Resultat söndag

FC Falkagård-Hasslövs IS 2-4 (0-1)
Mål HIS: Fredrik Johnsson, Otto Carlsson, Alexander Leandersson, Niclas Hallgren

Välförtjänt seger för HIS. Falkagård hade 1-2 och 2-3. Niclas Hallgen avgjorde med ett distansskott från 25 meter upp i krysset. HIS ny tabelltvåa. På samma poäng som ettan GIF/VIF och trean Harplinge.

Halmstad FF-Ysby BK 3-3 (0-0)
Mål YBK: Oscar Färe, Filip Svensson, Noak Bolmgren

Händelserik match med mycket målchanser åt båda håll och en utvisning var (HFF:are för könsord, YBK:are efter två gula). HFF gick upp till 3-0. Det var dock inte särskilt rättvist i en jämn fajt där YBK skapade lika mycket. De gulsvarta visade styrka då man gick ikapp till 3-3 (65, 67, 75). Kunde slutat hur som men resultatet får ses som rättvist.

Tomas Karlsson:

Tankarna efter Ysbys klara förlust mot jumbon Skottorp var mörkare än en novembernatt. Förlusten var rättvis och på många sett en indikation på att YBK var på väg nedåt längs en mörk och vinglig färd. Säsongen som börjat så bra hade inte bara fått bakslag. Säsongen – kändes det – höll på att gå åt helvete! Skadorna har avlöst varandra. Målvakten Davidsson, kapten Olsen och Tobias Johansson har alla drabbats av långtidsskador. Dessutom har jobb, semestrar, sjukdomar och avstängningar fått den tidigare så breda truppen att bli allt annat än bred. Bottenrekord på träningen i veckan som gick och uttåg ur reservlagsserien. Och så då den förbannade förlusten mot Skottorp. 4-0 mot ett lag som vid senaste segern levde med Fredrik Reinfeldt som statsminister, ett bensinpris under 11 kronor och ett Ukraina i fred.

Det var med andra ord rätt tryckt i omklädningsrummet inför bortamötet mot Halmstad FF. Ett HFF som blandat och gett med en fin 4-2 seger mot LTIK som främsta fjäder i hatten. När matchen drogs igång bjöds det på fantastisk underhållning, stor dramatik och en bragdartad vändning!

HFF spelade vackert och finurligt mot ett YBK som låg på kontring. Första halvleken var tät, spännande och chansrik. HFF träffade ribban och var gång på gång nära att trä bollen igenom det samlade YBK-försvaret. Men YBK stod pall med stabil backlinje och bra kontringsspel. Oscar Färe slog axeln ur led och fick bryta men ändå snirklade YBK sig fram till fyra fina målchanser. Säsongens anfall stod YBK för när ett brassespel ledde fram till att Simon Axelsson fick fritt läge men brände precis. Noak Bolmgren fick två jättechanser och Otto Nilsson var sånär förbi målvakten i sitt halva friläge.

I paus var det samlat. Oscar hade slått axeln tillbaka i rätt läge och pushades ut på planen av coach Snoddas. Andra halvlek skulle bli episk. Det började med böljande spel. Båda lagen ville vinna. Efter att YBK heroiskt räddat till hörna kom hemmaledningen. På bortre stolpen kom hemmakaptenen fri och satt ettan. Kort därefter var det kalabalik. En hemmaanfallare drog på sig rött kort för snack och YBK satsade allt framåt. Ivern straffade sig. HFF satte med reducerat manskap både tvåan och trean bakom ett chockat YBK.

YBK gav dock inte upp. Full fart framåt! Ett inlägg nådde Filip Svensson som knoppade in reduceringen. Nu såg HFF skärrade ut. Tvåan kom efter att en långboll missbedömts av hemmaförsvaret och iskalle Oscar Färe med värkande axel lobbade in tvåan. YBK fick tokhybris och anföll med allt och alla trots att 20 minuter var kvar av matchen. Chanserna avlöste varandra! Kalle Karlsson flög fram på kanten. Oscar högg på allt och Simon dribblade som en besatt. Altmeister Ivarsson fick bryta med skada och Kasper Persson stoppade ett anfall med en tackling som mer liknade en blockering i Super Bowl och visades ut.

