Märkligt LFK-test

Så var då LFKs testmatch spelad, jag hann se första halvlek innan jag blev tvungen att sticka mot L:a Tjärby IP för avfärd mot Glommen. Den halvleken tyckte jag räckte gott och väl för att få grepp om både spelarna och LFKs situation. På pappret var det här den sämsta testmatchen jag varit på, förmodligen i realiteten också. Man blev ju väldigt förvånad när man fick läsa i tidningen vilka spelare som skulle testas. Jag hade i varje fall förväntat mig att spelarna skulle vara etablerade i de lägre serierna, men inte ens det. Nu höll den halvleken jag såg trots allt hyfsat tempo, spelarna som var på plats var i de flesta fallen små och kvicka, det hade såklart inverkan på tempot. Kvalitén på spelet lämnade dock mycket att i övrigt önska. Bäst tyckte jag att vita lagets högerback Andreas Martinsson var, han har varit duktig hela säsongen och är en av de få som behärskar spel i tvåan av de nuvarande spelarna i LFKs trupp. Även Emil Gustavsson var duktig på sin vänsteryttermittfältsplats i det gula laget och gjorde bl a den första halvlekens enda mål, storebror Petter avgjorde sedan matchen till de vitas fördel i andra halvlek med ett hattrick. Nedan följer genomgång av alla de testande spelarna, både kommentarer kring den halvlek jag såg och allmänna.


Kewar Bektari, Oskarshamn, målvakt. Såg ut att vara en riktig målvaktstyp, ganska stor, hyfsade fötter och lugn i sitt agerande. Håller i övrigt med LT-Tommy om den bedömning han gjorde i måndagens blad. Sattes inte på några svårare prov, men även jag lade märke till hans väldigt fina utkast. "Av allsvensk klass". Utkasten då... Blir en bra ersättare till Björn Olsson om LFK lyckas knyta honom till sig, kan säkert ta upp kampen med Markus Johansson om förstaplatsen mellan stolparna.


Markus Hultin, SIF, försvarare. Tillför vilket lag som helst, i vilket sammanhang som helst någonting. Härlig energi, stor pondus och verkligen en pådrivare. Men han tog aldrig en ordinarie plats i Sennan, varför skulle Hultin bli den rutinerade kraft som stöttar de yngre på plan i LFKs div. tre-lag? Dessutom är jag mycket tveksam om Hultin verkligen vill satsa själv, han kom tillbaka till SIF mitt under säsongen då han väl förmodligen tyckte att det räckte med spel i högre sammanhang. Dessutom ska det mycket till att han lämnar SIF nu när kamraten och klasspelaren Daniel Bergman återvänder till klubben. Hultin ser säkert framemot att få dominera sexan nästa år med Bergman och sitt SIF. Blir det LFK så blir det som mittback och inget annat, det var inte särskilt svårt för Hultin att glänsa under testet då han hade en Henrik Nilsson bredvid sig som definitivt inte hade en av sina bättre dagar.


Dennis Nilsson, TIF, mittfältare. I Dennis har LFK en spelare som man verkligen ska satsa på. Han är duktig och har varit duktig länge. Dominerade först med GIF/VIF, gick sedan till HBK där han fick en bra skolning och har de två senaste säsongerna varit ordinarie i fyran med Trönninge. Dennis borde, som jag tidigare skrivit testats redan förra året. Är blott 20 år gammal.


Rasmus Larsson, SBK, mittfältare. Jag är förtjust i Rasmus och har varit bekant med honom sedan jag var liten. Han har absolut kvalitéer för att spela i trean. Väldigt snabb och riktigt bra teknik. Är lite grann en medgångsspelare och behöver jobba på lägstanivån. Rasmus ratades inför förra säsongen, nu när laget har problem att få fatt i ett slagkraftigt lag passar det att ta tillbaka honom. Lågt! Rasmus tog illa upp när han fick lämna efter förra säsongen. Har endast gjort ett fåtal matcher för SBK i femman i år då han varit bosatt i Norge. Ganska osynlig i testmatchen, även om han som vanligt stod för några fina nummer. Naturligtvis långt ifrån fulltränad.


Daniel Nilsson, BKW, mittfältare. Har varit en av de bättre spelarna i sexan i år och den allra bästa i BKW. Känner själv att han har en högre nivå i sig, det tror jag också att han har. En spelare som är värd att satsa på för LFK. Gjorde inte något väsen av sig på testmatchen, men gjorde vad han skulle.


Manfred Walldén, BKW, forward. Ett märkligt val av LFK. Walldén har kvalitéer för högre sammanhang i framtiden. Har dock varit skadad i princip hela säsongen och behöver såklart en hel säsong i BKW, när han dessutom gör det bra, innan han ska kunna vara aktuell för LFK. Gjorde inte mycket väsen av sig under testen.


