Resultat träningsmatch:

Laholms FK U-Snöstorp/Nyhem IF P17 4-2 (1-1)
Mål LFK: självmål, Oskar Andersson, Otto Nilsson, Rasmus Liedman

LFK U fortsätter att ta skalper. Förutom storförlusten mot BKW har det blivit segrar mot GIF/VIF, Ljungby och nu S/NFF.

- Jag tycker vi är det bättre laget matchen igenom, trots att det bara stod 1-1 i halvtid. Snöstorp kommer till några chanser via kontringar, men annars så tycker jag helt klart att vi äger matchen. Deras första mål kom genom en liten försvarsmiss från våran sida och andra kom på frispark. Inte så mycket att göra åt helt enkelt, kommenterar LFK:s coach Martin Månsson och fortsätter:

- Vi äger mycket boll matchen igenom, och när vi väl får fart på passningsspelet så har Snöstorp inte mycket att komma med. Efter en lysande halvtimme i andra halvlek har vi 4-1 och matchen börjar dö ut lite. Hade vi spelat så hela matchen hade antagligen siffrorna blivit större, men eftersom att vi slappnar av lite så bjuder vi dem på några chanser varpå Snöstorp har chans på 4-3. Sammanfattningsvis är jag nöjd med prestationen och ser fram emot kommande match mot Alet B på Söndag. Värt att tillägga är att Otto Nilssons mål är en het kandidat till årets mål i kommunen redan nu.

Resultat träningsmatcher

Snöstorp/Nyhem FF B-BKW 1-6 (0-5)
Mål BKW: Marcus Kjellsson 3 (en straff), Kenan Ramadani, Magnus Ericsson, Marcus Pettersson

BKW hade inga som helst problem att besegra ett ungt S/NFF B. Siffrorna kunde snarare varit större. Läs mer på BKW:s hemsida.

RGIF-KIK 0-3 (0-0)
Mål KIK: Jonathan Pettersson 2, Simon Silvandersson

RGIF startade matchen bäst och var också det något bättre laget i första halvlek. Andra halvlek tillhörde KIK, som kunde göra tre mål via sina beryktat vassa omställningar. Det tog bara tre tillslag efter en RGIF-hörna innan KIK var framme till målchans som resulterade. Det är så en slipsten ska dras! Jonathan Pettersson visade hur viktig han är och kommer att bli för sitt lag. En annan profil i matchen var KIK:s nye målvakt, sprattelgubben Alen Krupic. RGIF har en del att slipa på. Det såg enligt uppgift inte bra ut varken bakåt eller framåt. Man saknade bl a Mats Lindström och Jens Strömberg, som befann sig på träningsläger i Österrike tillsammans med undertecknad. KIK saknade bl a Simon Andersson och Pelle Svensson.

Rössjöholm IF-VBoIS 2-4 (1-2)
Mål VBoIS: Jim Leandersson 2, Henrik Olsson, Alexander Hansson

VBoIS tog en fin seger mot division fem-laget Rössjöholm. I första halvleks medvind var BoIS det bättre laget. I andra hade Rössjö mest boll, men BoIS lyckades ändå göra två mål.

- Jag är nöjd, även om det fortfarande finns en hel del att förfina, kommenterar tränare Jim Leandersson

HBK U17-GIF/VIF 3-1 (1-0)
Mål GIF/VIF: Robin Möller

GIF/VIF fick med sig ett bra resultat från matchen mot HBK:s fjärdelag. GIF/VIF imponerade främst defensivt. Bäst i laget var mittbacken Simon Nilsson tillsammans med mittlåskollegan Ola Andersson samt vänsterbacken Anders Pettersson.

Så här kommenteras matchen på HBK:s hemsida:

Det var ett besviket HBK U-17 som lämnade konstgräset efter slutsignalen, trots seger kom laget inte upp i önskvärd nivå idag.

Det small till i ribban redan efter 20 sekunder, det var Genevad/Veinge IF som startade med ett piggt anfall där avslutet sköts i ribban och ut. Det var tydligt att HBK:arna inte var på tårna, spelarna gjorde det som behövdes och inte mer. Med halvtimmen spelad så tar hemmalaget ledningen med 1-0 genom Romario Hulea, ett fint anfall där Alexandros Shehadeh står för assisten.

- Vi springer på 70 % matchen igenom och det är inte acceptabelt, vi ska vara det drivande laget och höja tempot mot ett på pappret sämre lag. Idag syntes det ingen skillnad, säger laget huvudtränare Jonas Axeldal.

