Mål SBK: Victor Johansson, Tobias Johansson, Arton Djinovci

Mål KIK: Leo Axelsson 2, Jonathan Petersson

Lokomotiv Blackeberg-GIF/VIF 1-3 (0-0)
Mål GIF/VIF: Charlie Boson (straff), Johan Sjögren, Alexander Nilsson

Eds FF-LTIK 4-4 (2-1)
Mål LTIK: Olle Günther Hanssen, Casper Larsson, Pontus Petterson, Henrik Nilsson

KIK-Oskarström IS kl 14:00, Lagavallen

LFK, GIF/VIF och LTIK är på träningsläger. VBoIS och YBK håller fritt. KIK:s och RGIF:s B-lag möts.

PS. Kommer inte att kunna uppdatera under helgen. Skriv i kommentaterna.

Resultat helgen

Lördag:

DM:

IF Centern-GIF/VIF 3-5 (2-2)
Mål GIF/VIF: Charlie Boson 3, John-Paul Conde, Kewin Hansen

Resultatet innebär att GIF/VIF precis klarade sig till 16-delsfinal i DM. Man blev 13:e bästa grupptvåa, av 14.

K/HFF-Alets IK 2-3 (1-2)
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk 2

YBK-BKW 1-7 (0-4)
Mål YBK: Otto Nilsson
Mål BKW: Visar Demaj 3, Johan Agnvall 2, Petter Gustafsson, Kenan Ramadani

BKW vidare som sjätte bästa gruppetta till 16-delen.

LTIK-Torup/Rydö FF 0-1 (0-0)

Resultatet förde LTIK vidare till 16-delen i DM som sjunde bästa grupptvåa.

RGIF-Simlångsdalens IF 0-2 (0-1)

BoIS föll

Resultat fredag:

DM:

Våxtorps BoIS-Andersbergs IK 3-6 (0-5)
Mål VBoIS: Anton Norrblom 2 (1 straff), Jacob Eriksson

AIK hade förstärkts av Ardian Tahiri (Snöstorp Nyhem), Vildan Raskaj (LFK) och Inel Arslanovic (Snöstorp Nyhem) sedan mötet med RGIF och var nu betydligt bättre. Arslanovic gjorde fyra för AIK och hade två i virket. Efter att ha blivit överkörda i första halvlek kom BoIS ut efter paus och vann andra halvlek med 3-1. Det är nog bara BoIS som klarar en sådan grej av kommunens lag. Bäst i BoIs var Ismail Kurt. Han låg bakom samtliga tre mål. I och med resultatet är BoIS med största sannolikhet ute ur DM-spelet. Man kan fortfarande bli tvåa i gruppen (vid kryss mellan RGIF och Dalen på söndag) men då blir man troligen en av de sämre tvåorna med sina fyra poäng och minusmål.

YBK-BKW kl 13:00, Munkavallen

HIS-Båstad GIF kl 11:00, Hasslövs IP  (Flyttad till måndag)

Laholms FK-BK Walldia kl 19:00, Glänningepark

Ingen aning om vilka spelare man kommer att ställa upp med eller hur stora trupper man kommer med. När lagen möttes i december vann LFK 3-1 (2-1). Då var inte BKW i träning. Nu är LFK ännu längre fram i sin, men samtidigt är också BKW i träning. LFK har, förutom i år, haft problem när man mött elitfyralag. BKW har helt klart en chans. Det finns väldigt många gamla LFK:are i laget, det blir per automatik mycket prestige, och dessutom har BKW faktiskt totalt sett mer rutin i sitt gäng. LFK är dock starkare defensivt. En kul träningsmatch mellan kommunens två bästa lag.

Mål YBK: Otto Nilsson, Filip Svensson
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk 2, Daniel Alexandersson, Daniel Johansson, Johan Nilsson, Eric Dahl Nilsson

Skogaby BK-Lilla Tjärby IK B 0-1 (0-1)
Mål LTIK: Jonas Bergman

LT-Lasse har skrivit kort om matcherna i kommentarerna under föregånde inlägg.

VBoIS-RGIF kl 15:00, Glänningepark

HIS är på träningsläger. LFK och SIF håller fritt i helgen. Det tycks även KIK göra.

