BK Astrio-LFK 3-0 (1-0)

LFK stod för en pinsam insats mot Astrio. Samtidigt har laget matchats väldigt hårt med mycket spel under kort tid. Det ursäktar den svaga insatsen mot Astrio något, samtidigt är det lite oroväckande att man förlorar så klart mot ett lag som ifjol krigade i botten av elitfyran.

RGIF-Andersbergs IK 1-6 (0-2)
Mål RGIF: Johan Nilsson

Förhållandevis jämn första halvlek. I andra tog det skickliga division fyra-laget AIK över rejält. Siffrorna än dock något i överkant.

KHFF-FC Örkelljunga 5-2 (2-2)
Mål KHFF: Fredrik Junefalk 2, Martin Jönsson 2, Hampus Markow

KHFF fortsätter att göra det bra i träningsmatcherna. Trots att ett helt bälte av kompetenta spelare saknades (bl a Ola Sandberg, Anton Karlsson och målvakten Henric Johansson) mot Örkelljunga vann man med 5-2 efter en bra match inställningsmässigt från KHFF:s sida.

HIS-Hovs GoIF 0-9

HIS har mycket skador och sjukdomar i laget. Därför föll man med 9-0 mot Hov och därför hoppade man av semin i allianscupen.

- Att möta LFK där hade inte givit något. Varken för oss eller dem, kommenterar HIS tränare Kalle Frohm.

Inför helgen

Långfredag:

KHFF-FC Örkelljunga kl 11:00, Kornhults IP

BK Astrio-LFK kl 12:00, Halmstad Arena

RGIF-Andersbergs IK kl 12:00, Björkvallen (C-plan)

HIS-Hovs GoIF kl 13:00, Hasslövs IP

SBK-SIF kl 13:00, Skogaby IP (inställd pga ej spelbar plan)

Påskafton:

LTIK B-Skuggan BoIS kl 11:00, Glänningeparks konstgräs

Då LTK erbjudits platsen i allianscupens slutspel på annandagen blir det ett rent B-lag mot Skuggan.

Annandagen:

Sparbanken cup (slutspel):

LFK-HIS kl 10:00, Glänningeparks konstgräs (2*30 minuter)

HIS har dragit sig ur slutspelet. LTIK erbjöds i egenskap av sin tredjeplats i grupp A platsen (även trean i grupp B; YBK tackade nej) och tackade ja. Matchen kom lite plötsligt men LTIK ställer upp med bästa möjliga lag av de spelare som finns att tillgå.

VBoIS-BKW kl 11:15, Glänningeparks konstgräs (2*30 minuter)

Final kl 15:30 (3*25 minuter)

YBK spelade i onsdags och vilar över påskhelgen. GIF/VIF och KIK?

YBK förlorade på riktigt gräs

Träningsmatch:

Ysby BK-Torekovs IF 0-3 (0-1)

Första matchen på riktigt gräs i kommunen. Munkavallens B-plan var gul, hård och hal, men likväl spelbar. Torekov var snäppet bättre i en match med mer kamp än skönspel. YBK höll 0-1 till det var två minuter kvar. Trean kom på matchens sista spark. Innebandyspelare Jonathan Gunnarsson ser väldigt vass ut i YBK. Pilsnabb, helt orädd och med god bollkontroll virvlar han omkring på topp i gult och skapar oreda helt på egenhand. Med lite bättre flås (kramp efter 25 minuter mot Torekov) blir han en attraktion i sexan i år.

YBK:s Tomas Karlsson:

Ett halvt YBK saknades inför matchen mot pågarna från Bjäres Lidingö. Figge Nicklassons operation har gått lika snett som Palmeutredningen, Nisse Carlsson låg hemma i influensa, Robin Hanssons knä spökade, Olle Larsson och Albin Olsen var sjuka och Ahmed El Ali har varit skadad. Detta till trots var det en 16 man stark trupp som äntrade planen mot Torekov. Planen ja, den var gräs! Hårt gräs! Halt gräs! Men likväl - gräs!

