Resultat lördag

Elitfyran:

Annebergs IF-BKW 1-3 (1-1)
Mål BKW: Petter Gustafsson, Johan Agnvall, Nderim Peci

Trots att Manfred Walldén visades ut efter två gula vid 1-1 lyckades BKW ta årets första seger. Starkt!

Sperlingsholms IF-GIF/VIF 1-2 (0-1)
Mål GIF/VIF. Charlie Boson, Kewin Hansen

Rättvis seger för GIF/VIF, som borde avgjort innan Sperlings reducering med tio kvar. Sedan blev det så klart lite stirrgt. Men GIF/VIF redde ut det och tog välförtjänt årets första trea.

K/HFF-SIF 4-0 (1-0)
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk 2, Daniel Alexandersson, Johan Nilsson

Väntad klar seger för K/HFF.

RGIF-Sennans IF 1-0 (0-0)
Mål RGIF: Oskar Nilsson

Trodde att RGIF skulle klara Sennan med klarare siffror på hemmaplan. Säsongens sämsta insats så här långt gav ändå grönvit seger och fortsatt serieledning.

Gullbrandstorps AIS-YBK 0-3 (0-0)
Mål YBK: Oscar Färe, Noak Bolmgren (straff), Otto Nilsson

Dumstruten på för mig som hade tipskupongens säkraste etta på denna och Giffens match. Men jag tar gärna den på när det är ett laholmslag som vinner. Mycket oväntad och mycket stark seger av YBK, som nu har två raka storsegrar. När hände det senast? 2007 kanske?

Tomas Karlsson:

Säker seger mot Gullbrandstorp!

YBK var starkt nederlagstippat i den svåra bortamatchen mot GAIS. Ett tips som vi i truppen ryckte på axlarna åt. Själva kände vi oss allt annat än slagna på förhand när bilarna begav sig mot norra avfarten. Svartklädda YBK mönstrade ett starkt lag, i stort sett identiskt med laget som hemmaslog Haverdal. Otto Nilsson kom tillbaka efter avstängning, Tobias Johansson förstärkte på bänken och målvakten Emil Davidsson fick efter sin skada ge plats åt Anton Hansson. I övrigt samma elva som sist.

Direkt från start var det YBK som tog tag i den berömda taktpinnen. Simon Axelsson på topp lurade gång efter annan hemmaförsvarare som blev allt mer frustrerade och Oscar Färe strax bakom högg på allt. Efter 30 minuter hade YBK skapat ett antal halvlägen och ett riktigt bra läge. Hemmalaget kom ingenstans förutom en farlig nick som smet strax utanför Antons stolpe. Med tio minuter kvar av halvleken kombinerade YBK sig fram på kanten via duktige högerbacken Kalle Karlsson. Oscar friställdes men fick inte till avslutet. Minuten senare blev Oscar helt fri i straffområdet men kapades brutalt av hemmaförsvaren. Solklar straff såklart! Men icke! Hemmalaget, bortalaget, publiken, killen i kiosken, grannarna – ja alla – såg att det var straff. Dock inte domaren som friade. Chockade bortaspelare vrålade. YBK:s tränarbänk vrålade och drabbade Oscar trodde knappt sina ögon. Två minuter senare var det dags igen. Målvakten rusade ut på ett inlägg för att boxa bollen. Med god marginal missade han och dunkade istället ner samme Oscar i backen. På nytt straff! Men på nytt – domaren friade! Undertecknad dog en smula inombords. Snoddas bredvid mig såg tårögd ut och det verkade som om alla högre makter var emot oss.

I pausen snackade vi om att bara fortsätta mala på. Målet skulle komma. Inga sura miner – bara framåt! Det tog en minut. Kalle slog en lång boll över backlinjen som Oscar kom först på. Han slog till med en lobb så hög att om det varit minusgrader så hade bollen frusit till is. Kalle hann vråla NEJ – då han trodde att lobben skulle gå över. Men istället studsade bollen vackert in i det tomma målet. Stort jubel och mycket rättvist.

YBK fortsatte att gå framåt. Likt vargar som fått vittring på ett skadat djur sköljde bortalaget över försvaret hos det allt mer stressade GAIS. Simon smet emellan på en djupledsboll och petade bollen förbi utrusande målvakten. Denne satsade galet hårt – som om livet stod på spel – och kapade Simon så att smällen hördes upp till Falkenberg. NU kunde inte domaren fria. Det hade varit som att förneka att jorden är rund och samtidigt påstå internet är en tillfällig fluga. Rött kort och frispark till YBK.

Axelsson skruvade frisparken utanför men YBK gick till anfall igen. Ett fint anfall på vänsterkanten avslutades med att Otto Nilsson kom störtandes in i straffområdet. Otto fälldes och inte heller denna gång gick det att blunda. Två gånger hade YBK berövats på straff men tredje gången gillt ljöd domarens pipa. Noak Bolmgren stegade upp och placerade in tvåan.

Ett decimerat GAIS retirerade alltmer ju längre halvleken varade. Jakob Johlin som ersatt Dorlind på högerkanten gjorde sånär trean men nyinsatte reservkeepern räddade heroiskt. Istället skulle det vara Otto Nilsson som satte sista spiken i kistjäveln. Han tog bollen på vänsterkanten. Likt en iller på flykt från en räv, vek han snett inåt banan. Passerade ytterligare motståndare innan kanonen lossades. Som en handgranat slog bollen ner i målvaktens bortre hörn. Otagbart och mycket vackert.

Resten av matchen kontrollerade YBK spelet. Tobias Johansson som ersatt Jimmy Ivarsson spelade tryggt på mitten och även Harry Bolmgren fick speltid när Otto gick av banan. Fyran var inte långt borta men skärpan saknades för att ytterligare öka ledningen.

Efter 90 spelade minuter blåste domaren av tillställningen. Med fyndigt anfallsspel, hårt arbete på mitten och stabilt försvarsspel tog YBK således tre poäng med sig hem. Segersången ekade i det lilla omklädningsrummet samtidigt som deppiga hemmaspelare satt tysta bakom väggen bredvid. Övertygande och stabilt var orden för dagen. Två segrar i rad kändes för några år sen som en utopi när det gällde YBK. Nu är det en realitet.

Hela laget förtjänar beröm. Matchens prestation stod dock Kasper Persson för, när han plockade ner norra Europas högsta utspark på bröstet. Utan att knäcka ett enda revben. Ass coach Snoddas Karlsson menade efteråt att detta bara var en match och att vi inte skulle drabbas av hybris. Spontant känns det svårt…