Silly season

Hade väl hoppats på lite mer, men här kommer i alla fall de övergångar jag har koll på hittills. Som vanligt följer det med lite kuriosa. De flesta lagen verkar ha sina trupper intakta och det är naturligtvis det viktigaste för att lyckas. Har man lyckats knyta till sig ett hyfsat nyförvärv är det inte fel om det kommer upp här på bloggen då det där med övergångar ofta sprider sig som ringar på vattnet. Så kontakta mig gärna!

KHFF:

Conni Jensen född -88 har man knutit till sig från Rössjöholm. Kvick spelare som är duktig på djupet.

Ulrik Persson är nygammal och återvänder till KHFF från Wisseltofta där han varit spelande tränare. Var oftast vänsterback under sin förra sejour i KHFF.

Kim Dalman född -90 kommer från Markaryd, har dock varit utlånad till Råstorp/Timsfors under säsongen. Frejdig ytterback, ett perfekt nyförvärv med bra fotbolllskropp.

Nenad Pavlovic har man fått över från Lidhult. Rutinerad och snabb forward. Spelade förra säsongen för SIF. Blir också damlagstränare i KHFF.

Niclas Stridh är ytterligare en rutinerad kraft man lyckats få med sig. Kommer närmast från Råstorp/Timsfors och kan spela både yttermittfältare och försvarare.

Björn Ottosson har valt att lägga skorna på hyllan. Kristian Åkesson var nära en övergång till LTIK, men han valde i sista stund att stanna kvar. Det hade så klart betytt mycket för LTIK om han valt att gå över, samtidigt betyder det minst lika mycket för KHFF att han blir kvar. Vi i LTIK hoppas att han någon gång kommer tillbaka och hjälper sin moderförening, dit han alltid är välkommen. Henrik Fridberg uppvaktades av sin moderförening Rössjöholm, men har också valt att stanna kvar. Medan LFK gärna ville ha tillbaka Jonatan Jacobsson, men även han valde att bli kvar i skogen ett år till. 

Man har väl inte lyckats knyta till sig några superförvärv, samtidigt har man några riktigt duktiga spelare i laget redan och det viktigaste var så klart att behålla dem. Nyförvärven breddar och det kan behövas med tanke på att KHFF kanske inte kommer att ha något B-lag nästa år utan två stycken A-lag. Man har ansökt om att få spela med Hishult i sexan och Kornhult i femman. Trevligt för B-lagsspelarna att få lira i en A-lagsserie så klart, samtidigt frågar man ju sig hur väl de kommer att kunna hävda sig. KHFFs B-lag rosade inte direkt marknaden förra säsongen. Inget är dock klart! Vad gäller förstalaget så blir det av allt att döma en framskjuten placering i den ganska så svaga division fem-serien.

SIF:

Markus Hultin bestämde sig i dagarna för att stanna i SIF. LFK ville gärna ha över honom och Hultin var sugen på en övergång. Arbetet ställde dock till det och i o m att han inte skulle kunna träna i den utsträckning han själv hade velat så fick han tacka nej till LFK. Nu får SIF behålla sin viktiga spelare och det betyder mycket, Hultin kommer att ge järnet för att SIF nästa säsong ska få revansch för den mediokra insats laget gjorde i år. På tal om Hultin. I och med att föreningen får tillbaka den före detta spelande tränaren Daniel Bergman från Sennan så seglar man faktiskt i mina ögon upp som lite av favoriter i det getingbo som sexan kommer att bli nästa säsong. Kan man dessutom knyta till sig Thomas Karlsson, som har slutat i Båstad, så gör det dem naturligtvis ännu starkare. Thomas har varit en Båstads bättre spelare under säsongen. Daniel Bergman kommer att bli en av sexans absolut bästa spelare nästa säsong, det vågar jag lova. Sabri Berhami har lämnat för LTIK och talangen Simon Olsson född -94 har lämnat för HBK.