Matchen inleddes med jämt spel - mer kamp än lir - och hemmalaget skapade bäst chanser, främst genom blixtsnabbe Jonatan Gunnarsson som skaffade sig ett antal frilägen mot den tappre bortamålvakten. Bästa chansen fick YBK;s svar på Magnus Erlingmark (kan spela överallt...) Filip Nilsson som dock slog hål i luften när bollen damp ner två meter framför det tomma Torekovmålet.

Istället var det bortalaget som tog ledningen - eller snarare - fick ledningen. YBK slarvade mer än lagom mycket och skänkte bollen rakt till anstormande bortaspelare. Slarvet straffade sig direkt och bortaledningen var ett faktum. Första halvlek gick till YBK sett till spelet men till Torekov sett till målen - och det är ju de som räknas.  Avgörande incidenter i halvleken var att Jonatan Gunnarsson - numera kallade pingislungan - fick kramp efter 25 minuter och därmed bekräftade undertecknads alla fördomar om innebandyspelares kondis...Dessutom skadade sig kapten Ivarsson då han likt en knockad boxare stupade knallhårt i den stenhårda marken efter en närkamp.

Efter dessa båda ytterligare skador tappade YBK det mesta i andra halvlek. Spelare fick spela på ovana positioner, det blev rörigt, det blev tråkigt och det blev jävligt kallt. Torekov ägde andra halvlek och kunde gott ökat på sin ledning men Joar i Ysbys mål stod pall. YBK skaffade fram en målchans när Filip Svensson sånär nicklobbade in en boll men istället fick Torekovs målvakt chansen att göra en äkta Tv - räddning.

Spelet var nu allt sämre från hemmalagets håll. Sällan eller aldrig hade laget bollen i besittning under kontrollerade former och Torekov tryckte på. Med någon minut kvar kom också såväl tvåan som trean. Lite surt att släppa två mål på sista minuterna men i det stora hela ganska rättvist.

Undertecknad har spelat seniorfotboll sen 15 - årsåldern, dvs i 20 år (jag är alltså 35 år - bäst att förtydliga det för er i Hasslöv så ni slipper miniräknaren...) med några års uppehåll och det innebär att jag spelat ca 600 seniormatcher. Denna sköna drabbning kvalificerar sig nog som en av de 5 tråkigaste. Har vaga minnen av en träningsmatch i orkan under första året med nolltolerans mot ovårdat språkbruk, med Ola Ström som huvuddomare. Den var nog tråkigare även om det var kul när Daniel Mogren blev utvisad för utbrottet "fan vad det blåser". En kvalförlust till division tre på 90 - talet med moderklubben IFK Osby mot Åhus i vilken jag missade två straffar var möjligen också något tråkigare än gårdagens batalj. Men förutom dessa pärlor så var nog den kalla, blåsiga, meningslösa skiten igår förmodligen den mest intetsägande tillställning jag någonsin spelat.

I omklädningsrummet berömde kapten Ivarsson laget kämpainsats. Bara att hålla med honom men bättre än såhär måste vi spela om det skall bli poäng i seriespelet.

Absolut bäst i YBK var Emil Olsen som går från klarhet till klarhet. Broder Anton slet förtjänstfullt, vindsnabbe Gunnarsson gör massor med mål i division sex om han bara får upp uthålligheten, debuterande Robin Nicklasson visade god teknik och hela YBK skall precis som vanligt ha beröm för den aldrig sinande viljan och kamplusten.

Mål LFK: Patrik Pavlovic

LFK det bättre och spelförande laget. VK väldigt tuffa och aggressiva. Duktiga bakåt, men inte särskilt kreativa framåt. LFK gjorde rättvist 1-0 i första efter mål av Patrik Pavlovic på hörna. VK kvitterade till 1-1 på en obegripligt dömd straff. Sedan kontrade VK även in 2-1 med fem kvar då LFK tryckte på och gick för det. LFK kostade på sig att missa en straff (Peppi) med en minut kvar och man fick dessutom ett mål bortdömt efter gruff. VK effektivt. Man skapade ingenting utöver målen. HBK:aren Romario Hulea spelade första halvlek i LFK. Gjorde inget större avrtryck, men försökte hela tiden. Bäst i LFK var Besart Mazreku.

