Mer LT-cup och lite "Arena"-kritik

Inomhus-cupen i lördags får ses som väldigt lyckad. Tillsammans med Skogaby BK hade LTIK en mycket trevlig förmiddag i Lagaholmhallen. SBK ställde upp med ett rent lag och LTIK med tre stycken lag med en "överbliven" SBK-spelare i varje. Tändningen och tempot blev rent naturligt bättre än på en en vanlig träning då båda föreningarna ville visa sig från sin bästa sida. Skogabylaget vann turneringen, där alla fyra lag först mötte alla, för att sedan efter ordningen lagen slutade i tabellen spela slutspel. Alla lag bjöd på fin anfallsfotboll och bra försvarsspel.

SBK-laget imponerade med vackra kombinationer och fina mål. I laget ingick alla spelare som väntas finnas med i en startelva till seriestarten, förutom eventuellt Pidda, Patrik "Mini" Nilsson och Rasmus Larsson då, som inte var med och spelade i lördags. SBKs vinnande lag: Cralle, Tim Olsen, Andreas "Lillen" Johansson, Jonas Håkansson, Kristian "Kricke" Johansson, Kim Andersson, Markus Bengtsson, Kim Håkansson och Johan Angvall. De övriga SBK-spelarna som var med, fast i LTIK-lagen var: Gustav Knutsson, Olle Hansen och Andreas Strömberg. Både Olle och Gurra påbörjade förövrigt sina karriärer i LTIK en gång i tiden.

Utav LTIKarna imponerade målvakt Jonna mycket med många härliga TV-räddningar, Erik Westerlund var precis som i kombihallen i gott slag och briljerade stundtals med sin fina teknik, även Kapten-Conny Strömberg var duktig och bjöd bl.a. på ett riktigt klassmål där tre man gjordes bort i moderklubben SBK, innan bollen elegant lättades förbi en övergiven Cralle.

Det finns intresse vad det gäller LT-cupen märker jag, tyvärr så är det nog så att den inte kommer att återupplivas. Men det finns ju inget som säger att klubbarna i Laholm och dess närområde går samman och skapar en ny egen cup. Typ Allians-cupen eller Laholms-cupen, jag vet att det funnits planer på detta och jag hoppas att verkligen att denna nya cup blir av, varför inte redan till nästa år. Det ger helt klart en extra krydda till fotbollssäsongen.

Jag har ingen direkt fakta angående LT-cupen, men lite vet jag sedan tidigare. Sista vinnare blev LFK-B år 2004 då de slog Ysby BK i finalen, året innan det vann mitt eget LTIK över Ränneslöv i finalen, -02 vann RGIF över Skogaby och -01 vann LFK B över RGIF. Intressant kuriosa är att den nuvarande LTIK-kaptenen Conny Strömberg var i final tre år i rad mellan -01 och -03, med tre olika lag och varje gång mot RGIF. -01 spelade han final med LFK B och vann, -02 tillhörde han truppen i SBK, men spelade inte en minut i finalen och -03 vann han ytterligare en final över RGIF med LTIK.

Den mesta vinnaren är Ränneslövs GIF som i det här sammanhanget precis som i många andra visar med eftertryck att man totalt sett är det bästa laget i Laholms kommun efter LFK. Jag skulle tro att RGIF dessutom är den klubb som fostrat allra flest talanger av alla de sydhalländska klubbarna, med namn som: Bo Ivansson, Robert Nordström, Bengt-Olof Pålsson, Stefan "Panny" Berg, Jörgen "Krögge" Johansson, Peter Johnsson, Fredrik Andersson, Calle Genberg, Mattias Bengtsson samt bröderna Fredrik och Kalle Johnsson.

Jag har fått en förfrågan om att ranka idrottsplatserna i kommunen. Alla idrottsplatser i Laholm har sin charm, sina kvalitéer och brister. Det finns faktiskt ingen som jag tycker är riktigt dålig. Exempel på usla idrottsplatser utanför kommunen är t.ex. Sperlingsholms hemmaplan, där i princip allt är fallfärdigt och servicen är under all kritik, det är aldrig kul att komma till Alevallen och möta Örnia, när man möter Alet är det en helt annan sak, att möta Rinia borta är ingen höjdare heller också Serbiska borta är riktigt trist, planen de spelar sina hemmamatcher är allt som oftast i bedrövligt skick, förmodligen Sannarps sämsta plan, precis som hos Örnia och Sperlingsholm är serrvicen också här bedrövlig.