LFK kryssade

IF Lödde-Laholms FK 1-1 (1-0)
Mål LFK: Anton Jonsson

1-0 i 35:e efter hörna. 1-1 18 sekunder in i andra. Djupledslöpning och samspel med forwards av Anton Jonsson. Det var nyförvärvets första mål i LFK-tröjan.

Erik Gunnarsson, Victor Johansson, Edvin Frick, Linus Wikander

Filip Palm är fotskadad, Lucas Pettersson sjuk och Martin Andersson vilas som en säkerhetsåtgärd. Jonatan Eriksson är fortsatt på utlandsvistelse. Han kommer hem om ett par veckor. Då ska även Alfred Karlsson vara frisk i sin axel.

Ny tränare i BKW

Thomas Alexandersson tar över som ny tränare i BKW. Ett erfaret namn som tränat flera föreningar i Laholm och Halmstad. Senast var han i IS Örnia. Så sent som ifjol hjälpte han lillebror "Kitte" i SBK och hoppade in som målvakt när det behövdes.

En annan broder är K/HFF-profilen Mats, som bl a fört upp LTIK till gamla division 4 som tränare. Thomas son Philip spelar mittback IF Leikin. Ett lag som BKW möter under säsongen. BKW köper inte grisen i säcken. Thomas har flera säsonger bakom sig som spelare i Vallbergaklubben. Man vet vad man får - en tränare med mycket hjärta.

K/HFF vann

Allianscupen, final:

Kornhult/Hishult FF-Laholms FK 2-1 (2-0)
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk, Anton Karlsson
Mål LFK: Lucas Alsbjer

LFK:s unga lag var väl så bra spelmässigt och var även det lag som inledde bäst. K/HFF växte in i matchen och kunde ta över efter Fredrik Junefalks 1-0 (15) och Anton Karlssons 2-0 (20). Det sistnämnda målet på nick efter fin hörna från Jonatan Jacobsson. LFK reducerade genom Laucas Alsbjer relativt tidigt i andra halvlek och forcerade sedan mäktigt mot K/HFF:s mål.

Den där riktigt heta kvitteringsmöjligheten dök dock aldrig upp och K/HFF kunde hålla undan och få en första inteckning i bucklan. Sett till målchanser var det inget snack om att det var rätt lag som vann. Spelmässigt var ett väldigt ungt LFK minst lika bra, och även bättre under perioder. Men fysiskt räckte man inte till mot ett starkt K/HFF.

Artikel om matchen.

Lyssna på LT-sportens podd från matchen.

GIF/VIF-IS Örnia 3-2 (1-0)
Mål GIF/VIF: Charlie Boson, Dennis Delerud, Robin Möller (straff)

GIF/VIF klart bättre i första halvlek. Gick upp till 2-0 efter paus men tappade sedan konceptet och släppte in Önia i matchen som gjorde två raka mål fram till 2-2. GIF/VIF avgjorde på straff med bara minuter kvar att spela. ISÖ var inte nöjda att få straff emot sig, så klart, och visst var den tuff, men samtidigt inte fantastiskt billig heller. Robin Möller säker exekuator och DM-seger till GIF/VIF.

K/HFF-BKW 1-6 (0-2)
Mål K/HFF: Pontus Brantberg
Mål BKW: Nderim Peci 2, Kenan Ramadani, Johan Green, Bujar Mazreku, Besart Mazreku

Efter matchen meddelade BKW:s tränare Edmond Qose spelarna att han lämnar som tränare på grund av sin familjesituation. Styrelsen var redan underrättad och ersättare blev mer eller mindre klar dagen efter matchen. BKW väntar med att presentera namn innan detaljerna är klara. Tanken är inte att gamle tränare Mikael Gustafsson ska ta över i första hand. Läs mer här.

Matchen då? BKW har ett jättefint lag med många kompetenta lirare. K/HFF spelar tre divisioner längre ner och även om man troligen blir ett topplag i sexan var det stor skillnad. Resultatet var helt normalt och frånsett en bra inledning av K/HFF var det BKW som dikterade villkoren på plan. Kenan Ramadani och Nderim Peci var på strålande spelhumör och låg tillsammans bakom mycket i BKW:s anfallsväg.

VBoIS-SIF 1-0 (0-0)
Mål VBoIS: Simon Johansson

VBoIS ställde efter ett tufft spelschema de senaste helgerna nu upp med ett reservbetonat lag och segern var faktiskt inte särskilt rättvis. SIF var värt minst kryss.