Träningsläger

Nu drar jag på träningsläger. Tack för mig, hej!

Har aldrig varit med om att det varit sådant här väder någon gång vid ett träningsläger. Då har det ändå blivit några genom åren. LTIK har haft tur och bokat en anläggning i Danmark med mycket inomhusaktiviteter på, dessutom får vi ett antal pass på konstgräs.

Flera andra föreningar åker också iväg på träningsläger denna helg.

Ni som är kvar hemma, håll bloggen uppdaterad genom kommentarerna.

Spelar ni match, uppdatera med resultat (fulltid, halvtid) samt målskyttar plus eventuell kommentar.

Jag kommer hem någon gång.

LFK vann

Markaryds IF-Laholms FK 0-3 (0-0)
Mål LFK: Perparim Beqaj 2, Bujar Mazreku

Efter en dålig första halvlek av LFK tog man sig samman i andra och gjorde då jobbet på ett annat sätt mot elitfyramotståndet. Tre mål föll och LFK stod för samtliga. Nye innermittfältaren Bujar Mazreku (ett fint nyförvärv på en position [det centrala fältet] där LFK behövde förstärka), stod för ett och "Peppi" gjorde två. Det ska bli mycket spännande att följa den 18-årige anfallaren i år.

Snöstorp/Nyhem FF-LFK 2-1 (0-0)
Mål LFK: Perparim Beqaj

LFK föll mot seriekollegan S/NFF med uddamålet. Pålitlige målskytten Perparim Beqaj gav LFK ledningen i den 53:e matchminuten. Framspelningen stod Patrik Pavlovic för. Sedan gjorde S/NFF två raka mål. 1-1 i 70:e och tunga 2-1 i 94:e (!). LFK saknade bl a Mattias Bengtsson (jobb), David Pinot (skidresa) och Robert Nilsson (inte helt kurant efter näsoperation). Besart Mazreku gjorde årsdebut i LFK:s elva. I B-matchen vann LFK med samma siffror efter mål av Simon Olsson och Rasmus Liedman.

Simlångsdalen-RGIF 1-2 (1-0)
Mål RGIF: Petter Persson, Oskar Nilsson

BKW-GIF/VIF 4-0 (2-0)
Mål BKW:Kenan Ramadani, Petter Gustafsson, Arlind Halimi, Nderim Peci

BK Salamis-VBoIS 6-0 (4-0)

"Total genomklappning!", kommenterar BoIS Jim Leandersson.

K/HFF-LTIK 0-0

En inte så välspelad match i kylan. Inte jättemånga pass inom lagen. Men det var jämnt och tempot var relativt gott matchen igenom.

LTIK började något bättre och Olle Günther Hanssen tvingade Henric Johansson i KHFF:s kasse till två bra räddningar. Sedan tog KHFF över något och man var sedan det lite bättre laget matchen igenom. Även om det då som skrivet var en jämn tillställning.

LTIK var inte lika noggranna i passningsspelet som mot RGIF. Dessutom hjälpte de röda spelarna inte varandra på samma sätt. Vare sig med snack eller löpningar. KHFF:s innermittfält skickligt med rutinerade och duktiga Kristian Åkesson och Ola Jönsson.

KHFF skapade tre möjligheter i den första halvleken. Ett varsitt avslut från Åkesson och Jönsson utanför samt ett i ribban från talangfulle Daniel Alexandersson (Mats grabb, och det syns).

LTIK:s Emil Olsson fick sedan en gratischans. Men Henning i KHFF:s kasse reparerade sin egen skada.

Matchen fortsatte i andra som den slutade i första. KHFF lite, lite bättre. Men väldigt få klara chanser åt båda håll. KHFF hade två hörnor som man var etta på i straffområdet i form av Mattias Nätterqvist och Roy Karlsson, men båda avsluten utanför.

Den bästa möjligheten i matchen skapade LTIK:s Simon Vedin på en misslyckad KHFF-inspark. Stolpträffen var klockren.

