Resultat lördag & söndag

Söndag:

GIF/VIF-Böljan 0-1 (0-0)

Jag såg matchen. Slutresultatet tycker jag inte speglar matchbilden. Det var en ganska trevlig div fem-match som spelades på Hallaberg och GIF/VIF var det något bättre laget. En bjudning på mittplan gav dock Böljan en möjlighet och målet var vackert, bollen skruvades runt Magnus Ekman i hemmakassen från ganska nära håll. Det jag framförallt saknade i GIF/VIF var kantspel. Johan Stråhle hade inte en av sina bättre dagar och höll dessutom till på vänsterkanten (han är väl högerfotad?), bakom honom spelade Ola Andersson, han orkade inte fullfölja någon av halvlekarna och är dessutom också högerfotad.

På högerkanten huserade två stycken Alexander. 14-årige Alexander Nilsson spelade högerytter och Alexander Johansson spelade högerback. För mig är detta två stycken centrala spelare. Men de bästa elva ska såklart spela. Mikael Johansson var bäst i GIF/VIF, han är en riktig tuffing på plan och har dessutom fin teknik och bra känsla i fötterna. Han får ta väldigt mycket stryk, mer än han ger, men han gnäller aldrig. GIF/VIF får börja om, med sitt intressanta och talangfulla lag, i sexan. Det kan säkert bli tufft de kommande åren. Föreningen har väldigt få spelare i rätt ålder, runt 25. Flera spelare är runt 15 år och andra är långt över de 30 åren. Kan GIF/VIF behålla sina talangfulla killar så kan det bli riktigt bra om några år.

Skrea-SBK 11-0

SBK var som väntat chanslösa mot seriesegrarna.

HIS-ISÖ 4-10
Målskyttar HIS: Fredrik Gustavsson, Emil Hermansson, Edmundas, Phiplip Trollér
Målskyttar ISÖ: Mattias Strömberg 4, Fredrik Lyngstam 3, Niklas David 3

Det stod 1-1, men ISÖs vinst var aldrig hotad. Väldigt lustiga siffror får jag säga. Märkligt att släppa in fyra mål, samtidigt som man gör tio.

Lördag:

Lärje-Angered-LFK 1-1 (0-1)
Målskytt LFK: Mats Gustavsson

LFK borde vunnit matchen, nu har man inte längre kvalplatsen i egna händer. Skador, sjukdomar och avstängningar ställer till det för LFK.

RGIF-Norvalla 1-4
Målskytt RGIF: Anders Nilsson

RGIF gjorde ett nytt bottennapp, många spelare har säkert redan börjat tänka på nästa säsong.

KHFF-YBK 5-0
Målskyttar KHFF: Jonatan Jacobsson 2, Ola Jönsson, Marcus Theander, Roy Karlsson

Grattis till seriesegern KHFF!!! Inte alls oväntat, men synnerligen välförtjänt och rättvist. Lycka till i femman.

KHFF hade till en början svårt att komma igenom YBKs köttmur. I andra halvlek var det dock inget snack om saken och KHFF bjöd på fin anfallsfotboll. Får KHFF behålla laget kommer man att klara sig bra i femman nästa år. Hade laget legat i femman i år tippar jag att de hade kommit på en tredje plats. Så bra är de!

AIK-SIF 6-4
Målskyttar AIK: Fidan Jashari 3, Jeton Qerimaj, Edison Morina, Kujtim Dibrani
Målskyttar SIF: Pontus Johansson 3, Simon Olsson

SIF ledde med 3-2 i paus sedan Pontus Johansson gjort ett äkta hattrick. I andra tog AIK över och man vann tillslut den målrika tillställningen rättvist.

BKW-KIK 1-4
Målskytt BKW: Patrik Åkesson
Målskyttar KIK: Jonatan Pettersson 2, Peter Carlsson, Joel Åkesson

BKW inledde bäst och borde varit i ledningen efter första halvtimmen. KIK var som vanligt effektiva och hade ledningen med 1-0 i paus. I andra gick luften ur BKW och KIK tog över tillställningen och vann rättvist.

