholm 2011-06-01

gult mot örnia 2011-06-16

gult mot örnia igen 2011-09-25mvh P.o.p.o2011-10-06 @ 12:36:30
Postat av: Pontus Johansson

Ja detta med namn...man måste ju kunna se nått positivt när det nu vart så dåligt i Skottorp?

O det var ingen smilegubbe, det heter blinkgubbe så det så...men ooooo jaaa vad jag skäms över dom 16 målen, dom flesta målen skulle aldrig ha räknats om jag nu inte kände domarna så väl;)

Puss på dig gubben!

2011-10-15 @ 17:49:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0