Plogens Laholmslag 2008

Precis som förra året tar jag ut en elva plus alldeles för många avbytare som jag tycker är värda ett omnämnande efter säsongens seriespel i Laholms kommun. Laget baseras framförallt på mina egna åsikter, men i de fall som jag varit tveksam, eller som jag tyckt att jag sett laget för lite så har jag tagit hjälp från personer inom de olika föreningarna.


Samtliga Laholmslag har med i varje fall en spelare på bänken. Startelvan domineras såklart av spelare från KHFF, KIK och LTIK. Inga spelare från LFK finns med då jag anser att de spelar på en så hög nivå att jämförelsen med spelarna i de lokala föreningarna blir orättvis. Även om det inte alltid skiljer särskilt mycket.


Det är inte lätt att ta ut ett sådant här lag, många spelare är duktiga. I år var det framförallt knivskarp konkurrens om mittfältsplatserna. Jag har formerat min laguppställning så att alla de som enligt mig har varit bäst fick plats, hur balansen i laget blev är en annan sak. Gå gärna in på kommentarer och formera din egen "drömelva", dessutom kanske du tycker att jag har glömt att nämna någon spelare. Trevlig läsning!

                                                               


Min Laholmselva:                                Jonas Nilsson (LTIK)


                                                                Håkan Karlsson (LTIK)    


               Mattias Ragnarsson (KIK)                                             Kristoffer Nilsson (LTIK)


                                              Daniel Nilsson (BKW)  Håkan Pettersson (VBoIS)

         Jonatan Jacobsson (KHFF)                                                                    Ola Jönsson (KHFF)
                                                                              
                          
                                                                   Peter Carlsson (KIK)

     
                            Henrik Fridberg (KHFF)                                  Jonathan Pettersson (KIK)


Målvakt: Jonas Nilsson (LTIK) Har varit oerhört stabil och jämn över hela säsongen. Jonas har gjort väldigt lite misstag och inga tabbar. Det jag mest efterfrågar hos en målvakt är just detta. Ta de enkla och halvsvåra bollarna, om en boll smiter in i krysset någon gång så tycker jag att det är ok. Jonas styrkor är fot- och linjespelet, men han tvekar inte på att lämna målområdet och komma ut trots att han är något kort i rocken. Har enligt mig varit sexans bästa målvakt i år.


Högerback: Mattias Ragnarsson (KIK) Försvarsgeneralen och lagkaptenen i Knäred var med på bänken i mitt Laholmslag redan i fjol. I år har han lotsat sitt lag till femman. Har spelat mittback hela året med KIK. Det gör han väl i princip i min trebackslinje också, men han fungerar lika bra som högerback. Teknisk försvarare, med bra uppspel och fina ledaregenskaper.


Mittback: Håkan Karlsson (LTIK) Har verkligen hittat rätt i sin roll längst bak. Har få övermän rent fysiskt. Tvåfotad, bra teknik och stark på huvudet. Fungerar lika bra som libero som markerande. LTIKs lagkapten och viktigaste spelare.


Vänsterback: Kristoffer Nilsson, (LTIK) Sexans mest följsamma och funktionella spelare. Oerhört svårpasserad, snabb, löpstark och med bra spelförståelse. Gör aldrig en dålig match, har haft stor del i LTIKs trygga försvarsspel under säsongen.


Högermittfältare: Jonatan Jacobsson (KHFF) Hade inte varit med i mitt lag om jag tagit ut det efter vårsäsongen. Men Jonatan tillhör såklart gräddan av spelare i sexan och han har verkligen tagit sitt ansvar som lagkapten under hösten och stått för många avgörande insatser. 15 mål som mittfältare är såklart helt ok. Komplett spelare på den här nivån.


Innermittfältare: Daniel Nilsson (BKW) Walldias bäste spelare under säsongen. Stor arbetskapacitet, fysiskt stark med funktionell teknik. Rör sig över stora ytor, är oerhört jobbig att möta. Bäste målskytt i BKW med sina sju mål.


