Laholms FK tappar, men förstärker också

LFK tappar tongivande spelare efter varje säsong, det är ett lika säkert hösttecken som att bladen gulnar, eller vad det nu va HP skrev. I år har man sig själv att skylla i mångt och mycket. Visst känner man för LFK som överlägset högst placerade lag i kommunen och man ser gärna att vi har ett lag i de sammanhangen. Men när klubben kräver i stort sätt ett halvtidsjobb av redan 100% arbetande eller studerande spelare utan nästan någon ersättning alls, gräver man nog sin egen grav. När ska spelarna hinna återhämta sig? 26 pass i månaden är en helt ofattbar mängd träningar. Den här mängden träningar ville Haglund när han kom som ny tränare också införa. Men då sade de äldre spelarna ifrån. -Vi har familj och ett jobb att sköta också! Vi kör fyra ggr. i veckan, lägger eventuellt på en kvart per pass och kör stenhårt när vi är här.

Nu har man iofs. lyckats förstärka upp på ett hyfsat sätt, men bland nyförvärven saknar jag framförallt rutin och hjärta för föreningen och kommunen som man representerar. Visst finns det spelare med lokal anknytning och stort LFK-hjärta i föreningen, men de blir färre och färre för vart år som går. Snart består klubben bara av en massa Halmstadkillar som ser LFK som en station på vägen till andra lag. Men så länge man håller sig kvar i tvåan så kommer iaf. de här spelarna att välja LFK före lagen i Halmstad då det där inte finns något mellan div. tre och allsvenskan.

Här rankar jag de tunga LFK-förlusterna:

1. Jonathan Jacobsson, Kornhult/Hishult FF, en av de allra bästa spelarna i LFK under de senaste säsongerna. Fantastisk känsla i båda fötterna, fin blick för spelet och obegränsad arbetskapacitet. Alltid bland de bättre på träningarna, ibland kunde man tro att "Jonte" var klonad då han var överallt.

2. Kristian Åkesson, Kornhult/Hishult FF, lagkaptenen och ledaren på alla plan är naturligtvis en jätteförlust. Väldigt säker med bollen, bra med båda fötterna, lugn i alla lägen och väldigt fin spelförståelse.

3. Mattias Bengtsson, Rydaholm, kanske den allra bästa i LFK under året. Gör sällan ett misstag, hård i kroppen och väldigt målfarlig på fasta situationer.

4. Joakim Wulff, Falkenbergs FF, i sina bästa stunder en av de allra bästa målvakterna i tvåan, det har dock synts på honom att han saknat den rätta gnistan sista tiden. Flytten till FFF kommer att göra Wulff gott. Han kan gå hela vägen. Väldigt fint tillslag på bollen med båda fötterna, kan inte täka mig att någon målvakt i allsvenskan har bättre insparkar. Tror dock att Markus Johansson kommer att ersätta på ett fint sätt. Det visade han att han har kapacitet till när LFK mötte HBK B.

5. Miki Matic, Snöstorp/Nyhem, en rutinerad spelare med enorm vinnarskalle. Kommer att saknas mycket, trots att han inte spelat till någon reda i år.

6. Ervin Ribic, Halmia, ordinarie till vänster på mittfältet under hela säsongen, kom inte alls upp i samma nivå som året innan då han va briljant, behöver en nytändning, kan han få det i hårt satsande Halmia?

7. Ola Jönsson, Kornhult/Hishult FF, ordinarie under perioder av säsongen, spelare med den rätta känslan för kommunen, sådana finns det inte många kvar i laget nu.

7. Johan Gustafsson, Lilla Tjärby IK, samma sak här, när han var på topp spelade han från start och gjorde det riktigt bra, lokal talang.

7. David Eriksson, Skottorps IF, också en spelare som härstammar från kommunen, när han va fulltränad så va energiknippet med och konkurrerade om en plats i startelvan.

10. Alen Hardaga, ej klart, stor talang som fått säsongen spolierad av skador, fick ej nytt kontrakt, blev för dyr att behålla.

11. Tommie Nilsson, Halmia, har haft svårt att ta en ordinarie plats, men är ändå en spelare som har tillfört en del och som aldrig klagat.

12. Rasmus Larsson, Skogaby BK, fick ej nytt kontrakt, passade inte in i LFKs profil, lite märkligt anser jag, en spelare med rätt inställning som är väldigt utvecklingsbar.

Atef Abou-Shakra samt Dino och Armin Kara fick ej nytt kontrakt. Vad gjorde de i div. två klubben från början?

En rad tunga förluster som synes. Nyförvärv då? Joda, det finns en rad intressanta namn, men jag saknar den rutinerade innermittfältaren som man behövt såväl under säsongen, synd att man inte lyckades värva Emil Nieroth (läs här i bloggen: angående uppdatering), han hade kanske kunnat vara den spelaren.

Man har värvat tre stycken mittbackar:

Sebastian Hansson, Ängelholm, en väldigt duktig spelare, det har han visat tidigare i Laholm.

Jacob Persson, Ystad, visade verkligen vad han gick för i testmatchen mot HBK B.

Henrik Nilsson, Ysby, lokal förmåga (se Plogens Laholmslag).

