LFK B-KIK kl 19:00, Glänningepark (OBS! Matchen har skjutits på framtiden.)

Hinneryds IK-KIK kl 12:00, Hinneryds konstgräs

Trönninge IF-VBoIS kl 18:30, Sannarps konstgräs

BKW, K/HFF, RGIF och SIF håller fritt i helgen. SBK börjar träningsspela först nästa helg. HIS och LTIK:s B-lag möts lördag klockan nio på Glänninge.

Resultat helgen

Allianscupen:

LFK-VBoIS 8-1 (3-1)
Mål LFK: Viggo Persson 3, Hannes Persson 2, Rasmus Liedman, Zett Wyke, André Josefsson
Mål VBoIS: David Axelsson

LFK ställde upp med ett starkt lag och tog som väntat en enkel seger med 8-1. BoIS stod emot bra i första, men efter paus orkade man inte och släppte in fem raka.

K/HFF-LTIK 2-1 (1-0)
Mål K/H: Johan Nilsson 2
Mål LTIK: Johan Bergman

Jämn match som kunde slutat hur som helst. 1 X 2. LTIK har lite mer boll, men K/HFF försvarade sig väl och var det lag som skapade fler heta målchanser. Därför kan resultatet inte ses som orättvist. Det tål på nytt att konstateras att K/H i sin spelande tränare Johan Nilsson fått in en spelare som kommer att göra skillnad i år. K/HFF till final mot LFK. Det blir alltså ny segrare i Allianscupen. Just LTIK vann första året (2013). VBoIS vann ifjol. Årets final blir den första utan medverkan från BoIS.

GIF/VIF-HIS 1-0 (0-0)
Mål GIF/VIF: Charlie Boson

GIF/VIF hade mycket boll matchen igenom. HIS fick försvara sig mycket och det gjorde man bra. GIF/VIF:s mål efter hörna från Egzon Behramaj. Charlie Boson var den som tryckte kulan i nät.

YBK-RGIF 0-2 (0-1)
Mål RGIF: Johan Stråhle, Martin Måbring

YBK var något bättre i första halvlek, RGIF lite bättre i andra.

LFK-Getinge IF 2-0 (0-0)
Mål LFK: Hannes Persson, Rasmus Liedman

Lam insats av LFK, som fick det att lossna först mot slutet av matchen.

BKW-IF Leikin 1-2 (0-1)
Mål BKW: Kenan Ramadani

Trots fler chanser än Leikin lyckades inte BKW slå det blivande seriemotståndet. BKW:s mål snyggt signerat Kenan Ramadani.

Ätrafors/Vessigebro-KIK 1-1 (0-0)
Mål KIK: Sebastian Ceder (straff)

KIK kryssade i träningsmatchspremiären. Orken fanns där och försvarspelet fungerade väl. Däremot finns det mer att önska i offensiven. KIK saknade flera nyckelfigurer pga sportlovsfirande bl a.

Gullbrandstorps AIS-KIK 2-1 (0-0)
Mål KIK: Gustav Karlsson

KIK rivstartade träningsmatchandet med två matcher på samma helg. Samma trupp som dagen innan kryssat mot Ätrafors/Vessigebro förlorade nu mot Gullbrandstorp. Det var så klart en del tunga ben hos KIK:arna, som inte rådde på division 6-motståndet.

Fredag:

LFK-VBoIS kl 18:15, Glänningepark

Lördag:

YBK-RGIF kl 09:00, Munkavallen

Mattias Bengtsson gör comeback i moderklubben efter många år i HBK och LFK. Till den här säsongen återvänder han tillsammans med Piere Nilsson (Leikin och Getinge) till grönvitt.

LFK-Getinge IF kl 11:00, Glänningepark

Ätrafors/Vessigebro-KIK kl 11:00, Kristineslätts konstgräs

BKW-IF Leikin kl 13:00, Glänningepark

K/HFF-LTIK kl 15:00, Glänningepark

Final i grupp 1. Kryss räcker för final (troligen mot LFK) för K/HFF, som sprutat in mål i de andra två matcherna. K/HFF ställer upp med samma lag och samma trupp som man gjort i de tidigare matcherna. LTIK har gått runt på närmare 25 man i träningsmatcherna så här långt, och gamle K/HFF-tränaren Mattias Berggren fortsätter att testa vidare även mot sitt gamla gäng.

Söndag:

GIF/VIF-HIS kl 11:00, Glänningepark

PS. Kommer hem från Österrike lördag kväll. Kommer inte att ha möjlighet att uppdatera innan söndag. Skriv i kommentarerna. DS.