Innermittfältare: Håkan Pettersson (VBoIS) Målfarlig mittfältare, 14 mål i serien, med bra skott och hårt jobb som signum. Jag tycker att han har överglänst parhästen Anders Gustavsson på innermittfältet i BoIS, även om det såklart var jämnt de båda emellan. Mitt lags mest rutinerade spelare efter Jonas i kassen. Lagkapten i BoIS.


Vänstermittfältare: Ola Jönsson (KHFF) Kornhult/Hishults bäste spelare under säsongen. Speldirigent på mitten, de flesta bollarna har gått genom Ola, han har sedan fördelat dem med bravur. Fin vänsterfot, bra spelsinne och säker straffskytt. 12 mål i serien.


Forward: Henrik Fridberg (KHFF) Jag tror att Fridberg endast spelat tolv matcher, han har i alla fall gjort 20 mål och det är såklart imponerande. Deltar inte alltid jättemycket i spelet, men när han gör det spelar han enkelt och behärskat. Är dessutom ganska lurig med bollen och målsinnet är det ju inget fel på, sylvass innanför straffområdesgränsen.


Forward: Peter Carlsson (KIK) Kom som en positiv överraskning till KIK från Halmia ett par omgångar in i serien. Det tog ett tag innan Peter kom igång, men han visade snart vilken skicklig spelare han är och i höst har han varit sexans bäste och dominerat i match efter match. En spelare som rör sig över stora ytor, väldigt svårfångad, snabb och teknisk.


Forward: Jonathan Pettersson (KIK) Skytteligavinnaren är såklart given i mitt lag. Har hittat ett fint samarbete med Peter Carlsson under säsongen och det är mycket tackvare detta samarbete som KIK kunnat avancera en serie. Väldigt kvick och smart spelare som är duktig med bollen och distinkt framför mål, missar inte många chanser när han få dem.


Tränare:  Mats Johansson (LTIK) Har fått ut mest av minst. LTIK kom nästsist i sexan förra året, i år kom laget trea. Är väldigt tydlig och pedagogisk. Samtliga i truppen vet hur de ska agera på alla positioner på plan. Är duktig på att se vad en spelare är bra på och utnyttja det. Hade det tufft då Johan Gustafsson strax innan han stack till LFK utsågs till lagkapten av Mats själv. Lyckades dock vända det till något positivt och LTIK blev stärkta som lag efter avhoppet (LTIK hade dock behövt Johans spettskvalitéer i ett antal matcher). Även Jonas Klippfors, som gjort ett bra jobb med KIK, Peter Åberg, som inte "bara" lyckades vinna serien (det är aldrig lätt att vinna en serie), utan också har lyckats bjuda på bra fotboll i stort sett i varje match och Ants Pärna, som fått köttarlaget VBoIS till ett spelande lag, tycker jag är värda ett omnämnande.

Det blir precis som förra året en massa avbytare, samtliga som spelat mer än tio matcher i LTIKs A-lag blir omnämnda då jag tycker att LTIK är det lag som fungerat bäst som just lag. Man har inte varit beroende av ett fåtal spelare som KHFF varit med Jonte, Ola och Fridberg eller KIK med Peter & Jonte. Samtidigt är det p g a att det inte funnits sådana spelare i laget som det blev en tredjeplats efter KHFF och KIK för LTIK. Dessutom är det en bra ursäkt för mig att slippa ranka mina kamraters insatser under säsongen, men jag tycker att alla har varit bra. Obserevera att jag inte tog med en enda spelare ifrån LTIK i förra årets Laholmselva, inte ens på bänken.


Avbytare:


Henric Johansson (KHFF) Har haft en ganska otacksam roll i KHFFs mål då han långa stunder fått stå sysslolös då bollen befunnit sig på offensiv planhalva. Han har tagit de bollar han ska ta och stått för några riktiga prakträddningar under säsongen.


Carlos Fragoso (HIS) Enligt flera sexans bästa målvakt. För mig är han lite väl mycket clown, det är väldigt mycket TV-räddningar på avslut som han lätt skulle kunna plocka in med skopan eller klistra. Men han har varit HIS bästa spelare under säsongen och har i många matcher räddat laget från större förluster. I övrigt i HIS så tycker jag att Fredrik Gustavsson är en duktig spelare som utnyttjar sina starka sidor på ett fint sätt. Omgivningen är dock alldeles för svag för att han ska lyckas.


