Resultat söndag

Fyran:

Harplinge-RGIF 4-4
Målskyttar RGIF: Mats Lindström 2, Henrik Olsson (straff), Mikael Fransson

RGIF gjorde en bra insats, det ger naturligtvis råg i ryggen till nästa säsong att avsluta snyggt.

Sexan:

VBoIS-KHFF 0-3
Målskyttar: Jonatan Jacobsson 2, Henrik Fridberg

KHFF var överlägsna och ägde bollen i princip matchen igenom.

KIK-LTIK 3-3 (1-2)
Målskyttar KIK: Självmål, Johan Jönsson, Jonatan Pettersson
Målskyttar LTIK: Mattias Olofsson (straff), Fredrik Wersch, Simon Vedin

Grattis till uppflyttningen KIK och lycka till i femman nästa säsong!

LTIK började matchen klart bäst och man tryckte tillbaka KIK. LTIK skulle göra ett ärligt försök att göra de där 7-0. Taktiken var klar. Sedan om någon förutom Mats Johansson själv trodde på det är inte jag rätt man att svara på. Efter ca 20 minuter får LTIK straff sedan Emil Olsson blivit fälld i KIKs straffområde. Straffen sätts som vanligt säkert i mål av distinkte Mattias Olofsson. Tyvärr hinner LTIK inte glädjas särskilt länge då KIK kvitterar relativt omgående. En hård frispark slagen av William Sandberg var på väg ut över kortlinjen, men en LTIK-försvarare styrde olyckligt in bollen i eget mål till 1-1. Nu skulle det såklart bli ännu tuffare för LTIK att nå femman genom en direktplats.

Tränare Mats hade dock inte givit upp och gick ganska omgående över till att spela med tre forwards. Det gav också resultat då Fredrik Wersch hann före Mikael Holvigsson i hemma-kassen på en fifty-fifty boll och stötte in 2-1 till LTIK. Med endast ett måls ledning i paus tror jag t o m att Mats slutade att tro på det omöjliga. Resultatet var dock i underkant då LTIK hade skapat fler lägen, dessutom kändes baklängesmålet mycket olustigt. KIK var inte med mycket i spelet under den första halvleken, man försvarade sig mest och försökte nå Jonatan Pettersson med mycket långt. Peter Carlsson försökte komma hem några gånger för att hämta boll, men han hölls kort av LTIKarna. Några halvchanser på kontringar hade man dock på kontot efter den första halvleken.

LTIK fortsätter bäst också i andra och Simon Vedin gör 3-1 bara några minuter in i halvleken. KIK blir aningen skärrade och från KIK-publiken hörs några oroade tillrop. Knäreds IK och dess anhängare behövde inte vara nervösa särskilt länge. Peter Carlsson får väldigt lätt vandra med bollen rättvänd över hela LTIKs planhalva innan han på sedvanligt vis, som så många gånger tidigare på säsongen, sticker in en perfekt boll till Jonatan Pettersson som precis som vanligt distinkt sätter dit bollen. Nu går luften totalt ur LTIKarna, samtliga inser att en vinst med de där sju målen blir en omöjlighet. KIK tar över och dominerar sista halvtimmen. Rättvist, men turligt, kan man också kvittera genom min namne Johan Jönsson som blir serverad av en LTIKare som inte får bort bollen efter en hörna. Efter kvitteringen gick KIK för vinst, men matchen slutade 3-3.

Känslan efter matchen var den att LTIK förmodligen vunnit matchen om man "bara" varit tvugna att just vinna. KIK får vara mest nöjda med poängen då LTIK är bättre i sextio minuter och dessutom har ledningen med både 1-0, 2-1 och 3-1. Dessutom skänker ju LTIK bort två mål till KIK. LTIK-försvararen som både gjorde 1-1 och passade fram till 3-3 har berättat för mig att han kräver ett "wildcard" plus fri dryck på KIKs årsfest. Nej, skämt åsido... i KIK var Kalle Svensson bäst, i LTIK höjde sig ingen över mängden.