Matchen slutade mållös. Imponerade mest gjorde division sex-laget KHFF. Framförallt att man orkade stå upp, och mer än det, i 90 minuter mot LTIK.

Bra försvarsarbete av båda lagen. Klart bäst på plan var LTIK:s mittback och lagkapten Daniel Hellsten. Även innermittfältaren Jacob Björk lade ned ett stort jobb. I KHFF har Jönsson/Åkesson nämnts. Samuel Markow dessutom utmärkt som vänsterback.

KHFF:s lag:

Henric Johansson,
Filip Karlsson, Mattias Nätterqvist, Daniel Johansson, Samuel Markow,
Kristian Åkesson, Henrik Sunesson, Ola Jönson (K),
Roy Karlsson, Daniel Alexandersson, Martin Jönsson

I KHFF saknade jag bland annat Anton Karlsson och Fredrik Junefalk.

LTIK:s lag:

Andrée Pettersson,
Mattias Johansson, Henrik Nilsson, Daniel Hellsten (K), Kristoffer Nilsson,
Linus Jerkesten, Jacob Björk, Lucas Alsbjer, Emil Olsson,
Simon Vedin, Olle Günther Hanssen

I LTIK saknades bland annat innermittfältsparet från RGIF-vinsten, Conny Strömberg och Håkan Karlsson. Båda pga känning. Samt Tom Hjälmefjord, som är i fjällen.

Simon Vedin, Patrik Åkesson

Jacob Björk, Fredrik Wersch, Emil Jönsson, Pontus Pettersson, Lucas Pettersson, Achmad

LTIK ställde upp med ett lite yngre lag jämfört med fredagens match mot RGIF (endast Henrik Nilsson startade båda matcherna bland utespelarna). I första halvlek var AIK det bättre laget. LTIK hade lite problem i positionsspelet och ett par enkla misstag ledde fram till AIK-mål. Gult ledde 3-0 paus. I andra kom LTIK tillbaka starkt. Spelande tränare Patrik Åkesson reducerade till 1-3 och LTIK hade bud på fler mål. Bland annat ett ribbskott från Simon Vedin. Som helhet en godkänd insats av LTIK:s unga lag.

Lucas Alsbjer, Anton Hemhagen, Daniel Huttunen, Simon Vedin

Aldrig får man vara riktigt nöjd ur LTIK-synvinkel. Förlust med fem mål mot seriekollega, seger med fem mål mot seriekollega. Båda är lika illa. Det bästa är vinst eller förlust med något mål. Eller allra helst oavgjort. Det primära är dock så klart spelet, INTE målen, i en träningsmatch.

RGIF var blekt. Det är bara att konstatera. I serien kommer man att ge LTIK betydligt bättre motstånd. Nu kunde man emellanåt hålla bollen inom laget. Men det var uddlöst framåt. Dessutom är det inte ofta det så stabila, och i vanliga fall, så defensivt skickliga RGIF släpper in fem bollar.

LTIK glimrade till med jämna mellanrum och man var det klart bättre laget i matchen. Kanonstart med tidigt mål från Günther Hanssen och sedan rullade det på med ytterligare två Olle-mål. Ett mål från tekniske Oskar Hemhagen. Innan den i LTIK comebackande Simon Vedin, som kom in till sista perioden, på sedvanligt manér trampade loss och mycket distinkt satte kulan i nät i bortre burgaveln. Otagbart för Pettersson i RGIF:s kasse.

Günther Hanssen bäst på plan med hårt och bra jobb krönt med ett hattrick.

I LTIK gjorde förutom Vedin, även Kristoffer Nilsson comeback (senast spel i Balltorp, femman i Göteborg). Nilsson var helt ordinarie som vänsterback i LTIK:s representationslag 2008. Då studerade han på högskolan. Nu är 26-åringen tillbaka i LTIK då han fått arbete i närområdet. Ett fint tillskott. Nilsson stod för en habil insats mot RGIF i sin nygamla roll på vänsterbacken.