GIF/VIF:

Har fått den rutinerade och kvicke Thomas Filipsson från YBK. Samtidigt blir man troligtvis av med Johan Stråhle, som förmodligen kommer att bosätta sig i Österrike, där han skaffat flickvän. LTIKs Oscar Gustafsson har tränat med laget och GIF/VIF har uppvaktat honom. Oscar har väl inte bestämt sig till 100 %, men jag kommer naturligtvis att göra allting för att få honom att stanna. I dagsläget har LTIK ett starkare lag än GIF/VIF och Oscar har goda möjligheter att jobba till sig en A-lagsplats i den förening han spelar i nu. Samtidigt har han fyra kusiner i GIF/VIF i bröderna Hansen och det lockar säkert lite grand att få spela i det ungdomliga laget. Förutom Filipsson har man fått tillbaka de två femtonåringarna Armin Darban och Kewin Hansen från Astrio, båda de här spelarna kommer att konkurrera om en A-lagsplats.

I laget som avslutade seriespelet i höstas fanns dessutom redan ynglingar som Alexander Nilsson (-94), Mattias Kjellsson (-91), Robin Persson (-93) och Lukas Andersson (-93), i B-laget vimlar det dessutom av ynglingar. Ska GIF/VIF ha chans till en framskjuten placering i sexan nästa år måste man få tillbaka rutinerade krafter som Kalle Weeks och Björn Olsson, eller få en sådan som Jens Axeldahl att börja spela med igen. Samtidigt som man blir helt beroende av att Johan Svensson och Mikael Johansson kör på för fullt ett år till. Man har på sikt ett kanonlag på g om man får behålla alla talanger, men jag tror inte att man ska räkna med framgångar redan till nästa säsong.

I o m att Kewin kommit tillbaka från Astrio finns det en möjlighet att hela fyra bröder Hansen kommer att kunna spela i A-laget samtidigt. Jag tror att Kewin har goda chanser till A-lagsspel, storebror Robin är given, blir kanske lite värre med storebröder Oliver och Andreas. Men båda är och nosar, så det kan hända, det hade varit skoj och förmodligen unikt om de fick spela tillsammans. Markus Kjellsson sägs även i år vara på väg till RGIF. Mattias Kjellsson och Alexander Nilsson tränar med LFK J. Ulf Wernersson kommer troligtvis inte att spela med själv längre då han som bekant slutat som tränare och ersatts av Mattias Berggren.

SBK:

Har inte hört något. Man tappar Rasmus Larsson och Peter Andersson till LFK. I fallet Rasmus kan det inte räknas som någon större förlust då han bara spelade med ett fåtal matcher och tränade ännu mindre. Di gamle sägs köra på ett år till och det innebär att det kommer bli ett helvete att möta SBK nästa säsong. SBK älskar derbyn! Samtidigt tror jag i dagsläget inte på en topplacering för det röda laget nästa säsong.

VBoIS:

Sägs satsa på de egna unga spelarna till nästa säsong, de som tränar kommer att crediteras. Detta är något man kommer att tjäna på på sikt, samtidigt innebär det kanske att nästa säsong blir ett mellanår om man jämför med årets klart godkända säsong.

HIS:

Sägs ha spelare på G från Båstad, det behövs verkligen! Fragoso stannar kvar, laget övervintrar, kommer tillbaka nästa säsong och förmodligen kommer de ju att få stryk i princip i varje match. Men fotboll ska ju bara vara roligt!

BKW:

Har fått tillbaka nygamle Robert Elmberg som haft uppehåll ifrån fotbollen den här säsongen. Spelade förra säsongen ordinarie i LTIKs A-lag. Man har dessutom knutit till sig mittfältaren Kastriot Svarca född -91 från Båstads GIF. En spelare jag vet nada om. Man har tappat Daniel Nilsson till LFK och Markus Pettersson till LFK J. Manfred Walldén provtränar med LFK, men jag tror att han blir kvar i BKW. BKW ska inte behöva bli sämre nästa säsong, de unga spelarna blir ett år äldre, det kan och bör räcka till en minst lika bra placering som femteplatsen från i år. Daniel Nilsson är en ganska tung förlust då han varit lagets absolut bästa spelare under säsongen.

KIK:

Vet jag ingenting om. Har inte pratat med Klippfors på ett tag. Jag tror att man är ganska så nöjda med det man har och det bör räcka till en hyfsad placering i femman nästa säsong.

