Äntligen premiär

Tips, tankar och laguppställningar inför fotbollssäsongen 2010.

Trean:

Laholms FK har gått lite knackigt i träningsmatcherna, man har dock ett bra lag med många duktiga spelare, konkurrensen är tuff om platserna, framförallt på mittfältet, där det vimlar av alternativ. Mest handlar det dock om relativt små bollskickliga lirare. Jag saknar lite fysik på mitten och dessutom en naturlig ledargestalt och pådrivare. Trean är en tuff serie, det märkte LFK under fjolåret då det blev bottenstrid. På sikt vill man upp till tvåan igen, det kommer dock inte att hända detta året, det är jag ganska säker på. Jag hoppas på en stabil säsong i mitten där LFK förhoppningsvis kan ta lite rygg på topplagen. Mats Gustavsson och Andreas Thedeby är ett kompetent tränarpar och tekniskt sätt är truppen som skrivet riktigt bra, frågetecken för fysiken. Känslan är ändå som att LFK hittat rätt väg med det nya tränarparet samt med satsningen på lokala förmågor. Det känns både bättre och roligare att hålla på LFK i år jämfört med de senaste säsongerna.  Serien är bra med lag som Markaryd, Höganäs, Lerkil, Tvååker, Fjärås och kaxiga nykomlingen Snöstorp/Nyhem. Kul med ett "derby" i serien. Sist finns det inte en chans att LFK kommer, den platsen är nämligen vigd åt Asmundstorp som förra året trillade ur tvåan. Laget håller enligt uppgift hyfsad division sex-klass. Håll ögonen på den nye bollsäkre mittfältaren Berat Sulejmani samt på den spektakuläre försvararen Göran Medjed.

Preliminär startelva:

Markus Johansson,
Robert Nilsson, Göran Medjed, Henrik Nilsson, Anton Tideman,
Berat Sulejmani, Petter Gustafsson,
Jonatan Jacobsson, Besart Mazreku, Andreas Martinsson,
Fredrik Johnsson

Kim Einarsson, Emil Axelsson, David Eriksson, Mats Lindström, Peter Karlsson, Henrik Olsson, Viktor Bakkioui, Egzon Behramaj

Fyran:

Ränneslövs GIF har trots tunga spelarförluster gjort en helt okej försäsong. Spelarna som har kommit till är träningsflitiga och har rätt inställning. Även om lite av spetsen försvunnit så ser bredden fortsatt god ut och från RGIF-håll tror man på ett bättre år för B-laget i Klass 2 i år än förra året. Den nye tränaren Sven-Bertil Bergström är kunnig och omtyckt, till sin hjälp har han välkände Ulf Wernersson som assisterande. Carlos Fragoso täpper till luckan mellan stolparna efter Peter Björnsson på ett bra sätt och på försvarssidan vimlar det av starka alternativ, framåt ser det lite tunnare ut, Johan Bergman och Fredrik Fransson får inte gå sönder. Fyran är en mycket tuff serie och efter de tunga spelarförlusterna är RGIF tippade sist i serien av de flesta. Visst kommer man att vara underdogs i varje match och bottenstrid tror jag absolut att det blir, jag hoppas dock att man får in några viktiga poäng i början så att man är med och att man sedan också lyckas hålla sig kvar i serien. Kommunen behöver ett lag i fyran. Atef-Abou Shakra, Visar Demaj och Christopher Holgersson är tre spelare som verkligen höjt sig i sin nya omgivning i RGIF. Alla tre har bara sett bättre och bättre ut under försäsongen, det ska bli intressant att se hur väl de klarar sig i fyran. Håll ögonen på Sonny Nilsson som i sin nya mittfältsroll hela tiden utgör ett hot med sitt skott och sitt huvudspel.

