Resultat söndag

Fyran:

RGIF-Unnaryd 0-2

Bortalaget var bättre och vann varken oväntat eller oförtjänt matchen mott jumbon RGIF.

Femman:

GIF/VIF-Vapnö 2-3
Målskytt GIF/VIF: Johan Stråhle 2

Aj, ja, aj, skrev GIF/VIF-spelaren Edwin Fagerholm i messet där han förmedlade resultat och målskyttar. Och visst ser det tungt ut nu, men han skrev också, bara att ta nya tag, och det finns väl inget annat att göra.

Sexan:

Örnia-LTIK 3-3 (1-1)
Målskyttar LTIK: Mattias Olofsson, Conny Strömberg, Henrik Olsson

ISÖ är hetare från start och tar nästan omedelbart ledningen sedan en grön spelare fått slå en diagonal boll till en fri vänsterytter, som fick en bra första touch och inte gjorde något misstag när han fick komma själv mot LTIK-målet. Svagt försvarsspel av LTIK. Fint av ISÖ. Första halvlek fortsätter att vara ISÖs, LTIK är lojt och flera spelare lirar långt under sin kapacitet. Trots detta kan LTIK skapa några farligheter bl a genom rappe Oscar Gustafsson. 1-1 kom ganska orättvist och ologiskt efter en hörna slagen av Ola Nilsson, Mattias Olofsson sköt från nära håll bollen mot mål och Emil Olsson hade bara att flytta på sig och se bollen gå in kassen. 1-1 i paus får LTIK vara mest nöjda med, det är förmodligen de sämsta 45 minuterna vi gjort i år.

ISÖ och LTIK fortsätter på inslagen väg i andra halvlek. Alltså är ISÖ ganska bra och LTIK ganska så rejält dåliga. ISÖ gör relativt omgående 2-1 efter vackert spel och sedan också 3-1 efter ofattbart lojt försvarsarbete från flera LTIKare. När en timme gått av matchen dör ISÖ-spelarna fullständigt, hela laget backar tillbaka och LTIK bjuds in i matchen. Nu skapar gästerna en del tryck mot ISÖ-målet, trots att spelet fortfarande är under all kritik. Tränare Mats Johansson går snart över till att spela 3-4-3 och det ger resultat då Conny Strömberg trycker in 2-3 till LTIK sedan ISÖ-målvakten gjort ett märkligt ingripande på en boll som inte såg ut att vara direkt farlig. Matchuret stod vid reduceringen på 66 minuter. Gott om tid kvar således.

ISÖ blev ännu mera rädda om sin ledning efter reduceringen och LTIK kunde fortsätta sin "press", framförallt genom hale Fredrik Wersch som rev och slet fram en del halvlägen och något farligt frisparksläge. Kvitteringen skulle låta vänta på sig ända till 88e minuten och kom till efter tafatt försvarsspel av ISÖ. Ola Nilsson fick väl enkelt ta sig fram längs högerkanten och passa Conny Strömberg, som passade vidare till Henrik Olsson, som via en ISÖ-försvarare sköt in 3-3. Nu gick LTIK för vinst, men det var väl sent och farligheterna uteblev.

LTIK gör i stort en usel match, förmodligen den sämsta i år. Jag vill tro att den dåliga domareinsatsen missgynnade LTIK mest, trots att rättskiparen var lika vidrig åt båda håll. Han ägnade sig först och främst åt att blåsa sönder det lilla spel som fanns, dessutom var han inkonsekvent och släppte ibland tydliga fulheter medan axel- mot axeltacklingar och övrig schysst närkontakt renderade i frisparkar och ibland i gula kort. ISÖ gynnades nog mest av alla spelavbrott då man tydligt inte hade samma ork som LTIK, fast i och för sig så var det ISÖ som hade det mesta av spelet, så det kanske jämnar ut sig. Planen var usel och det är såklart lika för båda lagen. Samtidigt har LTIK många tekniska, kvicka spelare som gynnas av ett bra underlag, likt det vi spelar våra hemmamatcher på, medan ISÖ är något mer vana att lira på den dåliga plan Alevallen erbjuder. Är man ett tillräckligt bra fotbollslag ska man så klart behärska alla underlag, så det är väl ingen bra ursäkt det heller egentligen.

Om sanningen ska fram så var helt enkelt ISÖ hetare och mer fokuserade på uppgiften under denna match och man borde, om inte orken trytit, haft alla de tre poängen. Ingen i LTIK var tillräckligt bra för att omnämnas, samtliga spelare får rannsaka sig själva efter mötet och se till att göra det bättre i nästa match. Förresten, så får Marcus Johnsson extra ros, han hoppade aldrig in på plan från avbytarbänken och var därför felfri. ISÖ gör en bra laginsats, man har många stora och tunga spelare som vinner mycket boll och närkamper. Dessutom har man knutit till sig ett par intressanta spelare under uppehållet. Bl a en liten kille med utländsk härkomst, han gick fel när han skulle träna första passet med Alets juniorer och hamnade istället på ISÖs seniorlagsträning och blev tydligen fast. Ganska kul historia faktiskt. Också Mattias Strömberg är ny, från elitfyralaget Snöstorp/Nyhem, lång och gänglig kille med bra teknik, dessutom väldigt rörlig. Han gav LTIKs mittback Erik Westerlund en hård dag på jobbet med sina diagonallöpningar.