RGIF:

Får behålla det mesta som det verkar och man får troligen in Markus Kjellsson från GIF/VIF, ett bra nyförvärv om han satsar. De äldre spelarna har "lovat" att ställa upp och träna bättre nästa säsong. Jag är tveksam... Dessutom spelar Henrik Olsson, Henrik Ragnarsson, Magnus och Fredrik Nilsson innebandy en bra bit in på försäsongen. Blir det inte mer än fem till tio man på grusträningarna i Januari kan LTIK troligtvis räkna in ett extra nyförvärv i Daniel Hellsten. Hellsten missar i princip aldrig en träning och är ganska så less på att det inte är något folk på RGIFs träningar. Han är dock helt inställd på att köra en säsong till i laget med motiveringen -"Man lämnar inte ett sjunkande skepp!" Blir det ingen bättring är han dock inte alls främmande för att komma tillbaka till sina kamrater i moderföreningen LTIK mitt under försäsongen. På pappret har RGIF fortfarande ett lag som bör bli ett topplag i femman nästa säsong. Samtidigt är det en rad andra variabler som spelar in. Jag tror dock på tränaren Per-Anders Andersson, som är omtyckt och kunnig.

YBK:

Vet inte så mycket... Dallas och Blerim lär dock ha ett par ess var i rockärmen. Kan man få Korpen-skytteligavinnaren Edin Mehmedovic att spela med ute också är det ett bra nyförvärv. Man tappar Thomas Filipsson till GIF/VIF, Richard Frankland till LTIK och Magnus Bergman (tränare) till Trönninge IF. Klara nyförvärv har man fått i Visar Demaj, Azem Peci och Shpetim Hajrullahi. Samtliga kommer från början ifrån LFK J, Peci har dock spelat lite grand med SBKs B-lag under säsongen som var.

LFK:

Har gjort bra nyförvärv i Daniel och Dennis Nilsson samt Rasmus Larsson. Dessutom får man tillbaka Alex Pettersson och David Pinot efter uppehåll respektive skada. Man flyttar också upp Anton Tideman och Filip Josefsson i seniortruppen från juniorlaget. Kewar Behktari, Simon Vedin och Manfred Walldén provtränar med laget. Markus van Horik verkar man gå miste om, han sägs gå till Leikin. Tränartrion har börjat bra och får de bara möjlighet att arbeta i lugn och ro med laget kan LFK gå uppåt igen, inte minst med tanke på att ungdomsverksamheten, som varit under all kritik, nu ses över på ett rejält sätt. LFK ska nog inte räkna med att kunna ta klivet upp i tvåan direkt. Fredrik Johnsson har lämnat för Markaryd. Lite märkligt anser jag då jag tror att han hade haft goda möjligheter till en ordinarie plats i laget.

LTIK:

Har främsta nyförvärvet i rutinerade Richard Frankland född -76 från YBK. Frankland tänkte lagt skorna på hyllan, efter åtta säsonger i YBK och ett par i SBK, när LTIK uppvaktade honom. Frankland ser det som en nystart att börja spela i LTIK och kan han bara vara med fullt ut så är han ett kanonförvärv. Precis den typ av spelare som LTIK behöver. Rutinerad pådrivare med stor arbetskapacitet och bra vänsterfot. Enligt en före detta lagkamrat blir Frankland LTIKs bästa spelare och enligt en före detta tränare tillhör han en av seriens absolut bästa. 

Per-Åke Karlsson född -79 har också valt LTIK. Målvakten bor i Lilla Tjärby och kom själv och frågade om det fanns plats i truppen. Spelade senast i YBK, men det var ett antal år sedan. Jag har sett väldigt lite av honom, men jag tror att han får svårt att ta någon av målvaktsplatserna ifrån Jonas Nilsson och Morgan Johnsson i LTIK. Samtidigt förklarade Morgan redan inför förra säsongen att han gärna spelade lite som utespelare också, vilket han tidigare gjort med den äran, bl a firad skyttekung ett år i B-laget för några säsonger sedan med elva mål. Dessutom är det aldrig fel att få in en extra målvakt. Saknas en av två på ett träningspass tvingas en utespelare in i kassen och det är inte optimalt. 

