Plogens Laholmslag 2010

Årets lag är tillbaka för fjärde gången här på bloggen. Tidigare års lag hittar du i arkivet. Det är ingen lätt uppgift att utse en elva med de spelare som gjort bäst ifrån sig under året. Trots att både avbytare och ett antal bubblare finns omnämnda är det ännu fler som gjort en fin säsong. Efter uppgiftshämtande från tränare för samtliga lag samt personer kring lagen är det dock följande spelare som tagits ut till LT-laget säsongen 2010. I år blir det en klassisk 4-4-2-uppställning och laget domineras av spelare från femman och fyran. Inget lag i sexan nådde några större höjder och de får därför stå tillbaka lite grand. Nästan alla lag lag har dock med ett par spelare åtminstone bland bubblarna.

Min Laholmselva:                        Jonas Nilsson (LTIK)

                                    Johan Agnvall (BKW)    Patrik Philipsson (RGIF)
                                 
                        Marcus Åkesson (KIK)                              Simon Vedin (LTIK)

                                    Emil Gustafsson (BKW)   Mikael Fransson (RGIF) 

                Joel Åkesson (KIK)                                                           Mattias Olofsson (LTIK)

                                   Johan Green (BKW)   Olle Günther Hanssen (SBK)

Målvakt: Jonas Nilsson (LTIK) Under en säsong där få målvakter utmärkt sig har Jonas varit väldigt stabil i LTIK. Med ålderns rätt agerar han lugnt och rutinerat, dessutom finns de blixtsnabba relexerna i behåll.

Högerback: Marcus Åkesson (KIK) Enligt tränare Jonas Klippfors femmans i särklass bästa mittback. En spelare som är allround och fungerar lika bra som defensiv innermittfältare. I det här laget får han agera högerback, en roll som han också haft tidigare. En passningsskicklig och nickstark spelare med fin spelförståelse.

Mittback: Johan Agnvall (BKW) En riktig fighter som alltid spelar med mycket hjärta. Har gjort sin bästa säsong i karriären under året som lagkapten och mittback i BKW. Vinner allt i luften och förlorar sällan en närkamp.

Mittback: Patrik Philipsson (RGIF) Försvarsgeneral i ett av fyrans bästa försvar. En rutinerad och väldigt placeringssäker spelare med god spelförståelse, utmärkt huvudspel och bra passningsspel.

Vänsterback: Simon Vedin (LTIK) Är egentligen en utpräglat offensiv spelare. Har dock gjort sin bästa säsong i seniorkarrären i år som vänsterback. Han har haft stor nytta av sin snabbhet och fina bollkontroll i defensiven samtidigt har han bidragit offensivt genom att ofta komma med väldigt mycket fart bakifrån.

Högermittfältare: Joel Åkesson (KIK) Har tagit ett stort ansvar i KIK:s offensiv med sina 21 mål i serien. Kanske den spelare som löper mest i hela femman. Rivig spelare med stor arbetskapacitet som ofta är etta på bollarna som kommer in i straffområdet.

Innermittfältare: Mikael Fransson (RGIF) Viljan personifierad. Går in i varje närkamp som om det vore det sista han gjorde. Rutinerad spelare med obegränsad arbetskapacitet. Underskattad passningsspelare.

Innermittfältare: Emil Gustafsson (BKW) Löpvillig och passningsskicklig spelare som alltid är spelbar och spelar enkelt. Emil gör sina lagkamrater bättre. En underskattad spelare som verkligen blommat ut i division fem.

Vänstermittfältare: Mattias Olofsson (LTIK) Har varit väldigt vass offensivt sedan han flyttades ut från sin innermittfältsposition till vänsterkanten innan sommaruppehållet. En passningsskicklig och målfarlig spelare (16 mål i serien) som alltid gör jobbet fullt ut. Södra hallands säkraste straffskytt.

Forward: Johan Green (BKW) Den spelare som betytt mest för sitt lag i kommunen. Johan gjorde säkert ett par tabellplaceringar för BKW. 26 mål i serien imponerar. En väldigt kvick spelare med fin bollkontroll och bra balans. Har mognat och tagit ett stort ansvar i laget.

Forward: Olle Günther Hanssen (SBK) Gjorde 17 mål i sexan och slutade med det på en andraplats i skytteligan. Har liksom Green betytt väldigt mycket för sitt lag. En snabb och stark spelare med fin vänsterfot och bra huvudspel.

Avbytare:

Jens Strömberg (RGIF) Har kompletterat Philipsson i RGIF:s mittlås på ett utmärkt sätt. En stark spelare som kliver fram på bollarna och vinner dem. Duktig närkamps- och huvudspelare.

Johan Bergman (RGIF) Rutinerad spelare. Skicklig target längst uppe i RGIF:s lag. Duktig på att hålla boll. 13 mål i fyran.

Markus Hedström (HIS) Har varit outstanding i HIS lag i år. En snabb och stark spelare som fungerar lika väl som mittback som innermittfältare.

Martin Brunbäck (VBoIS) Den spelare som har varit jämnast i VBoIS under säsongen. En lugn och placeringssäker mittback som räddat sitt lag från många baklängesmål under säsongen.

Mikael Holvigsson (KIK) Den målvakt bredvid Nilsson i LTIK som gjort en väldigt stabil säsong. Det kryddat med flera matchavgörande ”idioträddningar”.

Bubblare:

Johan Nilsson (RGIF) Uppflyttad från mittback till innermittfältare med fördel. En spelare med bra spelförståelse.

Emil Olsson (LTIK) Betyder väldigt mycket för LTIK:s anfallsspel. Spelare med stor arbetskapacitet som är väldigt obekväm att möta. Enligt flera av motståndarlagens tränare kanske den mest jobbiga spelaren som försvaren kan ställas mot i femman.