Dessutom fick man i höstas in Göran Medjed från Snöstorp/Nyhem, växte verkligen med uppgiften och va fullkomligt lysande när LFK mötte HBK B.

Har man i LFK hört med Tobias Tandrup? Den forne HBK U-kaptenen som valde Ängellholms FF före LFK inför förra säsongen, nu harvar han med Alet i div. fyra. Men han kanske inte är intresserad?

Man har dessutom fått håll i en ytterback i Emil Axelsson som varit utlånad från Halmia till Sennan. Emil har lokal anknytning då han tidigare spelat med Våxtorp, Hasslöv och Walldia.

Hur är det med Peter Carlsson? Den forne knäredsspelaren som faktiskt var den som petade Emil från högerbacksplatsen i Halmia och indirekt skickade honom till Sennan. Om Emil är intressant så borde väl Peter i allra högsta grad vara det!

Ny målvakt hittade man i Björn Olsson, Oskarström, har väldigt dålig koll på den här burväktaren, 18 år gammal.

Kalle Samuelsson? Den duktiga målvakten som gick tillbaka till Trönninge efter att han spelat med HBK U och B, har LFK varit på honom? Men det hade kanske varit fel mot trogna Markus Johansson som nu tar över som första målvakt efter Wulff. Kalle är dock ett par snäpp vassare och hade absolut blivit en förstärkning. Den andra U målvakten i HBK, även han med lokal anknytning, den före detta Ränneslövaren Kalle Johnsson sägs vara mycket nöjd med att slippa konkurrera med duktiga Samuelsson. De va jämnbra och Johnsson spelar i landslaget för 17 åringar. Det säger lite om Samuelssons kvaliteer.

LFK har också värvat en rad mittfältare:

Johan Green, Walldia, lokal produkt (se Plogens Laholmlag).

Fredrik Johnsson, Ränneslöv, tung spelare med härlig inställning och rätt karaktär.

Petter Gustavsson, HBK U, ett fint nyförvärv som kommer tillbaka till moderklubben som en skickligare fotbollsspelare.

Christoffer Johansson, Snöstorp/Nyhem, en spelare som jag vet väldigt lite om. Tränare Enrico Ostojic måste dock ha gillat vad han såg i mittfältaren då han kom för att provspela, truppen var nämligen egentligen full, men han lyckades få plats ändå.

Sulejman Ovcina, Snöstorp/Nyhem U

Tvillingarna Fredrik och Torbjörn Erlandsson, HBK U, två stycken mycket talangfulla herrar, den ena av dem (omöjligt att säga vem för mig) var fullständigt dominant på mittfältet då HBK U slog ut LFK ur DM förra säsongen, två prima nyförvärv.

Peter Joza, Leikin, jag har aldrig sett den defensiva mittfälataren spela, men jag har hört att han ska ha ett otroligt fint steg som gör att det nästan ser ut som att han flyger fram på plan

Saknar jag ingen spelare här? Jo, Dennis Nilsson, den forna GIF/VIF-talangen som via HBK J numera spelar i Trönninge. Har han tillfrågats om provspel? En väldigt spännande spelare som är mycket allround. Men han kanske inte skulle vara intresserad i alla fall?

Dessutom har LFK två comebackande spelare i Mats Gustavsson och David Pinot. Bägge två går med största säkerhet in i startelvan om de blir friska och fulltränade.

Detta gör att LFKs trupp ser ut som följer:

Målvakter: Markus Johansson, Björn Olsson

Backar: Jacob Persson, Sebastian Hansson, Göran Medjed, Kim Einarsson, Andreas Martinsson, Fredrik Erlandsson, Henrik Nilsson, Emil Axelsson

Mittfältare: Petter Gustavsson, Karl Sjöström, Robert Nilsson, Emil Gustavsson, Nijazi Behrami, Christoffer Johansson, Peter Joza, Torbjörn Erlandsson, Johan Green, Fredrik Johnsson, Sulejman Ovcina

Forwards: Mats Gustavsson, Besart Mazreku, Amayas Hamici, David Pinot, Alex Pettersson

En ganska bra trupp, men väldigt ung, bara Markus, Alex och Mats är över 25 år och Mats är överlägset äldst då han även överskrider de 30 åren.

Så här hade min startelva sett ut enligt Ostojic modell:                            

                                                                   M. Johansson

                           K. Einarsson     S. Hansson     G. Medjed     A. Martinsson

                                                                   P. Gustavsson
                                                                                      
                                               K. Sjöström    R. Nilsson    D. Pinot

                                                      M. Gustavsson     B. Mazreku

Har egentligen alldeles för dålig koll på de nya spelarna för att ta ut en startelva så här, men detta laget ser faktiskt riktigt hyfsat ut tycker jag. Jacob är säkert intresserad av en utav mittbacksplatserna och då kan Göran med fördel flyttas ut på en kant. Tvillingarna Erlandsson lär också vara högaktuella för startelvan, liksom ytterligare några lirare. Frågetecken för Sebastian, David och Mats, blir de helt friska? Kommer de att hålla sig skadefria under hela säsongen?

Jag önskar verkligen LFK allt gott och hoppas att det går bättre 2008 än vad det gjorde -07 för det svartvita laget, det gynnar alla att ha ett lag från kommunen i tvåan. LFK behövs! / P 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0