Kristian Åkesson (KHFF) Det är inte lätt att dominera från mittbackspositionen när laget inte behöver försvara sig särskilt mycket. Men Kristian har styrt laget framför sig och har som vanligt varit lugn, trygg och säker med bollen. En spelare som gör sina lagkamrater bättre.


Simon Nilsson (KHFF) En stor positiv överaskning i KHFF som vänsterback. Spelade inte hela säsongen p g a det millitära. Men hann visa prov på stort engagemang, löpstyrka och offensivlusta.


Johan Jönsson (KIK) Bra fysik, stark i närkamper och huvudspel. Har spelat markerande mittback framför Mattias Ragnarsson i princip hela säsongen. Kanske sexans jobbigaste spelare att möta för motståndarforwards, en retsticka med mycket tjuvnyp i bakfickan. Väldigt nära en plats i min startelva.


Jimmie Ivarsson (BKW) En spelare som varken jag eller Packi/Zoltan räknat med i årets BKW. Användbar som både vänsterrmittfältare och vänsterback. Bäst som försvarare enligt mig. Bra vänsterfot, tuff, löpstark, vill verkligen gå framåt.


Mikael Dahlgren (YBK) Den sammanhållande länken som mittback i YBK. Bra spelförståelse, följsam, duktig i uppspelsfasen. Var högermittfältare i mitt Laholmslag efter förra säsongen. I övrigt kan man nämna Niklas Nilsson och Magnus Bergman i YBK. Niklas är alltid stabil och Magnus sju mål imponerar med tanke på att YBK legat förankrade i botten av tabellen hela säsongen.


Daniel Hellsten (RGIF) Får personifiera det RGIF framförallt saknat under säsongen: träningsflit. Flera gånger har jag under året hört uttalanden som: "Hade alla bara varit som Hellsten så hade det här löst sig." Daniel vann träningspriset fem år i följd i LTIK innan han lämnade för RGIF. Missar väldigt sällan ett träningspass. Daniel glömde att laget hade träning mitt på dagen en röd dag och missade passet, efter träningen ringde Tony tränare och undrade om det hade hänt något. Är naturligtvis en duktig fotbollsspelare också med vänsterfoten som främsta styrka.


Markus Åkesson (KIK) Största överraskningen i KIK under säsongen. Klippfors har vid flera tillfällen lovordat sin defensive mittfältare. Bra närkamps- och huvudspelare med fin blick för spelet.


Kalle Svensson (KIK) Knäreds mittfältsmotor och speluppläggare. Duktig passningsspelare med bra teknik.


Joel Åkesson (KIK) Markus yngre bror har mest använts som ytter, men även som forward. Snabb, tuff och målfarlig, 10 mål i serien.


Anders Gustavsson (VBoIS) Dirrigenten i BoIS var inte långt ifrån en plats i min elva. Hal och väldigt svår att ta bollen ifrån, bra spelförståelse. 11 mål i serien.


Mattias Nätterqvist (KHFF) Spelaren som Den långe benämner som sin egen Gattuso. Energiknippet har tagit ett stort defensivt arbete i KHFF under säsongen, ger alltid 110%.


Robin Hansen (GIF/VIF) Har varit bäst sett över säsongen i GIF/VIF. En riktig slitvarg på mitten. De rutinerade Johan Svensson, Ulf Wernersson och Mikael Johansson är alltid jämna i sitt spel och Johan Stråhle har varit en positiv överraskning som yttermittfältare. Men GIF/VIF har totalt sett gjort en svag säsong. Robin får personifiera det unga GIF/VIF. "-Vi har helt enkelt inte räckt till i år, vi har varit för dåliga, men detta lag kan bli riktigt, riktigt bra om några år."


Kristian Johansson (SBK) En riktig innermittfältare och fältherre med stor arbetskapacitet, bra spelförståelse och två bra fötter. Gör alltid ett stort jobb. Atef Abou-Shakra har varit duktig framåt för SBK men direkt dålig i det defensiva arbetet, i övrigt omnämns ingen i SBK efter den svaga säsong laget gjort.


