Vintercupen dag två

Då var den andra dagen också spelad och Vintercupen årgång 2010 är över. Som vanligt välarrangerad av Skogaby BK. All heder till de i den föreningen som engagerat sig detta så uppskattade årligen återkommande event. Nu ska vi se vad jag kommer ihåg från dagen. Resultat, bästa målskyttar osv kommer upp på bloggen under morgondagen någon gång.

Grupp fyra började med matchen Trönninge IF mot SBK 1. Tidig morgon och två lag som inte var igång innebar en ganska dålig match. TIF vann till slut med 1-0, matchen hade dock lika gärna kunnat sluta oavgjort då SBK hade två avslut i trävirket. SBK ställde upp med turneringens äldsta lag. Cralle, Magnus Bergman, Håkan Gustavsson och Björn Hanssen har samtliga passerat 40-årsstrecket men är still going strong. Matchen VBoIS 1-KHFF följde och slutade rättvist oavgjort sedan BoIS börjat bäst men KHFF avslutat starkast. I den tredje matchen gick LFK in i cupen och man betvingade TIF enkelt med 4-0. TIF deffade inte utan försökte att bjuda upp till dans. Friskt vågat men inget vunnet denna gång.

I matchen efter vann VBoIS mot SBK, straffmål av SBK-målvakt Cralle där, och sedan vann LFK knappt mot ett defensivt KHFF. TIF vann sin tredje match mot VBoIS, som dock bjöd på bra motstånd. KHFF vann efter det enkelt mot ett SBK som gjorde en ordentlig plattmatch. VBoIS gav i matchen efter LFK en rejäl match. Jesper Nilsson Öhrn var mycket bra i BoIS försvar, Anders Gustavsson skicklig framåt och i mål gjorde Christoffer Fasth en kanonmatch. BoIS tog ledningen genom Slangen sedan kvitterade dock LFK innan man också gjorde 2-1 vilket blev slutresultat.

I gruppens nästsista match avgjordes vilket lag som skulle få följa LFK till slutspel då KHFF och TIF möttes. KHFF vann något oväntat med 2-1. I den sista matchen slog LFK SBK. Inget höjdarspel överlag. LFK bjöd på ett par läckerheter men borde kunnat bjuda på mer med tanke på vad för lag man ställde upp med. VBoIS och KHFF kämpade tappert. KHFFs avgörande lirare var Marcus Theander och Pontus Brantberg. Båda stod för ett par viktiga mål var. 

Fjolårsvinnarna TIF så klart gruppens besvikelse. Man ställde upp med ett blandat lag. Bara fem spelare av nio var samma som från DM. Tråkigt eftersom att ett något så när toppat TIF hade kunnat bjuda på riktigt trevlig futsal och dessutom förmodligen haft goda chanser att ta sig ända till final. Det spel som TIF visade upp i DM-kvalet förra söndagen var det inget lag som kom upp i under Vintercupens två speldagar. LFKs gruppvinnande lag: Markus Johansson, Mattias Bengtsson, Henrik Nilsson, Anton Tideman, Joakim Larsson, Petter Gustafsson, Besart Mazreku, Jonatan Jacobsson, Fredrik Johnsson.

Slutspel: i kvartsfinal ett tog KIK emot Centern. Inget högt odds på att den matchen skulle sluta 0-0 och avgöras på straffar med tanke på KIKs minst sagt tillknäppta spel. Straffsparksläggningen inleddes med att KIKs mest spektakuläre spelare, målvakten Simon Silvandersson gjorde två stycken kvalificerade räddningar. Efter de två första omgångarna ledde KIK med 2-0. Sedan satte Centern resten av sina straffar säkert medan KIK missade sina. Centern vidare till semi. 

Den andra kvarten blev en tät historia mellan GIF/VIF 2 och BKW 1. GIF/VIF tog ledningen, BKW kunde dock gå om och vinna matchen. I denna kvart hände dagens "Grej of the day" då det sylvassa domarparet Söderström/Ström ståendes mittemot varandra "tandemvarnade" en varsin GIF/VIFare. En fantastisk syn! Mindre kul för GIF/VIF kanske... BKW 1 till semi. Kvartsfinal tre gick mellan BKW 2 och KHFF. Matchen började jämnt men BKW vann till slut rättvist. Två BKW-lag till semi och man visar vilket lag som är vassast på futsal i kommunen (LFK?).