Markus Pettersson, BKW, mittfältare. Ett ännu märkligare val av LFK. Pettersson har inte platsat i BKW i år. Är trots allt kanske den spelare med allra bäst teknik i hela laget. Men seniorspel i sexan har inte riktigt varit Petterssons melodi, varför skulle då spel i trean vara det? Har troligtvis i princip bestämt sig för att gå över till LFK J ifrån BKW, så blir han testad i seniorlaget. Mycket märkligt! Så klart helt osynlig i testmatchen.


Arton Gjinovci, SIF, mittfältare. Har han platsat i SIFs A-lag under säsongen? Har inte spelat från start i någon av de matcher jag sett med SIF under året (fem st.), men suttit på bänken vid ett par tillfällen. Jag vet inte ett skvatt om honom och det är möjligt att han är duktig. Var enligt LT ett utropstecken under matchen, men ingen som jag lade märke till.


Markus van Horik, Lerkil, försvarare. Kan man knyta en spelare som varit ordinarie i trean till sig är det såklart bra. Det är bara att försöka få en påskrift så snabbt som möjligt för LFKs del. Dominerade på intet sätt under testen, men såg väldigt trygg ut från sin mittbacksposition.


Jonathan och Emanuel, Nigeria. Hade inte platsat i LTIKs A-lag. Den ene var liten, den andra var ett riktigt kraftpaket som kanske ska kolla om det finns någon plats i Halmstad Eagles över. Det är högst otroligt att LFK viger två platser i truppen åt de här spelarna.


Filip Josefsson, LFK J, försvarare, Anton Tideman, LFK J, mittfältare. Två stycken unga killar som redan nu har fått känna på seniorspel. Kul att LFK äntligen får fram lite egna talanger. Att de har en bit kvar till div-tre-spel råder det dock inga tvivel om. LTIK slog det P17-lag som dessa båda gossar spelar i med 9-0 under sommaruppehållet. Det märktes ju att Josefsson och Tideman var de två bästa spelarna. Men även de hade grova problem att mäta sig med LTIKarna, framförallt fysiskt.


Följande spelare var tilltänkta men kunde inte vara med under testmatchen:


Martin Brunbäck, VBoIS, mittback. Jag köper det här LFK-valet. Brunbäck är en etablerad div. sex-spelare som gjort det bra i BoIS under ett antal säsonger nu. Snabb, stark i kroppen och bra placeringsförmåga. Frågan är bara om Brunbäck överhuvudtaget är intresserad av spel i trean. Är enligt uppgift egentligen totalt ointresserad av fotboll.


Simon Vedin, LTIK, forward. Väljer Simon LFK-spel nästa säsong så har han alla möjligheter att ta en ordinarie plats i startelvan om han bara pallar med spel i ett högre sammanhang rent mentalt. Hade troligtvis dominerat och varit en av de mest tongivande i testmatchen om han kunnat medverka. Frågan är bara om Simon, som är nyss fyllda 18 år, verkligen vill bli en stöttespelare i ett LFK, som av allt att hittills att döma kommer att få kämpa i botten av trean nästa säsong? Jag tror inte det! Och jag vill såklart ha kvar Simon i LTIK en säsong till. Även Ängelholms FF har visat intresse för LTIK-spelaren.


Anders Kallin, LTIK, mittfältare. Har varit ordinarie i trean tidigare och hade varit en jätteförstärkning för LFK. Nu har han i vilket fall flyttat till Stockholm och är förlorad både för LTIK och LFK.


Mattias Olofsson, LTIK, mittfältare. Varken Mattias själv eller LTIK har hört något från LFK om att de även detta år skulle vara intresserade. Trots det var han ett av de namn som Joakim Gunnarsson nämnde i LT. Erbjöds kontrakt förra året men tackade nej.


Tobias Lundgren, Nyköpings BIS, ytterback. Har varit ordinarie i tvåan under säsongen med BIS. Kan LFK knyta honom till sig blir det en kanonvärvning.


