Hemma igen

Ibland undrar jag om en skidsemester verkligen ska kallas för just semester. Man kommer hem bra mycket tröttare än vad man var när man gav sig iväg. Benen känns som betong efter alla åk och huvudet är tungt efter 16 timmars bussresa.  Väger man fördelar mot nackdelar på att åka på skidsemester så är det faktiskt knappt att fördelarna vinner. Det är en lång, jobbig resa, man får ha obegränsat med packning, en öl kostar 70 spänn, man har snön och vinden piskande i ansiktet, det är kö överallt osv. Allt detta har man dock överseende med då det magiska ögonblicket inträffar. Man står högst upp berget i nyvallade skidor och solen glänser, man kastar sig ut och känner hur perfekt skidorna glider mot den nypistade snön, det liksom visslar om de vassa kanterna när man far fram. Just då skiter man i allt det jobbiga med skidsemester i övrigt. Det är naturligtvis skönt att koppla bort arbete och skola under några dagar också.

LTIKs träningar har såklart rullat på utan mig. I söndags var det återigen dags för Hökafältet och en nätt löprunda på sex km. Sedan vidare till Skottorpshallen för passnings och teknikövningar samt spel varvat med styrka. Unge Oscar Gustavsson var på nytt tongivande i spelet inomhus, det är glädjande, kanske blir 2008 talangens år. 25 gubbar fanns på plats under träningen.

Tisdagens träning på gruset i Veinge inleddes med uppvärmning och sedan teknikövning, efter det spel på liten plan varvat med styrka, sedan en uppspelsövning och slutligen så kördes spelarna slut av Mats i backen. Emil Olsson såg het ut under spelet och sprutade in mål, nye Anders Kallin var säkerheten själv och gjorde i princip inga misstag. 22 man deltog under passet.

Torsdagens träning ställdes in pga. stormen. Flera utav de tappra studenterna i Halmstad körde dock träning på egen hand med löpning och styrka på Östrastranden med saltvattnet piskande i ansiktet. Strongt!

Anders "Slangen" Gustavsson från Ränneslövs GIF till Våxtorps BoIS? Intressant!

Landslagets trupp ser ju riktigt spännande ut. Mest nyfiken är jag på Rasmus Lindgren (före detta LFK-dominanten Kalle Lindgrens yngre bror), han har gjort det bra som defensiv mittfältare i Holländska Groningen och kan tänkas vara den man som för gott petar Daniel Andersson som andra alternativ på den positionen efter Linderoth. Ska bli spännande att se vad Sebastian Larsson och Markus Berg kan göra också.

Förutom dessa tre fanns dessutom en rad andra unga, intressanta EM-alternativ som Stoor, Safari, P. Larsson (fantastiskt kul för HBKaren), Holmén och Djuric. Bra att Lagerbäck låter givna spelare som Mellberg, Ljungberg, Zlatan, Allbäck och Alex vila, och framförallt att mediokra spelare som tidigare nämnde Andersson, A. Johansson och Prica (återkommer till den här mannen) lämnas hemma.

Några namn saknades, som Granqvist, J. Olsson (ligger den fula stämplingen honom månde i fatet?), Wendt, Bjärsmyr (yttermittfältare i Änglarnas första träningsmatch för året !?!), Stenman och A. Farnerud. Men man kan inte få allt och i stort måste de allra flesta vara nöjda med den spännande truppen.

Prica ja, som de allra flesta har förstått så är han ingen personlig favorit för mig. Missförstå mig rätt, det finns ingen svensk anfallare i Allsvenskan som är bättre (bortsett en viss Henke då), han sägs dessutom vara den bästa huvudspelaren offensivt av alla spelare i de senaste landslagstrupperna, han har sprutat in mål i Danska ligan (vann skytteligan förra året).

Nu har Prica då kommit till en av de bästa ligorna i världen och direkt levererar han. Fortsätter Prica att göra mål i Sunderland kan han givetvis bli svår att komma runt i en EM-trupp. Men faktum kvarstår, han levererar inte i landslaget och har aldrig gjort. Kanske kan PL bli den sista lilla kicken som får honom att ta det sista steget också i landslaget. Men visst finns det många andra spännande alternativ. Är uteslutningen i truppen mot Turkiet kanske ett tecken på att Lagerbäck tillfälligt tycker att andra går före efter Pricas halvtaskiga insatser mot Costa Rica och USA?

Mellberg platsar alldeles säkert i Juve. Häftigt!

Isak får nog finna sig i att vara andremålvakt i landslaget också, trist att ingen flytt blev av. Nu är en skada på Hart det enda som kan rädda hans ställning i landslaget.

Lite blekt av HBK att bara spela 1-1 i träningsmatchen mot LB 07 tycker jag. Kul att Ajsel gjorde mål och var duktig, det kan behövas nu när Djuric är borta. Prent verkar dessutom gå från klarhet till klarhet. Nästa träningsmatch HBK spelar på Sannarps konstrgräs ska jag försöka se (i morgon lördag kl. 13. 00 mot TFF).

Nu ska jag kolla På spåret, ny träning i morgon (lördag), intrerncup i Lagaholmshallen, alltså ingen träning och inget Höka på söndag, skönt!

Trevlig helg! / P.

Kommentarer
Postat av: Conny

Sarligt det där med skidor. Sliter oerhört på hälsenorna. Är lite skeptisk till dina källor. Ordet "tongivande" är faktiskt helt missvisande om det inte åsyftar en falsk ton. Att använda det som beskrivning av någon som rent fysiskt existerar i en idrottshall tillsammans med en fotboll och andra människor känns inte rätt. Något mer måste krävas.

2008-02-02 @ 13:32:34
Postat av: Mr. G

Jag kan härmed avslöja Plogens källa och även källans exakta uttalande, som skedde via sms hela vägen till Åre, eventuellt har budskapet förvrängts på vägen.

"Många inklusive jag hyllade Oscar, kvick i fötterna och bra inställning, jobbade hem bra med."

Så uttalde JAG mig angående Oscar på söndagens träning. Hittar inga större superlativ där, men det är möjligt att man kan utläsa tongivande eller dominant eller superb eller något annat därur.

/G

2008-02-02 @ 15:28:44
Postat av: Tongivande

"tongivande" är väll inget ord som någon har eller kommer att använda om dig Conny.

2008-02-04 @ 20:22:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0