Jag går nu igenom samtliga idrottsplatser i kommunen, lag för lag, med kritik angående lite allt möjligt, t.ex. korvkritik precis som jag blivit ombedd att göra. Wallevi sägs ha den största planen i hela halland efter Örjansvall, jag vet inte om detta stämmer, men stor är den i varje fall och det har ju både sina nackdelar och fördelar, det blir lite annat spel än på en mindre plan och detta drar säkert BKW nytta av vid sina hemmamatcher. Planen är allt som oftast i bedrövligt skick på hösten då den påminner mer om ett träsk än en fotbollsplan. Planen ligger vackert till och är väl skyddad från vind. Sist jag smakade en kokt med bröd på Wallevi smakade den alldeles utmärkt. Jag betackar mig för billighetsvarianter och bullens korv, det slipper man här. Finns ett samarbete vad det gäller inköp med Maddan kanske? 


Även planen i Kornhult ligger vackert och är väl skyddad från vind. Trevligt med musik under uppvärmningen, man skulle dock fundera på att byta skiva lite då och då. Kornhult är väl känt för sin stekta korv med bröd, den är överlägsen etta på korvlistan. EJO-chark står för den välsmakande korven. Charkuteriet drivs av KHFF-legendaren J-O Jacobsson tillsammans med brodern. J-O är förövrigt far till Jonathan Jacobsson. 


Skogaby IP ligger ganska dåligt till när det gäller blåst, men precis som planerna i Kornhult och Vallberga så är den vackert belägen med Kapellet i bakgrunden. Planen i sig är dock ingen höjdare och breddningen man gjorde för några säsonger sedan kan inte direkt sägas blivit lyckad. Stort plus för läktaren som man ser alldeles utmärkt ifrån och som dessutom är ett väl fungerande skydd mot regn. Som enda idrottsplats i kommunen är Skogaby IP utan avbytarbås och det är naturligtvis bedrövligt. Grillat är gott och i Skogaby kan man få välsmakande grillade korvar och hamburgare med alla tillbehör du kan tänka dig under hela säsongen. Ska bli kul att se vad man gör med ombyggnaden av klubbstugan. 


Björkvallen i Ränneslöv har fått ett lyft i och med att man flyttade tillbaka A-planen så att den åter kom närmst klubbstugan. Tidigare var det ett helvete att behöva vandra över hela planen för att få tag i en varm med bröd i paus. Jag är rädd för att RGIF kör med bullens eller något liknande, i alla fall gjorde de det sist jag smakade. Alltså ingen höjdare! Planen är alltid i gott skick och vallen med bänkar på för åskådarna är riktigt lyckad, månde en "rippoff" från Lilla Tjärby IP? Planen är sisådär skyddad från vind. Plus för kaffe och kaka på biljetten i paus, för det väl genomarbetade matchprogram som också ingår i inträdet, förmodligen det bästa matchprogrammet i bland klubbarna som här får kritik, plus också för minigymmet beläget i källaren under klubban.


Munkavallen i Ysby är en favorit, planen ligger väldigt vackert och planen blir tidigt grön och skön. Minus för att man inte kan se planen när man ska köpa sin stekta med bröd i kiosken. Både korv och hamburgare smakar förövrigt alldeles utmärkt i Ysby. Planen är hyfsat skyddad från vind, men blåser det rejält så tar vinden fart över åkrarna och sveper in över planen. Knäreds idrottsplats är en riktigt klassisk "arena" med löparbanor runtomkring, väldigt vackert belägen och väl skyddad från vind. Även korven är till belåtelse i Knäred.


Idrottsplatsen i Skottorp har jag inte så mycket att säga om, ligger hyfsat bra till vad det gäller blåst, ganska vackert belägen, det är nära både till kiosk och omklädningsrum och det finns goda sittmöjligheter kring hela planen. Planen ser konstigt nog alltid väldigt bra ut, under den vackra ytan döljer sig dock diverse gropar och ojämnheter. En kokt med bröd smakar fint i Skottorp. Idrottsplatsen i Våxtorp ligger också hyfsat bra till vad det gäller det mesta. Stort plus för det nya fina omklädningsrummet bortalaget får byta om i. Korven smakar, precis som på de allra flesta ställena mycket bra.


Hasslövs idrottsplats kan jag knappast uttala mig om då jag själv bara varit där två gånger då jag spelat pojkmatch. Minns från de här matcherna att planen vi spelade på var bedrövlig och att målen bestod av fallfärdiga träramar med "fiskenät" i. Hoppas verkligen att detta har ändrats! Minns jag inte helt fel så har man en sleten liten träläktare som åskådarna kan ta plats på. GIF/VIFs båda hemmaplaner Hallaberg i Genevad och Veinge IP känner jag väl till då jag haft båda planerna som hemmaplan åtskilliga gånger under ungdomstiden med VGLT. Två klassiska idrottsplatser som ligger väldigt vackert till. Båda planerna kan dock under delar på säsongen vara i ganska dåligt skick. Kiosken i Veinge är bedrövligt placerad, ska man stå under taket vid klubban och kolla på matchen får man problem. Korven smakar utmärkt på båda idrottsplatserna.