Pontus Johansson (SIF) Bäst i Skottorp under året. Fick inte spela forward till en början, när han så småningom sattes upp på sin rätta position kom både spelet och målen. 16 mål är jättebra med tanke på att SIF inte gått särskilt bra som lag.


Simon Vedin (LTIK) Bäste offensive spelare i laget under året. Har spelat på alla offensiva positioner och gjort det bra. Umgås på ett väldigt naturligt sätt med bollen och har under säsongen utvecklat både närkampsspelet och arbetsförmågan. Bäste målskytt i LTIK med 11 mål i serien.


Emil Olsson (LTIK) Har arbetat hårdast och sprungit mest i laget. Är själv besviken på sina sju mål, han hade hoppats på 15. Har dock en lite annorlunda roll i LTIK jämfört med den han haft i BoIS där han var målskytten och den spelare alla bollar skulle gå igenom. I LTIK har Emil tagit jobbet och låtit Simon Vedin och Fredrik Wersch glänsa. Simon sade redan tidigt under säsongen att Emil var den bästa forward han spelat med.


Anders Kallin (LTIK) Jonas Höjman är fortfarande den bäste spelare jag spelat med, men Kallin ligger inte långt efter. Maken till spelsinne har jag inte stött på tidigare. Ser långt innan alla andra var bollen ska hamna och ligger hela tiden steget före. Säkerheten själv i passnings- och mottagningsspel. Hade varit given som defensiv mittfältare i min elva om han fullföljt säsongen.


Mattias Olofsson (LTIK) Har hittat rätt i rollen som defensiv innermittfältare. Stor arbetskapacitet, fin teknik, duktig i huvudspelet och visar alltid upp en härlig glöd, dessutom mycket säker straffskytt.


Fredrik Wersch (LTIK) Förmodligen seriens kvickaste spelare, i kombination med sin styrka och fina balans blir han en mardröm för motståndarlagens backlinje. Har stått för några helt avgörande insatser i år men han kunde bli jämnare och skulle ibland inte krångla till det så mycket.


Conny Strömberg (LTIK) Har inte gjort sin bästa säsong totalt sett, men har varit riktigt bra mot slutet som vänsterback. Har få svagheter som fotbollsspelare, men framförallt så är han väldigt stabil defensivt, mycket svårpacerad.


Ola Nilsson (LTIK) Spelade innermittfältare i våras, kroppen höll dock inte riktigt ihop för liret där inne i mitten. Har spelat högerback hela hösten, där får han mer tid på sig och har stundtals dominerat med bollen och ofta kommit fram fint längs kanten. Ola är dock ingen vidare markeringsspelare. Offensivt blir laget starkare med Ola där bak, defensivt blir det dock något mer svagt.


Mattias Johansson (LTIK) Har något oväntat varit ordinarie hela säsongen. Mattias har spelat överallt förutom forward och målvakt, har gjort det lika bra överallt. En lojal och hårt arbetande hjälpgumma som gjort sin bästa säsong hittills. Mattias kan med tillförsikt se framemot kommande säsonger då jag tror att han kommer att vara som allra bäst när han är runt 30.


Oscar Gustafsson (LTIK) Väldigt kvick spelare som är på väg fram ur storebror Johans skugga. Är den i laget som tagit störst kliv framåt sedan förra säsongen. Har mognat och tagit för sig på ett helt annat sätt. Oscar har mest spelat ytter och forward men skulle i princip kunna bli hur bra som helst som högerback p g a sin enorma snabbhet. Yngst i laget, född -91.


Jim Nilsson (LTIK) Fortfarande seriens bäste huvudspelare, enorm spänst, något han framförallt utnyttjar i defensiven nu för tiden. Har delat sysslan som markerande mittback med Erik Westerlund under säsongen i LTIK. Bidrar också offensivt då han är säker med bollen och en duktig passningsspelare, såklart viktig både på offensiva och defensiva fasta situationer.


