Monday, monday

Tungt att vara LTIKare idag, att förlora mot ett sämre lag är oerhört hårt och något som LTIK varit förskonat ifrån tidigare under säsongen. Vi förlorade borta mot KHFF och hemma mot KIK för att de var bättre just de gångerna. Frillesås var tydligen inget bra lag alls, men släpper man in två hörnor och inte gör mål på sina egna chanser så kan det gå så här. FFF var tydligen så dåliga att Bosse-boll på läktaren hördes yppa -"Dom här hade för fan vi slagit!" Inget bra betyg till FFF med tanke på YBKs mediokra säsong.

Själv slapp jag se eländet. Stockholm var bra, jag hade trevligt. Bra hotell, god mat och dryck och trevligt sällskap. Försnacket på Café Opera var en upplevelse. Sladjan intervjuade i tur och ordning: Patrik "Bjärred" Andersson, Markus Allbäck och Henkes gamla radarpartner och Benficalegenden Masse Magnusson. Korta och ganska innehållsfattiga intervjuer. Den med Masse var bäst, mycket beroende på Masse själv.

Mycket kändisar blev det... Förutom de på planen och de som Sladjan intervjuade så fick man se Mat-Tina, Tommy "Hacke" Andersson, Olof Lundh, Alexander Skarsgård, Anders "Moneybrother" Wendin och Rolle Nilsson. Mat-Tina åkte samma plan mellan Ängelholm och Stockholm, de övriga fanns på Café Opera vid försnacket och såg sedan också matchen på Råsunda. Det måste vara ganska trevligt att vara kändis i Sverige, det är nog bara fördelar, de här människorna kunde helt ostört röra sig bland alla vanliga dödliga på Café Opera och Råsunda utan att bli störda på något sätt. Några blickar fick de såklart, men inte mer än så. Jag gillar Sverige! 

Skarsgård och Moneybrother satt endast ett par stolar bortanför mig högt upp på den norra kortsidan (förvånansvärt bra vy över planen). Hela familjen Skarsgård är tydligen inbitna Hammarbyare. Alexander var enormt engagerad under matchen, stod flera gånger upp och skrek ut sin ilska och glädje. Något jag som HBKare och klassisk "korvätare" nästan fann stötande. Tror inte att han var särskilt onykter, bara väldigt engagerad.

Själva matchen då? Jo Sverige var ju bra, många spelare överraskade positivt. Inledningen var riktigt bra och Portugal var skakat. Nisse och Seb hade några fina kombinationer på högerkanten, Zlatan fungerade bra som bollhållare och spelfördelare, Elmander jobbade som ett djur, Sidleds låg hela tiden rätt och vann mycket boll, Safari var grymt offensiv och kändes hela tiden på språng, bäst i Sverige var dock Majstro, det var vi som var på plats rörande överens om. Grym defensivt och väldigt elegant med bollen. Sämst tyckte jag Källström var, han sålde laget vid ett par tillfällen och kunde skänkt Portugal ett mål.

Portugal var en besvikelse, de verkade riktigt nöjda med en pinne väldigt tidigt i matchen och backade hem mycket, många spelare på rätt sida boll, hängslen och livrem som vissa väljer att skriva. Ronaldo var endast en skugga av det han kan vara. Grinig och gnällig, filmningarna var knappast värdiga en lagkapten. Portugal betraktas allmänt som ett av de bättre landslagen i världen, med tanke på det var de en stor besvikelse. Nu saknade de t ex Carvalho och Deco, men ändå, Sverige saknade så många fler och har inte samnma bredd, men låg trots det närmst segern. Elmander borde gjort i af ett mål. Det kändes som att Henke hade satt något av de där lägena om han hade spelat.

Det kändes lite märkligt att Lagerbäck inte gjorde något byte, nu fanns det kanske inte så mycket att slänga in. Men Berg kunde avlöst Elmander redan i sjuttionde, han hade jobbat som ett djur och klarade knappt av att ta emot bollen sedan matchuret passerat sjuttionde minuten. Även Holmén och Seb så slitna ut, valmöjligheterna var kanske inte sådär jättemånga, men ändå, på den nivån skiljer det inte jättemycket och en pigg spelare måste ju alltid vara till mer nytta än en som är helt slut.

Oavgjort mot Portugal är godkänt, men med tanke på hur matchen artade sig och med tanke på framtiden så blev det knappast ett önskeresultat. Det blir jobbigt framöver, först Portugal borta utan Zlatan som är avstängd och sedan Danmark. Jag skrev redan efter EM att jag trodde att det var sista mästerskapet på ett tag. Det står fast, jag tror tyvärr inte att Sverige tar sig till Sydafrika 2010. Hoppas gör man ju såklart, men det blir väldigt tufft.

Mår fortfarande lite lätt illa när jag tänker på LTIKs förlust och framförallt på sättet som vi förlorade på. Men hoppet är det sista som sviker en och det ska bli vinst i de två avslutande matcherna, sedan får vi se hur långt det räcker.

//P.  

Kommentarer
Postat av: Toff

Vänta ett litet tag till så är du snart lika känd som dom Plogen ;)

2008-10-13 @ 21:03:50
Postat av: Lars-Gunnar Blom

Men extra trevligt att vara Halmian.

Mycket läsning på min blogg.

Ha det bra!!!

2008-10-14 @ 00:22:42
URL: http://blogg.expressen.se/hallandsbloggen/
Postat av: Hans

"Något jag som HBKare och klassisk "korvätare" nästan fann stötande. Tror inte at han var särskilt onykter, bara väldigt engagerad."Haha! Härlig och uppriktig sågning av HBKs ickeexisterande supporterkultur ;).

Förstår våndan över att vara i Stockholm när ens lag har en så historiskt viktig match!

2008-10-14 @ 19:12:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0