Team Bjäre & LFKs testmatch

Båstads GIF och Torekov kommer att slås ihop till en förening, den nya klubben kommer förmodligen att döpas till Team Bjäre, eller något liknande. Båstad trillade ner från femman till sexan denna säsong, även Torekov drabbades av degradering, från trean till fyran. Team Bjäre kommer att ta Torekovs plats i division fyra och siktet är inställt på att bli, i varje fall ett stabilt division två-lag. Laget kommer att ha god ekonomi och man kommer att kunna erbjuda spelare lukrativa kontrakt för att vara på division fyra-nivå.


Torekov spelade bara för några år sedan i femman, enligt rykten pumpade sedan ett antal kapitalstarka sommargäster in pengar i klubben då de här sommargästerna ville njuta fotboll på lite högre nivå under sin semester i sommarpärlan. Laget klättrade med hjälp av några nya skickliga spelare upp till trean, där det dock, som skrivet blev stopp och degradering. Jonas Axeldahl som varit en av de skickliga spelarna som stått under kontrakt med Torekov har nu valt att sluta i föreningen. Men i o m sammanslagningen med Båstad ökar såklart förutsättningarna för att bli ett lag som är stabilt i högre serier än fyran.


På vilket sätt rör den här sammanslagningen Laholmsfotbollen då? Jo på följande vis: endast sex stycken spelare ur Båstads trupp blev erbjudna kontrakt av sammanslagningen. Övriga spelare ifrån Båstad sägs vara på väg till närmsta grannen Hasslöv (!). HIS tränare Carlos Fragoso spelade själv i Båstad innan han tog tränarjobbet i HIS och är därför väl bekant med de nu klubblösa före detta Båstadspelarna. Naturligtvis välkomna nyförvärv till klubben som så länge varit sämst i kommunen. Två utav Båstads bättre spelare den gångna säsongen, Sven Thomsen, tidigare bl a LFK och Thomas Karlsson, tidigare SIF, blev erbjudna kontrakt av Team Bjäre, båda två tackade dock nej och finns tillgängliga för klubbarna runt om i kommunen.


Team Bjäre uppges vara intresserade av ett antal spelare ur LFKs trupp, två stycken skall redan ha kontaktats och blivit erbjudna kontrakt. Hur många av LFK-spelarna kommer att kunna tacka nej till ett lukrativt erbjudande från sammanslagningen trots att man får stiga ner ytterligare ett pinnhål i seriesystemet? På sikt är såklart förutsättningarna betydligt godare för Team Bjäre än för LFK att bli ett lag som är stabilt i högre sammanhang med tanke på föreningens goda ekonomi. Dessutom ryktas den nya sammanslagningen vara överens med HBKs Magnus Arvidsson om ett kontrakt som sträcker sig över i varje fall nästa säsong. Arvidsson bor i området och blir naturligtvis en bra förstärkning.


Samtidigt har nu LFK fått klart med Patrik Philipsons två assisterande tränare då man lyckats engagera den nu i truppen spelandes Mats Gustavsson och den gamle storspelaren Peter Andersson. Det känns som att den här trion kommer att bli riktigt bra, det finns erfarenhet från plan så att det räcker och blir över. Frågan är dock vad för material de får att jobba med till nästa säsong? Förutom Team Bjäre så finns säkert Halmia i huvudet på någon eller ett par av de bättre spelarna i truppen.


Halmia sägs dock ha varit och tittat på LFK och ska sedan något kaxigt förklarat för LFKs sportchef Joakim Gunnarsson att ingen från LFKs trupp skulle vara intressant för Halmia. Lugnande besked för sportchefen naturligtvis, samtidigt undrar man ju om ISH återigen drabbats av storhetsvansinne och hybris. Det som nu heter division två är faktiskt inte mer än Sveriges fjärde högsta division om man räknar på det. ISH har lång väg att vandra för att bli det lag man en gång var. Naturligtvis är det så att i varje fall LFKs Jacob Persson, Robert Nilsson och kanske även Petter Gustavsson hade gått rakt in i ISHs startelva som spelade under säsongen.


Petter tror jag blir kvar i sin moderförening, Robert och Jacob är jag mer osäker på. Båda två bor i Halmstad, Jacob pluggar i Halmstad och Robert jobbar i samma ort. De här två killarna har dessutom div två-nivån i sig och kommer att ha goda möjligheter att slå sig in i ISHs representationselva, vilka nyförvärv de än får. Möjligheten till lite extra pengar lockar säkert också. Tobias Lundgren från Nyköpings BIS har tränat med LFK under hösten och är såklart högaktuell för en övergång. Även ISH lär dock vara intresserade av den skicklige ytterbacken. Nu har LFK en liten fördel i o m att Tobias studerar tillsammans med Kim Einarsson på HH. Det är självklart en fördel om man har kamrater i laget. Denna Tobias gjorde ett par träningar med LTIK efter uppehållet i somras då en av hans kamrater, Jacob Carlmalm från Nyköping lirar i LTIK. Att det är en klasspelare som är något för bra för sexan råder det inget tvivel om.