LTIK-VBoIS 2-0 (1-0)
Målskytt LTIK: Simon Vedin 2

LTIK kändes som det starkare laget matchen igenom och segern var aldrig riktigt hotad. VBoIS jobbade och kämpade dock till slutet och det var match hela vägen. LTIK gjorde 1-0 genom Simon Vedin. Håkan Karlsson slog en perfekt boll till Vedin på vänsterkanten, som snyggt nickade med sig bollen innan han distinkt satte dit den bakom Rikard Tuvesson i BoIS-kassen. I andra halvlek gör LTIK 2-0, även detta genom Vedin. Fredrik Wersch gjorde en patenterad raid längs vänsterkanten sedan LTIK haft en hörna emot sig, Wersch gick förbi tre, fyra man innan han skickade in bollen mot mål där Vedin visade styrka och tryckte in bollen i kamp med flera försvarare.

Efter 2-0 har LTIK flera möjligheter att öka på ledningen. Det blir dock lite väl lekfullt och lägena slarvas bort. Synd för vi hade verkligen behövt ett par extra mål med tanke på KIKs betydligt bättre målskillnad. VBoIS skapade ingen klockren chans. Det blev lite småfarligt ett par gånger då Anders "Slangen" Gustavsson fick komma rättvänd på offensiv planhalva, Anders Lilja hade dessutom ett hyfsat läge, men sköt utanför med vänsterfoten. Farligast blev det på ett par fasta situationer, Johan Bengtsson är en av seriens främsta huvudspelare och är väldigt jobbig att ha och göra med på frisparkar och hörnor. Men segern var som sagt aldrig direkt hotad, i Vedin och Wersch har LTIK spetsen som BoIS saknar. Beröm också till Conny Strömberg på vänsterbacken och till Håkan Karlsson som mittback.

//P.

Kommentarer
Postat av: Supporter

Bästa laget vann serien! Så jäkla roligt! De är så värda denna serieseger!!! Kanon grabbar, vi är så stolta över er alla! Nu vet vi alla det den långe vetat hela tiden ;). (Vi supportrar också så klart)

Fortsätt sticka ut hakan och stå för dina åsikter!

Blir en kul fight nästa helg mellan KIK och LTIK då alltså!

2008-09-20 @ 19:50:59
Postat av: Olofsson

alltid roligt möta knäred men det kunde ju vart roligare om den matchen hade gällt någonting!!vi har ju ett antal mål upp! ja grattis KHFF till vinsten men jag tror att "den långe! inte var beredd på att det skulle va såpass jämnt ändå till slut!

2008-09-20 @ 20:19:49
Postat av: Tjovve & Håkan

Tack Packi!

Du drog ditt strå till stacken!..........

2008-09-20 @ 20:46:06
Postat av: Pelle

Måste säga grattis till både K/H FF och även till KIK, klart rättvist att ni får gå upp en serie, båda kommer säkert att klara sig bra i femman om ni nu får behålla era manskap intakt, Fridbergs målkänsla och KIK:s vindsnabba offensiv är nog det som imponerat mest i årets serie.

2008-09-20 @ 21:03:41
Postat av: SIK

liten eloge till IS Örnia som ändå lyckats besegra KHFF.

Grattis KHFF, bästa laget vann serien, lycka till i femman.

2008-09-20 @ 21:29:39
Postat av: Hans

Grattis KHFF och KIK. Skottorp svarade för riktigt bra insatser mot båda, kanske bortsett ifrån KHFF away.

I dagens möte mot AIK borta ledde SIF med 3-2 i halvlek efter 3 mål av Pontus på 12minuter (!!). Detta vändes i andra till en onödig förlust pga svajig backlinje och en straff.

2008-09-20 @ 23:59:33
Postat av: AIK-spelare

Grattis KHFF till serisegern.

Ni kommer att klara er rätt så bra i div 5.

2008-09-21 @ 11:22:54
Postat av: Anonym

Fredrik Gustavsson, Emil Hermansson, Philip Trollér och Edmundas ?, målskyttar för HIS idag. I för övrigt Hasslövs sämsta match i år.

2008-09-21 @ 21:40:26
Postat av: isö

Tycker det är märkligt att alla gör sina sämsta matcher just mot oss?? Är det att vi gör lagen dåliga eller bara att man har en dålig dag? Khff ltik hasslöv..finns säkert fler också.

2008-09-22 @ 12:17:02
Postat av: supporter

metchen mellan aik och skottorp slutade rättvist.

aik dominnerade spelet totalt skulle ha gjort minst 3 mål till men skottorp vände till 3-2 i halvlek efter 1-0 ledning för aik. men till slut grejade det aik och vann rättvist som sagt.

2008-09-22 @ 13:28:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0