Helgens matcher

Fotbollen i kommunen, bortsett från sexan, har varit ett sorgebarn utan dess like under säsongen. Samtliga Laholmslag som spelar i divisioner över sexan är inför sista omgången klara för nedflyttning. Bedrövligt, trist och sorgligt. Tur att KHFF, KIK och eventuellt LTIK fyller på underifrån. Femman kan bli riktigt kul nästa år med tanke på att RGIF också hamnar där. De sista omgångarna spelas som skrivet i helgen, div sex är som bekant avslutad. Jag hoppas att samtliga lag går för fullt i sista omgången och avslutar snyggt. Det ger råg i ryggen inför framtiden. Inget av Laholmslagen möter någon svårare motståndare, inga topplag.

För LTIKs del blir den avslutande omgången i div fem-norra intressant. Där avgörs det vilket lag av Morup, Kung-Karl och Väröbacka som LTIK får möta i kvalet. Det lutar åt att det blir Kung-Karl då de möter betydligt starkare Morup i sista omgången i en helt avgörande match. Väröbacka ligger ett par poäng efter men har möjligheter om Kung-Karl och Morup spelar oavgjort samtidigt som de själva vinner.

Enligt en insatt person i den Norrhalländska fotbollen, som dessutom sett mitt LTIK vid ett par tillfällen under säsongen, rankas de lagen som just nu är klara för kval som följer: 1. Kung-Karl, kommer ovanifrån, stabilt lag trots att säsongen varit knackig. 2. LTIK. 3. Frillesås, förre Allsvenske spelaren Mikael Sandklev spelar på mitten och brorsan lirar mittback. Ska trots det inte rå på Kung-Karl eller LTIK. 4. Glommen, har något oväntat gått väldigt bra i mellersta sexan. Laget har gjort mycket mål, men medelåldern är väldigt låg, flera spelare är födda -91 och -92. Blir det Morup istället för Kung-Karl blir de ännu större favoriter. Kval är kval och allting kan hända, men det känns såklart bra att tillhöra en av de två favoriterna.

Lördag:

Fässberg-LFK kl 15:00, Åbyvallen

GIF/VIF-Centern kl 14:00, Hallaberg

Vapnö-SBK kl 14:00, Vapnö IP

Söndag:

RGIF-Lidhult kl 14:00, Björkvallen

Jag kommer inte att ha möjlighet att uppdatera bloggen under lördagen. Resultaten kommer därför att dröja till söndag.

//P.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0