Hovs GIF-HIS 4-2 (2-0)
Mål HIS: Erik Olofsson, Viktor Svensson

Markaryds IF B-KIK 1-4 (1-2)
Mål: Joel Åkesson, Jonathan Petersson, Kalle Svensson, Emanuel Hultberg

Hittarps IK-LFK 3-2 (2-0)
Mål LFK: Rasmus Liedman, Linus Wikander

Calle Genberg stod för ett mål och en assist för Hittarp. Skåningarna var spelförande men LFK stod upp bra och gav sig inte trots underläge med två mål.

Söndag:

SBK-Halmstad FF 3-2 (1-2)
Mål SBK: Minator Hasani, självmål, Filip Jönsson

Härlig start på matchandet för SBK:s del. Man vände underläge till seger mot HFF. SBK jobbade hårt, låg tajt och spelade smart framåt. Minator Hasani blir nyttig för SBK med sin snabbhhet. En rivig spelare, jobbig för motståndarförsvaren. Noterat från matchen även att Håkan "Cralle" Johansson vaktade SBK:s mål. Han har försökt sluta i minst två säsonger, men ställer upp om man ringer. Cralle såg vass ut och verkade inte en dag över 50 i kroppen.

DM:

RGIF-Andersbergs IK 1-3 (0-2)
Mål RGIF: Erik Moberg

AIK lever! Andersbergs IK kommer till seriespel i år. Det bekäftade ordföranden och tränaren Zeqiri för mig efter matchen. Man har 22 spelare att tillgå i nuläget. Vildan Raskaj har kommit tillbaka från Kvibille och även anfallsesset Inel Arslanovic tränar med laget. AIK var det bättre laget totalt sett i matchen mot RGIF. Man har dock inte spelat något tidigare i år och var skärrat till en början då Giffen hade tre fin, fina möjligheter att ta ledningen. RGIF gjorde en bra match trots att flera tongivande spelare saknades (bröderna Nilsson, Jens Strömberg, Mats Lindström osv). RGIF reducerade till 1-2 genom Erik Moberg efter fint förarbete av David Ingvarsson, men kom aldrig riktigt nära en kvittering. Bäst i RGIF var som vanligt höll jag på att skriva, målvakten Niklas Nilsson.

LTIK vann

DM:

IS Halmia-L:a Tjärby IK 2-3 (1-0)
Mål LTIK: Emil Olsson, Johan Bergman Östring, Daniel Hellsten

Skräll av stora mått, förstås. Även om Halmia ställde upp med ett ungt lag så är rödtopparna oerhört skickliga, inte minst på det snabba konsgräset. Det var också ISH som hade mycket boll inledningsvis. LTIK stod dock upp bra och lät inte ISH komma till särskilt många lägen. 1-0 till ISH efter 25 minuters spel sedan LTIK tappat boll på kanten. Inlägg och fint volleyavslut i nät. LTIK växte in i det mot paus. Johan Bergman Östring lobbade i stolpen, Simon Vedin sköt ett tungt skott som ISH:s målvakt fint klarade och Conny Strömberg sköt i burgaveln.

Efter paus kom LTIK ut bäst. Olle Günther Hanssen testade ISH:s målvakt med en nick innan Emil Olsson gjorde 1-1 på egen hand. Han drog tre gubbar innan han placerade bollen i nät. Olsson låg också bakom 2-1. Han sköt i stolpen från håll. Bergman Östring var påpassligt framme på returen och sköt bollen i mål efter timmen spelad. ISH påbörjade kvitteringsjakt men LTIK höll emot och Ahmad Reza-Jafari stod stadigt i LTIK:s mål. I den 88:e minuten fick han dock kapitulera sedan rödblått inte fått bort en retur han lämnat efter en fin räddning. 2-2 från nära håll.

I matchens absoluta slutskede fixade Erik Hansson frispark till LTIK. Olle Günther Hanssen var uppe och störde men bollen for direkt i nät och LTIK:s lagkapten Daniel Hellsten fick bli matchjälte och skrällfixare. IS Halmia tar DM på högsta allvar. Ifjol åkte man ur först i den andra omgången av svenska cupen. Då med blott 2-1 mot svenska mästarna i Malmö FF. skilda världar! En stor missräkning för rödvitt, så klart. Imponerande arbete och vass insats av LTIK. I gruppen finns även Torup/Rydö FF och Lidhults GoIF.