KIK går såklart upp till femman direkt helt rättvist. En tabell ljuger aldrig och trots att jag grämer mig över de två tappade poängen i matchen så är jag glad att målskillnaden inte blev avgörande. Det hade känts väldigt hårt! Jag tror att KIK har goda möjligheter i femman nästa år, om man får behålla laget och framförallt Jonte och Peter. Väldigt mycket av KIKs spel bygger på de här två lirarna och att man fick Peter Carlsson från Halmia en bit in i säsongen gjorde såklart allt för KIKs del.

För LTIKs del förlängs säsongen en månad då kval väntar. De tre treorna i sexorna och den bästa nian i de båda femmorna kvalar om två platser upp. Möjligheterna är därför såklart hyfsade till uppflyttning. I skrivande stund är Glommen och Frillesås klara från sexorna som ju spelat sista omgången. Kung-Karl är i princip klara från femmorna, men det återstår en omgång att spela.

SIF-BKW 2-4
Målskyttar SIF: Pontus Johansson, Marcus Hultin
Målskyttar BKW: Daniel Nilsson, Ekrem Bekteshi, Jonas Nilsson, Fatmir Bekteshi

BKW vann rättvist och slutade på en snygg femteplats. Alltså infriades målet om en topp fem-placering. För SIFs del är det bara att bryta ihop och komma igen till nästa år.

ISÖ-AIK 3-4
Målskytt ISÖ: Mattias Strömberg 3
Målskyttar AIK: Kujtim Dibrani, Fidan Jashari, Albert Syla 2

En jämn fight med en horribel domare är kommentarerna jag fått kring denna kamp.

YBK-HIS 4-1
Målskyttar YBK: Magnus Bergman 2, Richard Frankland, Henrik Nilsson
Målskytt HIS: Fredrik Gustavsson

Skönt för YBK att få föra en match, segern var odiskutabel.

//P.

Kommentarer
Postat av: Anonym

domaren slavisa som dömde ISÖ-AIK skulle kunna vara den sämste domaren vi har i seriesystemet.

Har en oerhört dålig attityd till spelarna, samtidigt som han svänger oerhört i sin tolerens nivå. Både AIK och ISÖ fick avblåsnigar emot sig som i anfallen efter inte renderar i någonting. SVAGT!

2008-09-28 @ 17:23:49
Postat av: Anonym

AIK:s målskyttar Fidan Jashari, Kujtim Dibrani och Albert Syla 2

2008-09-28 @ 17:52:57
Postat av: aik suporter

aik domminnerede matchen totalt iallafall första halvlek, det kanske skulle ha stått minst 5-0 istället för 2-0 men det straffar sig när man inte är konsetrerat och misa så många målchanser.

örnia kom tillbacka och var kanske det bättre laget i andra halvlek. matchens lirare Besnik Syla skadade sig sista 20 min och örnia kunde ta över mittfältet och kvittarade

därefter men aik kunde fixa detta till slut med deras snabba anfallare.

2008-09-28 @ 18:05:51
Postat av: nyfiken supporter

hej plogen du som har riktigt koll på div 6 kanske kan ta ut ett lag från alla förenningar på varje position. det hade varit skoj och se vad du hade fått ihop för lag, för jag tror att det finns riktigt duktiga fotbollspelare som spelar i lägre div.

2008-09-28 @ 18:46:55
Postat av: isö alex

dominerade matchen totalt?

det är underligt hur folk ser på fotboll.

AIK var bättre i första, men absolut inte överlägsna, men bättre som sagt. Men för att använda "AIK-termer", så dominerade ISÖ andra halvlek brutalt isf.

