Positivt i femman

Tongångarna är idel positiva från kommunens lag i femman. KHFF har gott om folk på träningarna, vilket innebär strax över tjugo man på de flesta passen. Truppen har förstärkts med några nyförvärv, medan den enda förlusten är Björn Ottosson. Utav nyförvärven kommer troligen ytterbacken Kim Dahlman gå rakt in i startelvan. Det är en perfekt värvning för KHFF, trots att Simon Nilsson och Henrik Sunesson gjorde det bra på ytterbacksplatserna förra säsongen. Även Nijazi Behrami lär ta plats i startelvan, troligen på det inre mittfältet. Det innebär att det känns ganska spikat med Ola Jönsson och nämnde Behrami där inne. Jonatan Jacobsson gör sig bäst på flanken även i femman. Frågan är hur Den långe gör med sin favoritspelare Mattias Gattuso Nätterqvist? Låter han energiknippet spela i samma position som den riktige Gattuso ute på högerkanten med rätt att komma in centralt, med frejdige Dahlman bakom som kantlöpare, eller flyttas han upp som forward bredvid Henrik Fridberg? Angenäma problem för tränarduon. Den långe själv har sagt att han inte tänker stå i vägen för någon spelare genom att spela själv, samtidigt så måste det locka en aning att spela tillsammans med det andra berget på topp ([Å-] & [Frid-] Berg). Hur som helst så får man ett bra alternativ om Fridberg skulle gå sönder, det hade man inte förra året. Truppen har som sagt förstärkts och jag tror att man tillsammans med GIF/VIF kommer att utmana jättefavoriten Leikin om förstaplatsen i Klass 3 Södra.

Även RGIF har gott om folk på träningarna, med ett par dippar har man ändå varit 18, 20 man på nästan varenda pass, och det är en avsevärd förbättring jämfört med förra säsongen. Man har inte tappat några spelare, bland nyförvärven räknas Markus Kjellsson och Jack Ekenberg, Ulf Wernersson får också räknas dit, han ämnar dock inte dyka upp på träningarna förrän gräset är grönt. Enligt uppgift har Werner varit och tittat på en träning. Det är också det enda som Andreas Thedeby mäktat med så här långt, TD har dock i princip lovat att ställa upp i år också så han dyker säkert upp även i träning vad det lider. Skyttekungen Henrik Olsson har inte tränat till någon reda pga jobb på Vallåsen. Inte heller bröderna Nilsson, Fredrik och Magnus tränar, och det pga innebandy med LIBK. Till nyförvärven får nästan Piere Nilsson räknas. Den forne skyttekungen har fått en nytändning och tränar för första gången på ett par säsonger rejält. Piere håller hög klass i femman och kommer med största säkerhet att ta en plats på topp om han fortsätter att ligga i. Mikael Fransson kom redan under hösten förra året, Fransson har haft ett uppehåll, han spelade senast i YBK. Det är också en spelare som kommer att tillföra RGIF mycket i år, han går troligen rakt in på det inre mittfältet. RGIF har en akilleshäl när det gäller målvaktsbiten, man har fortfarande inte lyckats få fatt i någon. Nu tränar Tony Andersson på bra och han ställer säkerligen upp för sin förening, men det är inte optimalt och en målvakt räcker ju inte långt. Backuper har man i Henrik Ragnarsson och Henrik Olsson, båda föredrar dock spel ute.

KIK har troligen det högsta träningssnittet av alla föreningar i den södra delen av länet. 25 man finns i princip alltid på plats, som sämst har man varit 18 på en träning, då saknades flera pga influensa. Klippfors har alltid varit duktig på att dra folk till träningarna. Laget är intakt, så när som på Peter Karlsson, enligt Klippfors är dock inga papper påskrivna mellan KIK och Halmia vad det gäller en övergång. Det är tydligen inte alls klart att Peter lämnar och man hoppas fortfarande på sin stjärna. På plussidan finns några stycken sextonåringar som flyttats upp i seniorlaget samt bröderna Xhevdet Duka och Burim Sumiqi. Båda två tränar på bra och Duka är så bra att han bör kunna vara med och konkurrera om en plats i KIKs jämna laguppställning. Man hoppas också på förstärkning från högre sammanhang, en spelare har varit och tränat med klubben, det är dock inget som är klart när det gäller honom, enligt Klippfors skulle han dock gå rakt in i laget. Som första lag bland div fem-gängen börjar KIK träningsmatchandet redan nu i helgen och det blir mot Torekov/Båstad på lördag (se annan artikel). KHFF och RGIF väntar till nästa helg.

När det gäller femman i övrigt är det väldigt svårt att veta någonting. Slöinge, HÅFF och Lidhult kommer från fyran och bör bli bra, framförallt HÅFF och kanske ännu lite mer Lidhult, Slöinge var inte alls bra förra året, men de kommer som sagt också uppifrån. Centern är alltid jämna och bra, Glommen var okej förra året och nu har de förstärkt med spelare från trean, Torup/Rydö och Vapnö blir nog inte jättebra, av tradition är de dock starka på hemmaplan och svårslagna överlag. Seriens sämsta lag för mig blir nog Sperlingsholm och Böljan. Sperling är inte fler än YBK på träningarna och Böljan var usla förra säsongen, jag såg dem vid tre tillfällen och i mitt tycke var de femmans sämsta lag, nu hamnade trots allt ett antal lag bakom. Ett plus för Böljan är att de har Falkenbergs IP som hemmaplan och den är inte enkel att komma och spela på som bortalag. Jag tippar redan nu KHFF och RGIF som topplag och KIK som ett mittenlag. Får RGIF in TD på mitten så har man ett lag i paritet med KHFFs. Får KIK behålla Hinnerydarn kan vad som helst hända, så bra och så viktig är han för klubben. KIK är överlag nederlagstippade bland tyckarna, de har dock ett jämnt och väl ihopspelat lag, det kan räcka för en mittplacering.

//P.

Kommentarer
Postat av: Anonym

jag antar att KHFF kommer att köra på samma sätt som de gjorde i slutet av säsongen, 4-3-3, nijazi, nettan o ola på mitten, resten är Åbergs begymmer (lyxproblem)

2009-02-27 @ 11:58:32
Postat av: Nebo-Kungen

De räcker att Wernersson tittar sig i form för å platsa i Ränneslöv!!!!!!Tränar Kjelle någe Eller??

2009-02-27 @ 22:32:42
Postat av: P

Kjellsson tränar enligt uppgift på bra och är med och konkurrerar om de offensiva platsena i laget. Konkurrensen är dock mördande med bröderna Lindström, Piere, Olsson, Bergman, Rådlund osv. Fortsätter han att träna bör han dock ta plats tycker jag. Han är ju en framtidsman!

2009-02-28 @ 00:03:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0