Det är ganska tråkigt att komma till Alevallen och möta Örnia, det finns ingen organisation, ingen kiosk - man kan inte ens få sig en kopp kaffe i pausen. Det fanns ingenstans att fylla på vatten innan matchen, så det fick jag göra i ISÖs slitna klubbhus (inte att jämföra med Alets välskötta och vackra byggnad som står strax bredvid). Efter matchen vill man gärna som lagledare lämna hyfsat snyggt efter sig, (trots att det såg ut som en soptipp i LTIKs bortaomklädningsrum efter att ISÖ varit där i våras), detta var dock en omöjlighet då det varken fanns papperskorg (!), sopkvast eller skrapa i omklädningsrummet. Plus för att spelarna fick läsk efter matchen, det hade man tänkt på och det är alltid uppskattat. ISÖ är ett gott kompisgäng och det finns en hel del duktiga lirare i laget. Organisatoriskt är det dock på korpnivå i föreningen. Men man ska väl vara glad över att sällskapet överhuvudtaget existerar efter försäsongens många turer.

Både innan och efter matchen samtalade jag en kort stund med fotbollsälskaren och bloggaren Lars-Gunnar Blom, som är en flitig besökare av ISÖs hemmamatcher. Läs här vad denne sympatiske man har gjort för iakttagelser under mötet mellan ISÖ och LTIK.

//P.


Kommentarer
Postat av: åskådare

vilken fruktansvärd tur lilla tjärby hade mot örnia dag.

Dom hade ju ingenting!

2008-09-07 @ 19:18:41
Postat av: Erik

Tur och tur... Örnia hade helt klart varit värda tre poäng om man ser till spel och chanser, men samtidigt bjuder man på två väldigt billiga mål och då är det svårt att vinna matchen. Den turen de hade förra helgen vände dem nu ryggen!

2008-09-07 @ 19:29:29
Postat av: Anonym

det blir inte bättre med en utespelare i målet

2008-09-07 @ 19:45:15
Postat av: Lars-Gunnar Blom

Plogen/Tack för pratstunden.

Trevlig artikel du skrivit.

Ha det bra och lycka till med Lilla Tjärby IK!!!

***********************************************

Det föddes ett barn i september, min äppel röd kindade son.

Det doftade friskt i vår trädgård och gulnade blad i bersån.

Han kom i mognadens månad när höstvinden vände och ven.

Det blåste storm över viken, jag drömde i kvällsbrasans sken.Jag följde hans ivriga färder

i ett helt upp och nedvänt hus.

En resa med händer och tänder

och smaken av blomjord och grus.

Ett solgrin, ett solskratt var morgon,

rätt långt innan solen själv kom.

Man dolde en gryningstrött gäspning,

såg nöjd ut men somnade om.Så rullade timmar och dagar

som vågor därute på sjön.

Septemberbarn, dig ska vi fira

med dalia, aster och rönn!

Sen somnar du tryggt i de armar

som först tog emot dig ENN gång.

Det glimmar ett bloss i det höga

och jorden nynnar en sång.

Text och musik: Mats Paulsson.

2008-09-07 @ 20:45:15
URL: http://blogg.expressen.se/hallandsbloggen/
Postat av: Plogen

Tack själv! Japp, jag är ett Septemberbarn.

2008-09-07 @ 23:07:21
Postat av: "jonna" örnia

Du skrev rättvist plogen, det du skrev speglade matchen bra. Vill bara säga att det inte är lika lätt för oss som för er att ha en bra organisation. Ni på landet får ofta behålla samma spelare i många år, ni har säkert spelare som spelat där sen dom var små knattar? Även folket som bor där är ju på alla matcher och hjälper till med saker runt om. Vi i örnia får ju nya spelare hela tiden och har inga eldsjälar som tex vissa laholmslag har. Men det är klart att det ändå kanske kunde vara lite bättre...

2008-09-08 @ 08:42:09
Postat av: Dennis

Hmm…vet inte om man kan definiera det som "vi på landet". Senast jag kollade var väl inte Halmstad/Alet direkt en världsmetropol…

2008-09-08 @ 12:37:40
Postat av: Dennis

Hmm…vet inte om man kan definiera det som "ni på landet" och syfta på Lilla Tjärby/Laholm. Senast jag kollade var väl inte Halmstad/Alet direkt en världsmetropol…

2008-09-08 @ 12:38:32
Postat av: Eken

hur många i ltiks startelva har spelat där mer än denna säsongen? 3-4? skulle även vilja klämma ur mig att jag skäms över min patetiska insats i matchen mot örnia... har jag vart i form misstänker jag att jag kunde minska deras målskörd med 2 pinnar... har vart ute å sprungit idag ska till gymmet imorn... å spela inlinehockey på torsdag haha hoppas man får chansen igen nästa helg så ska jag visa en annan sida...

2008-09-08 @ 20:44:23
Postat av: Jeton Kamberi

Vill bara säga jag uppskattar ditt arbete plogen. Keep up the good work!Forza SIF

2008-09-11 @ 16:34:24
Postat av: Länge Leve "Landet"

Den där Örniakillen måste väl fatta att det handlar om klubbkänsla,inte geografi!Det5 e väl bara till att fråga gamla Örniaspelare om där e någon som har lust att hjälpa till,eller?

2008-09-11 @ 19:36:04
Postat av: bengan

Det är nog inte så lätt att hitta någon som vill hjälpa till inne i stan.vem vill klippa gräset o stå i kiosken och allt annat? jo eldsjälar som inte har något att göra. var finns dom?? Jo här ute på "landet".

2008-09-11 @ 21:08:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0