Till sist kom kvitteringen. Noak Bolmgren fick rätt på siktet och 3-3 var ett faktum. Sista tio minuterna var all logik, all taktik och all sans borta från båda lagen. Spelet böljade fram och tillbaka. YBK kom fyra mot tre och anfallet senare kom HFF fem mot två.

Med en sekund kvar tog Filip Svensson årets bästa beslut och rev ner en fristående anfallare precis innan denne skulle avgöra matchen. Frispark på straffområdslinjen. Alla negativa tankar i hela världen flög genom min hjärna. Kroppen värkte. Kramp i vaden. En hälsena som inte ville vara med längre och gyllene läge för HFF. Jag ville dö. Hann tänka att om vi förlorar nu så säger jag upp mig. Inte bara från YBK utan även från jobbet och livet i allmänhet.

Anton räddade. Domaren blåste av matchen. Bragden ett faktum. Förlustsviten bruten. Gud vad skönt! Med Ivarsson skadad och Kasper avstängd får vi förmodligen leta folk vid parkbänkarna utanför Systembolaget inför matchen mot Ränneslöv men det skiter vi i nu! Äntligen stopp på förlustmöget!

Kämpa Ysby!

Resultat lördag

Lördag:

Trean:

LFK-IK Tord 2-0 (0-0)
Mål LFK: Hannes Persson, Linus Wikander

LFK upp som tabelltvåa efter tredje raka segern. LFK:s vinst rättvis i en jämn match spelmässigt mot ett bra lag (Tord tabelltvåa inför matchen med bara tre insläppta) där LFK:s arbetsinsats - förmåga att jobba och offra sig för varandra tog dem till segern. 1-0 genom Hannes Persson, som vände upp efter inkast, fläkte sig och tryckte dit bollen. 2-0 direkt på frispark av Linus Wikander.

Trönninge IF-GIF/VIF 0-2 (0-2)
Mål GIF/VIF: John Eriksson, Robin Möller

Välförtjänt seger för GIF/VF som dominerade mot paus och där gjorde sina båda mål. I andra spelade GIF/VIF mot vinden, men stod emot väl och var nära att göra trean efter ett par klara chanser. GIF/VIF upp i serietopp på bättre målskillnad än Harplinge.

Skuggan BoIS-K/HFF 0-3 (0-1)
Mål K/HFF: Johan Nilsson, Fredrik Junefalk, Daniel Johansson

KHFF saknade Jonatan Jacobsson (bortrest), Kristian Åkesson (revben), Martin Jönsson (fot) och Daniel Alexandersson (oklar skada) utöver långtidsskadade Filip Karlsson (knä). Man gjorde vad som krävdes mot Skuggan och vann med 3-0.

Mål KIK: Jonathan Petersson 3

Rättvis seger för ett stabilt HIS, som hade både 2-0 och 4-1.

GIF/VIF-VBoIS 3-1 (1-1)
Mål GIF/VIF: Robin Möller, Charlie Boson, Marcus Kjellsson
Mål VBoIS: självmål

En match där BoIS var värt mer. GIF/VIF visar styrka och vinner även när man inte spelar på topp. Så gör ett topplag i en serie.

SIF-YBK 4-0 (1-0)
Mål SIF: Fredrik Gustavsson, Kenneth Einarsson, Erik Beus, Oskar Moberg

Odiskutabel SIF-seger. YBK är hårt drabbat av bortfall. Gästerna spelade bäst, men SIF är bättre både framåt och bakåt.

Trean:

Ullareds IK-LFK 1-2 (1-1)
Mål LFK: Rasmus Liedman, Anton Gunnarsson

Skön seger för LFK, som ifjol inte gjorde något mål på Ullared (förlorade borta, kryssade hemma). LFK tog ledningen på läckert slagen frispark upp i krysset av Rasmus Liedman. Ullared kvitterade på straff innan paus. I den 89:e minuten fick LFK hörna. Liedman slog den och lagkapten Anton Gunnarsson nådde högst och knoppade in segermålet.

