Rekordjämnt DM

GIF/VIF gick vidare till gruppspel två i DM, och det på samma poäng som LTIK och Trönninge, dessutom på samma målskillnad som LTIK, men på fler gjorda mål.

GIF/VIF-LTIK 1-3 (1-0)
Mål GIF/VIF: Oscar Gustafsson
Mål LTIK: Conny Strömberg, Simon Vedin, Miridon Berisha

Defensivt och avvaktande inledningsvis från båda lagen. GIF/VIF skapade första chansen, men ju mer halvleken led tog LTIK över och när det blåstes av för halvtid hade rödblått haft fyra i virket. GIF/VIF hade ändå ledningen med 1-0 sedan Oscar Gustafsson stått för en individuell prestation och stänkt dit bollen. I andra halvlek var LTIK det bättre laget och man gjorde tre raka mål. Conny Strömbergs 1-1 var snöpligt för GIF/VIF. Strömberg fick ingen ren träff, men GIF/VIF:s i övrigt utmärkte målvakt, Dan Boson, tappade in bollen mellan armen och kroppen. Både 2-1 och 3-1 var på kontringar. Simon Vedin satte dit tvåan och Miridon Berisha trean efter vackert samspel med Mattias Olofsson. GIF/VIF var inte ofarliga, men klarade inte att hota tillräckligt.

LTIK-TIF 1-2 (0-1)
Mål LTIK: Mattias Olofsson
Mål TIF: Simon Axelsson, Kristoffer Romano

TIF tog tidigt ledningen. "Hille" fick enkelt ta sig fram längs vänsterkanten och lägga bollen i mål. Kändes billigt med LTIK-ögon sett. Matchen var relativt jämn, liten fördel TIF, men LTIK var farliga i kontringarna, främst genom vasse Simon Vedin. TIF:s målvakt Jonathan Pihl fick visa klassen, men än mer att göra hade Jonas Nilsson i LTIK:s mål. Direkt efter paus slarvade LTIK betänkligt och bjöd TIF på ett par lägen. 2-0 skulle också komma på en bjudning från LTIK:s sida. TIF slog om, rullade i sidled och "Romme" satte dit kulan. Möjligen infann sig viss trötthet hos LTIK:arna. Med sex minuter kvar gick LTIK ner på sex utespelare för att få bättre fart på spelet. Det gav resultat då Miridon Berisha och Mattias Olofsson på nytt samspelade och Olofsson kunde enkelt lägga in LTIK:s reducering. Rödblått försökte, men fler mål blev det inte, snarare skapade TIF mer när LTIK öppnade sig bakåt och "Jonna" fick sträcka ut ett antal gånger.

TIF-GIF/VIF 1-4 (1-3)
Mål TIF: Emil Lundh
Mål GIF/VIF: Kewin Hansen 2, Fabian Andersson, Armin Darban

GIF/VIF var spelsugna efter att ha vilat en match. Chans till avancemang fanns fortfarande trots den inledande förlusten. GIF/VIF:arna hade bra fart under skorna och tog ledningen genom Kewin Hansen. TIF kvitterade på frispark från kanoniären Emil Lundh. GIF/VIF tog på nytt ledningen då Kewin Hansen läckert lät Fabian Anderssons boll mot mål vara, det ställde samtliga inklusive Pihl i TIF:s kasse. TIF försökte framåt, men tycktes inte ha tillräckligt med kraft. Precis som LTIK slarvade en del mot TIF, slarvade nu TIF mot GIF/VIF. Vinrött hade luft under vingarna och mycket spring i rappa ben och bara malde på. Samtidigt måste vi också poängtera att TIF skapade chanser som mycket väl kunde resulterat om inte GIF/VIF:s bäste för dagen, Dan Boson visat prov på både fina reflexer och god speluppfattning. GIF/VIF kunde utöka ledningen till 3-1 på långstraff genom Armin Darban innan paus. TIF gjorde ett allvarligt försök, men istället kunde GIF/VIF göra 4-1 genom Kewin Hansen, sedan TIF öppnat upp sig i jakt på utjämning. Slutet blev synnerligen rafflande. Det skulle ju räcka att TIF gjorde ett mål för att GIF/VIF skulle förlora förstaplatsen till LTIK. Emil Lundh rammade ribban med en långstraff och TIF tilldömdes ytterligare en långstraff, den hann dock aldrig slås innan tiden gick ut och GIF/VIF kunde andas ut. För de vinröda väntar nu gruppspel två i Ullared den 10:e december.