Sabri Berhami född -85 har även han kommit till LTIK. Sabri spelade en del matcher i SIFs B-lag under hösten och han var en av Vintercupens bästa offensiva spelare med sina fem mål. Sabri har innan den korta tiden i SIF hållit uppe med fotbollen efter ett otäckt benbrott som han drabbades av för ett antal år sedan. Sabri var vid tiden för benbrottet målspruta i både LFKs J- och B-lag, om han inte skadat sig hade han flyttats upp i LFKs seniortrupp det året under Haglunds ledning. Sabri är en renodlad forward och har alltid gjort mycket mål, satsar han rejält och kommer igång med kroppen så blir han bra nästa säsong i LTIK. Sabri är äldre bror till LFKs Nijazi Berhami. 

Mikael Rybert född -86 från Dingtuna GIF (femman i Västerås) är en ytterback/yttermittfältare som jag ännu inte sett spela och därför inte ska uttala mig om. Samma sak gäller rutinerade Anders Sävström född -79 från Långberg (Nyköping) som är försvarare, han har hållit uppe med fotbollen under ett antal år men väljer nu att ta upp spelandet igen.

Till spelarförluster räknas endast en spelare ännu så länge och det är Thomas Nilsson som har valt spel i klubben Vittsjö (Skåne). Övriga studenter som lämnat laget är fortfarande LTIKs spelare och i o m rådande lågkonjunktur har ett par av spelarna öppnat för en fortsättning både på Halmstad Högskola och i LTIK.


LTIK ser ut att gå miste om Johan Gustafsson. Han har provspelat för en klubb på motsvarande nivå som LFKs i Österrike och han har gjort det så pass bra att han blivit erbjuden ett relativt lukrativt kontrakt för att vara på den nivån av Wien-klubben. Johan som också har flickvän i Österrike funderar i skrivande stund på hur han ska göra. Hade jag varit Johan hade valet varit ganska lätt. Att han var en av de som varslades om uppsägning ifrån DIAB borde inte göra beslutet svårare.... Kontraktet med Wien-klubben sträcker sig över nästa säsong. Det blev också klart under fredagen att Johan kommer att spendera kommande fotbollssäsong i Österrike.

Simon Vedin tränar som bekant med LFK och det kommer han att göra Januari ut innan något beslut tas angående honom. Simon säger i skrivande stund varken bu eller bä, han vill först veta att LFK verkligen vill ha honom innan han tar ett eget beslut. Att harva ett år som ren B-lagsspelare i klass 1 hägrar dock inte. Ser LFK potential i Simon kanske han bör ta beslutet att gå över, LTIK faller inte utan Simon, samtidigt som vi känns vassare med honom då han är ett våra absolut främsta offensiva vapen.

Oscar Gustafsson tränar som skrivet med GIF/VIF. Jag tror dock att han stannar i LTIK.


Är du en kraftfull mittback med bra huvudspel får du gärna höra av dig till mig. Det är det vi mest letar efter just nu i LTIK. Jim Nilsson är en utmärkt stötande mittback, men han kan inte träna fullt ut och kan sällan fullfölja varken matcherna eller säsongerna totalt sett nu för tiden.

När LTIK var som bäst och tvåa i kommunen efter LFK och topplaceringarna i femman radades upp var faktiskt den i nu Allsvenskan spelandes Joakim Wulf nära en övergång till LTIK. Jonas Pettersson var mycket stabil i LFKs A-lag och det fanns ingen anledning att peta honom till Wulfs fördel. Därför valde Wulf att träna ett par pass med LTIK efter en säsong, i samma veva meddelade då Pettersson att han skulle bli pappa och därför tänkte trappa ner med fotbollen. Wulf fick reda på att han skulle bli förstavalet nästa säsong och sedan har det liksom bara rullat på.

