Gästblogg två

Den långe har inte så mycket att göra i Italien. Så...

Inget Derby della Madonnina för mig, inte live på plats, men väl framför en skärm. Exakt så såg jag Il Derby di Sicilia tidigare på dagen. Milano-derbyt var ju ingen höjdare (verkligen inte!) men det var Javier Pastores uppvisning på Renzo Barbera. Vilken kille. Vilken fotbollsspelare. Ska tilläggas att han var halvskadad och spelade med en sådan där magisk tejpremsa vid knätrakten, och en och annan spruta då… 3-1. Tripletta av El Flaco. Applåder från övriga världen. Räcker så.

…..Vintercupen är rolig att deltaga i. Den är rolig att spela (golvet bytt nu va?) men den är inte så jävla sexig att beskåda (om man inte är tonåring och gillar att hänga med brudarna på läktaren.)

Är du lite halv spagge och sitter där och smygtittar på din calcio medan dina polare beskådar den något primitiva och kommersiella Premier League. Då har jag ett tips till dig. Kanske fler. Vi får se vilken riktning texten tar. Il calcio al corso (googla) är en mycket fin blogg där man skriver/pratar om den italienska fotbollen. Mycket kunniga människor. Mycket läs/sevärd. Men bara om den dära halv spaggen i dig känner för det. Annars kan du titta på en enkla fotbollen. Den som spelas på en ö där man bl.a. äter mat ur tidningspapper. Två tips alltså. Ät inte mat ur tidningspapper var tips nummer två. Bara en sådan sak.

Torsdag – måndag får man finbesök här i Milano. Egga Auge kommer. Aperitivi på fredag…

Glädjande att det var 28 personer på senaste inomhusträningen. Dem nya tränarna (som du kan läsa om på www.kornhult.com) får angenäma problem nästa säsong. Föreningen (om det är någon som är trög så är det K/HFF jag snackar om) lever i allra högsta grad! Forza, forza K/HFF!

.....det var tider det när självaste Calle Grenberg var prisutdelare på Vintercupen. Året är 2006 och YBK vann. Mitt första senioruppdrag. Herrar. Skaka tass med Grenberg. Stort.

Eftersom jag är självutnämnd Sportchef (Direttore sportivo) i K/HFF så har jag bestämt att Jonny inte kommer att få spela i Vintercupen för LFK. Vi (läs: Jag) stoppar honom. Papperna kommer inte under några som helst omständigheter bli klar. Av rent principiella skäl gör vi (läs: Jag) detta. Ingen speciell anledning. Bara för att få bestämma och jävlas. Skulle du möta den lille blonde på Vintercupens inomhusmatta så är han alltså en ogiltigt licensierad spelare. Bara så du spelare och ni besökare vet. 
  

December: Besöka Interello och Milanello Giovanni. Inte kattskit det inte.

Apropå Vintercupen, som jag tyvärr ofta missar, så är det väldigt löjligt att prata om DÖDENS GRUPP. Kan sträcka mig till att det är en svår grupp. Jämn grupp. Tajt grupp. Intressant grupp. Oviss grupp. Men när vi snackar DÖDENS GRUPP och i samma andetag flämtar ut Skogaby Vintercup, ja då lär en annan dra i nödbromsen. Sätta ned foten. Ruska om inavlet lite. För i helvete. Seriöst. Sluta nu. Det finns ingen DÖDENS GRUPP och det kommer aldrig att finnas en DÖDENS GRUPP så länge inomhusturneringen avgörs i Laholm med lag från Laholm (TIF och IFC får ursäkta.) Någonsin! Basta!

Avslutningsvis så ska jag berätta om min planering, jag har en månad kvar i stövellandet (för denna gång) och har bokat följande matcher: Milan – Fiorentina, Panathinaikos – Barcelona (gör en avstickare till Aten), Palermo – Roma, Milan – Brescia (ska se Brescia för andra gången, inte så jävla hett), Milan – AJAX, Palermo – Parma. Kan bli en avstickare till Neapel. Napoli – Palermo.

Neapel är crazy. Ärligt talat så är det helt jävla crazy. Fantastisk vy blandas med sopor, maffia, horor, ficktjuvar och annat löst folk. Mys när det är som mysigast. Precis som hemma i soffan framåt fredagarna. Blir nog pass och nej tack. Har du inte varit på Stadio San Paolo så har du missat något. Helt crazy. Helt jävla crazy. Fantastik vy blandas med sopor, maffia, horor, ficktjuvar och annat löst folk.

/ A presto!

____________________________________________________

P:s anmärkning: Dödens grupp är inget annat än ett lite spexigare uttryck för den svåraste gruppen. Tror inte att någon jämför Vintercupen med t ex ett VM. Så det är alltså helt lugnt att kalla den mest svåra, jämna, tajta, intressanta och/eller ovissa gruppen för dödens grupp. Vad Långeman än tycker. Så det så!


Kommentarer
Postat av: Jonny

Och hur har herr Åberg tänkt att stoppa mig när papperna redan är undertecknade och inskickade? :) Hoppas du har det bra och lär dig något i skolan..

2010-11-17 @ 00:58:19
Postat av: Den långe..

Jag har pratat med SvFF.

2010-11-17 @ 10:17:00
Postat av: jonny fan

Hoppas du inte menar allvar, jonny e en underbar spelare att beskåda. Vore tråkigt för Cupen om han ej medverkar. Tråkigt att det ska behöva bli så här ÅBERG....

2010-11-17 @ 11:24:54
Postat av: !!!1

Fy fan va gay

2010-11-17 @ 11:33:06
Postat av: Jonny

De LFKare som inte är registrerade för LFK inomhus kommer att registreras för LFK runt den 23:e och kommer då alltså vara spelklara till den 27:e!

2010-11-17 @ 13:25:00
Postat av: Den långe..Förutom Jonny då. Av ren princip.

2010-11-17 @ 16:47:35
Postat av: Arne

Kvittar hur det blir, vi kommer ändå köra över Laholm!=)

2010-11-17 @ 17:56:32
Postat av: Fd ordf K/HFF

Kul att se att den lååånge lever. Det är klart att Jonny inte skall spela ;-)))). Å du långeman, glöm inte vem som hoppade in och räddade er i semin det året ni vann. En annan sak, vill du skicka mig ditt kontonummer igen. Så kan du få din lön. Du tycks behöva det. För er som tror att det handlar om K/H FF och tränarlöner. Så glöm det! Den långe har faktiskt jobbat!!!! Packat kartonger, sorterat kataloger och kört truck. Allt för att få ihop fickpengar till sin utflykt. Precis som alla små skolbarn i F-3.

Ni skulle bara se honom... Han kan faktiskt jobba också, inte bara provocera på diverse hemsidor.

2010-11-17 @ 20:25:55
Postat av: Captain

Menar du inte Genberg? Inte Grenberg? haha

2010-11-18 @ 20:37:36
Postat av: Mr. G

Skogabys dåvarande ordförande presenterade honom faktiskt som Calle Grenberg just vid det tillfället. Minns det som igår.

Men visst har signaturen "Captain" helt rätt i att han egentligen heter Genberg.

2010-11-20 @ 12:12:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0