Förutom Tobias har också Daniel Nilsson, BKW och Dennis Nilsson, Trönninge tränat med LFK under hösten. Det är två spelare med lokal anknytning som säkert skulle klara sig bra i trean om de fick chansen. Det ska bli intressant att se vilka övriga spelare är som LFK är intresserade av på lördag i den årliga testmatchen. Att man behöver fylla på spelare råder det inget tvivel om, många har lämnat under säsongen och fler lär det bli. Förutom Daniel Nilsson, ska även BKWs Manfred Walldén vara med i testmatchen, något märkligt enligt mig då Manfred varit skadad under stora delar av säsongen och därför inte varit med till någon reda under seriespelet. Att han är en stor talang råder det dock inga tvivel om. Även VBoIS mittback Martin Brunbäck sägs vara inbjuden. LTIKs Anders Kallin och Simon Vedin var också inbjudna för att testas, båda tvingades dock tacka nej p g a LTIKs stundande kval.


Jag har alltid undrat vad LFK går på när de bjuder in spelare till de här testmatcherna, det känns som att det är mycket på chans, någon rekommendation av en gammal uv inom föreningen. Hur bra koll har egentligen LFK på de mindre klubbarna? Det är väldigt sällan som man ser folk från LFK vid de lokala sammandrabbningarna. Men testmatcherna har alltid varit något speciellt och lite av en höjdpunkt för mig personligen. Jag har inte missat många tester sedan år 2000.


Jag minns ganska väl den första matchen jag såg, spelare som Jimmy Håkansson SBK, Björn Olsson GIF/VIF, Fredrik Blixt, LTIK, Martin Berndtsson och Ola Jönsson, KHFF, Jonas Axeldahl, Häcken samt Conny Strömberg, Henrik Brunbäck, Xhevdet "Duka" Sumiqi, Patrik Marku och en väldigt ung Besart Mazreku, samtliga LFK J testade på matchspel i LFK uppmixade med de egna spelarna ledda av Magnus Haglund. Ola och Björn erbjöds kontrakt och hoppade på LFK-tåget, båda två lade dock av och gick tillbaka till sina moderföreningar innan serien hade kommit igång. Conny, Duka och Besart fick också kontrakt med A-truppen, Conny och Duka stannade i en säsong, medan Besart som bekant stannade ända till mitt i den här säsongen.


Nu är det som skrivet dags för ytterligare en testmatch och förrådet behövs verkligen fyllas på. Besart, Sebastian Hansson, Karl Sjöström, tvillingarna Erlandsson och Amayac Hamici har försvunnit under året. Björn Olsson (andremålvakten) sägs söka sig bort, även Göran Medjed funderar över framtiden, liksom nämnda Jacob och Robert. Dessutom ryktas Peter Joza sluta helt med fotbollen och ÄFFs U-lag vara intreserade av Emil Gustavsson. Det ska verkligen bli spännande att se vilka som blivit inbjudna, det lär väl stå i lördagens LT. Jag hoppas att matchen spelas tidigt under förmiddagen så att jag hinner se lite innan det är dags för avfärd mot Glommen med mitt LTIK.


//P.


Kommentarer
Postat av: G

Testmatchen börjar 10.00.

2008-10-17 @ 15:52:17
Postat av: Plogen

Fint!

2008-10-17 @ 16:14:11
Postat av: Den riktiga G

Jävla värdigt inlägg Plogen, här presenterar du för en gångs skull lite ny information, åtminstone för mig. Säkerligen är det helt överfullt med faktafel men du lurade mig iaf./G

2008-10-17 @ 16:34:53
Postat av: nn

E det Robert och jacob som blivit kontaktade av team bjäre ellr? om inte så undrar jag om du vet vilka det är?

2008-10-17 @ 17:26:58
Postat av: Plogen

Det ingick tyvärr inte i den information jag fått. Och hade jag fått det så hade jag nog inte skrivit något förän det var klart i af.

2008-10-17 @ 17:56:55
Postat av: Båstadbo

Inget är klart med någon sammanslagning på Bjäre mellan GIFFEN och Torekov,det är inget som man löser på några månader rätt upp och ner.

2008-10-20 @ 21:50:06
Postat av: Hans

Team Bjäre? För hilvide! MOT DEN MODERNA FOTBOLLEN

2008-10-21 @ 07:44:55
Postat av: Peter

Tjena!

Ang sammanslagningen Torekov/Båstad. Det är ingen som vet hur många i Torekov som blivit erbjudna kontrakt och vilka som lämnat?/Peter

2008-12-01 @ 13:58:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0