Resultat kval

LTIK-Väröbacka 2-1 (1-1)
Målskyttar LTIK: Henrik Olsson, Ola Nilsson

Frillesås-Glommen 0-3 (0-0)

LTIK spelar även nästa säsong i sexan.

LTIK tog omgående tag i spelet och tryckte tillbaka Väröbacka. Trots detta tar V ledningen tidigt i matchen, efter lojt, slarvigt och pinsamt försvarsagerande från LTIKs sida. Det kändes verkligen skit! LTIKarna deppade trots detta inte ihop och skapade bl a sju (!) stycken hörnor under under de första 25 minuterna. De flesta blev riktigt farliga och Vs målvakt tvingades vid ett par tillfällen visa sin talang för spelet mellan stolparna. Till slut blev det ohållbart för Vs del och Henrik Olsson kunde elegant skarva in storebror Emils hörna ifrån höger. Snyggt! Spelet var fortsatt på Vs planhalva, LTIK spelade inte fantastiskt på något sätt, men ganska bra och möjligheter skapades. Den bästa målchansen skapade Emil Olsson då han på frispark vackert skruvade bollen runt muren, avslutet var dock inte tillräckligt hårt och målvakten kunde sträcka på sig och göra ytterligare en fin räddning.

Andra halvlek fortsatte på ungefär samma vis, LTIK tryckte tillbaka Väröbacka, som endast hade kraft nog att sticka upp vid ett fåtal tillfällen. Det kändes aldrig riktigt farligt. LTIK fortsatte också att skapa möjligheter. Mattias Olofsson provade skott och tvingade målvakten att sträcka på sig igen. Emil Olsson sprang sig fri längs kanten och spelade in bollen mot Fredrik Wersch, som aldrig fick ordning på avslutet. Mattias Johansson kom fri efter ett inlägg, men lyfte bollen över målet. LTIK skulle få sitt rättvisa ledningsmål. Ola Nilsson fick bollen till vänster, en bit utanför straffområdet. Ola siktade och skruvade sedan mycket fint in bollen i krysset otagbart för målvakten. Vackert! Matchen kändes nästan avgjord då V inte hade särskilt mycket krafter kvar. De lyckades dock skrapa fram en hörna i sista minuten och tryckte fram hela laget plus målvakten. Det blev lite nervöst, men den blev resultatlös och strax efter blåste domaren av matchen. Omedelbart efter slutsignalen fick vi reda på att Glommen slagit Frillesås med klara 3-0, alltså knep de andraplatsen i gruppen. Glädjen över vinsten sveptes undan bara ett fåtal sekunder efter matchen.

Det känns tråkigt, så klart, att vi inte fixade det här. Jag var nästan helt övertygad om att vi skulle klara uppflyttning inför kvalet, vi borde gjort det också. Vi har varit klart bäst spelmässigt i alla tre matcherna, men vi har inte gjort tillräckligt med mål på de chanser som vi skapat. Vi har helt enkelt inte haft marginalerna på vår sida. Men kval är kval, så det är bara att gratulera Frillesås och Glommen till uppflyttningen. Väröbackas tränare förklarade efter matchen att han tyckte att LTIK var det klart bästa laget i kvalet. En klen tröst naturligtvis när man ändå inte går upp, men ändå... Jag tycker att LTIK har kapacitet för div fem-spel, vi hade klarat oss utmärkt i den högre divisionen nästa år, det är jag övertygad om. Därför känns det grymt att vi inte får chansen. Fotboll är faktiskt inte alltid en rättvis sport... Vi kommer att ha ett minst lika bra lag nästa år som vi hade den här säsongen, så vi får väl fixa div fem-platsen då istället. Just nu känns det dock väldigt avlägset och långt borta. Det känns inte bra med en sådan här avslutning på säsongen, när den trots allt har varit vår bästa på fem år. Men så är det. LTIK har än dock varit kommunens klart bästa lag om man räknar ihop samtliga föreningars A- och B-lagsresultat. Det måste vi ta med oss till nästa säsong! 

//P.