Jonas Nilsson (BKW) Rutinerad spelare med stort lugn och fin teknik. Har varit den sammanhållande länken i BKW:s försvar.

Kristoffer Olsson (KIK) Kvick spelare som har gjort en mycket stabil säsong som vänsterback i KIK.

Patrik Bengtsson (K/HFF) Ung försvarare som har fått sitt genombrott i år. Med snabbhet och styrka har han glänst i K/HFF:s backlinje.

Ola Jönsson (K/HFF) En av femmans bästa spelare. Har ofta varit lite för ensam om kreativiteten i K/HFF:s lag.

Henrik Fridberg (K/HFF) Deltog i långt ifrån alla matcher. Lyckades trots det pricka in elva mål i femman. Bara Green, Åkesson och Olofsson gjorde fler av Laholmsspelarna. En straffområdesspelare med fint spelsinne som är väldigt duktig på att ta tillvara på inlägg och inspel. Såväl i luften som på marken.

Tom Hjälmefjord (GIF/VIF) Spelar väldigt moget sin ringa ålder till trots. Snabb och stark spelare som sällan tar några felbeslut.

Jim Leandersson (VBoIS) Har betytt väldigt mycket för BoIS offensiv med sina 14 mål. Snabb och genombrottstark forward som gör över 20 mål nästa säsong.

Oskar Nilsson (RGIF) En av kommunens mest underskattade spelare. Gör sällan en dålig match på sin högerbacksposition. En spelare med bra spelförståelse som är duktig på att anpassa sig efter och läsa av sin motståndare.

Daniel Hellsten (RGIF) En spelare med fin vänsterfot som toppar jämna insatser med helt matchavgörande prestationer.

Visar Demaj (RGIF) Briljant i sina bästa stunder, totalt osynlig i sina sämsta. En väldigt konstruktiv spelare med fin teknik.

Markus Kjellsson (RGIF) RGIF:s kreatör. En snabb och rivig spelare med god bollkontroll.

Patrik Åkesson (LTIK) Rutinerad spelare som har varit väldigt jämn och stabil som mittback i LTIK:s lag. Stark i huvudspelet både framåt och bakåt.

Pontus Bertilsson (LTIK) Slitstark innermittfältare som aldrig tycks förlora en närkamp.

Kristian Åkesson (LTIK) Skadedrabbad men har stått för helt avgörande individuella prestationer för LTIK:s del.

Stefan Mårtensson (BKW) Femmans mest underskattade ytterback. Placeringssäker och lugn spelare med fint spelsinne och bra vänsterfot.

Arlind Halimi (BKW) En riktig bollspelare med tight närkampsspel och hårt jobb som kvalitéer vid sidan om tekniken.

Robert Andersson (BKW) En hårt arbetande fotbollsspelare med snabbheten och löpstyrkan som främsta egenskaper. Assistkung i BKW.

Kewin Hanssen (GIF/VIF) Ung innermittfältare med stor arbetskapacitet. Har trots sin ålder varit väldigt stabil i sina insatser i GIF/VIF:s lag.

Oscar Gustafsson (GIF/VIF) Supersnabb spelare som stått för många fina individuella prestationer som förändrat matchbilder till GIF/VIF:s fördel.

Kim Andersson (SBK) En riktig kämpe med funktionell teknik som gjort en stabil säsong i SBK.

Anders Gustavsson (VBoIS) Har tillsammans med Leandersson varit BoIS offensiv i år. En snidare med fin teknik.

Jesper Nilsson Öhrn (VBoIS) Har med fördel flyttats ned till försvaret. En snabb spelare som är duktig på att ta bort sin motståndare.

Joel Johansson (HIS) Väldigt stabil säsong i HIS som mittback. Agerar lugnt och säkert trots sin unga ålder.

Karl Pålsson (HIS) Allround spelare som är stark och snabb samt duktig i närkamps- och markeringsspelet.

Fredrik Gustavsson (HIS) Gjorde framförallt en väldigt bra vårsäsong. En spelare som i match efter match får ut väldigt mycket av sin kapacitet. Genombrottsstark och målfarlig forward.

Årets tränarpar: Sven-Bertil Bergström (RGIF) och Mikael Gustafsson (BKW). Svenne lyckades trots svåra förutsättningar och en tung start på seriespelet göra RGIF till ett division fyra lag. De taktiska förändringarna och den sammanhållning Svenne skapade i RGIF var helt avgörande för laget under säsongen. Gus lyckades få ihop nya, unga och spretiga BKW till en enhet som blev till ett topplag som nykomlingar i femman.

/Plogen


Kommentarer
Postat av: Anonym

Inga spelar från LFK?

2010-11-17 @ 18:30:16
Postat av: P

LFK-spelarna får inte vara med då de inte spelar i en av Hallands distriktsserier. De spelar för högt upp för att bedömningen med övriga lag i Laholms kommun ska bli rättvis.2010-11-17 @ 18:34:58
Postat av: F

Nu har det 15 nov varit då måste hänt en del i lokal klubbarna? eller?

2010-11-17 @ 19:29:54
Postat av: Ex

Vad skulle ha hänt? loalw

2010-11-17 @ 22:53:00
Postat av: Anonym

Övergångar kanske?

2010-11-18 @ 17:12:49
Postat av: Anonym

Ända nytt jag har läst i LT eller på denna blogg är att LFK har skaffat ett U-lag och tränarbyterna, sen är det rätt dött.

2010-11-18 @ 19:11:18
Postat av: FY FAN

ETT JÄVLA SKÄMT.....

2010-11-19 @ 23:24:00
Postat av: Nisse

KH/FF vävar 3 nya

2010-11-21 @ 22:21:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0