Vintercupen dag ett

Så var den första speldagen i SBKs vintercup avklarad. Jag ska försöka att återge lite av det som hände. Jag såg varenda match men har så klart missat några minuter här och där och även ett par mål. Som vanligt har jag inte gjort en anteckning. Vi får se vad jag kommer ihåg och vad jag valt att glömma. Jonas Håkansson har lovat att skicka resultat och bästa målgörare på mejlen. Kommer att komma upp här på bloggen så småningom.

Grupp 1 - den så kallade dödens grupp. Redan tidigt i första matchen hände lördagens grej of the day. RGIFs Daniel Hellsten slog en lös frispark mot mål. BKWs Stefan Mårtensson duckade och trodde att kulan skulle vara ett lätt byte för Simon Nilsson i BKWs kasse. Bollen seglade dock in mellan benen på densamme och en högst förvånad Hellsten blev 2010 års vintercups första målskytt. 1-0 till RGIF alltså. Innan matchen var slut hade BKW dock vänt på steken och man gick segrande ur striden med 3-2.

Den andra matchen i grupp ett gick mellan KIK och LTIK. Båda lagen hade svårt att komma igång. Det var dock LTIK som förde spelet medan KIK inriktade sig på ett bra försvarsspel. LTIK hade tre ramträffar innan KIK kontrade in 1-0 sent i matchen. Innan signalen ljöd hade LTIK kvitterat till 1-1 via ett fint långskott från Håkan Karlsson. Match tre vann KIK mot RGIF. Giffen var det spelförande laget, men KIK försvarade sig väl och tog till vara på sina chanser.

I den efterföljande matchen möttes LTIK och BKW. LTIK började bäst och tog ledningen med 1-0 genom Simon Vedin. BKWs kvittering var snöplig och kom till via ett självmål. BKW gjorde också 2-1 på en långstraff sedan LTIK dragit på sig fem frisparkar. Straffen placerades säkert i mål av Johan Green. Kort därefter gjorde BKW också 3-1 sedan LTIK blottat sig bakåt i jakten på en kvittering. Matchen mellan BKW och KIK blev en gruppfinal. BKW, som redan var klara för slutspel genom sina sex poäng, klarade inte att rå på KIK som rättvist vann matchen med 2-0. Därför blev mötet mellan RGIF och LTIK betydelselöst. En ren placeringsmatch i gruppen.

LTIK tog ledningen genom Simon Vedin innan RGIF både kvitterade och gjorde 2-1. Det sistnämnda målet en vacker frispark av Hellsten sedan han ordnat fram domslutet själv via en snygg filmning ala Danne. Simon Vedin show följde. Först gjorde han 2-2 själv innan han spelade fram Emil Olsson till dennes 3-2 mål. 4-2 till LTIK gjorde Henrik Olsson fint framspelad av Ola Nilsson innan Håkan Karlsson fick avsluta grupp etts målskjutande genom att göra sitt andra mål i cupen fram till 5-2 för LTIK. KIK vidare som etta och BKW som tvåa.

Gruppen nådde aldrig upp i den nivå som man skanske hoppats på förhand. Det märktes på spelarna att det var tidig morgon. KIK tog hand om förstaplatsen genom gruppens bästa försvarsspel. Man var det minst kreativa laget men det mest diciplinerade. Vissa kallar KIKs spel för tråkigt, andra kallar det smart. BKW tog som väntat hand om en av de två slutspelsplatserna i gruppen. Johan Green visade vägen med sina fyra mål. LTIK slutade trea och för första gången på ett par år går man inte till slutspel (3:a 2008, 2:a 2009). Förra året hade man två lag framme i slutspel. Återbudet från Miridon Berisha i veckan var tungt då han är den bäste futsallspelaren i laget. Han fick hastigt åka hem till Kosovo sedan en nära släkting gått bort. 

RGIF hade troligen det starkaste laget på pappret i gruppen och det bästa laget i cupen på flera år med bl a Visar Demaj, Marcus Kjellsson och Nijazi Behrami framåt. Det fungerade dock inte särskilt väl för division fyra-laget och som vanligt fick man lämna cupen redan i gruppspelet, det med noll inspelade poäng. Skrivas skall dock att det som bekant är väldigt små marginaler inomhus och utspelade var man inte i någon match, bortsett från kanske de sju sista minuterna i den sista betydelselösa kampen.

Grupp 2 rivstartades därefter. GIF/VIF vann enkelt mot VBoIs med 4-0. I match två tog Centern ledningen mot SBK med 1-0 redan efter fem sekunder. Centern visade upp ett brett register i sin första match och vann med säkra 4-0 efter det som jag skulle vilja kalla dagens bästa lir. GIF/VIF fortsatte därefter på inslagen väg och besegrade SBK. VBoIS gav Centern problem. Troligen gick det lite för lätt för Centern i den första matchen, samtidigt hade man inte marginalerna på sin sida. BoIS tog ledningen i matchen och lyckades till slut få med sig 2-2 efter en bra insats. Centern var dock det något bättre laget. Därefter besegrade SBK VBoIS med 1-0 via ett långstraffsmål från den hårdskjutande Olle Gütnher Hanssen.