Kommentarer
Postat av: väröspelare#14

Bra refererat. Ni var bättre än oss idag. Lite tyngre lite starkare, grattis till segern. Tror precis som du säger att ni hade varit slagkraftiga en div högre. Det är svårt att jämföra matcher men ni känndes lite jämnare och bättre än både FFF och Glommen. Men fotboll är ibland orättvist vem trodde att man kunde åka ur femman på 28p? Lycka till. Matte

2008-10-26 @ 19:06:52
Postat av: isö

fan va härligt att vi får mötas även nästa år. förstår att det känns tungt för er nu. men tycker om att läsa din blogg om alla matcher! Kan LOVA att vi slår er i båda matcherna nästa år, händer väldigt mycket i örnia just nu o nästa år så får vi ju även en försäsong=) ha det

2008-10-26 @ 19:17:37
Postat av: Hans

Klydda fan inte inför nästa säsong som inför denna ISÖ. Sjukt oproffsigt.Vad ska du blogga om i vinter Plogen? =)

2008-10-27 @ 19:26:33
Postat av: isö

hahaha den där hans alltså.... gjorde inte du bort dej tillräckligt angående andersberg?? trodde du gått o gömt dej under en sten så som du skämde ut dej då.

2008-10-27 @ 20:58:39
Postat av: Plogen

Skriv ut namn, alternativt smeknamn, annars knip igen.Hans står för sina åsikter. Ta aldrig en arg. med någon som inte vill stå för det den skriver.Får se vad det blir för något i vinter. Silly season är igång, det blir någon inomhuscup, kanske lite annat utanför fotbollen. Smått och gott.

2008-10-27 @ 23:19:19
Postat av: Natalie

Isö kommer vara rustade. Bättre än någonsin!

Redan i veckan drar "säsongen" igång. Är vi inte förberedda när serien drar igång, kommer vi aldrig vara det!

2008-10-28 @ 00:32:59
Postat av: Lars-Gunnar Blom

http://www.svenskafans.com/grusplan/artikel.asp?id=262132

2008-10-28 @ 17:28:42
URL: http://blogg.expressen.se/hallandsbloggen/
Postat av: Anders

Is Örnia har tydligen många med stora käftar. Så Natalie, håll igen tills du vet något. En försäsong är inte det enda som krävs!/Anders Örnia

2008-10-29 @ 08:07:52
Postat av: Den långe...

Vad menar du egentligen med?

"LTIK har än dock varit kommunens klart bästa lag om man räknar ihop samtliga föreningars A- och B-lagsresultat. Det måste vi ta med oss till nästa säsong!"2008-10-29 @ 16:33:46
Postat av: olofsson

Tror han mena att vi har haft den bredaste truppen i div 6 i år!där vi faktiskt vann med b-laget och kom trea i a-laget.

2008-10-29 @ 20:39:58
Postat av: Observer

Inte så konstigt att ni vann med "B-laget" då det oftast bestod av minst 6-7 A-lag spelare.

2008-10-30 @ 00:59:20
Postat av: Den långe...

Vad har det med nästa säsong att göra?

2008-10-30 @ 02:09:11
Postat av: Olofsson

vi har verkligen inte haft 6-7 a-lagspelare. Vi har haft det laget som varit bäst för dagen i a-laget sen resten spelat b-laget förutom om man jobbat eller inte kunnat vara med i a, så har man fått spela i b precis som det ska va. Tror det är på så vis Den långe att överlag har vi gjort en bra säsong med både a-laget och b-laget bästa på fem år tror jag och det kan man väl ha med sig i ryggen? även om vi nu inte gick upp med a så är det ju inte varje år sexan är så här stark heller.

2008-10-30 @ 08:15:48
Postat av: Den långe...

Visst... Tycker det är ett märkligt resonemang bara.

Lär faktiskt försvara LTIK (plötsligt så händer de) då dom var ett av få lag i b-lagsserien (förutom vi) som inte dubbla med a-lagsspelare, vad jag kunde märka i våra dubbelmöten.

2008-10-30 @ 09:34:34
Postat av: alex

ni är verkligen duktiga ni två. jag tycker verkligen det! ni har gjort kanonsäsonger båda två. strålande helt enkelt!

2008-10-31 @ 00:15:48
Postat av: Den långe...

Det visste jag redan Alex, men tack för påminnelsen!

2008-10-31 @ 06:56:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0