Placeringarna i grupp A är nu spikade. BKW följer LFK till semi. LTIK slutar trea på sex poäng, RGIF fyra på fyra poäng och GIF/VIF femma på ? poäng (har LFK kvar att möta).

Fredag:

Allianscupen:

RGIF-LTIK kl 19:00, Glänningeparks konstgräs

Helgens övriga alliansmatcher hittar du här.

Mål BKW: Magnus Eriksson

En förvånande förlust för BKW. Jag var ganska säker på seger för Vallbergalaget. LFK hade fyra 98:or i truppen och endast Fredrik Johnsson fann med bland de som var ordinarie i laget ifjol. Viss underskattning rån BKW:s sida i kombi med ett vältränat LFK fällde troligen avgörandet i matchen. Sen reducering av BKW till 4-1 av Mange-Mössa.

BKW:s Pelle Persson:

"Walldia skulle säkra gruppsegern mot ett ungt LFK var det tänkt. I alla fall om man fick tro på spekulationer i förväg. Nu var detta en riktig morgon match och det har aldrig varit Walldias melodi. Förra säsongen gjorde vi ett par riktiga bottennapp i träningsmatcher vid den tiden på dagen. En del återbud kan vi skylla på men inte inställningen den har man med sig alltid överallt. Nu var LFK riktigt taggade och hade väl blivit matade med bagarns energibullar eller nåt. Walldianerna fick inte en lugn stund någonstans på planen. LFK vinner mycket rättvist med 4-1 efter periodsiffrorna 1-0,1-0 och 2-1 på kan man verkligen kalla det 'BÄTTRE HETS'."

Mål HIS: Mikael Alm (straff), Christopher Holgersson

Det var ett sargat YBK som kom till spel i matchen mot Hasslöv. Förutom den sen tidigare saknade Robin Hansson så försvann även Nils Carlsson, Olle Larsson, Figge Nicklasson, Jonatan Gunnarsson, Ahmed El Ali och Jakob Johlin ur föregående matchtrupp. Med andra ord mer än halva startelvan. Ett utmärkt tillfälle för ersättarna att visa framfötterna således. Dessutom ett gott tillfälle att testa lagets moral. Och viss kämpade YBK. Anton Olsen sprang en mil. Kasper Persson dundrade upp och ner på sin vänsterkant och mittbacken Emil Olsen stod för en heroisk insats i ett YBK som hade det tungt. Sällan eller aldrig kom laget över halva plan med bollen under kontroll. Istället var det Hasslöv som styrde och ställde. Alm senior stoppade attackerna från sin mittbacksposition och Alm junior rörde sig likt en balettdansör utan manus över banans alla områden. Helt oförutsägbar och utan uppenbar grundplacering var han en pina för de gula att markera. Som vanligt stod Anton Hansson i YBK:s mål stadig som en klippa och räddade alla de chanser som Hasslöv spelade sig till. Första perioden slutade därmed mållös och det var utan tvekan den absolut sämsta perioden under YBK:s försäsong. Domaren utmärkte sig genom att inte synas. Iklädd likadana kläder som Hasslöv smälte han fint in i matchen. När YBK:s kapten påpekade att han kanske kunde ta på sig en väst muttrade han endast något och vägrade. Förutom pipan skiljde inget honom från en framrusande forward. Minst sagt udda....Som tur var så fanns Master Ström på plats och styrde upp situationen. Vid ett inkast snodde han åt sig bollen och marscherade fram till domarkollegan med en orange väst. Tydligen har Ström något mer pondus än YBK:s hela lag eftersom han fick domaren att ta på sig nämnda väst.