Elitfyran:

BKW-Lilla Träslövs IF 1-1 (1-0)
Mål BKW: Nderim Peci

Tungt poängtapp för BKW. Detta borde man haft! Hemmalaget kunde haft ledningen med mer än 1-0 efter kvarten spelad. 1-0 till BKW genom Nderim Peci, efter fin boll från Emil Gustafsson. Mot paus växte Lilla Träslöv in i matchen. I andra halvlek hade BKW bra kontroll på händelserna på plan. I minut 75 fick gästerna en man utvisad. BKW brände friläge - där borde man avgjort. Istället släppte man till en straff i 89:e. Simon Nilsson klarade dock storstilat till hörna. Hörnan slogs mot mål och stöttes i egen kasse av Walldian och domaren blåste av matchen. Surt sa räven! För andra matchen i rad tappar BKW poäng i slutminuterna. Det känns onödigt då man borde stängt igen i ett tidigare skede.

K/HFF-RGIF 2-2 (2-1)
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk, Jonatan Jacobsson
Mål RGIF: David Ingvarsson, Johan Nilsson

Ett tätt och tufft derby som rättvist slutade med kryss. RGIF fick sina nyckelspelare i ordning efter skador till matchen och kunde mönstra i princip ordinarie manskap, precis som K/HFF. Gästerna kunde tagit ledningen, men Johan Persson klarade den i vanliga fall så säkre Johan Stråhles straff. Istället gjorde K/HFF 1-0 genom Fredrik Junefalk och 2-0 genom Jonatan Jacobsson. David Ingvarsson reducerade innan paus sedan han hållit sig framme på en retur efter ribbträff från Oskar Nilsson.

I andra halvlek låg Giffen på för en kvittering. K/HFF slog om vasst och Fredrik Junefalk kunde gjort 3-1 innan Johan Nilsson stötte in 2-2 efter frispark från Daniel Petoletti. K/HFF avslutade bäst. Junefalk var nära att bli matchhjälte då han sköt tätt utanför och sedan tvingade Niklas Nilsson till en mycket fin enhandräddning. RGIF kunde mycket väl petat in ett segerrmål även de med frispark och hörna i matchens slutminuter.

LTIK-Halmstads FF 2-4 (0-1)
Mål LTIK: Emil Jönsson, Emil Olsson

Ett bottennapp av LTIK, som låg under med 3-0 mot Halmstad FF. Hemmalaget gick upp till 2-3, men gjorde sedan ytterligare ett av många misstag och släppte till 4-2. Inför matchen var LTIK obesegrat och hade endast släppt in tre mål... Defensiven fungerade inte som den gjort tidigare, det var lojt överlag och uddlöst framåt. Med tanke på hur många tydliga chanser LTIK skapade kunde man vunnit med 5-4 om lägena framför mål förvaltats.

Gullbrandstorps AIS-SBK 3-1 (2-1)
Mål SBK: Tobias Johansson (straff)

Ett fall framåt för SBK, som var med i matchen och mycket väl kunde gjort 2-2 innan GAIS avgjorde med 3-1.

KIK-Unnaryds GoIF 3-0 (0-0)
Mål KIK: Joel Åkesson, Lukas Andersson, Jonathan Petersson (straff)

SBK-Haverdals IF 2-5 (1-3)
Mål SBK: Arton Djinovci, Arnon Kamphuak

IS Halmia Academy-YBK 4-2 (2-0)
Mål YBK: Oscar Färe, Noak Bolmgren

Sennans IF-K/HFF 0-7 (0-2)
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk 3, Johan Nilsson, Jonathan Jacobsson, Daniel Alexandersson

RGIF-Lidhults GoIF 2-2 (1-2)
Mål RGIF: Oskar Nilsson, Johan Stråhle (straff)

K/HFF-SBK 12-2 (7-0)
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk 6, Jonatan Jacobsson 4, Johan Nilsson, Nicholas Cadjo

LTIK-IS Halmia Academy kl 14:00, L:a Tjärby IK

Skuggan BoIS-RGIF kl 18:00, Sannarps IP (OBS! Tiden)

Mål LFK: Anton Jonsson

Kryss med mersmak för LFK. Det var gästerna från Laholm som låg närmast segern i matchen.

Elitfyran:

BKW-Onsala BK 0-6 (0-3)

Onsala är ett bra lag, men så här mycket bättre är man naturligtvis inte än BKW, normalt sett.