När Haglund lämnade LFK för Elfsborg sägs det att de enda spelare han överhuvudtaget funderade på att ta med sig var just Wulf och Anders Slangen Gustafsson. Nu återförenas alltså Wulf och Haglund i Allsvenska Elfsborg och även om han är värvad som andremålvakt så har han en riktigt hyfsad chans att ta förstaplatsen då Abbas Hassan inte heller är sådär jättebeprövad. Samtidigt är Hassan så pass bra att det inför den här säsongen var helt jämnt mellan honom och landslagets Wiland. Kul med två halländska målvakter i Elfsborg. Hassan värvades till Elfsborg från Falkenbergslaget Arvidstorps IK. Där dubblerade han i ett par säsonger i både A- och B-lag och LTIK mötte AIK flera gånger under de här åren, därför har jag själv ställts mot Hassan vid ett par tillfällen.

I övrigt i LTIK kan jag nämna att vi funderat mycket på hur vi skulle göra med B-laget. Skulle vi välja att gå upp i Klass 2 eller skulle vi ställa vår plats till förfogande? Det blev till att ställa fördelar mot nackdelar. Personligen hade jag nog helst sett att vi stannat kvar i Klass 3 och låtit BKW eller kanske framförallt SIF ta vår plats. Nu blir det förmodligen dock så att vi tar platsen i Klass 2 och detta beslut har tagits i linje med vad de flesta spelarna tycker och då står jag naturligtvis bakom beslutet. Mina tankar om att stanna kvar grundar sig främst i att jag inte tycker att vi fyllt luckorna tillräckligt bra för de spelare som lämnar, eller förmodligen lämnar. Jag är inte särskilt orolig för A-laget, vi kommer att få ett slagkraftigt lag som kommer att vara med och slåss i toppen även nästa säsong.

B-laget blir de som tappar i slagstyrka om inte luckorna fylls igen. Nu kan de ju klart fyllas igen... Men Oscar Gustafsson, Henrik Olsson och Miridon Berisha har varit tre stycken tongivande spelare i B-laget i år, de kommer att utvecklas till nästa säsong och fylla luckorna i A-laget väl, men vi tappar ju då förmodligen dem i B-laget. Samtidigt har två stycken andra viktiga B-lagsspelare försvunnit i innermittfältaren Thomas Nilsson och lagkaptenen Anders Jönsson. Vi kommer även att låta spelare ifrån P15-laget få känna på spel i B-laget nästa säsong, det måste vi göra för att säkra för framtiden.


Det är duktiga och välskolade killar som kommer att vara med, frågan är dock om inte Klass 2 blir för tufft? Visst Klass 3 håller väl ingen högre nivå så det kanske är utvecklande med bättre fotboll i Klass 2, men samtidigt kommer vi i vissa matcher att möta lag som är bättre än de som A-laget kommer att möta i sexan. Är vi med bra i matcherna och plockar våra poäng har vi bara att vinna på att gå upp. Förlorar vi varje matchen med fyra, fem mål kommer det att få en negativ inverkan på hela truppen. Samtidigt är det väl kanske lika bra att ta chansen, vi vet inte när den kommer igen och det är kanske som Tjovve säger, -Vinner man en serie får man ta konsekvenserna, vi vann ju för att få gå upp!

Trevlig helg! /P. 


Kommentarer
Postat av: olofsson

däckan, eken, toff räknas inte som förluster??eller de ska pendla hela året?? tycker även det går att nämna att vi får tillbaka en tung back i Robban och årets kille Anton Viebke ska in i lumpen!!ett rent byte där ju på högerbacks platsen

2008-12-21 @ 09:58:25
Postat av: Plogen

De som du nämner, plus Harven har inte valt att lämna för någon annan klubb under frimånaden. En, ett par, kanske samtliga kan komma att spela med oss nästa säsong eftersom att arbetsmarknaden ser ut som den gör.Vad gäller Robban och Viebke så kan man nämna dem, eller också låta bli. Robban har ju varit med från och till i år, vilket Viebke också kommer att vara nästa år.

2008-12-21 @ 13:01:40
Postat av: Anonym

Hördé att KHFF gjort klart me Nijazi, Räknas det i så fall som en "supevärvning" enligt dig plogen ?

2008-12-21 @ 13:17:05
Postat av: Persson

Är Kristian välkommen?

Han sviker ju sin moderklubb!

2008-12-21 @ 14:36:08
Postat av: Hishulta-Börje

Glöttigt!!!!!!!!