I kvartsfinal fyra gav YBK LFK en match och man hade 1-1. De tappra YBKarna föll dock till slut med 6-1 efter en klart godkänd insats. I semifinal ett möttes BKW 2 och Centern. BKW tog ledningen innan Centern kvitterade. Matchen gick till förlängning. Denna stod och vägde och det kändes som att det skulle bli straffar. Då tog dock Arton Ajvaci sin andra varning och det väldigt onödigt för snack. Centern fick spela fyra mot tre och detta utnyttjade man genom att trycka dit 2-1. Centern till final, snöpligt för BKW 2, som var nära.

I den andra semin vann LFK enkelt mot BKW 1 med 4-0. Bronsmatchen mellan BKW och BKW blev en konstig och avslagen match som BKW 2 vann med 5-2. Den matchens lirare var utan tvekan Jonathan "Prinskorv" Roslund som bl a gjorde ett mycket vackert volleymål. Finalen mellan LFK och Centern blev också märklig. LFK hade helt klart haft en alldeles för enkel resa till finalen (jämför med IFC som fick kämpa hårt i både kvart och semi), man var inte alls med på noterna i inledningen av matchen och redan efter fem minuters spel stod det 4-0 till Centern efter bl a två stycken distinkta mål av den kliniska avslutaren Fredrik Idoff Johansson.

LFK trampade igång efterhand men startsträckan skulle visa sig vara på tok för lång och starten av matchen alldeles för usel. Närmre än 3-4 kom man inte och bucklan gick välförtjänt (med tanke på insatsen i finalen) till Centern. Grattis! Stundom trevlig fotboll i Vintercupen 2010, men från att under de tre sista åren varit en kraftig utveckling framåt när det gäller spelkvalitén var det i år ett steg tillbaka. Inget lag bjöd på bra futsalspel i flera matcher i följd, det var oftast individuella prestationer som avgjorde (Centern vann cupen alá VBoIS genom att bara vinna två matcher på ordinarie tid [SBK i första gruppmatchen samt finalen]). Det kändes också lite avslaget att LFK kunde ta sig till final utan att behöva förta sig eller bjuda på fin underhållning.

De flesta Laholmslagen blandar sina lag utan att toppa. För att kunna ge ett lag som LFK en match behöver lag som BKW, GIF/VIF, LTIK och TIF toppa rejält. Annars har man inget att hämta. Centern kom med ett starkt lag och säsongen som helhet har verkligen varit lyckad för Kärlekens änglar. Kul med två semifinallag för BKWs del. Hade man toppat upp hade troligen ett lag åkt i kvarten medan det andra spelat final. Det är ju vad man väljer där. Många trodde på LFK som slutsegrare. Till deras försvar kan man skriva att de inte är särskilt vana vid inomhusfotboll och att de bara haft tre pass tillsammans innan cupen. Samtidigt har Jonatan Jacobsson och Henrik Nilsson vunnit cupen med KHFF respektive YBK tidigare. Dessutom har Jacobsson, Petter Gustafsson, Besart Mazreku och Mattias Bengtsson alla fyra varit med och vunnit Nattcupen.

Mer om cupen i morgon söndag.

//P.

Kommentarer
Postat av: Dudek

Kan du inte ta ut turneringens lag med:-)

2010-11-27 @ 16:34:00
Postat av: Hm?