Följande lokala förmågor hade jag försökt få till LFK: Pontus Johansson, SIF, forward. Snabb stark och målfarlig. Finns mycket att utveckla, men potentail finns. Robert Cerwinski, SIF, ytterback. En offensiv spelare som blivit omskolad till ytterback. Snabb, rivig och frän i sin spelstil. Härlig karaktär och stor vinnarskalle. Behöver utveckla en hel del för att ta plats i trean, men det finns helt klart möjligheter. Mattias Ragnarsson, KIK, försvarare. Har varit en dominant i KIK länge trots att han bara är tjugo år gammal. Snabb, bra teknik och fin spelförståelse. Kalle Svensson, KIK, mittfältare. Har stor potential, bra teknik, kvick, stark och har bra spelsinne. Jonathan Pettersson, KIK, forward. Gör alltid mycket mål, tuff och väldigt snabb. Peter Carlsson, KIK, forward. Är förmodligen förlorad för LFK. Man missade att testa honom föra året. Jag vet att Peter blev besviken och tyckte att LFK kunde dra åt skogen och istället funderade han på Markaryds div. två-lag. Nu blev Peter kvar i Halmia och flyttade sedan till KIK en bit in i säsongen. ISH och Peter har en överenskommelse att Peter ska återvända dit om han vill uppåt igen. Så LFK blir det nog inte. Henrik Fridberg, KHFF, forward.  En riktig måltjuv med få svagheter som fotbollsspelare. Hade varit jätteintressant för LFK. Håkan Karlsson, LTIK, försvarare. Har varit fullständigt dominant i vissa matcher och bra i resten, har få övermän som mittback och väldigt få svagheter som spelare. Hade inte tvekat om han blivit tilfrågad om testspel med LFK.

Samtliga de här spelarna är i bra ålder, Jonte och Mattias är 20, de andra är 23 eller 24 år gamla. Det finns inget som säger att de själva vill, men en förfrågan kunde man alltid göra. Enligt Joakim Gunnarsson hade inte någon spelare tackat nej till testmatchen. Det känns bara för fattigt att de spelare som verkligen varit bra inte ens fått ett samtal.


Finns det ingen innermittfältare/mittback som är etablerad och rutinerad från högre sammanhang att få tag på? Det är säkert svårt, men det som LFK framförallt behöver, talanger och unga spelare har man så att det räcker och blir över.
 
Patrik Philipson, Mats Gustavsson och Peter Andersson har ingen angenäm uppgift framför sig. Det enda som kan locka spelare till LFK tror jag är att just få träna under de här tre som har mycket kunnande tillsammans. I övrigt finns det nog inte så mycket som lockar. Kommer en spelare i LFK nästa säsong att få betala för att få spela fotboll på div. tre-nivå? Kommer de i alla fall gå jämnt upp och inte förlora på de uppoffringar som det kräver att spela på div tre- och två-nivå? Kalmar FFs målvakt Petter Wastå, som inte för alltför längesedan spelade i div. två med sitt KFF förklarade att den perioden, om han jämförde med spel i Allsvenskan, kunde ses som ett totalt mörker. Nästa lika mycket träning som på högsta nivå och dessutom arbete och familj utanför. Det är ingen dans på rosor att spela i tvåan och trean, samtidigt är det en chans att få ögonen till sig för att på sikt kunna gå ännu högre.

Jag undrar om inte alla de tre tränarna i LFK kommer att platsa själva på plan i det lag som kommer att ställas på benen i den första seriematchen nästa säsong. Nu tror jag väl inte att Peter och Patrik kommer att spela. Men jag tror tyvärr att de hade platsat!

//P.


Kommentarer
Postat av: Kalle

Ja det var många oväntade namn i testmatchen.Den mycket intressanta frågan är hur LFK kom fram till de här namnen??? Jag åker runt och tittar på lite olika lag i kommunen varje år och har aldrig sett någon ledare från LFK på någon match i de lägre serierna i jakt på lokala talanger.

Går dom till LT och frågar???

Där finns ju inte mycket info att hämta eftersom

de som jobbar där tillbringar sin arbetstid på Glänninge IP.(Jaja ett besök i Ränneslöv hinns ju med ibland)

Känns lite som att man tar för enkelt på det här med att planera för kommande säsong när man inte åker ut och kollar på matcher i de lägre serierna.

Vill inte ge någon negativ kritik till någon enskild av provspelarna, har de fått inbjudan ska dom självfallet ta chansen att prova på.

Hultin gjorde bra ifrån sig, likaså en av mittbackarna i det andra laget.

Att bjuda in ledare från kommunens lag till LFK

inför seriestarten nästa år och presentera sin förening och hur man arbetar kanske kunde vara ett sätt att skapa en bättre relation mellan klubbarna

för det känns som att det inte finns någon som helst kontakt mellan LFK och de mindre klubbarna i dagsläget.

Det blir inget lätt jobb att ta över ansvaret för LFK nästa år.

2008-10-22 @ 23:00:01
Postat av: 21

Faktum är att många av de duktiga spelare som finns runtomkring Laholm, oftast tackar nej till spel för LFK på grund av den tid man får lägga ner på fotbollen, fråga (mattias olofsson). Ribban som LFK satt för att få spela i laget är väldigt låg och det blir bara lägre och lägre för varje år, Jag menar hur många från laholms trupp skulle platsat för ca 3 år sen. 3-4 st max. Det fanns trotts allt en del positiva bitar att hämta från denna testmatch, Dennis Nilsson, Markus från Lerkil, Hultin och Rasmus Larsson fick visa att dom har riktigt höga kvalitéer. Plus att spelare som redan tillhör LFK fick visa upp sig för den nya tränaren, som inte fått chansen tidigare. t ex: Nijazi, Emil, Anton, Phillip och Henke.