HIS-VBoIS 3-0 (1-0)
Mål HIS: Otto Carlsson, Simon Olsson, Christopher Holgersson

Stark derbyseger av HIS i åsmötet. 3-0 var HIS dock inte bättre än BoIS. Det var gästerna som började bäst efter paus. Efter HIS tvåa låg man på för en reducering men Jonathan Pihl i hemmakassen storspelade. Även HIS hade chanser att utöka innan trean kom. Bland annat på frispark, som Mikael Alm drog i ribban.

GIF/VIF-Simlångsdalens IF 4-0 (2-0)
Mål GIF/VIF: Robin Möller 2 (en straff), Charlie Boson, John-Paul Conde

Skönt besked för GIF/VIF. Målskyttet lossnade och Robin Möller i nygammal roll som spets gick i bräschen för målskjutandet. Ett styrkebesked efter en vacklande start. Andra raka segern dessutom.

Vapnö IF-RGIF 1-2 (1-1)
Mål RGIF: Oskar Nilsson 2

Giffen i fortsatt serieledning. Vapnö tog ledningen. Oskar Nilsson smyger med i skytteligan. Står nu på sex mål. Det avgörande 2-1målet var ett distansskott i den 80:e minuten. Noterar att Vapnö saknade sin skyttekung Christopher Wessman i matchen pga arbete. Han saknades naturligtvis än mer än vad Mattias Bengtsson saknades hos gästerna. Det är det lilla extra flytet man ska ha för att vinna en serie... Giffen har alltså fyra raka segrar. De två senaste med uddamålet. I nästa omgång kommer femte raka då Skuggan står på menyn.

YBK-LTIK 1-7 (0-5)
Mål YBK: Jacob Johlin
Mål LTIK: Johan Bergman Östring, Daniel Hellsten (straff), Jacob Björk, Simon Vedin, Olle Günther Hanssen, Henrik Nilsson, Emil Jönsson

LTIK sprang sönder YBK i första halvlek och hade 5-0 i paus. I andra var spelet jämnt. Kunde blivit fler mål åt båda håll. Såväl Anton Hansson i hemmaburen som Andrée Pettersson hos gästerna gjorde bra räddningar. Lagen hade dessutom en varsin träff i virket.

Vet inte om jag skrivit sju olika målskyttar i samma lag under en match tidigare under denna bloggs åttaåriga historia...

Vakna en morgon och inse att du är försenad till jobbet. Gå ut till bilen och notera att du fått punktering. Ring din granne och fråga om skjuts. Han svarar inte. Ta bussen till jobbet. Enda sätet är bredvid en schizofren uteliggare som inte duschat sen 1999. Väl framme på jobbet får du ett SMS. Det är din fru. Hon vill skiljas. Nu kan det inte bli värre hinner du tänka. Sen ser du lappen i ditt postfack. Du är varslad pga arbetsbrist. Å fy fan blir dina sista tankar innan du lägger dig ner i fosterställning och börjar hyperventilera.

Där har du första halvlek i hemmamatchen mot Lilla Tjärby. Första fem minuterna och ett rusande tempo. YBK anfaller, LTIK anfaller. Hårt, jämt och stressat. Vi är med i matchen. Sen pang! Hemskt uppspel av YBK. Inlägg och säker nick i mål innebär bortaledning. Vi hinner knappt andas. Kasper klipper till i eget straffområdet och kapar motståndare. Straff och tvåmålsunderläge. Samtidigt faller Tobbe Johansson ihop. Knäet lika vridet som en nyckel i låset. Ser obehagligt ut. YBK chockat. Undertecknad med två träningar och en halv reservlagsmatch i benen tvingas byta in sig själv. I morse blev jag andfådd av att tömma diskmaskinen. Lika redo för match som ett spädbarn är för nationellt prov i engelska. Trean kommer strax därefter. YBK tappar boll i backlinjen och som ett piskrapp på naken rygg ligger bollen i kassen.  Kapten Olsen satsar i en närkamp. Knäet vrider sig. Det knakar som ett träd i storm. Ännu en YBK:are får bäras av banan.

YBK hamnar i stadiet mellan chock och apati. Fyran är ännu ett slarv från YBK. Femman sitter efter hörna.  Paus. Kaos.

Andra halvlek såklart något av en transportsträcka. Dock bättre från YBK:s håll. Skapar målchanser men tillåter kontringar. Kalle Karlsson knockas av egen målvakt. Tänderna ryker och YBK får spela med tio man fram tills dessa att siste avbytare Snoddas Karlsson snörat på sig skor och benskydd.

