Resultat söndag

Trean:

LFK-Höganäs 1-1 (1-1)
Målskytt LFK: Jonatan Jacobsson

Första halvlek böljade ganska så mycket fram och tillbaka spelmässigt. LFK kunde ta ledningen då Jonatan Jacobsson vackert knorrade in en frispark i mål över muren. Höganäs utjämnade matchen i första halvleks sista minut på en snöplig straffspark. I andra halvlek hade Höganäs ett spelövertag och LFK får totalt sätt vara nöjda resultatet. Laget har fått den bästa seriestarten på flera år, kan man stå upp mot Höganäs kan man göra det mot alla andra lag i serien också.

LTIK-Gullbrandstorp 4-0 (0-0)
Målskyttar LTIK: Miridon Berisha, Mattias Johansson, Mattias Olofsson, Mattias Strömberg

Matchen började ganska jämnt innan det satte sig att LTIK var det hetare laget. Efterhand tog hemmalaget över allt mer, det var många LTIKare som såg oförskämt pigga ut (det var ju ändå söndag). Det vanns bollar, det rullades boll och det var bra rörelse över hela banan. Mattias Strömberg fick matchens första chans då han nära mål fick bollen serverad av Simon Vedin, vrickningen gick dock strax utanför mål. Henrik Olsson löpte sig fri mot mål men fick inte till något bra avslut och även Mattias Strömberg löpte sig fri och missade. Det kändes lite som förgjort. Trots att spelövertaget var ganska stort så var det ändå lite oroligt när målen inte kom trots klara chanser. GAIS skapade inga farligheter, men man vet hur det kan fungera när man skapar mycket och missar allt, sedan kontrar motståndaren in en boll och får ett övertag som det sedan är jobbigt att ta igen. Så blev det dock inte i matchen mot GAIS.

I andra halvlek försökte bortalaget att chocka LTIK genom att rivstarta och höja tempot i spelet väsentligt, det fungerade dock inte då även LTIK höjde tempot och snabbt tog kommandot igen. 1-0 kom tidigt. Simon Vedin vann en boll ute på sin högerkant och spelade vidare till Mattias Strömberg som tog med sig bollen ner till kortlinjen och spelade in densamma till en framrusande Miridon Berisha som stötte in det förlösande målet för LTIKs del. 2-0 kom efter en frispark från Mattias Olofsson som Patrik Åkesson skarvade ner mot mål där Mattias Johansson kunde trycka in bollen i buren. 3-0 gjordes av Mattias Olofsson på nick efter Emil Olssons hörna. 4-0 gjorde Mattias Strömberg framspelad av Henrik Olsson sedan 15-årige Jacob Björk dragit upp ett anfall på högerkanten. Det fanns chans till ytterligare mål då både Mattias Strömberg och Miridon Berisha brände ett varsitt friläge. Miridon blev till sitt läge läckert framspelad av den pigga inhopparen Jacob Björk.

Samtliga LTIKare gjorde en bra insats, lite extra beröm till Packi som tog bort allt längst bak och till spelfördelaren Mattias Olofsson, som hade en mycket bra dag samt till inhoppande Miridon Berisha som verkligen visade ett stort spelsug efter ett par veckors frånvaro, Miridon höjde hela laget med sin insats, han löpte, gick in i dueller och visade med både snack och gester hur gärna han ville vinna den här matchen. GAIS gjorde ingen bra match. Jämfört med premiären mot Lidhult var det som natt och dag. Man kom aldrig in i matchen och jag tror inte att man lyckades skapa en enda målchans värd namnet under de 90 minuterna. GAIS saknade Mats Rosengren och Patrik Stierna. LTIK saknade Kristian Åkesson och Pontus Bertilsson. Så det går väl nett opp.

En stabil och mycket rättvis seger. Bra spel offensivt, aggressivt och resolut försvarsspel och dessutom skapades flera tydliga målchanser utöver målen. Det var närmre både 5 och 6-0 än 1-4.

Serbiska-HIS 0-2 (0-2)
Målskytt HIS: Fredrik Gustavsson 2

HIS började matchen starkt och under de inledande 25 minuterna var spelövertaget stort och man skapade också en hel del chanser, dock utan att få dit bollen. Sedan följde en tio minutersperiod där Serbiska tog över, genom bra försvarsarbete lyckades HIS dock freda det egna målet. Efter ca 35 minuters spel kommer HIS rättvisa 1-0-mål. Bollen rullas genom laget fram till Fredrik Gustavsson som fintar bort både sin bevkare och målvakten och kan lägga in bollen i öppet mål. 2-0 kommer ca fem minuter senare då samme Gustavsson på en långboll från den egna backlinjen vackert kan trycka upp bollen i krysset. I andra halvlek har HIS ett spelövertag och man skapar ytterligare chanser utan att göra fler mål. Serbiska sticker upp i några kontringar, men lyckas aldrig riktigt hota HIS, som var närmre både 3 och 4-0 än vad Serbiska var 1-2. Hela laget gör en bra insats både defensivt och offensivt, lite extra beröm får mittbacksparet Lars Palmgren och Joel Johansson samt mittfältaren Kalle Pålsson.

Haverdal-YBK 2-0 (1-0)

Helt okej insats av YBK med tanke på förutsättningarna. Skönt att man fick ihop lag!

PS. Har vänt på lite väl mycket resultat på sista tiden. På den punkten lovar jag från och med nu att vara mer nogrann. DS.