Andra halvlek har precis startat då Genevad/Veinges forward springer sig fri efter en skarvnick, och friläget avslutas säkert i mål. 1-1 och match igen. De blåa hemmalaget repar dock mod snabbt och tar tillbaka ledningen 6 minuter senare genom Gabriel Jonsson. Han nickar in bollen i mål efter en vunnen duell med bortalagets målvakt. 3-1 kommer med 20 minuter kvar efter en fint slagen boll i djupled där Rasmus Bengtsson löper sig ren och frispelar Felix Albrektsson som inte gör något misstag med avslutet. Det fanns chanser åt båda håll för fler mål men matchen slutar 3-1 till HBK U-17.

- Det är en instats som är mindre bra idag, vi kräver mer av ett lag som har HBK-emblemet på tröjan. Det finns ingen anledning att älta sönder den här insatsen utan nu tar vi lärdom av det här och går vidare, kommenterar Ungdom och Akademi-ansvarige Robert Nordström.

- Grabbarna var besvikna efter matchen och det är ju bra, för det ska vi vara idag trots att vi vann. Helsingborgs IF väntar på söndag så nu går vi vidare och kör på med träning måndag, tisdag, onsdag och fredag, avslutar Jonas Axeldal.

Kommentar från GIF/VIF-håll finnes på lagets hemsida.

IF Centern-LTIK 4-1 (0-1)
Mål LTIK: Simon Vedin

LTIK fick en nyttig genomkörare och en rejäl lektion (i andra halvlek) mot division fyra-laget Centern. Halmstadlaget var det bättre laget inledningsvis, även om LTIK:s Emil Olsson fick matchens första vassa möjlighet, avslutet gick dock utanför. I mitten av halvleken var spelet jämnt och LTIK kunde även ta över stundtals. Främst pga skicklige innermittfältaren Simon Vedin, som emellanåt gjorde lite som han ville på plan. LTIK borde tagit ledningen då pigge Max Martinsson serverade Conny Strömberg på guldfat via ett inspel mot straffpunkt. En besviken Strömberg fick dock se avslutet ta i ribban. Centern var inte heller ofarliga och hotade även de främst genom inspel från kanterna, där det fysiskt starka laget är erkänt jobbiga att tas med.

Simon Vedin gav LTIK ledningen efter ett genombrott. Vedin vann själv bollen på mittplan innan han drog förbi sina bevakare och skottade bollen i mål. Vid ett liknande läge hade Simon tidigare skjutit över. Mot slutet av halvleken kunde Centern åter ta över, men LTIK lyckades freda sitt mål fram till pausvilan. I halvlek bytte Centern nio man. LTIK gjorde två byten (inklusive ett målvaktsbyte) och sedan ytterligare tre en bit in i andra. Halvleken blev, om man vill se det positivt ur LTIK-perspektiv, en "bra" genomkörare. Det blev mest försvarsarbete för de röda. Jaga och lyfta bort boll. Andra halvleks Centernlag imponerade med mycket snack och god rörlighet. Detta genererade i ett bra och omväxlande passningsspel.

LTIK:arna hade svårt att hänga med sina fräschare motståndare och endast ett antal offside-löpningar hindrade Centern från en större vinst. Bollarna träddes vackert in på djupet. Antingen var dock löpande Centernspelare för ivriga eller LTIK:s backlinje med på noterna. Centern gjorde på relativt kort tid fyra mål. Två efter hörnor och två efter misslyckade uppspel från LTIK:are. I första halvlek stod LTIK upp bra emot Centerns välväxta lag. I andra halvlek var de blåa ett nummer för stort. Det märktes inte minst vid hörnmålen. LTIK:s främsta chans i andra halvlek fick Anders Thid. Efter en perfekt passning från Jacob Carlmalm avslutade en helt ren Thid direkt. Synd, det fanns tid till ett tillslag till. Nu blev bollen ett enkelt byte för Mikael Andersson i IFC:s kasse. IFC:s truppjämnhet imponerar.

- De kan ha tio man borta från senaste A-matchen och ändå komma med ett lika slagkraftigt lag, var det någon LTIK:are som sade efter matchen.

Bäst i LTIK i första halvlek var främst Simon Vedin (byttes ut i paus pga knäont [säkerhetsåtgärd]), men även högerspringaren Max Martinsson var mycket duktig. Under de första 45 föll dock ingen ur ramen. I andra kommer bara mittback Daniel Hellsten undan med godkänt betyg. Han avstyrde mycket på egen hand och visade hela tiden rätt attityd med sin rejäla inställning och sitt snack. LTIK saknade bl a tvåmålsskytten från Astrio-matchen, Fredrik Marinovic, pga sjukdom samt bortreste Tom Hjälmefjord.