Erik Westerlund (LTIK) Stark närkampsspelare med bra skott. Var allra bäst i LTIK de inledande omgångarna av serien. Är duktig på att kliva framför och få bort bollarna, gillar att plocka bort stora och tunga forwards.


Henrik Olsson (LTIK) Har dominerat i B-laget (12 mål) men har också varit viktig i A-laget och spelat väldigt mycket, om än som inhoppare i de flesta av matcherna. Jobbar alltid hårt, är tuff och stark i kroppen och en bra bollmottagare, dessutom kylig när han får chansen framför mål.


Detta är ett Laholmslag. Men jag känner mig tvungen att omnämna några spelare i AIK och ISÖ som ju fått ganska mycket plats här på bloggen då de var de enda två lagen utanför kommunen i sexan. AIK har varit en väldigt positiv överraskning som bjudit på fin fotboll på hela säsongen. Taktiken är förmodligen att anfall är bästa försvar. De spelare som utmärkt sig mest är såklart den delade skytteligavinnaren Fidan Jashari (22 mål) som visat prov på bra målsinne. Även Lavdim Syla har visat prov på målsinne med sina 11 mål.


Edison Morina har inte kunnat medverka i alla matcher p g a en skada i axeln men har trots det mäktat med 10 mål. Edison tillhör gräddan av spelare i sexan tillsammans med Jonatan Jacobsson i KHFF, Peter Carlsson i KIK och Anders Kallin i LTIK, plus kanske någon till. En annan spelare som utmärkt sig i AIK har varit mittfältsdynamon Besnik Syla.


ISÖ har blandat och gett en del under säsongen, sällan eller aldrig har man spelat med samma startelva, men hela tiden har man försökt att spela boll efter förutsättningarna. Mattias Strömberg kom från Snöstorp/Nyhem under sommaruppehållet och hann med att göra nio mål på sju matcher, det är såklart bra. Jag vill också passa på att nämna målvakten Johan Herton som jag rankar som en av seriens bästa. Trygg och stabil, alltid till god hjälp för backlinjen. 


Med detta avslutar jag mitt längsta inlägg hittills här på bloggen. Hoppas att du uppskattat läsningen. Ta, som skrivet, gärna ut din egen "drömelva" på kommentarer och gå gärna in och kika på förra årets Laholmslag. Klicka på December 2007 och sedan på Plogens Laholmslag.


Trevlig helg! /P.


Kommentarer
Postat av: alex

vill påstå att Johan Herton i ISÖ är seriens överlägset bästa målvakt!

2008-10-03 @ 16:22:20
Postat av: Hans

Fan vad du presterar min vän! Alltid en högtidsstund att läsa dina tankr och referat. Synd att Pontus inte lirade anfall från början...

2008-10-03 @ 16:58:09
Postat av: Olofsson

Svårt att ta ut ett lag men en trupp på 16 spelare + några till. Tror faktsikt detta laget hade kunnat ge LFK:s A-lag en riktig matchCoach: Mattias Olofssonmv

Jonas Nilsson ltik

Mikael Holvigsson kikbackar

Kristian Åkesson khff

Håkan Karlsson ltik

Mattias Ragnarsson kik

Kristoffer Nilssson ltik

David Eriksson skomittfält

Jonatan Jacobsson khff

Ola Jönsson Khff

Anders Kallin ltik

Markus Hultin sko

Kalle Svensson kikHenrik Fridberg khff

Peter Karlsson kik

Jonatan Pettersson kik

Pontus Johansson skoprecis utanför:Johan Jönsson kik

Mattias Nätterqvist khff

Markus Åkesson kik

Simon Vedin ltik

Fredrik Wersch ltik

2008-10-03 @ 17:10:58
Postat av: Anton

Tycker också att Kallin är seriens bästa mittfältare och ska naturligtvis vara med i laget! Har du tänkt att man behöver spela ett visst antal matcher för att kunna vara med eller hur har tankegången varit? Finns spelare i andra klubbar som också borde varit med men som kommit mitt i säsong och därför inte kunnat spela så många matcher! Tänker kanske framförallt på Sif. Fortsätt ditt engagemang alltid roligt att läsa.

