IS Örnia, DM och lite övergångar

Var med om ett litet bakslag igår (torsdag) när jag var hos doktorn angående min hälsena. Jag skulle ju äntligen få börja stö på foten och kunna ta mig fram lite smidigare. Foten har varit i spets i gipset i två och en halv vecka. Nu skulle foten rätas upp i 90 grader, den hade dock stelnat för mycket och jag fick nöja mig med att få upp foten en bit. Sedan var det på med ett nytt gips bestående av glasfiber (dyrare, mera hållbart och lättare). Då foten fortfarande är lite i spets så kan jag inte börja gå på den, så det blir till att hoppa omkring på ett ben i ytterligare tio dar, innan jag ska in igen för att få foten helt upprätad.


Veckans LTIK-träningar har varit sisådär. I tisdags var vi endast 12 man närvarande, den sämsta siffran på över en hel säsong, förra året var vi som minst 14 vid ett tillfälle. Det är så klart inte acceptabelt att endast 12 man utav 34 i truppen dyker upp. Nu hade i och för sig de allra flesta hört av sig och sagt att de inte kunde. Men ändå! Kombinationen träning, sportlov och jobbevecka är tydligen inte särskilt lysande.


Torsdagens träning medverkade 23 man på, ganska märkligt att det kan skilja över tio man på två dar. Träningen var ganska lätt och lekfull, med inslag av styrka och kondition såklart. Vädret var dock inte det bästa, regn och blåst hade gjort planen ganska sunkig och träningen blev lite därefter.


I onsdags var det dags för spelordningsmöte för Klass 3. Matcherna spikades utan några större problem. Mycket dubbelmöten, förutom i matcherna mot Hasslöv och Ysby som inte vet exakt hur mycket folk man blir till det att serien börjar. Själv kan jag glädja LTIKs B-lagsspelare med att det inte blir en enda Söndagsmatch. Det brukar vara uppskattat att slippa.

Tydligen är det väldigt tveksamt om Örnia ställer upp med något lag i div. sex, så dags att bestämma det nu! I morgon ska klubben ha möte och framtiden ska bestämmas. Klubben har skulder att betala till Halmstad kommun och då det inte finns pengar i kassan så måste spelarna betala ur egen ficka för att rädda föreningen. Det handlar om över 2000 kronor per spelare, frågan är hur villiga man är att betala en sådan summa som spelare.


KIKs fotbollsordförande Ulf-Göran Bengtsson sade följande med lätt ironisk ton på spelordningsmötet: -"Har spelarna bara lite klubbkänsla är det klart att de betalar!"


När Örnia förklarat för HFF att de inte kommer att kunna medverka i årets div. sex serie kommer den mellersta sexan att slopas och det kommer istället att bli bara två stycken div. sex serier med 14 lag i varje och det blir såklart ny spelordning och nytt spelordningsmöte. Jag citerar Skottorps IFs kassör Anders Walldén. "Det är verkligen inte lätt för ledarna ute i klubbarna att planera för verksamheten."


Lottningen för Intersport-Cup är klar. För LTIKs del blev det Torup/Rydö borta. Det finns så klart hyfsade möjligheter att ta sig vidare även om det är svårt att möta dem på deras lilla hemmaplan där de krymper ytorna och slår om blixtsnabbt. Motståndet kunde dock blivit betydligt tuffare, samtidigt tycker säkert Torup/Rydö detsamma. Kul att möta gamle tränare sedan div. fyra-epoken: Lars "Lillis" Klasson.

Walldia fick det duktiga div. fem laget Centern hemma, Knäred fick div. fyra gänget Harplinge hemma, Kornhult/Hishult fick div. fem laget Serbiska hemma och Hasslöv fick Halmia hemma, medan Skottorp står över första omgången. Samtliga lag förutom LTIK får möta lag från högre serier. KHFF lär ta sig vidare mot Serbiska, BKW och KIK har möjligheter att skrälla, men det blir tufft. Hasslöv ger jag inte mycket hopp, trots att Halmia förmodligen kommer med ett B-lag.


För hela lottningen gå in på Hallands FF, sidan finns länkad här ifrån bloggen.

Lite övergångar:


Johan Stråhle har bestämt sig för att lämna Ysby BK för att gå till Genevad/Veinge IF. Ok för att spelare som inte spelat på ett tag byter klubb, men så är det inte i det här fallet. Stråhle hade varit hur viktig som helst för YBK i år, nu blir han utfyllnad i GIF/VIF. Ganska svagt att så sent lämna sin klubb som redan har problem att få ihop folk. Ok om han som Markus Theander hade bestämt sig redan i slutet av förra året.


