HIS ute ur DM

Intersport-cup:

HIS-Kvibille BK 0-5 (0-3)

HIS åkte som väntat ut ur DM mot det i fyran förväntade topplaget Kvibille. Bortalaget var bättre på varje position, man spelade med ett fint kortpassningsspel och med stor rörelse, samtidigt satte man hög och snabb press på HIS så fort man inte hade bollen. Under den första halvleken hade HIS inte ett enda riktigt anfall. Andra halvlek blev bättre från HIS sida, men det var aldrig något snack om vilket som var det bättre laget och utan sina målvakter: Mattias Pettersson och den nye enorme Amerikanen Nadim, som stod en varsin halvlek, så hade hade HIS troligen förlorat med större siffror, båda storspelade nämligen. Den förre LFKaren Fredrik Fransson var fullständigt dominant i Kvibille. Trots allt en hedersam förlust och en bra genomkörare för HIS del inför seriestarten.

Noterar i övrigt att Trönninge IF slog ut Alets IK ur DM med klara 3-0. Imponerande med tanke på att Alet nu får ses som ett stabilt Elitfyralag. TIF blir någonting att bita i för övriga lag i femman.