VGLT P95 vann Veingecupen

P95 mötte IS Halmia/Örnia i sin semifinal och man gjorde processen kort med sina motståndare. Efter bländande futsal med stor rörelse, härlig fart och full kontroll vann man matchen med hela 4-0. Jag blev mycket imponerad av det spel jag fick se. VGLTs mål gjordes av Fabian Andersson, Noak Pettersson, Mattias Berggren, det fjärde målet var ett självmål. I den andra semifinalen slog LFK Trönninge IF med 2-1. TIF vann bronsmatchen mot ISHÖ. Finalen mellan VGLT och LFK blev en jämn historia, båda lagen spelade tight och bra försvarsspel och matchen fick avgöras genom sudden death. Där lyckades den duktige Fabian Andersson få in bollen i mål till VGLTs fördel och vilt jubel utbröt i Veingehallen.

P95-laget var regerande mästare i cupen och lyckades alltså försvara guldet i det som blev den sista Veingecupen för lagets del då man nästa år faller för ålderstrecket. Laget är väldigt jämnt, det känns som att vem som helst kan kliva fram och göra avgörande saker. Extra plus till Oskar Hemhagen som gjorde två stycken mycket bra matcher i semin och finalen. Fabian Andersson var fullständigt briljant i semifinalen, lite mer osynlig i finalen, men i sudden så klev han då fram och avgjorde det hela.

VGLTs lag: André Pettersson, Noak Pettersson, Aron Ingemarsson, Oskar Hemhagen, Fabian Andersson, Casper Larsson, Emil Jönsson, Mattias Berggren.

Den nye tränaren Tim Wikström kunde knappast fått en bättre start med sitt lag. Ledare förutom Tim i laget var Kim Gustafsson och Jörgen Larsson.

P96 mötte Varbergs BoIS i sin semifinal, det blev en jämn match, VGLT såg dock ut att gå mot seger då Casper Larssons 1-0 stod sig ända fram tills det var en sekund (!) kvar av matchen då VBoIS utjämnade. Redan under ordinarie tid hade duktiga Emil Jönsson skadat sig i knäet, i förlängningen skadade sig dessutom målskytten Casper Larsson. Det var dock inte det som fällde avgörande då. BoIS var helt enkelt bättre i sudden än vad VGLT var och det avgörande 2-1 målet till de svartgrönrandiga kändes ganska rättvist. Snöpligt dock med tanke på den minst sagt sena kvitteringen under ordinarie tid.

I bronsmatchen ställdes VGLT mot Alets IK som blivit utslagna av Tvååker/Galtabäck i sin semifinal. Bronsmatchen blev jämn och även denna match fick avgöras efter sudden death sedan matchen under ordinarie tid slutat 1-1 efter att Casper Larsson återhämtat sig från sin skada i semin och gjort målet även i bronsmatchen. I sudden orkade inte VGLT riktigt, det blev jobbigt eftersom att nämnde Casper och Mattias Berggren parallelt spelade med P95-laget, dessutom saknades skadade Emil Jönsson och Alet kunde göra 2-1 och ta hand om bronspengarna. I finalen vann Tvååker/Galtabäck mot Varbergs BoIS. VGLTs P96or får chans till revansch nästa år.

VGLT dominerade Veingecupen trots tufft motstånd i alla klasser och totalt blev det tre guld i P95, P97 och P99, ett silver och ett brons i P98 och då en fjärdeplats i P96. Det ser just ut inför framtiden för GIF/VIF och LTIKs del. Att de båda klubbarna kommer att ha det gott ställt på spelarfronten under de kommande åren råder det inga tvivel om. Detta beror såklart inte enbart på talangfulla spelare utan också på engagerade och duktiga ledare. Jag hoppas att Kim Gustafsson och Lars Pettersson inte släpper greppet helt om sina ungdomslag bara för att de nu blivit tränare i GIF/VIFs seniorlag. Framgångarna beror till stor del på de båda herrarna plus många andra skickliga ungdomsledare i GIF/VIF, LTIK och VGLT.

/Plogen

PS. En reflektion i övrigt gällande samtliga lag som deltog i cupen som jag såg är hur lite det gnälls på motståndare, medspelare och domare. Trots att det stundtals var tuffa tag och ibland en del armar inblandat så verkade spelarna gilla det hårda spelet. De få gånger det gnälldes var det i besvikelse över en egen insats. Positivt så klart. DS.

Kommentarer
Postat av: Veronique

Just nu har jag "Veronique tipsar" på min blogg! Ta en titt och se om du hittar något användbart :)

2010-02-17 @ 05:18:24
URL: http://www.improveme.se/veronique

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0