2008-12-21 @ 15:43:51
Postat av: Plogen

Kan KHFF få över Nijazi så blir han en klar förstärkning, han kommer att gå rakt in i laget och han får självklart ses som deras bästa värvning. Supervärvningar gjorde enligt mig KHFF förra året när man lyckades komma över Jonte, Ola och Krille. Nijazi är inte av någon utav de här spelarnas kaliber. Men han blir bra i femman.För mig och de flesta andra inom vår förening är Krille alltid välkommen tillbaka. Alla behöver självklart inte tycka lika dant! Man spelar i första hand där ens umgängeskrets finns, Krille har inga nära vänner i LTIKs seniortrupp längre, det va ju över tio år sedan han lämnade. Det har han däremot i KHFF och det väger naturligtvis tungt.Med samma resonemang skulle Conny och Håkan ses som svikare av SBK respektive GIF/VIF för att de spelar i LTIK. Trots att det egentligen är ganska logiskt att de gör det då i princip hela deras umgängeskrets finns i LTIK. Dessutom lämnade de sina moderföreningar vid en tidpunkt då LTIK spelade i två divisioner högre än de föreningarna de lämnade.

2008-12-21 @ 16:22:29
Postat av: biskoppen

Här kommer mitt julkort;

http://www.svenskafans.com/grusplan/artikel.asp?id=270825

Postat av: Anonym

Väl formulerat Plogen ang Krille,för övrigt vill jag bara tacka för ett trevligt läsår,din sida är alltid rolig att läsa även om den är en smula rödblå.Men det är ju fullt förståeligt.Nästa säsong så är det upp till bevis,jag tänker på din kommentar om att LTIK skulle vara starkare än GiF/Vif.GOD JUL Å GOTT NYTT

2008-12-21 @ 18:36:33
Postat av: Nebo-Kungen

Glömde skriva mitt signumpå artikeln ovan.

2008-12-21 @ 18:38:35
Postat av: Plogen

Tack detsamma! Och tack för att du följer min blogg. Du svarade aldrig på vem som enligt dej varit bäst i GIF/VIF under den här säsongen efter inlägget med Laholmslaget.I nuläget är LTIK starkare, mycket kan hända, jag gör min slutgiltiga bedömning inför seriestarten, bl a efter att LTIK och GIF/VIF mötts i en träningsmatch. Där borde både du och jag få en fingervisning om hur lagen ligger till.

2008-12-21 @ 19:09:48
Postat av: Nebo-Kungen

Nu när du nämmner det så stämmer det faktiskt att jag glömde skriva att,självklart var Micke Johansson den bäste spelaren i dom Grönvita kämparnas dress.För övrigt så tror jag att Bergren är rätt man att få ordning på klubben,bra med en persson utifrån.

2008-12-21 @ 20:32:45
Postat av: Anonym

Du nämnde inte Hur läget ser ut i Laholm, vet du ngt om det eller ?

2008-12-21 @ 22:50:14
Postat av: Toff

Härlig läsning ännu en gång plogen! Underbart att få läsa et nytt inlägg såhär innan jul =)

Kul att man ej räknas som förlust än också, även om jag inte vet vad som händer de närmsta månaderna...men jag är sjukt sugen på att spela med er igen! Men först måste jag hitta ett jobb i laholm eller nått haha! (Tips på konstruktörsjobb får gärna lämnas till mig snarast!)P.S Kul att se att Bröö äntligen tagit tag i sitt fotbollsintresse..jag tror han kan bli lite av årets skräll..ge han rätt träning och han dominerar! Så kom nu ihåg alla trogna Plogenläsare, kom ihåg vem som först tippade Anders "bröö" Sävström till årets skräll! =)

2008-12-21 @ 23:53:36
Postat av: Tolfte spelaren

Rolig blogg det här!

2008-12-22 @ 12:04:52
URL: http://stopptid.blogg.se/
Postat av: Olofsson

Alla bra fotbollsspelare är väl alltid välkomna till LTIK?!inkluderat Krille. Kul att höra att det finns hopp om årets killar toff o eken fortfarande! för övrigt gjorde ju sabri första träningen med LTIK igår och visade att målsinnet är där mycket kul!

2008-12-22 @ 20:25:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0