Laholms Glänningepark är såklart den bästa, frächaste och mest moderna anläggningen i kommunen. Mattan är utmärkt och läktaren är fin. Frågan är dock hur de som gjorde stolarna på läktaren tänkte. De är fruktansvärt obekväma och inte direkt ergonomiskt utformade. Har aldrig smakat korven på Glänningepark, här blir det vid de tillfällen man är hungrig mycket hellre en grillad hamburgare. LFK-burgaren är välkänd sedan C-A Jacobssons tid. Hans hemliga kryddblandning lever kvar och detta ger burgarna en speciell och god smak.


Lilla Tjärby IP är känd för att vara en välskött idrottsplats, detta ska framförallt lokalvårdaren Lars-Erik Klippfors tackas för. I princip varje dag finns han på plats och fixar och donar med någonting. Idrottsplatsen är relativt ny, tror att den blir 15 år gammal i år, tidigare fanns idrottsplatsen i Köpinge. Att den är såpass ny gör att den är relativt fräch och modern. Planen var tidigare alltid i toppskick, något har dock hänt de två senaste säsongerna och planen har inte alls varit lika bra. Man kan likna den vid Skottorps, fin på ytan, men väldigt ojämn under till, hoppas på bättring i år. En orsak till att planen brukar vara i så gott skick är att plankommittén är väldigt noggrann med att planen inte får beträdas för tidigt. Man blir ibland som spelare irriterad på det som kan kännas som en nästan överdriven försiktighet. Men det har uppenbarligen inneburit resultat.


Planen är inte särskilt välskyddad från blåst. Blåser det så blåser det rejält på IP. Att man sitter en aning upphöjt jämfört med planen som åskådare gör att man får en fin överblick av spelet. Korven var tidigare den nästbästa enligt mig efter den i Kornhult. Jag är dock rädd för att det numera köps in någon billigare variant, den smakar i alla fall inte alls lika bra längre, även om den inte är lika dålig som den i Ränneslöv. Burgarna smakar dock alldeles utmärkt, det finns få tillbehör, men dressingen är något utöver det alldeles vanliga. Bästa hamburgaren du kan köpa på en idrottsplats köper man annars på Kärleken i Halmstad, Centerns hemmaplan. Den burgaren slår faktiskt de flesta hamburgerkedjorna och gatuköken. Ett plus i Lilla Tjärby är att man precis som i Ränneslöv får kaffe och kaka på inträdet. 

Nu väntar CL! / P.   


Kommentarer
Postat av: eken

haha du kan ju verkligen allt eller är de så att korv å hamburgare är lite av ett favoritintresse? hehe... återigen kul att bli omnämnd =)! visste inte att jag hade fin teknik, haha!

2008-02-20 @ 16:17:29
Postat av: Mr. G

Klart du har Eken. Det visade tisdagens skottövning med all önskvärd tydlighet.

/G

2008-02-20 @ 18:35:44
Postat av: Conny

Tror faktiskt att det står 2-1 till min fördel mot RGif i LT-cupfinalerna. Vill minnas att Linus Karlsson avgjorde i Sudden för LFK. Kommer inte ihåg året men 2-1 borde det blivit iallafall.
När man pratar talanger från Ränneslöv som gjort sig ett namn ska man inte glömma Fredrik Karlsson som utvecklade en unik målvaktstil som närmast går att jämföra med den butterflystil som många hockeymålvakter använde förr. Den kallas fladdermusen och går i stort ut på att man håller fötterna brett isär och trycker ihop knäna så att bollen kan löpa fritt mellan benen. Den bidrog till många målglada och publikfriande matcher.

2008-02-22 @ 03:07:03
Postat av: Hans

Du kunnande slutar aldrig att förvåna! :) Ditt förakt för Bullens korvar delar vi, roligt att du tar upp det. Enda frågetecknet efter att ha läst ytterligare en formidabel text är om det är fler lag än Skogaby som kan skryta med läktare(med eller utan tak). Räknar inte Skottorps "träplankor ovanpå cementklumpar" som läktare :). Apropå SIFs plan kan jag bara instämma, skenet bedrar!

Må väl, Hans

2008-02-22 @ 14:36:19
URL: http://hylliesports.blogg.se
Postat av: Hans

http://www.everysport.com/es-site/competition.html?idname=competition_id&id=28102&team_id=51840

Vad menas med Andersberg 2? Att det är deras reservlag eller Vet du ngt?

2008-02-22 @ 15:55:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0