Preliminär startelva:

Carlos Fragoso,
Oskar Nilsson, Patrik Philipsson, Johan Nilsson, Daniel Hellsten,
Mikael Fransson, Sonny Nilsson,
Visar Demaj, Markus Kjellson, Atef Abou-Shakra,
Johan Bergman

Jens Strömberg, Daniel Petoletti, Christopher Holgersson, Albert Bengtsson, Pontus Holmgren, Jack Ekenberg, Johan Tagesson, Fredrik Nilsson, Magnus Nilsson (Erik Lindström ryktas efter sin flytt till Halmstad vara aktuell för Vapnö) 

Femman:

Knäreds IK har trots förlusten av Peter Karlsson gjort en bra försäsong, konkurrensen om platserna i laget är stenhård och träningsnärvaron som vanligt hög. KIK har ett samspelt och hårt arbetande lag som blir mycket tufft att möta för alla motståndarlag i serien. Förra året kom man sexa i serien, det vill man självklart försöka förbättra, det tror jag kan gå, en plats på den övre halvan i serien tror jag absolut på för KIKs del. Håll ögonen på Simon Silvandersson med de långa inkasten och den mäktiga bössan.

Preliminär startelva:

Mikael Holvigsson,
Mattias Ragnarsson, William Sandberg, Johan Jönsson, Chritoffer Olsson,
Simon Andersson, Markus Åkesson,
Joel Åkesson, Kalle Svensson, Simon Silvandersson,
Jonathan Pettersson

Pelle Svensson, Dan Karlsson, Burim Sumiqi, Johan Silvandersson, Adam Jönsson, Anton Svensson, Ola Möller, Viktor Svensson, Simon Gunnarsson, Henrik Andersson

Kornhult/Hishult FF har fått sänka målsättningen efter de kännbara spelarförlusterna till att hålla sig kvar i serien. Det tror jag att man har goda möjligheter till om man inte får skador på fel spelare. De som finns kvar i laget nu är spelare med hjärtat på det rätta stället, det kommer inte att bli enkelt att ta sig an KHFF i år, troligen med en ny lite mer defensiv taktik, tränaren Peter Åberg har säkert en plan för hur han ska lotsa sitt lag i serien. Martin Nilsson har gjort mycket mål på försäsongen, han blir viktig för KHFFs offensiv. Håll ögonen på den unge backen Patrik Bengtsson. Han får sitt absoluta genombrott i år.

Preliminär startelva:

Henric Johansson,
Patrik Bengtsson, Mikael Dahlgren, Roy Karlsson, Andreas Johansson,
Mikael Alm, Mattias Nätterqvist, Ola Jönsson, Ulrik Persson,
Björn Ottosson, Martin Nilsson

Henrik Sunesson, Calle Bengtsson, Mattias Alm, Niklas Stridh, Martin Jönsson, Samuel Markow, Pontus Brantberg, Daniel Johansson, Arton Behrami

Lilla Tjärby IK gick dåligt under fjolåret och behövde förstärka, det har man också gjort. Det har sett bra ut under försäsongen, nyförvärven har verkligen spetsat till det, det finns konkurrens på varenda plats i laget. Därför har LTIK i år en målsättning att hamna på den övre halvan av serien och den känns absolut rimlig. Håll ögonen på nye mittbacken Pontus Bertilsson, en avig och mycket duktig fotbollsspelare. 

Preliminär startelva:

Jonas Wallin,
Conny Strömberg, Håkan Karlsson, Pontus Bertilsson, Ola Nilsson,
Simon Vedin, Mattias Johansson, Mattias Olofsson, Emil Olsson,
Henrik Olsson, Patrik Åkesson

Mattias Strömberg, Miridon Berisha, Kristian Åkesson, Artan Peci, Jim Nilsson, Jacob Björk, Fredrik Jacobsson, Peter Hedihn (Krille är enligt min mening lagets bästa spelare, han är dock inte oumbärlig och dras med en känning som gör att han startar premiären vid sidan om. En frisk Krille går naturligtvis rakt in i laget.)