Jimmy Ivarsson i Hasslöv inledde period nummer två genom att ta sig runt på kanten ett antal gånger samtidigt som Jimmy Ivarsson i YBK förtvivlat försökte få tag i bollen på mittfältet. Hasslövsjimmy något mer framgångsrik än namnen i YBK som ändock krigade på förtjänstfullt. Efterhand jämnades spelet ut något och YBK:s första målchans skapades av Albin Olsen som sånär lyckades få med sig bollen i ett potentiellt friläge. Istället var det Hasslöv som fick retroaktiv - och mycket välfötjänt utdelning - då domaren lyckades med att blåsa straff mot YBK  sedan Mattias Alm fallit i straffområdet efter en nickduell med Filip Svensson. Vissa straffar är korrekta. Andra är tveksamma  och ytterligare ett fåtal - likt denna - är helt bisarra. Nåväl, domaren dömer och Anton var chanslös på den efterföljande straffen.

Även period nummer tre var något jämnare än den första perioden men Hasslöv hade ändock alltjämt mest och bäst spel. YBK sprang mycket - men det gör hamstrar i hjul också och inte fan hjälper det. YBK förlorade i stort sett alla närkamper under matchen och saknade dessutom Hasslövs stabilitet och passningsspel. Matchen avslutades intensivt.  Inhoppande Malmström drog sånär sönder tröjan på en anstormande Hasslövare och i momentet senare gnällde HasslövsIvarsson över en missad en utebliven straff. YBK resignerade ju längre klockan tickade och med minuten kvar säkrade Hasslöv segern med ett fint "spikenikisthelvetetmål".

Ingen skugga över YBK:s alla ersättare. Det var inte avsaknaden av folk som orsakade förlusten - utan snarare avsaknaden av struktur och fysik som avgjorde. Hasslöv var bättre på i stort sett allt och ibland är det bara att erkänna motståndarens överlägsenhet. Alm ett är stabil som få och Alm två påhittig som få. Lagkaptenen svepte passningar kors och tvärs över planen som ständigt hittade blåtröjor samtidigt som flinke Ivarsson hugger på allt. Med andra ord, Hasslöv blir farliga. Dock kommer vi vinna mot dem i serien. Såväl Alm junior som senior kommer nämligen vara uppbokade på ett sotningsuppdrag som jag betalar massor för och Jimmy Ivarsson kommer vara hemma med extrem maginfluensa efter att min dotter smittat hans unge på dagis med en mindre injektion i låret.

Mål KIK: Joel Åkesson 2, Mattias Ragnarsson

Simlångsdalens IF-Kornhult/Hishult FF 1-0 (1-0)

LTIK-Alets IK 0-5 (0-0)

LTIK höll jämna steg i 60 minuter. Bra positionsspel, hyggligt passningsspel, främst i inledningen av andra. Då Alet gjorde 1-0 efter mer än timmen spelad hade LTIK haft den hetaste möjkligheten via ett stolpskott från duktige Oskar Hemhagen. Alet tog över mer och mer mot slutet. LTIK:s ork tröt. Längesedan 90 minuters match. Samtidigt blev organisationen sämre i takt med flera byten.

Alet satte in en gänglig anfallare vid namn David Karlsson Akgül i paus. Han tillförde ett till dess uddlöst Alet en ny dimension i anfallsspelet. Det var också han som gav Alet ledningen på ett avslut centralt sedan han blivit ren efter en omställning. Alets tvåa var olycklig för LTIK. Rött klarade en indirekt frispark. På returen blev dock en Aleit ren och kunde stöta in sitt lags tvåa.

Sista tio var sorgliga ur LTIK:s synvinkel. Rött jobbade inte längre som ett lag. 0-3 ur misstänkt offside. LTIK:s försvarare slutade spela. 4-0 var en riktig pärla. Snyggt spel och skott i kryllan av Alets lagkapten. 5-0 strax innan slutsignalen sedan LTIK tappat boll väl enkelt nära eget mål.

Flera egna misstag vid målen där förmodligen trötthet spelade in. Förhoppningsvis återfinns piggare ben redan till nästa helg då träningen släpps upp lite och det blir mer fokus på snabba fötter. LTIK får ta med sig 60 minuter från matchen. Offensivt finns det mer att önska. Men LTIK saknade också flera av sina offensiva spetsar och då blir det tufft att skapa mot ett så pass bra lag som Alet, som trots allt återfanns i elitfyran så sent som ifjol.

LFK-HBK U19 1-3 (0-3)