Resultat söndag

FC Falkagård-Hasslövs IS 2-4 (0-1)
Mål HIS: Fredrik Johnsson, Otto Carlsson, Alexander Leandersson, Niclas Hallgren

Välförtjänt seger för HIS. Falkagård hade 1-2 och 2-3. Niclas Hallgen avgjorde med ett distansskott från 25 meter upp i krysset. HIS ny tabelltvåa. På samma poäng som ettan GIF/VIF och trean Harplinge.

Halmstad FF-Ysby BK 3-3 (0-0)
Mål YBK: Oscar Färe, Filip Svensson, Noak Bolmgren

Händelserik match med mycket målchanser åt båda håll och en utvisning var (HFF:are för könsord, YBK:are efter två gula). HFF gick upp till 3-0. Det var dock inte särskilt rättvist i en jämn fajt där YBK skapade lika mycket. De gulsvarta visade styrka då man gick ikapp till 3-3 (65, 67, 75). Kunde slutat hur som men resultatet får ses som rättvist.

Tomas Karlsson:

Tankarna efter Ysbys klara förlust mot jumbon Skottorp var mörkare än en novembernatt. Förlusten var rättvis och på många sett en indikation på att YBK var på väg nedåt längs en mörk och vinglig färd. Säsongen som börjat så bra hade inte bara fått bakslag. Säsongen – kändes det – höll på att gå åt helvete! Skadorna har avlöst varandra. Målvakten Davidsson, kapten Olsen och Tobias Johansson har alla drabbats av långtidsskador. Dessutom har jobb, semestrar, sjukdomar och avstängningar fått den tidigare så breda truppen att bli allt annat än bred. Bottenrekord på träningen i veckan som gick och uttåg ur reservlagsserien. Och så då den förbannade förlusten mot Skottorp. 4-0 mot ett lag som vid senaste segern levde med Fredrik Reinfeldt som statsminister, ett bensinpris under 11 kronor och ett Ukraina i fred.

Det var med andra ord rätt tryckt i omklädningsrummet inför bortamötet mot Halmstad FF. Ett HFF som blandat och gett med en fin 4-2 seger mot LTIK som främsta fjäder i hatten. När matchen drogs igång bjöds det på fantastisk underhållning, stor dramatik och en bragdartad vändning!

HFF spelade vackert och finurligt mot ett YBK som låg på kontring. Första halvleken var tät, spännande och chansrik. HFF träffade ribban och var gång på gång nära att trä bollen igenom det samlade YBK-försvaret. Men YBK stod pall med stabil backlinje och bra kontringsspel. Oscar Färe slog axeln ur led och fick bryta men ändå snirklade YBK sig fram till fyra fina målchanser. Säsongens anfall stod YBK för när ett brassespel ledde fram till att Simon Axelsson fick fritt läge men brände precis. Noak Bolmgren fick två jättechanser och Otto Nilsson var sånär förbi målvakten i sitt halva friläge.

I paus var det samlat. Oscar hade slått axeln tillbaka i rätt läge och pushades ut på planen av coach Snoddas. Andra halvlek skulle bli episk. Det började med böljande spel. Båda lagen ville vinna. Efter att YBK heroiskt räddat till hörna kom hemmaledningen. På bortre stolpen kom hemmakaptenen fri och satt ettan. Kort därefter var det kalabalik. En hemmaanfallare drog på sig rött kort för snack och YBK satsade allt framåt. Ivern straffade sig. HFF satte med reducerat manskap både tvåan och trean bakom ett chockat YBK.

YBK gav dock inte upp. Full fart framåt! Ett inlägg nådde Filip Svensson som knoppade in reduceringen. Nu såg HFF skärrade ut. Tvåan kom efter att en långboll missbedömts av hemmaförsvaret och iskalle Oscar Färe med värkande axel lobbade in tvåan. YBK fick tokhybris och anföll med allt och alla trots att 20 minuter var kvar av matchen. Chanserna avlöste varandra! Kalle Karlsson flög fram på kanten. Oscar högg på allt och Simon dribblade som en besatt. Altmeister Ivarsson fick bryta med skada och Kasper Persson stoppade ett anfall med en tackling som mer liknade en blockering i Super Bowl och visades ut.

Till sist kom kvitteringen. Noak Bolmgren fick rätt på siktet och 3-3 var ett faktum. Sista tio minuterna var all logik, all taktik och all sans borta från båda lagen. Spelet böljade fram och tillbaka. YBK kom fyra mot tre och anfallet senare kom HFF fem mot två.

Med en sekund kvar tog Filip Svensson årets bästa beslut och rev ner en fristående anfallare precis innan denne skulle avgöra matchen. Frispark på straffområdslinjen. Alla negativa tankar i hela världen flög genom min hjärna. Kroppen värkte. Kramp i vaden. En hälsena som inte ville vara med längre och gyllene läge för HFF. Jag ville dö. Hann tänka att om vi förlorar nu så säger jag upp mig. Inte bara från YBK utan även från jobbet och livet i allmänhet.

Anton räddade. Domaren blåste av matchen. Bragden ett faktum. Förlustsviten bruten. Gud vad skönt! Med Ivarsson skadad och Kasper avstängd får vi förmodligen leta folk vid parkbänkarna utanför Systembolaget inför matchen mot Ränneslöv men det skiter vi i nu! Äntligen stopp på förlustmöget!