Skottorps IF
har haft en strulig försäsong med dålig träningsnärvaro, flera av förra årets A-lagsspelare har haft svårt att hinna med fotbollen så här långt i år. Några har byggt hus och andra har prioriterat jobb. Olyckligt naturligtvis då man också har en ny tränare i Larry Brady som verkligen inte fått någon tacksam uppgift att komma till SIF i det här läget. Som det ser ut i dagsläget kommer man sist i serien, det hade dock varit tråkigt med tanke på att man egentligen har material för en mittplacering. Tyvärr påminner det lag vi kommer att få se i de inledande omgångarna knappt om det lag som vann sexan förra året. Har en mättnadskänsla månde infunnit sig hos spelarna nu när man äntligen nått målet att spela i femman? Sena avhopp från Marcus Hultin och Erik Nilsson förbättrar naturligtvis inte SIFs chanser. Förhoppningsvis kommer man igång efterhand. Hoppas att det inte blir för sent. Håll ögonen på teknikern Tony Kamberi.

Preliminär startelva:

Joel Lovén,
Petter Johansson, Per-Åke Martinsson, Robin Palm, Erik Lindberg,
Erik Moberg, Martin Fasth,
Lasse Johansson, Sabri Behrami, Oskar Moberg,
Pontus Johansson

Tony Kamberi, Simon Hantoft, Jonathan Spencer, Mattias Svensson, Simon Cerwinski, Mats Johansson, Alexander Knudsen, Mikael Andersson, Arton Gjinovci, Edmundas Kulvinskas

Genavad/Veinge IF har ett ungt och spännande lag med många duktiga fotbollsspelare, dessutom har man ett nytt tränarpar i Kim Gustafsson och Lars "Tuddde" Pettersson som känner både föreningen och sina adepter väl. Troligen kommer det att gå en del upp och ner för GIF/VIF i år med tanke på det unga laget. Man har haft problem med försvarsspelet i träningsmatcherna, luckan efter mittbacksresen Johan Svensson, som slutat, är svår att fylla. Förhoppningsvis kan man hitta en lösning på sitt problem och etablera sig i serien. Övre halvan tror jag dock inte att det blir. Håll ögonen på vindsnabbe Oscar Gustafsson.

Preliminär startelva:

Magnus Ekman,
Ola Andersson, Alexander Johansson, Björn Olsson, Kewin Hansen,
Oscar Gustafsson, Robin Hansen, Jens Axeldahl, Timmy Johansson,
Johan Stråhle, Michael Johansson

Robin Möller, Andreas Hansen, Robin Persson, Simon Nilsson, Lukas Andersson, Armin Darban, Ola Carlsson, Edwin Fagerholm, Tom Hjälmefjord

BK Walldia är det lag av de tre nykomlingarna i femman från kommunen som varit bäst under försäsongen. Nye tränaren Mikael Gustafsson kan ha något bra på gång med BKW. Det finns gott om speediga tekniker i laget. Frågan är om man kommer att räcka till rent fysiskt. Johan Agnvall och Emil Gustafsson är bra nyförvärv av typen som BKW behöver, rejäla spelare med bra inställning. Innan Johan Green kom till laget var jag dock ganska säker på bottenstrid för BKW. Tempen har höjts kring BKW i och med Greens övergång. Får BKW lite flyt i inledningen tror jag att det kan bli en rolig säsong för laget. Det gäller dock att man inte får för mycket motgångar tidigt i matcherna, BKW är ett medgångslag. Jag tror att BKW har goda möjligheter att etablera sig i femman. Håll ögonen på speedkulan Albin Halimi.