Finalen i grupp två mellan GIF/VIF och Centern blev dagens bästa match. GIF/VIF började bra men hade inte marginalerna på sin sida och hamnade i underläge med 3-1. Det skulle räcka med oavgjort för GIF/VIF för gruppvinst och man fixade också 3-3 via en härlig kämpainsats där laget visade god moral. Rutinerade Michael Johansson blev hjälte med sitt fina 3-3-mål. Skytten Robin Möller var dock den som visade vägen för GIF/VIF. Vilken bössa! GIF/VIFs målvakt Dan Boson släppte in ett par billiga bollar mot Centern i början av matchen. Mot slutet revancherade han sig dock rejält genom att göra två bra räddningar på långstraffar. GIF/VIF imponerade via sin gruppseger. Det märks att laget tränat en del futsal ihop. Tillsammans med Centern var man de klart bästa lagen i gruppen.

Grupp 3 var rörig och ett riktigt getingbo. Ska se om jag reder ut det. I den första matchen vann BKW mot YBK, i den andra vann GIF/VIF mot SIF. BKW fortsatte med vinst över HIS innan YBK och GIF/VIF kryssade. SIF betvingade HIS med 1-0 innan BKW slog GIF/VIF. YBK spelade oavgjort även i sin andra match, nu mot SIF. HIS slog GIF/VIF med 1-0 sedan GIF/VIF fått chansen att slå en långstraff efter att tiden gått ut. Snöpligt att missa den! BKW vann även sin sista match och nu mot SIF. Sedan tidigare BKW klara för slutspel via fyra raka vinter. Den sista matchen i gruppen blev helt avgörande för utgången i gruppen. HIS och YBK möttes. Vid vinst skulle respektive lag få följa BKW till kvarten, vid oavgjort skulle platsen gå till GIF/VIF.

YBK överaskade genom att ta årets (!) första seger på alla plan efter två fina mål från Azem Peci. Imponerande av detta YBK som man i Expressen nyligen kunde läsa var Sveriges tredje sämsta lag. Förutom Peci var Niklas "Nilo" Nilsson i mål så klart en viktig kugge med flera fina räddningar och säkra ingripande. BKW imponerade i den svaga gruppen med raka segrar utan en förlorad poäng. Den gamle inomhusguden Jonte Nilsson håller stilen och gjorde tre mål för sitt BKW i gruppspelet. Lika många gjorde Kenan Ramadani och Arton Ajvaci. Duktiga i BKWs lag var även försvararen Emil Gustafsson och blott 15-årige målvakten Simon Andersson. En profil i gruppen i övrigt var GIF/VIFs målvakt Arnon K. Egentligen utespelare. Som målvakt totalt orädd och dessutom flera kvalititativa reflexräddningar.

Eftersom att mitt LTIK så snöpligt åkte ut i dödens grupp vågar jag mig på att tippa resterande Vintercup.

Kvartsfinal 1: KIK-IF Centern
Kvartsfinal 2: GIF/VIF-BKW 1
Kvartsfinal 3: BKW 2-Trönninge IF (?)
Kvartsfinal 4: LFK (?)-YBK

Semifinal 1: IF Centern-Trönninge IF
Semifinal 2: BKW 1-LFK

Bronsmatch: IF Centern-BKW 1

Final: LFK-Trönninge IF

Någon som tror på ett annat scenario?

//P.

PS. I morgon går spetsade BKW- och GIF/VIF-lag in i futsal-DM i en trelagsgrupp mot Trönninge IF i Trönningeskolan. Gruppsegraren går vidare. Start kl 15. DS.

Kommentarer
Postat av: sabbe

tror ej LFK kommer till final bara så.

2010-11-20 @ 18:11:46
Postat av: Anonym

Imponerad av silvas målvaksspel :-)

2010-11-20 @ 18:31:48
Postat av: P

Simon är ju van att använda nävarna i fotbollssammanhang (långa inkast). Dessutom hade han ett mycket bra försvar framför sig. Men visst, alltid imponerande när en utespelare löser målvaktspositionen.Måste ju tippa LFK som etta Sab.

2010-11-20 @ 18:34:44
Postat av: sabbe

Nån måste ju tippa emot hhehe. många lag har förvånad positivt tycker jag så man vet aldrig bollen e rund men klart de kanshe ska vinna de spelar ju trots allt i högre div men jag e tveksam till de , hoppas på en överasskning detta året,

2010-11-20 @ 19:09:53
Postat av: Suporter

Walldia 1 mot Walldia 2 final 2010

2010-11-20 @ 20:42:50
Postat av: Tonne

En glad stolt Knäredstränare tror att det blir jämnt, men tror på en skräll! Hela vårt lag höll ihop idag! Spänannde fortsättning följer...

2010-11-20 @ 21:54:57
Postat av: Anonym

ut med LFK, löjligt dom ska vara med!

2010-11-21 @ 10:43:41
Postat av: Pontus

Kvartsfinal 1: KIK-IF Centern

Kvartsfinal 2: GIF/VIF-BKW 1

Kvartsfinal 3: BKW 2-Trönninge IF

Kvartsfinal 4: K/H FF -YBKSemifinal 1: IF Centern-Trönninge IF

Semifinal 2: BKW 1-K/H FFBronsmatch: IF Centern-BKW 1Final: K/H FF-Trönninge IF

2010-11-21 @ 16:50:05
Postat av: HE

Pontus det var det löjligaste jag sett!

2010-11-21 @ 19:17:49
Postat av: Prince

Inte hundra tippning P. Men tre av fyra semifinallag får du vara nöjd med! :)

2010-11-27 @ 19:53:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0