Fredag:

LFK-HIS 6-0 (1-0, 3-0, 2-0)
Mål LFK: Anton Efraimsson, Filip Palm, Edvin Frick, Filip Palm, Erik Gunnarsson, Linus Wikander

Väntad utgång med tanke på att LFK ställde ett starkt lag på benen. Hade väl kanske trott att HIS skulle ha en chans att hålla nere siffrorna lite mer med tanke på att man är defensivt skickliga. Men ett resultat på 6-0, 7-1 där är helt normalt.

Mål VBoIS: Jesper Nilsson Öhrn

Reprisen på fjolårets Allianscupsfinal slutade precis som då oavgjort. Finalen förra året vann BoIS på straffar.

Söndag:

YBK-K/HFF 1-6 (1-2)
Mål YBK: Dorlind Zogaj
Mål K/HFF: Johan Nilsson 2, Pontus Brantberg, Fredrik Junefalk, Roy Carlsson, Nikolas Cadjo

Ny storseger för K/HFF som ser starkt ut. Skogslaget kommer att ha seriens bästa mittfält med spelande tränaren Johan Nilsson och Jonatan Jacobsson.

RGIF-LTIK 0-1 (0-1)
Mål LTIK: Olle Gunther Hanssen

Uddamålsseger för LTIK som kunde varit större. Niklas Nilsson var som vanligt bra i Giffens mål och gjorde några mycket fina räddningar. Helt annan stadga i RGIF nu jämfört med förra helgen då bröderna Johan och Oskar Nilsson var tillbaka på lagets mitt.

Fredag:

LFK-HIS kl 18:45, Glänningepark

LFK ställer upp med ett betydligt mer A-betonat gäng än förra veckan mot GIF/VIF. Då det är sportlovstider ställer man in träningen och ger även A-lagsspelarna en halvlek. De flesta i truppen ska även matchas i lördagens möte med Markaryd. LFK kommer att ställa upp med ett starkt lag även mot VBoIS i nästa veckas Allianscup-match. Det är ju sportlov även då och ett gäng av A-truppens yngre förmågor är iväg och åker skidor.

HBK U21-LFK 3-0 (2-0)

Tuff första match för LFK. HBK ställde upp med sex spelare från A-truppen. LFK gjorde dock en bra match, framförallt defensivt. Man släppte in två straffmål. Den första straffen var dessutom väldigt hårt dömd. Fredrik Johnsson hade två bollar i virket. Rättvis HBK-seger men klart godkänd insats av LFK. HBK:s etta sattes dit av GIF/VIF-fostrade Emil Håkansson.

Genevad/Veinge IF-Laholms FK B 1-1 (1-1)
Mål GIF/VIF: Johan Sjögren
Mål LFK: Hannes Persson (straff)

Med tanke på att LFK ställde ett väldigt ungt lag på benen hade jag väl trott på GIF/VIF-seger med ett par bollar. De unga LFK:arna imponerade dock, även om just GIF/VIF började bäst. I mitten av matchen gjorde GIF/VIF 1-0 genom Johan Sjögren. LFK kvitterade på straff genom Hannes Persson. Andra halvan var jämn. Lagen samsades åt att dra. Utmärkande i LFK var innermittfältaren Victor Johansson.

Kornhult/Hishult FF-Ränneslövs GIF 9-5 (2-3)
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk 3, Daniel Alexandersson 2, Nikolas Cadjo Sjöstrand, Kristian Åkesson, Johan Nilsson, Roy Carlsson
Mål RGIF: Henrik Olsson 3, Erik Moberg, David Ingvarsson

Spännande med två lag som gör sina byggen framifrån. K/HFF ställde upp med bästa möjliga medan Giffen saknade några tongivande namn. Det var också K/H som var det bättre laget matchen igen. Lagen följdes åt fram till 5-5 innan K/H gick ifrån på slutet.

Hasslövs IS-Våxtorps BoIS 2-1 (0-1, 1-0, 1-0)
Mål HIS: Erik Olofsson, Robert Persson

VBoIS inledde bäst. Andra perioden var jämn. I tredje tog HIS över och vann välförtjänt sett till hela matchen. HIS har några fler bollpass i kroppen än BoIS. Det tog ut sin rätt under matchens gång.

BKW vann

BK Walldia-BK Astrio 2-0 (1-0)
Mål BKW: Nderim Peci, Petter Gustafsson

BKW vann även årets andra träningsmatch. Nu mot division 4-laget BK Astrio. BKW var det bättre laget och vann välförtjänt. I andra halvlek kontrollerade BKW skeendet på plan. 1-0 i första halvlek genom Nderim Peci efter samspel med Petter Gustafsson. 2-0 mot slutet av matchen genom Petter Gustafsson, som verkligen har hittat målformen så här i början av försäsongen.