Preliminär startelva:

Simon Nilsson,
Alexander Ekstrand, Johan Agnvall, Jonas Nilsson, Stefan Mårtensson,
Manfred Walldén, Emil Gustafsson, Arlind Halimi, Albin Halimi,
Markus Pettersson, Johan Green

Robert Andersson, Arton Ajvaci, Jonathan Roslund, Ola Karlsson, Patrik Marku, Andreas Persson, Jimmie Ivarsson, Christian Andersson

Trönninge IF känns som givna favoriter till att ta hem serien, man kommer från fyran och har en bra trupp med många duktiga spelare. Det är svårt att peka ut någon spelare framför andra i ett profilfyllt lag. Något annat än TIF som etta skulle förvåna. Två andra lag som känns givna i toppen är Centern och Lidhult. Båda lagen strävar efter att gå upp i fyran och båda lagen har möjligheter i år. Lidhult var ett topplag redan i fjol och är bättre i år. Jacob Söderblom gjorde 28 mål i serien ifjol och är en klasspelare. Centern hade ett bra lag redan ifjol, man var dock lite svajiga i sin prestation. Det tror jag inte att man kommer att vara i år, man har spelat jämnt med division fyra-lag under flera av sina träningsmatcher och 3-0-vinsten mot Unnaryd imponerar. Innermittfältaren André Bäckström som kom från Astrio under fjolåret är mycket duktig. HÅFF var bra på våren och sämre på hösten förra året, i år siktar laget på en mittplacering och det känns rimligt. HÅFF är fysiskt starka och jobbiga att möta. Lagets bästa spelare är Andreas Bengtsson som ifjol gjorde 15 mål i serien.

Nykomlingarna från den mellersta sexan har jag dålig koll på. Den serien höll dålig klass förra året, bottenlagen släppte in massor med mål och ibland var det rena målfesterna när de lite bättre lagen mötte dem. Andersbergs IK har tappat några av de tongivande spelarna från 2008 då flera av Laholmslagen stötte på dem. Försvarsgeneralen Albert Morina har slutat, lillebror Edison har gått till Leikin och även de skickliga mittfältarna Besnik Syla och Kujtim Dibrani har lämnat klubben. Truppen är dock stor och i år har man även startat ett B-lag. Troligen kommer AIK att vara lite upp och ner, från match till match, duktiga framåt svagare bakåt, men vinner man med 5-4 räcker det ju... Skyttekungen Fidan Jashari finns kvar i laget och han bör motståndarna se upp med. Helt omöjligt för mig att tippa en placering. Lagets tränare Isni Bela ser dock sitt eget lag som favoriter inför serien. Gullbrandstorps AIS vet jag egentligen ännu mindre om, det var längesedan jag såg en match med laget. Det jag vet är att man har en mycket stark offensiv trio i den gamle skyttekungen Mats Rosengren, den offensive mittfältaren Daniel Andrén och nye forwarden Robert Virtanen från Smålandsstenar. Alexander Francke från Alet och Tobias Stierna från Sennan är två bra nyförvärv. Offensivt ser det ut som att GAIS kommer att klara sig fint, jag vet dock inget om laget egentligen. Men jag har en känsla av att de kan bli bra.

Sexan:

Skogaby BK är faktiskt, hur märkligt det än låter, inne i en generationsväxling. Helt otroligt! Att den lilla byn kan ha ett eget lag imponerar. Spelare som Magnus Andersson och Andreas Johansson har inte kommit igång med träningen medan Kristian Johansson så nätt börjat känna på det. Av de mer rutinerade är det Håkan "Cralle" Johansson och Jonas Håkansson som kört fullt ut. Det är naturligtvis helt rätt att slussa in de yngre spelarna nu, laget behöver inte sträva uppåt och ur serien kan man inte trilla. En mittplacering känns realistisk. Håll ögonen på det fysiska fenomenet Olle Günther Hansen.

Preliminär startelva:

Håkan Johansson,
Jonas Strömberg, Jonas Håkansson, Andreas Örjansson, Anders Thid,
Robin Einarsson, Tim Olsen, Markus Bengtsson, Olle Hansen,
Martin Agnvall, Kim Andersson

Kristian Johansson, Kim Håkansson, Marcus Sjöström, Magnus Bergman, Björn Johansson, Andreas Strömberg, Pontus Torstensson, Jimmie Strömberg, Måns Torstensson, Patrik Nilsson, Håkan Gustavsson, Andreas Johansson

Ysby BK har haft det tungt, tungt. Det handlar endast om att överleva säsongen för lagets del. Förhoppningsvis kan några av de äldre rutinerade spelarna hjälpa laget. Spelande tränaren Nenad Pavlovic lär få göra mycket själv för att det ska hända något offensivt på planen. Förhoppningsvis ska man kunna hålla Haverdal bakom sig i serien. Förra året släppte de in nästan 150 mål i den mellersta sexan.