Tyckte du var lite väl hård vid dina ord. LFK visade absolut ingen höjdar fotboll och stundtals skulle man kunna tro att dem spelade i knappt div 4. Ända som de visade var att det var duktiga individuellt. Sen tyckte jag det var synd för G/V att inte gå vidare pga 2 dommar missar. Tråkigt för dem, skönt för BKW. Sedan tror jag också att både G/V och BKW har stora chanser att vinna över LFK. Blir ju svårt att se för att det inte möttes. Men kanske nästa år? Hade varit kul. Sen så tyckte jag det var väldigt dåligt utav RGIF och LTIK att inte prestera bättre än vad de gjorde.Bra jobb av SBK, alltid lika roligt. Tråkigt att det stundtals var väldigt tråkig futsal spel. Men men. Det var stundtals bra också!Grattis samtliga lag. Vi ses nästa år om kampen på läktaren.

2010-11-27 @ 17:24:51
Postat av: sabbe

sa jag inte att Lfk ej kommer vinn plogen. Detta året var ingen höjdare tyckte faktiskt de var riktigt uselt. Kanshe blir bättre nästa år . Mvh

2010-11-27 @ 22:28:59
Postat av: Kärleken

Fantastiskt kul att IFC plockade dubbeln iår! Laholm var det bästa laget på pappret i Vintercupen men Centern visade att man behärskar både gräs, konstgräs och plastmatta inhomhus!

2010-11-28 @ 03:44:47
Postat av: Tonne

Knared namdes inte om vilka som kunde toppat? Men tro mig det finns fler duktiga spelare dar men kunde inte denna veckan. Ursakta stavningen men jag befinner mig utan vissa bokstaver.

2010-11-28 @ 09:35:25
Postat av: Anonym

vilken spelare vann skytteligan i turneringen.

2010-11-28 @ 18:24:45
Postat av: JR

Fredrik Johnsson, LFK 9 mål

2010-11-28 @ 18:36:21
Postat av: Fredrik

Jag korrigerar ovanstående, Det blev faktiskt 10mål.

2010-11-28 @ 20:02:01
Postat av: Anonym

var där bara LFK spelare i deras lag? Det var någon man inte kände igen?:S

2010-11-29 @ 09:20:55
Postat av: Messerschmitt

Jag korrigerar. Fredrik: efter kommatecken används liten bokstav...

2010-11-29 @ 11:56:59
Postat av: Anonym

Ja, det var bara spelare från LFK:s seniortrupp i laget. Joakim Larsson har dock endast spelat i B-laget under säsongen.

2010-11-29 @ 15:11:23
Postat av: detta jävla lfk

Blir sjukt trött på lfk. jag kollade alla matcher i vinter cupen och blev inte de minsta imponerade av dem. centern var mycket värdiga vinnare och lfk var riktigt usla i finalen. sen tar de med en kille som ingen känner igen och han ska vara lfkare? de som var bäst var helt klart bkw. synd att de inte kom till final. de var mycket bättre än de anonyma lfk spelarna.

2010-11-29 @ 19:20:55
Postat av: Jill

Måste bara fråga vad LFK gjort för att förtjäna de syrliga kommentarerna?

2010-11-29 @ 23:17:53
Postat av: Oscar

BKW var inte alls duktiga. Dem som vann, var värdiga vinnare. Trots att dem bara vann 2 matcher. Sen så var inte LFK dåliga. Dem tog väl bara allt för lätt. Bara till att gratta Centern till Vinsten!

2010-11-30 @ 01:27:42
Postat av: Va e de med er ?

Alla som var med i LFKs inomhuslag är så kallade LFK spelare. Jag kan inte riktigt förstå vilken kille man syftar på när man säger: "e´n kille som ingen känner igen". Vem va de? LFK spelade på en lägre växel för att man inte behövde ta i mer för att vinna matcherna. De trodde att de skulle vinna över Centern lätt också men vaknade upp lite sent i matchen för att vända på ett 4- 0 underläge.

2010-11-30 @ 08:34:05
Postat av: MP

"BKW Var inte alls duktiga" 2 lag i semi final och ett av lagen åker ut pga en onödig utvisning, nej men Oscar du är säkert jätte duktig..