S:t Anton

Missar de två kommande helgernas träningsmatcher då jag åker till Österrike för skidåkning. BKW smygstartar med match mot Snöstorp/Nyhem FF B på lördag kl 14. Matchen spelas på Sannarps konstgräs. S/NFF:s A-lag möter Varbergs GIF dito samtidigt, fast i Varberg. Det gör att BKW torde ha goda chanser. Nästa helg drar så även övriga lag igång. Då väntar bl a KIK-RGIF och IF Centern-LTIK.

Inställt

LFK får skjuta på sin träningsmatchspremiär. Elljuset på Glänninges konstgräs har delvis havererat. Ljuset är gammalt och för att hålla liv i det har man tvingats byta proppar varje dag. Det har fungerat, men nu är så många lampor sönder att varken LFK eller HBK anser det tillräckligt säkert att spela. Pga elljusets ålder hinner man inte heller få fram reservdelar i tid.

- Det känns inte bra att ställa in, speciellt inte gentemot HBK men tyvärr fungerar bara halva vår belysning så det blir helt enkelt för mörkt för matchspel, säger Tomas Axelsson i LFK:s organisation till HBK:s hemsida.

Träningsmatch tisdag

Tisdag:

Träningsmatch:

Laholms FK-HBK U21 kl 19:15, Glänninges konstgräs (Inställd)

LFK begår under tisdagen träningsmatchspremiär. Spännande! Man möter tufft motstånd i form av HBK U21, som redan spelat ett par matcher. HBK:s trupp sägs innehålla ex-LFK:are som Anton Tideman, Rasmus Lundgren och Anton Gunnarsson. Även Laholmarna Charlie Boson och Alex Nilsson kan eventuellt vara med. HBK lär också komma med en del tunga namn med allsvenska meriter. Vad gäller LFK så har man 18 av 20 spelare i truppen tillgängliga. Bara Peter Björnsson (ömande knä) och Simon Olsson (sjuk) saknas.

- Det blir en bra värdemätare för oss direkt. Det känns skönt med en match nu efter en månads träning på konstgräs, säger LFK:s tränare Mats Gustavsson, som bara tagit ut en trupp, inte en elva (än) till matchen.

LFK:s trupp är i stort sett spikad, det är bara Besart Mazreku som ännu inte bestämt sig till 100%. Han är sugen på att spela med brodern Bujar i Halmia och har både tränat och spelat träningsmatch (inhopp) med ISH. Halmstadklubben har inte spikat sin trupp än, troligen väntar man för att se om man kan lösa ex-HBK:arna Gus och Zwirre innan man lämnar besked till övriga.

Mats Gustavsson är nöjd med LFK:s trupp:

- Det ser nästan bättre ut än ifjol på den fronten. Samtliga 20 spelare är med och slåss om en plats i startelvan. Det kommer alltid lite småskador och dessutom är det rullande byten i elitfyran, därför är jag inte orolig för att vissa ska bli utan speltid. Vi kommer också att spela träningsmatcher mot Lilla Tjärby, Walldia och Ränneslöv under säsong för att hålla truppen varm. Ett kul samarbete. Det är trevligt att de vill möta oss.

Förutom de 20 egna spelarna är även BKW:s Robert Andersson och LTIK:s Simon Vedin samt Tom Hjälmefjord med LFK under vissa träningspass.

- Det är killar vi vill titta närmare på och som kan bli aktuella i framtiden, säger Gustavsson.

LFK kommer i år att vända lite grand på sin triangel på mitten. Det blir en form av 4-1-4-1, istället för fjolårets 4-2-3-1.

- Lite slarvigt kan man kalla det för 4-1-4-1. Vi vill ha två offensiva centrala mittfältare som understöd till anfallaren i år. Tanken är att positionerna inte ska vara statiska, utan att det ska finnas frihet för spelarna i de rollerna. Vi har många som kan spela där. Pinot (David), Besart, Jonte (Jacobsson), Petter (Gustafsson) och Peter (Carlsson) till exempel.

Någon spelare som visat framfötterna trots att det är tidigt?

- Alla har sett pigga ut, men Green (Johan) har sett väldigt fin ut. Han gör en ordentlig satsning och kommer bli väldigt bra för oss. Även Pinot har bra form. Jättekul för honom efter alla skadefyllda år, säger Gustavsson.