Riktigt svagt är nog bättre ord. Folk kan tycka vad de vill, ja, det är bara div. sex, men det är trots allt så att klubben anmält sig till två serier och har ett ansvar gentemot förbundet och andra lag i samma serie. Då tycker jag att spelarna också kan ta lite ansvar och visa sin klubb lite hänsyn. För att återkomma till Walldéns citat: "Det är verkligen inte lätt för ledarna ute i klubbarna att planera för verksamheten." Visst kan YBK vid det här laget neka Stråhle en övergång, men det gör man ju bara inte.


Storebror Magnus Bergman har lyckats locka över lillebror Jonas med samma efternamn till Ysby BK från SBK. Jonas kommer att tillföra mycket rutin och kvalité till klubben med det stora manfallet. 

Besnik Mazreku, Besarts äldre bror har bestämt sig för att gå till Skottorps IF. Senast Besnik spelade seriematch var i LTIK 2005. Besnik kommer att tillföra en hel del till SIF, om han är på rätt humör så är han en duktig div. sex spelare.


Fatmir Bekteshi, Patrik Marku, Lutfi Begu och Keenan Ramanadi har samtliga med största säkerhet bestämt sig för att börja spela i BKW. Det kan komma väl till pass då truppen behöver drygas ut sedan man fått något nyförvärv mindre än man räknat med. De tre förstnämnda spelade sist i LTIK, medan Keenan spelade med LFKs juniorer och en del med samma klubbs bilaga.


Walldia har som första lokala klubb efter LFK träningsmatchs premiär i morgon (lördag) mot Skånes-Fagerhults IF. Kl. 13 00 på gruset i Veinge spelas matchen. För er som vill se LFK få sig en rejäl genomkörare rekommenderar jag Sannarps konstgräs kl. 14. 00 där de möter hårdsatsande IS Halmia.


Trevlig helg! / P. 


Kommentarer
Postat av: Hans

Sicket jävla gissel med föreningar som ISÖ. Stolpskott! Ha era åtaganden klara i tid för jävelen! Titta dock på everysport, där står det enkom om en söder och en norr-sexa. Inget om en mellersta. Örnia ligger där i södra. Hur kommer det sig?

Andersbergs 2. Brist på fantasi? =)

2008-02-22 @ 18:42:29
Postat av: Åberg

"Ok för att klubblösa spelare och spelare som inte spelat på ett tag byter klubb"

Hur ska en klubblös spelare kunna byta klubb?

F.ö så är det ju kul att du äntligen vågar på dej en "sågning", även om de är en lightversion.... Värmer ett sågarhjärta som mitt.
Du är inne på lojaltet i fallet Johan, är det någon som vart lojal sin klubb är det nog den gossen. Han har, om jag hört rätt, vart tydlig ganska tidigt om ett ev byte. Man kan tycka att spelaren i fråga är en svikare osv.. Är man en svikare, fast man ger klubben chansen att visa att man försöker lösa problemet med spelare, och sen byter när man märker att de inte sker något överhuvudtaget??
Jag tycker inte de.
Många klubbar därute är jävligt flata och tar för givet att spelarna ska ställa upp. Bosse, denna legendariska YBK:are är väldigt duktig å engagerad på många sett. Men ibland blir det nog för mycket prat och för lite gjort.. YBK finns nog inte som seniorlag om nåt år. Så det här med lojalitet i detta fallet är som en droppe piss i toaletten....

Jag anser även att Paolo Maldini är den störste fotbollsspelaren som någonsin har funnits. Men de är en annan historia.

Lycka till i serien! De lär ni behöva....

2008-02-22 @ 20:02:46
Postat av: Stråhle support

Stråhle jaha har hade normalt sett inte varit någon som helst förlust för YBK då han endast agerade bänkvärmare förra året de matcher han spelade från start var på grund av brist på folk. Platsar han i Genevad/Veinge har dom blivit klasser sämre än var dom har varit de senaste åren. En del kanske borde ha lite mer klubbkänsla och lite mindre hybris Johan Stråhle! Så grattis Genevad/Veinge till urusla uppspel och en kille som kan hålla bänken varm i bästa fall!

2008-02-22 @ 20:03:40
Postat av: YBKare

Stråhles övergång är svår... han gör väl det som känns bäst för honom såklart. även om jag kan känna att jag aldrig hade lämnat ett sjunkade fartyg. för johans egen del så undrar jag om det inte varit bättre om han "dominerat" i YBK än att vara bänkvärmare i Genevad/Veinge?? så han kanske inte gör vad som är bäst för honom?? och det gör väl oss alla förvirrade kan jag tänka mig. Men YBK klarar sig alltid. så pass länge har jag varit i föreningen, att jag misstänker att några gamla (och yngre för den delen) rävar visar sig så småningom...

2008-02-24 @ 23:26:14
Postat av: Fredrik Nordstrandh

Ha ha.... Peter Åberg kan ju fotboll.....
Paolo Maldini är den störste..VARJE DAG!

2008-02-25 @ 11:00:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0