Resultat kval

Glommen-LTIK 0-0

Straffar: Glommen-LTIK 4-5
Målskyttar LTIK: Henrik Olsson, Mattias Olofsson, Mattias Johansson, Anders Kallin, Ola Nilsson

Glommen inledde matchen på ett bra sätt och tog omgående tag i taktpinnen. Det märktes direkt att man var ett spelande lag som gärna körde på kortpassningsspel. LTIKs försvar var som vanligt stabilt och släppte inte till några onödiga målchanser trots Glommens övertag. Vinden höll dock på att ställa till det vid ett par tillfällen då bollen otäckt stannade mellan Jonas Nilsson i LTIK-målet och backlinjen. Efterhand kom LTIK in i matchen på ett bättre sätt. Mattias Olofsson och framförallt Anders Kallin tog tag i det på mitten och nu skulle även LTIK bjuda på några fina kombinationer. Glommens vänsterkant var något svag och det utnyttjade Mattias Johansson och Simon Vedin. De där klara målchanserna uteblev dock. Vedin var den som var hetast framåt för LTIK och han skapade halvlekens, kanske matchens bästa målchans på egen hand då han från håll gick på skott och rammade ribbans undersida. LTIKs nästbästa chans i den första halvleken fick Ola Nilsson efter en hörna, Ola fick fritt skottläge, men träffade inte där han tänkt sig.

Även i inledningen av andra halvlek var Glommen något bättre, LTIK hade svårt att hitta positionerna och man tappade mitten. Glommen tilläts komma till ett antal hörnor, de blev dock aldrig hyperfarliga. LTIK kom precis som i första halvlek igen och man skapade tillräckligt många chanser för att det skulle rassla till. Både Mattias Olofsson och Fredrik Wersch fick utmärkta lägen från liknande positioner när de blev frispelade snett inåt bakåt. Wersch och Emil Olsson var på väg igenom vid ett varsitt tillfälle. Wersch stoppades i sista stund, medan Emils något tama avslut räddades av bortamålvakten. Simon Vedin skapade halvlekens bästa möjlighet då han fint skar in från vänsterkanten och bara skulle placera bollen bredvid Glommens keeper med högerfoten, avslutet gick dock över.

Glommen stack upp och en spelare i hemmalaget gick på skott utifrån, bollen styrdes på spelare framför Jonas Nilsson i LTIK-kassen, som gick åt fel håll, men som trots det lyckades få en tå på en fot på bollen och styra skottet utanför. Klassräddning! Glommen rotar också fram en straffsituation då det blir lite kaosartat i LTIKs straffområde för en stund. Glommenspelarna ville ha det till hands på en LTIKare. Domaren och LTIKarna var dock överens och straffsparken uteblev. Strax efter firar LTIK mål, Anders Kallin lyckades gå förbi ett par försvare plus målvakten nere vid det högra hörnet och rullade in bollen i öppet mål. Kallin blev dock avblåst för offside, mycket tveksamt. Det såg inte ut att vara offside från där avbytarbåsen var placerade och LTIK-supportrar som satt i linje hävdade att Kallin var på rätt sida. Tungt! En stund senare blåste domaren av matchen.

Kampen var relatativt jämn spelmässigt, viss fördel LTIK. Med tanke på de chanser som skapas bör vi egentligen vinna den här matchen med ett par mål. Det känns dock tyvärr inte som att det här är LTIKs kval, även om chansen till uppflyttning fortfarande finns. På pappret och även på plan så var det här mötet en kamp mellan kvalets två bästa lag. Trots att Frillesås vann sin match och är klara för femman. Förmodligen så blir det så att bara ett utav lagen LTIK och Glommen får följa FFF upp, om det nu inte blir tre lag som får kliva upp. Skönt nog får LTIK hemmamatch i sista omgången mot Väröbacka. Söndag kl två spelas matchen.

Den efterföljande straffsparksläggningen vann LTIK precis som förra helgen säkert. Jonas Nilsson gjorde en räddning och var mycket nära på två straffar till, samtidigt som LTIKs straffskyttar var säkra vid elva meter.

Så här skriver Glommen om matchen:

Inga lätta väderförhållande att försöka spela fotboll i, blåst, regn och en något sur plan. Det var ett revanschsuget Lilla Tjärby som kom på besök efter sin poängmiss mot Frillesås. Lilla Tjärby visade sig bli en tuff motståndare för hemmastarka GIF, gästerna var dom som var hetast inledningsvis i medvinden. Man skapade en hel del hörnor och kom även fram i ett par bra lägen men dom avsluten som man avlossade var allt annat än farliga men ett av skotten klingade till i ribban och Lilla Tjärby var helt klart bäst i första halvlek, samtidigt som GIF underpresterade och bara åstadkom ett skott (!) på mål under halvleken. Lilla Tjärby gjorde det svårt för GIF genom att krympa ytorna för uppspelen.

