Plogens Laholmslag 2007

Många spelare har varit duktiga under året och förtjänar att hyllas. Eftersom LT inte längre tar ut något LT-lag så får väl jag göra det här på min blogg istället. Laget innehåller en hel del Walldianer, då de som enda lag från kommunen vann sin serie samt Ränneslövare, då de ju faktiskt har det bästa laget i kommunen efter LFK.

Målvakt: Jacob Olovsson, Ränneslövs GIF. Fick förtroendet i RGIF från försäsongen och släppte aldrig sin plats. Oerhört stabil när lagets försvar i början darrade en hel del. Säker med fötterna och duktig på linjen. Tyvär försvann han under hösten från Ränneslöv till annan ort. 

Högerback: Petter Johansson, Skottorps IF. Snabb, stark och brytningssäker. Är inte rädd för att ge sig ut på offensiva raider. Bäst i Skottorp under säsongen.

Mittback: Peter Andersson, Skogaby BK. Fortfarande den bästa backen vi har i kommunen. Gör naturligtvis väldigt få misstag på den nivå han spelar nu. Oerhört stark i kroppen, vinner allt i luften, spelar enkelt och styr hela laget framför sig. Moderklubb: LTIK.

Mittback: Johan Nilsson, Ränneslövs GIF. Fick chansen i A-laget efter en del skador, släppte inte sin plats efter det. Går sällan bort sig och spelar med stort lugn trots sin unga ålder.

Vänsterback: Sonny Nilsson, Ränneslövs GIF. Mycket spelare från RGIF i de bakre regionerna. Ränneslöv fick sent ihop sin backlinje på ett bra sätt. Rutinerade spelare som Andreas Randevik, Daniel Paulisson och Daniel Hellsten hattades runt på många positioner och försvaret fungerade dåligt. Först med Sonny och Johan som mittbackar började det stämma och Ränneslöv tog den eftertraktade div. fyra platsen. Sonny är som jag skrev egentligen mittback. Här får han dock gå som vänsterback. Bra på huvudet och bra passningsspelare.

Högerytter: Mikael Dahlgren, Ysby BK. Flyttades under säsongen upp från sin högerbacksposition till högerytter av tränare Peter Åberg. Ett lyckat drag, "Dallas" bidrog på ett bra sätt till offensiven, kan ibland vara oerhört gnällig på plan, men framförallt är han en enorm lagsspelare med hjärtat på rätta stället. Elva mål i serien är såklart imponerande av en mittfältare som dessutom spelade back halva säsongen.

Innermittfältare: Johan Green, BK Walldia. Har betytt väldigt mycket för BKW under säsongen. Bra teknik, oerhört snabb, obegränsad arbetskapacitet. 13 mål och åtta assists i serien. Kan bli en överaskning i LFK i år.

Innermittfältare: Kim Håkansson, Skogaby BK. Således två duracellkaniner på mitten. Yttermittfältarna får komma in och hjälpa smurfarna på mitten vid insparkarna. Kim klev fram som bäste målskytt i SBK sedan lillebror Jimmy drabbats av en ryggskada. Elva fullträffar är naturligtvis bra för en mittfältare. Kim är överhuvudtaget en underskattad spelare, snabb, stark, stor arbetskapacitet och funktionell teknink. Som han uttryckte det själv: -I år har jag inte skyfflat lika mycket som tidigare.

Vänsterytter: Patrik Åkesson, BK Walldia. Tränare "Packi" bidrog mycket till BKW: s härliga offensiva spel under säsongen. Han vann den interna poängligan med 12 mål och 21 assists. Starkt naturligtvis, de 21 assisten vittnar om stor spelförståelse av en riktig lagsspelare. 42 mål på 141 matcher i LTIK.

Forward: Kenneth Einarsson, Skottorps IF. Kom trea i skytteligan i div. sex med sina 16 kassar. Stark och oerhört tung att möta, lite småful, men allt som oftast först på bollarna i straffområdet, duktig huvudspelare.

Forward: Daniel Eriksson, BK Walldia.  27 mål i serien förklarar naturligtvis det mesta i valet av "Eken" till en av forwardsplatserna. Oerhört snabb, skapar många chanser till sig själv genom detta i varje match och naturligtvis så sitter då några kassar. Målsinnet är trots alla mål inte "Ekens" starkaste sida, snarare då självförtroendet som gör att han aldrig slutar tro på sig själv och fortsätter att gång på gång ta avslut. Han är den största målskytt jag spelat med. "Eken" öser in mål i vilken div. han än spelar. När LTIK låg i fyran gjorde han t.ex. över tio mål. Totalt har han gjort 62 mål på sina 100 matcher i LTIK-tröjan.

Andra spelare som jag efter nogrannt övervägande inte låtit vara med i laget, men som ändå var nära är:

Håkan Johansson, SBK. Gammal är äldst och "Cralle" tillhör fortfarande de bättre måvakterna i kommunen.

Jonas Nilsson, BKW. "Jontes" oväntade målvaktsinnhopp blev en succe i Walldias unga lag och enligt "Packi" är det "Jonte" som startar de flesta av lagets vackra anfall genom att konsekvent rulla ut bollarna med sina fina fötter.