Preliminär laguppställning:

Blerim Rrahmani,
Erik Mattsson, Jimmy Ivarsson, Mirzet Sehmedovic, Shpetim Hajrullahi,
Hakan, Andreas Håkansson, Nenad Pavlovic, Ibrahim,
Andreas Felix, Azem Peci

Lasse Nordström, Stojan Janos, Peter Gunnarsson, Gabriel Marku, Dennis Ljungberg, Martin Månsson

Våxtorps BoIS kommer väl rustade inför seriepremiären. Man har varit gott om folk på träningarna och det är hård konkurrens om platserna i laget. Tränaren Jim Leandersson har fått fart på laget igen efter förra årets bottennapp. Anders Gustavsson har kommit igång med träningen igen och även den kände volleybollspelaren Erik Lindberg gör comeback. Peter Björnsson är med största säkerhet sexans bäste målvakt och ett fantastiskt nyförvärv. Jag tror att VBoIS kommer att vara med och fightas i toppen av serien. Håll ögonen på Jim Leandersson, han kommer att göra mycket mål för sitt lag i sexan i år.

Preliminär startelva:

Peter Björnsson,
Jesper Örn, Jesper Mårtensson, Martin Brunbäck, Mikael Svensson, 
Tony Persson, Håkan Pettersson,
Erik Lindberg, Anders Gustavsson, Oskar Andersson,
Jim Leandersson
  
Christoffer Fasth, Alexander Jägerfall, Daniel Eriksson, Robin Johansson, Joakim Svantesson, Daniel Jönsson (Håkan Pettersson är tyvärr långtidsskadad och kommer att missa stora delar av säsongen.)

Hasslövs IS går en spännande säsong till mötes. Med en ny tränare i Karl-Erik Frohm och med flera nya spelare kan man vara positiva till seriepremiären. Sistaplatsen kommer man med största sannolikhet att slippa i år för första gången på länge. Jag tror att man har kapacitet att störa alla lag i serien och det hade varit väldigt skoj om man kunde bli ett mittenlag. Håll ögonen på måltjuven Fredrik Gustavsson, en spelare som får ut max av sitt kunnande i match efter match.

Preliminär  startelva:

Mattias Pettersson,
Kim Wester, Joel Johansson, Marcus Hedström, Johan Peterson,
Henrik Nordberg, Karl Pålsson, Emil Hermansson, Stefan Palmqvist,
Fredrik Gustavsson, Tobias Nilsson

Nadeem Riaz, Anton Andersson, Erik Olofsson, Mihai Gegö, Niklas Dahlgren, Lasse Palmgren

Serien är på förhand svagare än förra året och i och med att Haverdal bytt plats med Sperlingsholm (varför?) är nu den södra sexan sämre än den mellersta. Förra årets serie var ändå relativt jämn med fyra bra lag i toppen i SIF, GIF/VIF, BKW och Örnia. Vapnö och Örnia känns givna i toppen i år. Örnia har strävat mot femman i flera år, man har ett bra lag och tar man sig inte upp i år så gör man det nog aldrig. Vapnö blir den främsta utmanaren, laget kommer från femman och har en stark trupp som både tränat och spelat bra under försäsongen. Ytterligare en en utmanare till de här två är VBoIS. Simlångsdalen vill också gärna upp i femman, som det verkar och ser ut lär det dock inte bli så i år heller, de andra topplagen blir nog på nytt för starka. Kurdiska och Serbiska vet jag inte ett jota om. Det förstnämnda laget är helt nytt och det andra var ett bottenlag i en svag mellersta sexa ifjol. Haverdahl var som skrivet usla förra säsongen och släppte in nästan 150 mål. De får kämpa med YBK längst ned.

Jag önskar samtliga Laholmslag lycka till i respektive serie. /Plogen


Kommentarer
Postat av: KHFF

Vi har Arton Behrami också. Man ska inte glömma bort han. Han kan bli årets uppstickare när han kommer igång ordentligt.

2010-04-16 @ 08:26:42
Postat av: Rättelse

Varken Göran Medjed eller viktor Bakkioui är klara för LFK.

2010-04-16 @ 08:27:47
Postat av: BKW

Manfred kommer ej hem till Perimären imorgon!

2010-04-16 @ 10:16:09
Postat av: BKW

Jimmi är pappa ledig och är inte med i truppen2010-04-16 @ 10:24:04
Postat av: P

Detta är inte nödvändigtvis några startelvor till premiären. Bara mina preliminära startelvor.Kul om Arton kommit igång. Han har dock inte varit med i KHFFs A-lagstrupp en enda gång under träningsmatcherna.

2010-04-16 @ 11:28:31
Postat av: KHFF

Arton har gjort 3 stycken träningar hittills och dessutom inte registrerats för året heller. Därför inte han varit med i a- truppen, beröm till Åberg där som är hård men sånt. Visa att man måste träna för att spela oavsett hur bra man är.

2010-04-16 @ 11:43:31
Postat av: s

tycker du ´verkligen krille är så bra plogen har verkligen svårt att tro atthan e bäst i lilla tjärby kan nämna flers stycken som enligt min mening e bättre .. men mne

2010-04-16 @ 11:47:58
Postat av: P

Japp, det tycker jag. Jag har spelat med Krille sedan vi var små, då var han bäst. I LFK var han mycket bra. Tycker dock inte att han har varit lika bra i KHFF som han kan vara. Nu när jag tränat med honom och sett honom spela några matcher med LTIK så är saken klar, i af för mej. Han är lagets bästa spelare.Men tycker folk att det finns andra spelare som är bättre är det helt okej, för då har LTIK flera riktigt bra spelare. =)

2010-04-16 @ 12:18:10
Postat av: Anonym

P: Att vara bra när man är liten betyder inte att men är bra när man har blivit stor(äldre);-)Håkan är er bästa spelare!!

2010-04-16 @ 13:17:31
Postat av: Den långe..

Intressant hur du fick med Bosse i startelvan när han inte ens är med i truppen på lördag....Har du verkligen koll Der Plog?

2010-04-16 @ 13:38:38
Postat av: s

håller med der faktiskt håkan e stabil o nästan alltid jämn o aldrig har han känningar.men man får ju tycka vad man vill ju alla ser på fotboll spelare på sitt eget sätt

2010-04-16 @ 14:05:37
Postat av: P

Långeman, som jag skrev ovan. Det är nödvändigtvis inte startelvorna till premiären, bara mina egna startelvor. Har svårt att tro att Björn inte platsar i A-laget. Du får väl puscha honom lite. Lycka till mot TIF. Det hade smakat med en skräll redan i första omgången.

2010-04-16 @ 15:47:33
Postat av: Trött på LT

Tur vi har dig Plogen så det blir någon "inför säsongen koll". LT blir inte klara i tid, så vida det inte kommer något i lördagstidningen. Till och med HP är mer på hugget än "Lata Tidningen"

2010-04-17 @ 01:24:19
Postat av: Åskådare 2

Va konstigt att miridon nt platsar i LTIK.

Han va ju bäst där förra året

2010-04-17 @ 11:09:16
Postat av: P

LT-sporten är inte lata. Tyvärr räcker inte tiden till då det nu bara finns kvar 1,5 tjänst jämfört med 2 tjänster förra året. Ska man klaga på någon får man nog klaga på ledningen högst upp och den finns i Skåne. Införreportagen kommer att komma i tidningen efterhand. Intresset och viljan finns där, det kan jag lova.

2010-04-17 @ 19:52:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0