Resultat fredag

GIF/VIF - Andersbergs IK 1-4 (0-2)
Målskytt GIF/VIF: Michael Johansson

Första halvlek var ganska jämn och chansfattig, viss fördel AIK. 1-0 i paus för det gulsvarta laget hade dock räckt då målen GIF/VIF släppte in i vanlig ordning var billiga. 1-0 kom till sedan en GIF/VIFare slagit en för lös bakåtpass som en AIKare snappade upp och skickade vidare till lagets notoriske målskytt Fidan Jashari som gled in bollen i mål. 2-0 kom efter frispark, bollen såg inte otagbar ut för Magnus Ekman i hemmakassen då den nästan såg ut att gå igenom honom, jag misstänker att bollen måste ha styrts på någon. I andra halvlek gick AIK upp till 4-0. 3-0 kom på en omställning, avslutningen var vacker med ett skott i krysset innanför straffområdesgränsen. 4-0 kom strax efter det och var märkligt. Det var hål i nätet på målet och när bollen smet ut genom nätmaskorna i gaveln på buren uppfattade nog de flesta att avslutet gått utanför. Det hade det inte gjort utan 4-0 var ett faktum och matchen kändes avgjord. GIF/VIF gav dock inte upp utan fortsatte att kämpa och reduceringen kom på en vacker frispark slagen av Michael Johansson. 1-4.

Hemmalaget fortsatte att jobba på och hade ett tryck på AIK mot slutet, dock utan att skapa de där heta chanserna. Bortalagets målvakt tvingades inte till en enda kvalificerad räddning på hela matchen, han avvärjde något skott och ett par inlägg, i övrigt sattes han inte på några större prov. Magnus Ekman gjorde ett par bra räddningar, bl a en fin benparad i första halvlek. GIF/VIF var tamt i både eget och motståndarnas straffområde. AIKs seger var rättvis, även om den kanske var något mål för stor så var det aldrig något snack om att det var rätt lag som vann. AIK har inte samma spets som man hade -08, men man känns mer som ett lag i år än vad man gjorde då, spelarna är jämnare överlag, samtliga är vältränade och försvaret är bättre. AIK kommer att vara med och fightas om poäng i varje match i år. Både AIK och GIF/VIF fick en varsin spelare utvisad mot slutet av matchen. Inte särskilt oväntat, både AIK och GIF/VIF är ganska svåra att döma, det är bättre att blåsa en gång för mycket än en gång för lite, annars finns det en tendens att det kan bli gnälligt i matcher av den här karaktären. Bra domare matchen igenom var Mats "Persa" Pettersson.

KIK-HÅFF 2-1 (1-0)
Målskyttar KIK: Simon Silvandersson, Christoffer Olsson

En typisk premiärmatch, skönliret lös med sin frånvaro. HÅFF var från start väldigt inriktade på att slå mycket långa bollar genom sin målvakt och ena mittback. På hörnorna stannade man dessutom kvar med tre man på offensiv planhalva. Kom målvakten åt bollen slog han snabbt upp den på vilt jagande egna spelare framåt. KIK arbetade dock i vanlig ordning hårt och man lyckades få med sig en 1-0-ledning i paus som sedan utökades till 2-0 i andra. Då kändes det stabilt för KIKs del. När sedan reduceringen kom blev det så klart lite stressigt, framförallt mot slutet. KIK hade problem både innan och under matchen då William Sandberg blivit sjuk och Pelle Svensson samt Jonathan Pettersson blivit skadade, under matchen skadade sig dessutom Simon Andersson. Det gjorde att coach Jonas Klippfors fick göra en del förändringar i det tänkta laget. Det löste sig dock fint ändå och trots att spelet inte var det bästa från KIKs sida så var det ändå så klart skönt med en trepoängare. Mittlåset med Johan Jönsson och Markus Åkesson var mycket bra matchen igenom.

SBK - Simlångsdalens IF 2-1 (1-1)
Målskyttar SBK: Marcus Sjöström, Magnus Bergman

En ganska jämn match som i princip lika gärna kunde slutat 2-2. När SBK gick upp till 2-1 backade man av förklarliga skäl hem och då kunde Dalen skapa ett tryck mot hemmakassen som så när resulterade i en utjämning. SBK spelade mest disciplinerat av lagen och vann pga det. Skönt för SBK som ifjol hade en usel start på serien.