Magnus Ekman, GIF/VIF. Ulf  Wernerssons favorit är enligt honom femmans bästa målvakt. Stor och stark, äger sitt straffområde. Spelade i LTIK under sejouren i fyran.  

Johan Svensson, GIF/VIF. En av de bättre spelarna i kommunen, väldigt underskattad. Säker med bollen, stabil och oerhört lugn. GIF/VIF-kaptenen har under hösten provspelat med Alet, men han blir med största säkerhet sin moderklubb trogen nu när "Uffe" valt att stanna kvar som tränare.

Henrik Ohlsson, RGIF. Härlig forward med bra teknik och snabbhet, väldigt rörlig i sitt spel.

Andreas Thedeby, RGIF. Rutinerad spelare med fantastiska fötter, fin blick för spelet och stor arbetskapacitet. Tillhörde LTIK under den säsong vi spelade oss upp i fyran.

Fredrik Johnsson, RGIF. Kraftfull spelare med stenhårt skott. Väldigt svårstoppad på sin vänsterkant, även användbar som forward. Ska bli intressant att se vad denne hårt satsande yngling kan göra i LFK nästa säsong.

Mattias Ragnarsson, KIK. Teknisk back i Knäred som tillhört deras bättre spelare under några säsonger nu, ofta lagkapten trots sin unga ålder.

Mattias Nätterqvist, KHFF. Stenhård och väldigt rörlig innermittfältare som alltid ger 110 %, elva mål i serien imponerar.

Magnus Johnsson, BKW. Rutinerad herre som stöttat upp alla de unga förmågorna i Walldia. Stor energi, stark i kroppen, alltid etta på bollarna.

Patrik Rasmussen, BKW. Snabb yngling som kompletterat den rutinerade Johnsson på ett bra sätt i BKWs mittlås. Ett verkligt utropstecken under säsongen i BKW!

Jonas Håkansson, SBK. En av pusselbitarna i SBKs rutinerade backlinje. Har tillsammans med Kim klivit fram ur  lillebror Jimmys skugga och tagit ett stort ansvar nu när han inte längre kan vara med. Målfarlig back som inte är rädd för att avlossa bössan.

Johan Bengtsson, VBoIS. Våxtorps naturliga ledare, en riktig härförare på mitten som går i bräschen för laget med hårt arbete som sitt främsta signum.

Emil Ohlsson, VBoIS. Emil spelade långt ifrån alla matcher i Våxtorp i år, trots det gjorde han tolv mål i ett lag där han inte fick särskilt mycket hjälp i det offensiva arbetet.

Henrik Karlsson, YBK. En av de absolut bästa mittbackarna i de lägre divisionerna, härlig ledare som är väldigt stark i både defensivt och offensivt straffområde. Oerhört målfarlig back med hela åtta mål på kontot i serien.

Henrik Nilsson, YBK. Ysbys gänglige mittback har framförallt härlig karaktär och fin inställning till sin fotboll, duktig i luften. Ska bli spännande att se hur långt han kan komma i LFK.

Peter Åberg, YBK. Tung, rörlig spelare med bra spelföståelse som är oerhört svår att möta och försvara sig ifrån, dessutom väldigt stark straffområdesspelare. Med 16 mål i serien delar han tredje platsen i skytteligan med SIFs Einarsson.  

Ingen spelare från LTIK? Nja... Vi kom näst sist i serien och det finns väldigt få spelare som är värda att nämnas i det här sammanhanget. Mattias Olofsson och Fredrik Wersch provspelade som bekant med LFK i höstas. Mattias fick kontrakterbjudande och Fredrik fick möjlighet att träna vidare med dem. Båda tackade dock nej. De gjorde åtta mål var i serien och var alldeles för ojämna i sitt spel för att kunna vara med och konkurrera om en plats i mitt lag. LTIKaren som låg bäst till var Tim Olsen, han har varit vår jämnaste spelare under året. Jämnaste spelare de senaste säsongerna har annars varit lagkapten Conny Strömberg, men han har i år flyttats runt på en rad olika positioner och inte riktigt hittat den där jämnheten som brukat vara hans signum. Men som sagt så har ingen LTIKare att göra i det lag ni finner ovan.

Uppgifter kring mål och assists har hämtats från KHFFs samt BKWs hemsidor, reservation för eventuella fel.

Det var allt för denna gång! / P

Kommentarer
Postat av: gryt

Mäktigt brorsan, som en vis man skrev här för ett tag sen.
Men var är Danne Hellsten? Denna stabilt spelande, tvåfotade, snabba, stora, starka ledargestalt kan man väl inte utelämna? Eller jo, tydligen. Och bya-Mange? Han bara SKA ju vara med!

/gryt

2007-12-15 @ 19:12:25
Postat av: Anonym

Härligt Plogen, Ska bli roligt att följa dig i en haussad div 6 serie.

2007-12-16 @ 13:11:58
Postat av: Åberg

Litet faktafel Plogen...gjorde 16 =)

2007-12-16 @ 20:01:06
Postat av: Åberg

Den sidan du hämtat info från är numera uppdaterad...

2007-12-17 @ 13:52:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0