Eventuell startelva:

Markus Johansson,
Kim Einarsson, Kristian Åkesson, Erik Lindberg, Fredrik Johnsson,
Petter Gustafsson,
Robert Nilsson, David Pinot, Tobias Lundgren, Jonatan Jacobsson,
Johan Green

Emil Axelsson, Mattias Bengtsson, Mikael Einarsson, Peter Carlsson, Andreas Martinsson, Besart Mazreku, Perparim Beqaj.

U-laget vann

LFK-U-Ljungby IF 6-2
Mål LFK: Rasmus Liedman 2, Kalle Karlsson, Simon Axelsson, Zett Wyke, Jesper Wennström

Laholms FK:s utvecklingslag fortsätter att visa att man utvecklats i rätt riktining sedan fjolåret. I lördags slog man pojkallsvenska Ljungby IF:s P95-lag med säkra 6-2.

Så här kommenterar U-lagets nye tränare, Martin Månsson, matchen:

- LFK når absolut inte upp till full potential men vinner ändå med stora siffror över Ljungby, som har valt att spela i pojkallsvenskan i år.

Mål LTIK: Fredrik Marinovic 2

LTIK hade lite problem inledningsvis. Några spelare på lite ovana positioner, plus en del nytt som gärna ville spela safe till att börja med gjorde att Astrio kunde ta tag i taktpinnen. Efter cirka kvarten spelad kunde Halmstadlaget också göra 1-0. LTIK spelade upp sig efterhand, men halvleken tillhörde Astrio, som också gjorde 2-0 på frispark strax innan paus. LTIK reducerade omgående i andra halvlek. Bollen skulle bara i mål och hade inte Fredrik Marinovic tryckt kulan i nät från nära håll så hade forwardskollegan Emil Olsson gjort det. LTIK betydligt mer med i spelet nu och 2-2 lät inte vänta på sig. Efter cirka 60 minuters spel kunde Fredrik Marinovic avsluta ett mönsteranfall genom att lyfta bollen i nät strax under ribban. Ett vackert mål. 2-2 blev även slutresultat. Astrio låg kanske något närmre segern då man tryckte på mot slutet, hårt arbetande LTIK:are lyckades dock hålla rent framför det egna målet och det fina resultatet, för LTIK:s del, var ett faktum.

På förhand hade LTIK:arna nog varit nöjda med förlust med ett par bollar, men det var naturligtvis tillfredsställande att få sätta dit ett par kassar och så klart ännu bättre att få med sig ett kryss mot ett lag som spelar två division högre. Samtidigt såg skillnaden inte ut att vara så stor. Under stora delar var det jämnt skägg, om än viss fördel Astrio totalt sett. Det fanns lite frågetecken inför matchen. LTIK har haft vakanser på det centrala mittfältet sedan både Mattias Olofsson och Jacob Björk valt andra klubbar under vintern. Efter endast en match spelad 2012 lutar det för tillfället åt att löpstarke och intelligente Conny Strömberg får ta klivet upp från backplats till det centrala mittfältet, där han får sällskap av en, vad det verkar, både starkare och mer mogen (i sitt spel) Simon Vedin. De båda kompletterade varandra bra i andra halvlek. Simon var vass framåt och tog även flera uppoffrande hemåtjobb under matchen. Andra som gjorde bra ifrån sig var nykomponerade mittbacksparet Håkan Karlsson/Daniel Hellsten, som av någon beskrevs som klockrena i sitt agerande.

Även vänsterbacken Linus Jerkensten presterade på en väldigt stabil nivå. Tvåmålsskytt Fredrik Marinovic så klart, som efter att ha fått fjolåret spolierat av skador nu visade prov på sina erkända målskyttekvaliteter. Även Max Martinsson blev en härlig injektion när han byttes in. Med sin energi och sina löpningar höjde han hela laget. Kul också för 16-årige Andrée Pettersson att få hålla nollan i andra halvlek. Ingen i truppen föll dock ur ramen. Det är tidigt än och det är naturligtvis inte läge att slå sig själv för bröstet efter en spelad match. Nu väntar tre tuffa träningsveckor för LTIK innan nästa match. Astrio saknade, precis som LTIK, några spelare som inte kommit igång med träningen ordentligt än. Båda lagen hade en trupp på 16 man till matchen. Astrio är ett ungt lag som knappast kan jämföras med seriekollegan LFK, som med sin trupp kommer att bli stora favoriter till att ta hem elitfyran i år. LTIK saknade bl a rutinerade Patrik Åkesson och Ola Nilsson, som båda behöver lite längre startsträcka än övriga för att komma igång, samt fotskadade Peter Jönsson, som var tilltänkt för truppen.