Matchen tar slut. Helt galet. En efter en blev skadad. Mål efter mål rasade in. LT ställde frågor om matchen efteråt. Kunde lika gärna frågat mig om svarta hål. Vad som skedde var obegripligt. Episkt om man är från Lilla Tjärby. Mardröm om man är från YBK. Upp som en sol. Ner som en pannkaka. Säg den lycka som varar för evigt. Allt suger.

Vi kommer tillbaka!

SIF-Haverdals IF 1-1 (0-1)
Mål SIF: Oskar Moberg

73' Erik Lindberg utvisad (rött) efter kapning bakifrån
75' Robin Palm utvisad (andra gula)
80' 1-1 Oskar Moberg nick, Jimmie Ivarsson frispark

SBK-Lidhults GoIF 1-8 (1-6)
Mål SBK: Anders Petersson

SBK hade 1-0. Spelade jättebra första 20. Sedan gjorde Lidhult tre raka på fem minuter. Efter det var det kokta SBK-fläsket stekt. Go triumf för ex-SBK-tränare Kitte Alexandersson, nu i Lidhult.

PS. Kika in på LT:s hemsida för mer om matcherna. DS.

Mål BKW: Petter Gustafsson, Johan Agnvall, Nderim Peci

Trots att Manfred Walldén visades ut efter två gula vid 1-1 lyckades BKW ta årets första seger. Starkt!

Sperlingsholms IF-GIF/VIF 1-2 (0-1)
Mål GIF/VIF. Charlie Boson, Kewin Hansen

Rättvis seger för GIF/VIF, som borde avgjort innan Sperlings reducering med tio kvar. Sedan blev det så klart lite stirrgt. Men GIF/VIF redde ut det och tog välförtjänt årets första trea.

K/HFF-SIF 4-0 (1-0)
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk 2, Daniel Alexandersson, Johan Nilsson

Väntad klar seger för K/HFF.

RGIF-Sennans IF 1-0 (0-0)
Mål RGIF: Oskar Nilsson

Trodde att RGIF skulle klara Sennan med klarare siffror på hemmaplan. Säsongens sämsta insats så här långt gav ändå grönvit seger och fortsatt serieledning.

Gullbrandstorps AIS-YBK 0-3 (0-0)
Mål YBK: Oscar Färe, Noak Bolmgren (straff), Otto Nilsson

Dumstruten på för mig som hade tipskupongens säkraste etta på denna och Giffens match. Men jag tar gärna den på när det är ett laholmslag som vinner. Mycket oväntad och mycket stark seger av YBK, som nu har två raka storsegrar. När hände det senast? 2007 kanske?

Säker seger mot Gullbrandstorp!

YBK var starkt nederlagstippat i den svåra bortamatchen mot GAIS. Ett tips som vi i truppen ryckte på axlarna åt. Själva kände vi oss allt annat än slagna på förhand när bilarna begav sig mot norra avfarten. Svartklädda YBK mönstrade ett starkt lag, i stort sett identiskt med laget som hemmaslog Haverdal. Otto Nilsson kom tillbaka efter avstängning, Tobias Johansson förstärkte på bänken och målvakten Emil Davidsson fick efter sin skada ge plats åt Anton Hansson. I övrigt samma elva som sist.

Direkt från start var det YBK som tog tag i den berömda taktpinnen. Simon Axelsson på topp lurade gång efter annan hemmaförsvarare som blev allt mer frustrerade och Oscar Färe strax bakom högg på allt. Efter 30 minuter hade YBK skapat ett antal halvlägen och ett riktigt bra läge. Hemmalaget kom ingenstans förutom en farlig nick som smet strax utanför Antons stolpe. Med tio minuter kvar av halvleken kombinerade YBK sig fram på kanten via duktige högerbacken Kalle Karlsson. Oscar friställdes men fick inte till avslutet. Minuten senare blev Oscar helt fri i straffområdet men kapades brutalt av hemmaförsvaren. Solklar straff såklart! Men icke! Hemmalaget, bortalaget, publiken, killen i kiosken, grannarna – ja alla – såg att det var straff. Dock inte domaren som friade. Chockade bortaspelare vrålade. YBK:s tränarbänk vrålade och drabbade Oscar trodde knappt sina ögon. Två minuter senare var det dags igen. Målvakten rusade ut på ett inlägg för att boxa bollen. Med god marginal missade han och dunkade istället ner samme Oscar i backen. På nytt straff! Men på nytt – domaren friade! Undertecknad dog en smula inombords. Snoddas bredvid mig såg tårögd ut och det verkade som om alla högre makter var emot oss.