2010-11-30 @ 15:02:54
Postat av: detta jävla lfk

lfk tror hela tiden att de ska vinna allt de är med i. maxi cup tar de med sina bästa spelare sen i vinter cupen så tar det med spelare som inte kan spela futsal. haha så jävla viktigt att de inte vinner finalen. De hade med två yngre killar och det ryktas att en av dem ska till hbk? vad händer med fotbollen idag. och den andra har jag fått höra spelare i j-laget? Hur kommer det sig att han är med? Årets spelare i cupen var helt klart johan green!

2010-11-30 @ 16:25:22
Postat av: Så här ska det vara!

All-star laget i vinter cupen ser ut som följande enligt migMarkus "mälarn" JohanssonMattias "bullan" Bengtsson - Henrik "långbenet" NilssonJonathan "gottegrisen" Jakobsson - Fredrik "jävligt stor" JohnsonBänk:

Petter "massören" Gustavsson

Besart "stjärnan" Mazreku

Anton "plankan" TidemanOch sist men inte minst Joakim " den spelaren som ingen känner igen" Larsson2010-11-30 @ 18:18:46
Postat av: N-S

Laholm höll på att förlora mot BKW i Maxi-cup vet inte om det säger så mycket men ändå????!!!!

2010-11-30 @ 18:53:25
Postat av: Oscar

Haha det kan man se på olika sätt ju. BKW fick ju 2 mål/chanser(och dem förvaltade båda bra.) pga att dommar miss. Så egentligen spelar det ingen roll. BKW hade tur att dem kom dit dem kom. Så överdrivet bra var dem helt enkelt inte.

2010-12-01 @ 10:22:02
Postat av: KG

Herregud! Att LFK var nära att förlora mot BKW på en sjumannaplan säger väl inget. LFK:s spelare är inte mer än människor de heller. Spelar ett division fem lag tight på en liten plan har dom bra chanser mot LFK. Tycker att det är roligt att LFK ställer upp i Maxi Cup och Skogabycupen. Det ger en extra krydda och det är en härlig utmaning för andra lag att möta dom. Det var tråkigt när dom inte fick vara med p g a skaderisk o s v. Glöm dessutom inte att LFK består av många spelare som kommer från dom andra lokala klubbarna. Det är ju på dessa spelares inititativ som LFK nu varit med på de här plojgrejorna. Typ Johnsson och Jonte. Hade LFK vunnit Skogabycupen i överlägsen stil hade man kanske kunnat ifrågasätta deras deltagande och istället bett dem att vara med på DM eller någon annan större cup. Men det kan man inte göra nu. Centern visade att de inte är oslagbara (de är som sagt bara människor) och de bättre lagen i kommunen har också chans att slå dem i cupen. Kan LFK dessutom bjuda på bra spel blir det trevligare för publiken.

2010-12-01 @ 16:51:55
Postat av: Abate

LFK har inget att bevisa efter den säsongen de gjorde i år. Så länge de inte slaktar allt motsånd tycker jag att de ska få vara med och ha skoj. Det är kul och utvecklande att möta bättre lag.I år har LFK varit ett "allstarteam" med många av de bättre spelarna från kommunen. Över halva laget är inte egna produkter utan kommer från de andra lokala klubbarna. Kul!

2010-12-01 @ 17:01:53
Postat av: Tänk lite?

Det finns en viss skillnad på inomhus och utomhus fotboll!

2010-12-02 @ 14:46:02
Postat av: Arton

BKW är bättre än Veinge/Genevad Oskar ;)

2010-12-02 @ 18:59:24
Postat av: Oscar

Arton... Jag skrev inget om vem som var bättre än vem. Jag skrev bara vad jag tycker. Och jag tycker inomhus är dem ej det. Dock utomhus är dem. Finns inget att dölja för så är det.

2010-12-03 @ 14:53:22
Postat av: Arton

Du har nog rätt

2010-12-04 @ 13:42:49
Postat av: JR

Vadå inomhus är dem inte det? Vad jiddrar du om? hade GIF/VIF 2lag i semin eller?

2010-12-04 @ 15:57:17
Postat av: Anonym

JR: Alla kan fall på tur här i världen. Inse, ditt BKW är inte så bra som ni BKWare tror!

2011-01-08 @ 02:39:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0