2008-09-28 @ 20:20:03
Postat av: Sif Suporter

Walldia vann ganska rättvist matchen i Skottorp idag, kan inte säga annat. Synd att se att vissa spelare inte kommer upp i normal standard och i några fall inte ens i närheten av vad de kan i en derbymatch. Finns däremot några undantag, kan inte låta bli att nämna Hultin som med en enorm arbetsinsatts och uppoffrande spel var den i Sif som höjde sig över mängden och faktiskt var riktigt duktig. Har faktiskt varit lagets klart bästa spelare sedan han kom tillbaka efter sommaruppehållet. Många unga spelare med idag som också får godkännt, Moberg bröderna, Karl Pålsson, stundtals Erik Nilsson och säkert någon mer som jag glömmt. Men annars överlag inte godkännt från Sif`s sida. Nu är säsongen slut, tråkigt att det går så fort när man har något roligt att se fram emot på lördagar och Söndagar. Väl mött nästa säsong

2008-09-28 @ 21:20:04
Postat av: Eken

Tycker också att d hade vart kul å se plogensdrömelva i div 6... Min hade nog sett ut nånting såhär... Målvakt Jonna LTIK backlinjefrån höger... Conny Ltik HawkLTIK Hyddan LTIK DeeLTIK Mittfält från höger Simon VEdin LTIK DegenLTIK Olof LTIK WerschLTIK Anfall Emil LTIK och Kappe LTIK Reserv... Lacke LTIK (kan spela på vilken position som helst)... så lets hear it plogen... hur skulle din se ut?

2008-09-29 @ 12:27:15
Postat av: albert M AIK

Aik var väldig bra bra i första halvlek, men som vanligt så missar man väldigt mycket målchanser.

I andra så var örnia det lite bättre laget, men dem skappade ändå inte så mycket farliga målchanser.

Is Örnia ska vara glada att AIK vann bara med 4-3. för det borde att ha varit i halvtid 6-0. och i andra så missade vi rätt så många målchanser.

Vi i AIK är jätte nöjda med vår första säsong i div 6 södra på alla sätt.

Till nästa säsong så kan det bli bara bättre.

Önskar KHFF och KIK lycka till i div 5.2008-09-29 @ 16:39:07
Postat av: ..

Hade med tyckte det va mkt roligt om du hade gjort en dröm elva från div 6 du som har bäst koll av alla :)

2008-09-29 @ 17:27:35
Postat av: Sandra

RGIF gör det igen tar en pinne från Harplinge det var enormt bra gjort av "Laholms näst bästa lag". Nu har man faktiskt lyckas skrapa ihop hela 8 poäng under säsongen kanon för "Laholms näst bästa lag".

Man har bara släppt in 70 mål under säsongen alltså snittat på 3 insläppta per matchen inte illa av "Laholms näst bästa lag".

2008-09-29 @ 17:39:14
Postat av: Höstproffet 2007

jo då.. men vi har nåt vårt mål endå och e fortfarnde laholms kommuns näst bästa lag de kan ingen ta i från oss ÄN, vi spelar liksom i en annan division, till skillnad från dig? så häng in pungen å landa. eller hitta ett lag i din egen division. typ köping...tree hjärta va vet jag..hitta en agent. lycka till.

2008-09-29 @ 18:24:27
Postat av: Sandra

Ett citat från höstproffset "vi har nått vårt mål" sist i serien en vunnen match, keep up the good woork RGIF. Undra vad nästa mål ska bli hohoho...

2008-09-29 @ 19:12:13
Postat av: Olofsson

hahahaha!synd bara, hade RGIF bara givit Dembo en chans i mål hade nog de insläppta målen varit ungefär halva :P

2008-09-29 @ 19:16:00
Postat av: Baxi

Vad menar du Olofsson,har inte Tony Andersson skött sitt jobb i kassen tycker du?

2008-09-29 @ 19:20:11
Postat av: Abbe

E de sant att mördarMicke ifrån GIV/Vif e på väg tillbaka till de rödvita kämparna? Välkommen tillbaka isåfall.

2008-09-29 @ 20:54:36
Postat av: G

Halva mål Olofsson? Hur gör man halva mål?

2008-09-30 @ 13:35:48
Postat av: Olofsson

Mr G du fatta mycket väl vad jag mena eller du har umgåtts för mycket med Hellsten nu igen?

2008-10-02 @ 09:47:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0