I pausen snackade vi om att bara fortsätta mala på. Målet skulle komma. Inga sura miner – bara framåt! Det tog en minut. Kalle slog en lång boll över backlinjen som Oscar kom först på. Han slog till med en lobb så hög att om det varit minusgrader så hade bollen frusit till is. Kalle hann vråla NEJ – då han trodde att lobben skulle gå över. Men istället studsade bollen vackert in i det tomma målet. Stort jubel och mycket rättvist.

YBK fortsatte att gå framåt. Likt vargar som fått vittring på ett skadat djur sköljde bortalaget över försvaret hos det allt mer stressade GAIS. Simon smet emellan på en djupledsboll och petade bollen förbi utrusande målvakten. Denne satsade galet hårt – som om livet stod på spel – och kapade Simon så att smällen hördes upp till Falkenberg. NU kunde inte domaren fria. Det hade varit som att förneka att jorden är rund och samtidigt påstå internet är en tillfällig fluga. Rött kort och frispark till YBK.

Axelsson skruvade frisparken utanför men YBK gick till anfall igen. Ett fint anfall på vänsterkanten avslutades med att Otto Nilsson kom störtandes in i straffområdet. Otto fälldes och inte heller denna gång gick det att blunda. Två gånger hade YBK berövats på straff men tredje gången gillt ljöd domarens pipa. Noak Bolmgren stegade upp och placerade in tvåan.

Ett decimerat GAIS retirerade alltmer ju längre halvleken varade. Jakob Johlin som ersatt Dorlind på högerkanten gjorde sånär trean men nyinsatte reservkeepern räddade heroiskt. Istället skulle det vara Otto Nilsson som satte sista spiken i kistjäveln. Han tog bollen på vänsterkanten. Likt en iller på flykt från en räv, vek han snett inåt banan. Passerade ytterligare motståndare innan kanonen lossades. Som en handgranat slog bollen ner i målvaktens bortre hörn. Otagbart och mycket vackert.

Resten av matchen kontrollerade YBK spelet. Tobias Johansson som ersatt Jimmy Ivarsson spelade tryggt på mitten och även Harry Bolmgren fick speltid när Otto gick av banan. Fyran var inte långt borta men skärpan saknades för att ytterligare öka ledningen.

Efter 90 spelade minuter blåste domaren av tillställningen. Med fyndigt anfallsspel, hårt arbete på mitten och stabilt försvarsspel tog YBK således tre poäng med sig hem. Segersången ekade i det lilla omklädningsrummet samtidigt som deppiga hemmaspelare satt tysta bakom väggen bredvid. Övertygande och stabilt var orden för dagen. Två segrar i rad kändes för några år sen som en utopi när det gällde YBK. Nu är det en realitet.

Hela laget förtjänar beröm. Matchens prestation stod dock Kasper Persson för, när han plockade ner norra Europas högsta utspark på bröstet. Utan att knäcka ett enda revben. Ass coach Snoddas Karlsson menade efteråt att detta bara var en match och att vi inte skulle drabbas av hybris. Spontant känns det svårt…

Skuggan BoIS-SBK 3-0 (3-0)

Bedrövlig första halvtimme sänkte SBK i en match där man mycket väl kunde vänt tillbaka om möjligheterna förvaltats.

Mål LFK: Anton Efraimsson

Efraimsson ersatte en sjuk Alfred Karlsson i startelvan.

Jonatan Eriksson, Fredrik Johnsson

Hannes Persson är avstängd efter två gula i förra matchen.

Gnosjö IF kommer från Elitfyran. De vann Markaryds serie ifjol. Håll koll på Bujar Ferizi (nummer tio) hos gästerna. Mycket av smålänningarnas spel bygger på den spelande andretränaren. Spelade för ett par år sedan med Värnamo IF i Superettan. Där han var ordinarie. Gnosjö har börjat med seger mot Ljungby och förlust mot Stafsinge.