Fredag:

DM:

IS Halmia-LTIK kl 19:00, Skedalaheds IP

Kommer naturligtvis att bli otroligt tufft för LTIK. Även om ISH kanske inte kommer att ställa upp med ett rent A-lag så lär det bli åka av på konstgräset. Ska det inte bli storstryk måste LTIK spela kompakt och taktiskt.

Hittarps IK-LFK kl 15:30, Laröds IP

LFK mot Max Mölder och Calle Genberg-tränade division 3-laget Hittarp.

Söndag:

SBK-Halmstad FF kl 15:00, Glänningepark

DM:

RGIF-Andersbergs IK kl 17:00, Glänningepark

Ska bli intressant att se om AIK kommer till spel.

Resultat onsdag

Västra Karups IF-BK Walldia 1-6 (0-3)
Mål BKW: Johan Green 2, Besart Mazreku, Visar Demaj, Robert Andersson, Kenan Ramadani

Simlångsdalens IF-Våxtorps BoIS kl 19:00, Skedalaheds IP

VBoIS är först ut i tävlingsmatchandet då man åker till Halmstad för att ta sig an Simlångsdalens IF i grupp 17 i DM. Tufft för BoIS som under söndagen mötte Trönninge IF i ett dubbelmöte. Nu verkade BoIS:arna inte behöva förta sig särskilt mycket vid 5-1-segern men flera av spelarna är säkert inte tipp-topp-fräscha. "Vi såg till att varenda kotte som är medlem var med vid matcherna mot Trönninge så att vi skulle slippa dubblera så mycket", kommenterar BoIS tränare Daniel Pålsson. VBoIS och Dalen ska ta sig an varann även i seriespelet senare under säsongen.

Mål LFK: Hannes Persson

Bra av LFK att hålla jämna steg med division 2-laget IFKH. LFK fick Alfred Karlsson axelskadad. Han tvingades bryta och man vet inte exakt hur allvarligt det är. "Jag har varit hos läkare. Blir det inte bättre blir det röntgen. Just nu kan jag knappt röra axeln", meddelade Affe mig över fb tidigare idag. Ett tufft avbräck för LFK, som inte fått igång det fina nyförvärvet Anton Jonsson, som har känning i ett knä. Mot IFK fick LFK spela stora delar med Lucas Pettersson (-98) och Victor Johansson (-99) på innermittfältet.

Hinneryds IF-KIK 2-4 (2-3)
Mål KIK: Emanuel Hultberg, Leo Axelsson, Sigge Jönsson, Joel Åkesson

KIK saknade på nytt flera av sina mer givna spelare. På grund av manfallet tvingades man lämna återbud til fredagens match mot LFK B. KIK-tränare Ulf-Göran Bengtsson var nöjd med sitt lags målfabrikation.

Trönninge IF-VBoIS 1-5
Mål VBoIS: Johan Bengtsson, Ismail Kurt, André Larsen, Oskar Nilsson, Lucas Persson

Imponerande resultat av VBoIS.

YBK-GIF/VIF 1-1 (0-0)
Mål YBK: ?
Mål GIF/VIF: Charlie Boson

Första matchen utan förlust för YBK:s del. GIF/VIF vilade flera av sina mer etablerade namn. Från den elva som avslutade seriespelet ifjol fanns bara Kewin Hansen och Charlie Boson samt målvakten Dan Boson med från start. Det är dock nya givar i år och GIF/VIF har en bred och stak trupp. Därför tycker jag att det var starkt av YBK att hålla jämna steg.

LTIK-HIS 2-0 (1-0)
Mål LTIK: Emil Jönsson (straff), Conny Strömberg

Vid den här tidpunkten på säsongen ska man passa sig för att dela upp i A- och B-lag. I den här matchen valde dock både LTIK och HIS att vila ett antal av de spelare som fått mycket speltid hittills under försäsongen. Spelmässigt var HIS minst lika bra som LTIK. Under den första timmen hade man dessutom ett större bollinnehav än rödblått. Det var dock LTIK som skapade de hetaste chanserna. 1-0 i mitten av första. Conny Strömberg gjorde en fin löpning efter hörna, blev knuffad i skottögonblicket och tilldömdes straff, som Emil Jönsson säkert förvaltade. 2-0 av nämnde Strömberg efter timmen spelad på nick efter hörna.