2008-10-23 @ 00:26:53
Postat av: P.P

Man skördar det man sår, eller vad det nu heter. Men summan av LFK´s fotbolls/föreningspolitik börjar synas. De kan ju anställa dig plogen, du hade ju betydligt intressantare killar på förslag. Slår vad om att Lfk möter Kornhult säsongen 2010.

2008-10-23 @ 14:10:50
Postat av: Packi

P.P Det vadet tar jag alla dagar i veckan!!!2008-10-23 @ 17:41:52
Postat av: Anonym

Dummt vad, Om LFK åker ner ett steg så spelar dom i div 4 elit, om då kornhult samtidigt går upp en division så hamnar dom i bara 4an. Det är inte samma division. Idioter

2008-10-23 @ 20:52:01
Postat av: P.P

Naturligtvis har du rätt.. "Idioter" Vad du tar i!Öm tå eller?

2008-10-23 @ 21:18:24
Postat av: "idiot"

Säg 2011 istället då.

2008-10-23 @ 21:22:58
Postat av: Packi

Kan ta det vadet också. Kornhult kommer aldrig spela i samma division som Laholm.

2008-10-23 @ 21:45:34
Postat av: Jim

Håller med dig Plogen att Märkligt är ordet. LFK som har en tung tid bakom sig verkar få än ännu tyngre sådan framför sig.

Jag har absolut inte så bra koll på den lokala fotbollen som någon annan läsare på denna blogg har men det förvånar mig att man kan bjuda in en spelare som inte ens är ordinarie i sitt division 6 lag. Sedan om det är LFKs fel låter jag vara osagt, kanske finns det inga bättre spelare i kommunen. Enligt mig är problemet att i stort sätt samtliga lokala lag ligger i 6an. Förhoppningsvis förbättras kanske detta tills nästa år då tre av dem ligger i 5an. Krävs kanske ingen rymdforskare för att räkna ut det men steget mellan 2an och 6an är väldigt stort. Så att skylla LFK för att de inte plockar mer spelare från de lokala lagen tycker jag är fel.

Sen håller jag med dig om att det nog är få av namnen du nämner som är intresserade och redo att spela med LFK. Tror inte det gynnar LFK att ta in någon som är lite halvt intresserad, tror heller inte att detta kommer tollereras av Mats och verkligen inte av Pidda.

Om LFK kommer spela i samma serie som Kornhult? Tveksamt men en sak som är säker är att Kornhult absolut verkar få en bättre spelartrupp än LFK till nästa år..

2008-10-24 @ 12:27:33
Postat av: Olofsson

helt sant 21 i mitt fall berodde det på att jobbar på stadium och jobbar där till kl sex. Plus att jag jobbar varannan helg (lördagen). Att då träna 4-6 ggr i veckan plus match känns sådär. jag hade gärna testat men det var fel tidpunkt. Och det vet de i LFK också.Samtidigt så fick vi ny tränare och många bra spelare i lilla tjärby i år och det har varit riktigt kul att spela i år. Så känns nog som rätt val i efterhand ändå :)

2008-10-26 @ 11:38:57
Postat av: Tränare i NH

Lite mera info betr. Markus van Horik

-Är bara 19 år, men börjar sin 4e (!) säsong som seniorspelare

-Spelade some 14-åring i IFK Fjärås juniorlag

-Vann div.4 med Lerkil och var helt ordinarie i div.3 förra säsongen.

-Spelade på 6 (!) olika positioner ifjol, bl.a. som mittback de sista 4 matcherna. Men är mittfältare...

-Var första straffskytt i Lerkil ifjol

-Har tränat med ÖIS U-lag, HBK's U-lag och med Sparta Rotterdam's juniorlag som vann ligan ifjol

-Var med i matchen för Halland mot Småland för "Äldre talang" för ett par veckor senPluggar nu i Halmstad de närmaste åren och måste tydligen "leta" efter en ny klubb. Märkligt....

2008-11-24 @ 19:12:03
Postat av: Trogen LFKare

Jag tycker det är riktigt kul att läsa hur folk från småklubbar hackar på LFK när dom själva inte uppnår mkt. Jag håller absolut med att LFK har haft en tuff tid och det kommer antagligen bli värre innan det vänder, men visst kommer det vända. Spelarmaterialet är kanon och klubb-känslan är tillbaka igen. LFK kommer resa sig igen, tro mig. Och glöm inte att LFK alltid har varit och kommer fortsätta va den största klubben här omkring, tills ni själva ligger högre än oss kommer jag bara skratta åt ert avundsjuka gnäll. Ses på Glänninge Park :)

2009-03-19 @ 22:52:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0