2008-10-03 @ 17:11:38
Postat av: Plogen

Jag resonerar väl så att man i af få har spelat tio matcher för att bli omnämnd. Nu gjorde ju inte Strömberg i ISÖ det, men nio mål på sju matcher... Kallin har precis som Fridberg endast spelat tolv matcher. Men Fridberg har gjort 20 mål och konkurrensen om mittfältet var mycket hård. Ser man endast till hur bra fotbollsspelare man är så är ju Kallin given.Skulle man ta ut en elva som matchar LFK bäst kanske man skulle välja andra spelare, men jag har valt de som jag tycker varit bäst just under årets säsong. Den här elvan skulle ju t ex kunna göra mos av LFKs:Fragoso, HISDavid E, SIF

Krille, KHFF

Hultin, SIF

Kallin, LTIKJonte, KHFF

Jim G, SIF

Anders G, BoIS

Ola J, KHFFPeter C, KIK

Johan G, LTIK (en seriematch under året)Man kan ju välja att ta ut "veteraner och gamlingar" som spelat högre än vad flera av dessa unga spelare gjort än. Uffe GIF/VIF, Packi BKW, TD RGIF, J Bergman RGIF, Rådlund RGIF, Randevik RGIF, Pidda SBK (tidigare HBK) (samtliga tidigare LFK), Micke J GIF/VIF (tidigare Halmia) och M Bergman YBK (Markaryd & Halmia).Men nu handlade den här elvan om årets säsong och prestationer som gjorts under densamma.Tack för att ni läser min blogg!

2008-10-03 @ 23:51:51
Postat av: Eken

fantastisk läsning...Kul att bli omnämnd, sitter här å blir sentimental när man tänker på att man förmodligen aldrig mer kommer bli omnämnd i plogensblogg igen... hoppas gubbarna inser att d aldrig vart så kul att spela fotboll som när jag lirat i LTIK! iaf för mig! oerhört trist att jag inte hinner komma ner till internmatchen å kalaset i helgen men d får väl bli snart! ha d jättebra plogen! Vi ses

2008-10-04 @ 09:37:49
Postat av: Håkan

Du kanske inte kommer nämnas i bloggen mer men i Lilla Tjärby lever legenden om Släggan/Hyddan! Ha det gott så ses vi på årsfesten!

2008-10-04 @ 11:24:47
Postat av: Toff

Skitkul att få en hedrande plats i backlinjen av laholm största fotbollsexpert! Precis som eken sa så blir man sentimental, och jag håller lätt med om att detta har varit den roligaste fotbollssäsogen jag upplevt! Fantastiska gubbar i hela föreningen! Visst, LTIK har kanske laholm och halmstads dyraste medlemsavgift ;)...men det är det fan värt!Sen det där med att bli omnänd i bloggen...jag räknar med att Plogen gör några visiter här i gbg och då kanske timar in en fotbollsmatch där släggan, toff och harva formerar en ny stabil backlinje!Kul läsning! Ha det så syns vi nästa helg! :)

2008-10-04 @ 15:01:38
Postat av: NeboKungen

Måste bara säga att det är ett hån mot Mikael Johansson att dels kalla han för gammal(han e nog 29 -30 tror jag)och sen ta ut Hansen som deras bäste,han har ju inte alls varit sig lik efter markarysvändan,jaja du har ju haft fel förr.

2008-10-05 @ 14:56:33
Postat av: Plogen

Veteraner och gamlingar är kanske ingen klockren benämning på Micke, men han får närmast betraktas som det i GIF/VIFs ungdomliga lag.Har bara sett en seriematch under året med GIF/VIF, det är därför inte jag som tagit ut GIF/VIF-spelaren i mitt Laholmslag. Det är en person inom GIF/VIF som jag har fullt förtroende för.

2008-10-05 @ 16:58:34
Postat av: Plogen igen

Förresten, Nebokungen, du trogne läsare. Vem har varit bäst i GIF/VIF under året?Och när har jag haft fel förr? Jag har såklart fel ibland, men jag vill ju gärna rätta till dem.Tack för att du följer min blogg!

2008-10-05 @ 18:57:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0