I paus var det besvikna GIF-killar som inte kommit upp i normal standard, men en uppryckning skulle ske när GIF i den andra akten startade i medvind, chansmässigt började det jämnas ut och Joakim Gustavsson hade ett jätteläge som bortamålvakten Jonas Nilsson räddade med tåspetsen, det skulle bli starten på den bästa perioden i matchen för GIF, L:.a Tjärby satsade på 3-manna anfall och det blev mer ytor på mitten för GIF, nu hade GIF flertalet hörnor och kontringarna från gästerna var så när att resultera i något farligt, men siktet i avsluten var fortsatt dåligt (tack o lov).

Sista kvarten blev rena vilda-västern-fotbollen, med chanser åt båda hållen. Och det kunde slutat hur som helst, GIF hade en dubbel straffsituation i slutet som den annars utmärkta domartrion missade. Detta var GIFs 12.e tävlingsmatch på hemmaplan utan förlust, Lilla Tjärby var bra med en central mittfältare
(nr 4) som förmodligen var den bästa motståndare GIFs mittfältsduo mött i år och tränar Lilla Tjärby bara avslut i veckan så slår man Väröbacka.

Frillesås-Väröbacka 1-0

Vi får se vad det här resultatet innebär för framtiden. FFF är klara för femman och man möter Glommen i sista omgången. Glommen säkrar vid vinst en andraplats i gruppen och följer FFF upp. Vid oavgjort eller förlust för Glommen, samtidigt som LTIK vinner så kniper LTIK andraplatsen.

//P. 

Kommentarer
Postat av: Fågeljäveln

Många vägar att gå där, men vilken väg bör matchen i morgon gå?

2008-10-18 @ 17:48:32
Postat av: Anonym

Var du och såg LFK`s testmatch eller? Om du var det vad har du då för kommentarer om den? Nyfiken på vilka som var inbjudna och hur det gick för dom som var där!

2008-10-18 @ 18:29:07
Postat av: Plogen

Fågelvägen är ju att föredra. FFF ska ju helst inte vinna i af...Kommentarer på testen kommer. De blir inte till LFKs fördel...

2008-10-19 @ 03:26:47
Postat av: Bird

vet inte det ja...FFF vinst? då har dom inget att spela för mot Glommen.Bäst med oavgjort,sen kan dom gärna vinna sista och ni eran så är det klart.

2008-10-19 @ 10:42:42
Postat av: Den långe...

Spelar ingen roll hur det går i andras matcher när man inte vinner själv......

2008-10-19 @ 12:12:58
Postat av: Plogen

Förutsättningen är ju att vi såklart vinner själva i sista matchen mot Väröbacka, något vi ska göra om vi bara tränar lite avslut i v.FFF ska som skrivet helst inte vinna idag... Och vi behöver slå Väröbacka med ett par mål i sista omgången.

2008-10-19 @ 12:38:17
Postat av: Anonym

Väntar spänt på kommentarerna från LFK`S testmatch! Vad man hört så var det bara ett fåtal som klarade sig bra, resten inget vidare. Hoppas få en bra analys av dig plogen, det är nått du verkligen kan! Lycka till i sista kvalmatchen.

2008-10-20 @ 21:24:54
Postat av: Plogen

Jag ska försöka mej på en på onsdag. I morgon finns tyvärr inte tid.

2008-10-20 @ 23:20:24
Postat av: förbannad eken

Den långe varför säger du så? fy fan, nu blev jag irriterad oxå...DIN JÄVLA IDIOT!

2008-10-21 @ 19:40:43
Postat av: Åkesson

Kanske ska tagga ner med vad du kallar folk "Eken". Och om du inte förstår vad han menar så kanske du ska försöka lista ut det. För det ligger väl ändå nånting i vad han skriver. Vinner man inte själv spelar det ingen roll i hur det går i andra matcher. Vilket innebär att man bör fokusera på ens egna matcher och därefter får man se hur långt det räcker.Tack å hej!

2008-10-22 @ 18:05:23
Postat av: eken ännu mer förbannad

ahaaaa va d så han mena... fattar väl oxå att man måste vinna sina egna matcher men när inte d längre räcker att vinna sista matchen börjar d ju bli intressant å kolla på vad som måste hända? kände bara att den långe mest sa det för att retas! FAN

2008-10-22 @ 19:52:29
Postat av: Den långe...

Ojdå! Här blir man kallad idiot av nån jag inte känner...(inte den första)!Det jag sa är ren fakta, det är inget mer med de.Om du nu blir ännu mer förbannad än "ännu mer" så får du gärna ringa mej, jag kan förklara på ett tydligare sätt för dej, om du nu inte fattar.

Der Plog har numret (antar att du lirar i LTIK).Ciao

2008-10-23 @ 15:04:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0