I nästa match väntar blivande seriemotståndaren Skrea IF.

HIS-VBoIS kl 15:00, Glänningepark

PS. Trupper hittar du på respektive klubbs hemsida. DS.

Halmstads BK-Kalmar FF 2-0 (2-0)

Mål HBK: Simon Silverholt, Kwame Karikari (straff)

Nya HBK imponerade i första träningsmatchen. Junes Barny (ny från Ängelholm) var på nytt mycket bra i bollklubben. Han låg bakom båda målen. Spelade fram blixtsnabbe Simon Silverholt till ettan och spelade fram samme spelare, som då fixade straff, som nye Kwame Karikari (senast i AIK) säkert satte dit. Stabila insatser av samtliga nya spelare: Mohammed Ali-Khan, Christoffer Andersson och Karikari utöver Barny.

Tidigt piggt inhopp av 15-årige supertalangen Sead Haksabanovic i andra halvlek. Ersatte då Silverholt. Inbytta blev även Joseh Baffo (som defensiv innermitfältare), Antonio Rojas och Shkodran Maholli. LFK-fostrade Perparim Beqaj satt kvar på bänken under hela matchen. Kalmar gav ett blekt intryck och tvingade aldrig Stojan Lukic i hemmamålet till någon räddning. Ex-HBK:aren Marcus Antonsson startade på topp med David Elm i KFF. Blev utbytt efter 60 bleka minuter.

IS Halmia U17-BK Walldia 1-2 (1-2)
Mål BKW: Petter Gustafsson 2

Bra första halvlek av BKW. 1-0 av Petter Gustafsson efter framspelning från Nderim Peci, som var mycket företagsam under matchen. 2-0 av samme Gustafsson efter boll av Jonathan Roslund och skarv ifrån Visar Demaj. 1-2 via ett slumpmål. Siffrorna till BKW:s fördel klart i underkant i paus. Inför andra bytade BKW ut i princip hela laget. ISH kunde tugga sig in i matchen. De unga Halmianerna är välorganiserade, har mycket spring i benen och är skickliga med bollen. Flera är med i , har varit med i, eller är aktuella för Hallandslaget, där målvakten Malte Pålsson är given.

Bujar Mazreku, Adonis Gashi

(Inte helt hondra på att uppställningen i andra stämmer till punkt och pricka).

YBK-LTIK 2-5 (2-0)
Mål YBK: Oscar Färe, Tobias Johansson
Mål LTIK: Johan B Östring 3, Simon Vedin 2

YBK gjorde tidigt 1-0 genom Oscar Färe, som kunde utnyttja en miss i LTIK-försvaret och lägga bollen i öppet mål från håll. LTIK uppträdde synnerligen svagt (satt lördagens träningspass i benen? Underskattning? Eller var YBK rent av bättre än LTIK?). Matchen spelades 3x30. LTIK hade en hel del boll i första. I andra var det mycket YBK. De gulsdvarta agerade rejält och lugnt i försvaret. Framåt spelade man enkelt och kom med mycket folk i fart. Tobias Johansson drömmålade fram till 2-0 med ett vackert distansskott. YBK hade ytterligare ett par chanser.

LTIK hade en boll i ribban och ett bra läge för Johan B Östring. Men överlag var det dåligt i rött. Inför tredje gick LTIK tillbaka till grunderna och bytte spelsystem till ett mer invant. Alla fem avbytarna var inne på planen. Matchen gick till 70 minuter. LTIK ägde mycket boll. Olle Günther Hanssen missade öppet mål. Det var en sådan dag, trodde många i LTIK. Simon Vedin skickade in bollen mot mål och kulan studsade i nät via YBK-ben. Knappt 20 minuter återstod av matchen. Vedin tryckte in 2-2 från nära håll. Bergman skarvade in 3-2 med huvudet till LTIK efter framspelning fråmn Daniel Hellsten.

Luften gick ur ett tappert YBK fullständigt. Bergman nickade 4-2 i mål efter vackert förarbete av Pontus Pettersson. Bergman fulländade sitt hattrick då han nöp bollen och lobbade in 5-2 i öppet mål. LTIK hade ytterligare två bollar i virket. Ett fräsande skott av Pontus Larson och ett avslut av Simon Vedin. Bra match av YBK, som dock rasade ihop sista 20. Oscar Färe kommer att göra mycket nytta i YBK under säsongen. Stark, snabb och oöm forward. Uselt LTIK första 70. Imponerande med fem mål sista 20. Men allt kan bli bättre. Matchen blev en nyttig väckarklocka för rödblått. Bra i LTIK var samtliga avbytare. Mest imponerade tvillingarna Adam och Albin Johansson.

YBK:s lag: