Resultat

Lördag:

Karlskrona-LFK 3-0

LFK stod upp bra spelmässigt, ett par slumpmål gjorde att siffrorna blev väl stora.

LTIK-TIF 1-1 (0-1)
Målskytt LTIK: Sabri Behrami

Trönninge var klart bättre i den första halvleken och LTIK tvingades till försvar mesta delen av tiden. En riktigt bra målchans skapades dock då Emil Olsson spelade snett inåt bakåt till Robin Hindgren som sköt tätt utanför. TIFs mål kom efter att Morgan Johnsson i LTIK-kassen inte fått bra träff på en inspark, en TIFare fick fatt på bollen och lobbade uppmärksamt in bollen över Johnsson. Målet var rättvist och kändes logiskt, men det är aldrig kul att släppa in ett sådant skitmål.

Efter paus hittade LTIK mer rätt på plan, medan TIFarna kom fel och började bli frustrerade. 1-1 kom inte helt orättvist, efter en hörna jobbade Douglas Mattsson ner bollen till Sabri Behrami som tryckte in den i mål. Nu hade LTIK sin bästa period i matchen och det kändes som att TIFarna vek ner sig. Mot slutet blev det dock farligt igen då TIF fick nya krafter, medan LTIKarna föll tillbaka. Ett antal hörnor och ett visst tryck mot LTIKs mål skapades. Johnsson i LTIK-kassen lyckades dock med hjälp av sitt försvar freda målet, bl a genom att göra en kalasräddning. LTIK skapade förutom målet två riktigt bra chanser i den andra halvleken, Fredrik Persson sköt tätt över efter en hörna och Sabri Behrami sköt från håll ett lobbskott som målvakten precis lyckades tippa utanför.

Efter att Richard Frankland och Miridon Berisha lämnat sena återbud under förmiddagen kändes det lite oroligt, laget var redan innan det B-betonat, nu saknades hela sex potentiella startspelare. De som spelade ska ha en eloge för hårt arbete och fin visad moral. Spelmässigt var det inte särskilt bra, vi hade förmodligen kunnat mäta oss med TIF inte bara resultatmässigt utan även spelmässigt om vi fått in några av de spelarna som saknades. Totalt sett får LTIK ändå vara nöjda med att man klarar att stå upp så väl som man gör, framförallt försvarsmässigt då, mot ett div fyra-lag. TIF har många duktiga spelare och det troliga är att de vunnit med ett par bollar på en gräsplan.

Vapnö-BKW 6-3 (3-1)
Målskyttar BKW: Alexander Ekstrand 2, Manfred Walldén

BKWs lag:

Zoltan Ilies,
Robert  Andersson, Magnus Johnsson, Kristian Andersson, Jimmi Ivarsson,
Manfred Walldén, Lasse Palmgren, Arlind Halimi, Alexander Ekstrand
Lutfi Begu, Patrik Åkesson

Gotte Larsson

I första halvlek var Vapnö det bättre laget. Efter paus tog dock BKW över. Man var med resultatmässigt hela vägen och Vapnös 6-3 kom inte förrän i slutet av matchen. Domare Åke Fredriksson satte sin tydliga prägel på matchen och viftade friskt med korten. Redan efter 30 minuter hade Magnus Johnsson i BKW fått två varningar och BKW fick sätta in sin enda avbytare. Med tanke på att laget var B-betonat så var BKW totalt sätt nöjda med matchen, även om sex insläppta mål var i mesta laget.

Båstad/Torekov-KIK 1-2 (1-2)
Målskyttar KIK: Joel Åkesson, Jonatan Pettersson

KIK gjorde en mycket bra match defensivt och trots att hemmalaget var spelföarande skapade KIK de hetaste chanserna. Hela laget stod för en helgjuten insats positionsmässigt, Klippfors var mycket belåten: "Även om resultatet inte är det viktiga så är det väldigt skönt att börja med en vinst." Bilagan förlorade med 5-0.

Söndag:

SBK-Simlångsdalen 3-0 (3-0)
Målskyttar: Martin Angvall, Olle Hansen, Håkan Gustavsson

SBKs lag:
Håkan Johansson,
Tim Olsen, Jonas Håkansson, Johan Angvall, Stefan Mårtensson,
Markus Bengtsson, Kim Håkansson, Håkan Gustavsson,
Kim Andersson, Martin Angvall, Olle Hansen

Anders Thid, Jonas Strömberg, Andreas Strömberg, Karl-Fredrik Stefansson

Den första halvleken var relativt jämn spelmässigt, det mesta av spelet var tots detta förlagt på SBKs planhalva, Dalen kom dock aldrig hela vägen fram till mål, medan SBK var duktiga på att vända spelet och utnyttja Dalens högt spelande, raka och tröga backlinje. 1-0 gjorde SBK redan efter några minuter genom duktige Martin Angvall. 2-0 gjordes av Olle Hansen, som vackert placerade in bollen i mål ifrån en bit utanför straffområdet. 3-0 var vackrast, Håkan Gustavsson rann igenom på vänsterkanten och lobbade behärskat in bollen över Dalen-keepern som hamnat  på halvdistans mellan målet och Sjökvisten. I början av andra halvlek försökte Dalen åstadkomma en reducering, efterhand, då man misslyckats tog SBK över tillställningen mot ett altmer uppgivet bortalag.

Får SBK vara skadefria har man ett hyfsat lag som kommer att vara med och fightas om de mer framskjutna placeringarna i sexan. I Dalen kretsade det mesta som vanligt kring min kamrat lagkaptenen Caspar Swederman, han är duktig, men var i matchen mot SBK lite för ensam för att det ska se lovande ut för swimalongvalley. Svårt att göra någon rejäl bedömning efter en grusträningsmatch dock.

//P.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Mange Johnson e sig lik..........

2009-02-28 @ 18:34:45
Postat av: Observer

Domaren vi snackar om heter Åke Fredriksson,det räcker nog att säga för att ni som känner till honom ska förstå varför Johnsson åkte ut.

2009-02-28 @ 18:42:49
Postat av: Bjäre-Ligan

Lägg av!!!Hacka inte på Åke bara för att Mange inte kan veta hut...

2009-02-28 @ 21:08:09
Postat av: Observer

Ge dig "bjäreligan" var du på plats eller.....

2009-02-28 @ 22:08:11
Postat av: if

vi ska lätt värva han der sabri sikken målskytt o han har inte spelat på 6 elle 7 år vad jag kommer ihåg. håll kvar han om ni kan för de lär ni behöva ltik.ni har ju ett rättbra lag annars men utan han så gör ni inga mål så enkelt e de bara.ha de bra

2009-02-28 @ 22:18:51
Postat av: Koll på IPnr

Framhäv inte dig själv Sabbe. Blir ridiculus. Visa vad du kan på plan istället, det har du ju lyckats bra med så här långt.Med reservation för att det eventuellt kan vara Sabbes bröder: Nijazi eller Arton som kan ha skrivit ovanstående.

2009-03-01 @ 03:38:35
Postat av: nijazi

Absolut inte jag som skrivit de, såg bara föta halvlek igår, tyvärr.

2009-03-01 @ 11:41:44
Postat av: till koll på Ipnr

hahaha vrf skulle jag skriva om mig sj för de var de fräckaste har du nått problem med att folk vill ha mig elle vadå.jag brukar ej skriva på denna sida bara läsa igenom de detta e faktiskt första gången. så tänk på vad du påpekar nästa gång vem du nu e.

/sabri

2009-03-01 @ 12:25:10
Postat av: Anonym

elle

2009-03-01 @ 12:37:06
Postat av: Jonas

Örnia-Centern 3-5 (2-2)Trots förlusten mot div-5 laget ser det mycket lovande ut för dom grön-vita. Man var det klart bättre laget i den första halvleken men var ngt ineffektiva. Efter paus skedde några byten som tyvärr inte föll väl ut, och ett par bollar slank snabbt in. Örnia avslutade dock på ett bra sätt, och man har höga förväntningar när serien drar igång! Ngn som har fler uppdateringar om div-6 södras träningsmatcher, så skriv gärna dom här, om inte P förljer upp dom naturligtvis. /Jonas

2009-03-01 @ 14:46:21
Postat av: P

Andersberg-Halmia U 5-5 (5-0)

2009-03-01 @ 16:05:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0